Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Kornel

    veterán

    Üdv!

    Samsung PS 42 C450 TV-hez találtam kalibrált beállításokat a neten:

    http://www.argep.hu/opinion_145427.html

    Be is állítottam a TV-n, sokkal szebb lett a képe, szemre szép színek, jó feketék.
    Kb. egy hét után tűnt fel, hogy sima tv adásnál ha valami erős színű kontrasztos tartalomról fekete háttérre vált a képtartalom, akkor a feketén ottmaradt az előző kép nyoma, mintha ghost lenne, de csak tv adásnál tűnt ez fel, mkv-s filmeknél egyáltalán nem. Ráadásul több óra RTL után se hagyott tartós ghostot az RTL logó se. Amit még nem értek, hogy ha fekete csík volt alul és felül az adás közben, akkor a fekete csík nem homogén volt, hanem bevilágítások jelentek meg a képtartalom függvényében, amit egyáltalán nem értek. Így beállítva egyáltalán nem volt diether zaj a képen.

    Most visszaállítottam alap beállításokra a TV-t. Normálon van, így elég kevés a diether zaj, és a fent leírt 2 jelenség se jelentkezik, de nem olyan jók a színek, a kontraszt, stb.

    A kiemelt beállítás nagyon rossz, szerintem használhatatlan. A film beállítás jó lenne, de alapból szerintem nagyon nagy a diether zaj.

    Valaki tud segíteni, hogy mitől lehet a fent említett 2 jelenség? Mert engem nagyon zavar, nem akarom kinyírni a TV-t se :)

    Üdv!

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák