Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz einstein #27788 üzenetére

    "Nyílván ez nem aljasság, hanem csak szimplán egy marketing akció amiből többlet bevételt remél a cég. Ennyi, és ez teljesen természetes, de azért ne állítsuk be jótékonykodásnak."

    Így van, marketing. Bár szerintem az 5 éves akciót azért lehet "jófejségnek" is nevezni.

    "Úgy gondolják a Pana Mo.-nál hogy több bevételt tudnak majd generálni a plusz garanciával, mintha 10-15 Ft-tal csökkentenék az árakat."

    Ezzel viszont nem feltétlen értek egyet. Sajnos a magyar vásárlókra egyértelműen az árcentrikusság jellemző, szerintem amiatt sokkal kevesebben fogják választani a Pana-t, hogy 5 év garanciát ad, mintha csökkentené az árait 10-15 eFt-tal. Mint ahogy megfigyelheted azt is, hogy az emberek nem feltétlen a minőséget és a megfelelő ár/érték arányt keresik: ezért is fogy több a jóval gyengébb képességű LED-LCD-kből, amelyekből ugyanolyan áron kisebbet és szerényebb képességűt kap. De megveszi, mert hülyítik a marketinggel és sokkal inkább bukik arra, hogy "ÉRTED: ez LED-LCD, ez sokkal jobb, UGYE ÉRTED?", mint arra, hogy "erre 5 év garanciát adunk, nagyobb is, jobb is, nem is drágább".

    "A globális árakat meg ismerjük, és tudjuk, hogy bizony olcsóbbak mint itthon. Nem is adnak 5 évet."

    Hadd ne hozzam fel ismét, hogy a közös rendelésünk során a fő forgalmazó áraihoz képesti igen jelentős kedvezményt kaptunk a más ismert kereskedőtől a G20-ra, mégis megkapjuk az 5 év garanciát.

    "Csak azért szálltam be a vitába, mert szerintem is bolondság azt gondolni, hogy bárki, bármit ingyen ad."

    A fentiekkel meg csak arra akartam rámutatni, hogy ez nem feltétlen van így, csak körültekintően kell vásárolni. Arról már nem a Pana Mo. tehet, hogy az egyes hivatalos viszonteladói milyen árakat diktálnak, más szerződéses eladói meg ahhoz képest mennyivel alacsonyabbat.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák