Hirdetés
-
Felgyorsítja a hibakeresést az AMD
ph A vállalat Driver Experiments funkciójával gyártói segítség nélkül is jól feltérképezhetők az alkalmazásoldali gondok.
-
Kipróbáltuk a Sharge mini napelemét
ma Ami a videóból kimaradt: Shargeek 170-hez való Power Bank Solar Panel.
-
Metaphor: ReFantazio - Befutottak az első tesztek
gp A beszámolók alapján elmondható, hogy érdemes várni a játékot.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Klassz, alapos teszt!
A műanyag csavarokat megvédeném: nem rohadnak be. Ellenben még a legszárazabb köves földbe is szépen behajthatóak, ha egy kétszázas szöggel előlyukasztok nekik.
A géppel csak az ára a bajom. Ezek még nagyon a vezeték nélküli technika bevezető, béta verziós árai. Igaz, a vezetékes, szisztematikus gépek árai is meredeken tartanak felfelé. De az már egy bevált módszer -- a GPS/Lidar/kamera/ultrahang/akármilyen szenzoros megoldások még igénylik a vállalkozó szellemet.
Én két vezetékes gépet üzemeltetek, 500, illetve 251 négyzetméteren, és egyáltalán nem nagy macera lefektetni a kábelt. (Oké, az első egy kicsit tapasztalatszerzős.) De egy nagyobb, különösen tagoltabb terület esetén már megváltás lehet a drótnélküliség -- csak forrja ki magát a technika és zuhanjanak be az árak. Mert az bizony gond, hogy ezek a gépek a jelen állás szerint ugyan nem olcsók, viszont nem is igazán tartósak.
De ez a gép és az irány tetszik!
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
TESCO-Zsömle
félisten
Akkor meg minek van a kert
Mert a kertnek nem az a fő funkciója, hogy foglalkozol vele, ahogy az autónak sem az a fő funkciója, hogy szereled.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
félisten
válasz TESCO-Zsömle #2 üzenetére
A kertészeti szempontból lelkesebb olvasókról volt szó -- és létezik ez a kategória, akinek maga a kertápolás a kikapcsolódás, és szerszám nélkül be nem teszi a lábát a kertbe.
MaCS
-
válasz TESCO-Zsömle #2 üzenetére
Pedig a kerttel foglalkozni kell, benne pedig a fű igényli eléggé a foglalkozást.
Számomra az nem kert, amibe beöntenek 4-5 mázsa kavicsot... Az hőtároló...
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
Azt hittem, hogy millió felett lesz az ára, hát ha átvesznek még pár dolgot a robotporszívókból érdekes lehet.
Vannak ennél sokkal butább megoldások, jó, hogy itt is történik fejlődés.
Az ára viszont nekem is már ingerküszöb, régen szerettem füvet nyírni, de 300-400 négyzetméter már melós tud lenni.
-
HThomas
senior tag
A kutyatrutyit gondolom nem kerüli ki? Csak kéne bele az a kamera...
-
Kinder
senior tag
Kistraktor, 15 perc.
Én sem hittem el, de láttam egy ismerősnél, sőt, vághattam vele én is a füvet.
Olcsóbb, mint a tesztelt Dreame, és tényleg neked kell nyírnod, de baromi gyors.
Én itthon egy 43 centis akkus Makitával tolom, 45-50 perc, hetente 2x.
Mindkét verzió jobb lenne, azaz a kistrakor is, vagy egy jól kiforrott vezeték nélküli robot.
Árban nyilván akkor járok jól ,ha marad a Makita, de a kistraktor talán a legjobb. -
-
NandoXXL
senior tag
Büszkék lehettek a pusztításra amit a sok gyeppel okoztok. Ez a cikk amit linkeltem még nem is alapos, kiszárad a talaj, a reggeli harmat egyből fölszárad, nem tartja meg semmi a nedvességet, nincsenek virágok. Egy sivatag rovarok nélkül. Nálunk tele a kert gyíkkal, csigával, rovarokkal, még szarvasbogár is van, meg denevérek. (van veteményes rész is, meg gyümölcs fák) Csupa védett élőlény, aminek az élőhelyét pusztítjátok. Vidéken meg a túlzott vegyszerek, meg a nagy füvesítés, avar, búvóhelyek hiánya miatt alig láttam kerteknél hüllőket. Ez a mérgező hulladék amiről meg a cikk ír, fantasztikus. A kerttel kell foglalkozni, de a gyep az nem kert, mint ahogy a lekövezett, műfüvezett, sóderos társai se azok.
https://www.agraroldal.hu/karos-a-gyep.html
[link][ Szerkesztve ]
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
Semmit nem pusztítok itt is vannak előlények.
Amúgy miért állsz bele a másikba?
Melyik részét nem értetted a mondatnak???Pedig a kerttel foglalkozni kell, benne pedig a fű igényli eléggé a foglalkozást.
Egyáltalán mit nem értettél ezen? Leírod, hogy a kerttel foglalkozni kell... Én mit írtam?Én csak azt írtam, ahol fű van, azzal foglalkozni is kell. Sőt mondok jobbat itt meg muhar is van, lóhere , amit szépen gyűjtenek a repkedők.
Vegyszert nem látott ez a kert. ( Esetleg marhatrágyát... )
Sehol nem írtam gyepet... Sehol...Az meg, hogy semmi haszna, nos hűvösebb az udvar, a gyerek elesik nincs baja, stbstb és a többit leírtam..
Ha valamit felreértesz nem az a megoldás, hogy nekimész a másiknak... Lehetne normálisan is kommunikálni... A bmeget kihagyom, de képzeld azért oda...
És ha még érdekel a kert tele van itt csigával, a süni ide jár enni a faepret stbstb... Szóval nem jó embernek címezted.
.... Oszt azért mert egy oldal ír valamit, azt gondolod hogy másnál is úgy van?
Nem hülye vagyok ...
Jó lenne, ha nem terjedne el ez a színvonal itt... A francnak kell belekötni a másikba.???Ha valami nem világos,kerdezz inkább , mindenki jobban járna.
...Kertet írtam , szövegértés... Ja meg van, barackfa, eperfa, fügefa/bokor meg amit akarsz... Remelem így boldogabb vagy már.Én a pusztító...
[ Szerkesztve ]
-
És olvasd el újra amit linkeltél...
Éljünk gyep nélkül?
Nem, nem ezt mondjuk! Viszont érdemes gondolnunk a környezetünkre is. Használjunk sokkal kevesebb vegyszert, sőt, az a legjobb, ha nem is vegyszerezünk – én például a gyepben elviselem a virágzó gyomokat, a tarackot pedig kézzel szedegetem ki minden héten. Érdemes öntözőrendszerben is gondolkodni, így sokkal kevesebb víz megy kárba, az öntöző pont annyit fog locsolni, amennyi szükséges. Vigyázzunk együtt környezetünkre!Tessék... És a kerttel még mindig kell foglalkozni...
És ez nem is lesz vitaalap. Pont. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
flexxx2
őstag
Én se értem miért ilyen durván szólt bele, de én is arra gondoltam, itt olvasva titeket, hogy el kéne gondolkodni, hogy mennyi energia a "szép" zöld gyep karbantartása, ami nekem már nem is olyan szép, már nem tetszik ez a fajta egyszínű olyan "műhatású" gyep.
Nálam rét van konkrétan a kertben, nagy része fűfélék (tarack is), mezei virágok. Járnak a rigók, madarak, gyíkok hozzám.
Levágom ha már nagy, de nem locsolom, nem műtrágyázom, nyáron hagyom nőni, hogy a szárazságot bírja, és akkor nem is ég ki (mondjuk idén kisebb helyeken kiégett).
És annyit foglalkozok vele, hogy 1 v 2 hetente lenyírom, márciustól októberig. -
félisten
"És igen, aki nem szeret foglalkozni a kerttel, annak való a műfű a teraszon... "
Bocs, de ez azért egy eléggé sarkos és nem túl korrekt kijelentés. Örülök annak, ha valakinek van ideje, energiája és kedve a kerttel foglalkozni -- de nem minden kerttulajdonosnak adatik meg mindhárom.
Én például nem szeretek kertészkedni, de nagyon szeretem a kertemet. Arról nem is beszélve, hogy egy robotfűnyíró folyamatosan tartja rendben a füvet, ráadásul olyankor is, amikor nekem esélyem sincs jelen lenni.
MaCS
-
félisten
Köszönjük, Emese!
Azt eleve nem értem, hogy az, hogy egy kertben van (horribile dictu) robotnyíróval vágott gyep, miért zárja ki az egész kert kedvező működését.
Azt meg végképp nem, hogy ha eleve nem értesz egyet a robotfűnyírókkal és a jelek szerint eleve a rendszeres fűnyírással, akkor mégis mi a csudát keresel itt, egy robotfűnyíróteszt megvitatásánál.
MaCS
-
net84
őstag
Így van... Már csak egy rázkódás csillapítós sörtartót kellene kitalálniuk
4-5 évig egy nagyobbacska önjáróval (ami nem mindig segítség) nyírtam ~1500nm-en a füvet. Traktoros appal letérképeztem a nyírást, 10+km gyaloglást és 10-14 munkaórát igényelt. Nem rossz buli, de nem is a legkellemesebb a végére.
Traktorral most 2-6 munkaóra. Az idő attól függ, hogy mekkora a fű és mennyire akarok utána menni egy damilossal (ha nagy ívben kerülöm a fákat, nem bujkálok alattuk, akkor sokat spórólok időben, de több marad a kézi munka).A ~500 nm-ig értelmes megoldás lehet a robot (még könnyen meg is találod, ha eltévelyedne). Erre a méretre szerintem felesleges még a traktor (ha nincs más funkciója) és az még árban sem kedvezőbb megoldás.
Az 1000+ nm-re tervezett robotok (terepes képességekkel - pl. a vakondtúráson ne sírja el magát) viszont már az ide való traktorok felső polcosainak árával vetekednek. A macera pedig a traktorral a kevesebb.Amúgy szép és érdekes egy jószág, de tényleg gyepre való, nem fűre. Ha az ingyenhez közelebb lenne az ára, találnák neki helyet az első kertben .
Read only...
-
őstag
nekem egy ecovacs goat van a kertben, füves gazos hepehupas a talaj, nem azzal van a baja, terepen nem akad el. Az akadalyok, meg az hogy zegzugos a kert. 20 centis lenyiratlan savot hagy a szeleken, kikapcsoltam ez "edge-cut" funkciot mert semmi ertelme, csak konnyebben elakad.
Ez tavalyi joszag, kameraval navigal, nem lidarral meg ultrahanggal, meg radios beaconokkel pozicional.
Brutal kiforratlan, pedig anno tesztek ezt hoztak ki a "legjobbnak". -
félisten
"A macera pedig a traktorral a kevesebb."
Ez szerintem nem ennyire egyértelmű, illetve sok paramétertől függ.
A szomszédban van egy 1500 nm bruttó alapterületű, nem éppen pázsit minőségű füves kert. Nem különösebben zegzugos, de azért van benne tűzhely, bokrok, medence.
Eddig egy legkisebb méretű (tán Al-Ko) traktorral nyírták. Tavaly ősszel állítottak üzembe egy 1000 nm-re ajánlott robotot.
Idén tavasszal a traktorral indították a szezont, és azóta kizárólag a robot legelészik.
A tulaj saját bevallása szerint kb. 15 traktorral (vagy más esetében fűnyíróval) nyírást úsztak így meg, és összesen maximum két nyírásnyi időt vett el a robot idomítása -- de június óta nem kellett hozzányúlni, megvan a kedvező nyomvonal.
A robot ráadásul sokkal több helyre eljut, mint a traktor, úgyhogy jóval kevesebbet kell utána igazítani szegélynyíróval, kisgéppel.
Nincs macera a levágott fűvel. (Bár májustól a traktorral is főleg mulcsosztak.)
És nem kell a benzinkútra szaladgálni, olajat cserélni, szűrőket tisztítani/cserélni, meg úgy általában karbantartani a traktort.
Extra bónusz, hogy a nyírást nem kell a szomszédokhoz igazítani, ami a zaj miatt érdekes.
És legfőképpen: mindig szép a fű! És alapból is sokkal szebb, mint az időszakos fűnyírások mellett.
A tulaj szerint idén minimum 25-30 órával kevesebb macera volt a robottal, mint általában a traktorral -- és mindig szép a fű, sosem nyomasztja, hogy jajj, vágni kell, pedig jó lenne valami mást csinálni.
MaCS
-
félisten
Persze, nyilván baromi fontos tényező, hogy ki mennyire szeret füvet nyírni. Vagy éppen a robottal szórakozni...
De az is ügydöntő lehet, hogy éppen milyen helyzetben vagyunk.
a.) Megvan a fűnyíró apparátusunk, de szeretnénk szabadulni a terheitől, tehát a meglevők mellé vennénk valamit egy rakás pénzért;
b.) Éppen döntés előtt állunk, hogy milyen gépet vegyünk.MaCS
-
blueye
veterán
Utáltam porszívózni, mióta robot van szívesen intézem. Utálok füvet nyírni, most elgondolkodtam 😊
-
-
veterán
2 éve lakunk az új házban. Durván 600m2 füves terület a ház körül (gyepszőnyeg). Eleinte tök jó volt nyírni a gyepet akkus fűnyíróval, aztán az első év után rájöttem ez elég időigényes, heti 2x szezonban vágni kell hogy szép legyen. Na ezt meguntam és telepítettem egy husqvarna robit. Szépen be zsinorozták a területet aztán hajrá. Életem egyik legjobb döntése volt. Gyönyörűen karban tartja a füvet, imádom és még a levágott fűvel sem kell pöcsölni. Aki teheti ne hezzitáljon, persze más ha szereti vágni. Nekem már az idő amit meg sporololtam ezen, megérte...
3njoy the Lif3
-
Korrektor
-
net84
őstag
Nálam az ilyen felépítések még gond nélkül meghasalnak. Van olyan rész, ahol traktorral sem mindegy, hogyan megyek vagy fordulok a következő ívre, mert teljesen felhúzott vágóasztallal is felül/fennakad. Pedig ott van hasmagasság. Nézegettem olyan gonosz jószágot, ami emelgetni is képes magát, de annak a telepítési árából még 5-10 évig elnyírom a füvet traktorral.
#19 MaCS_70 - tény, területe és embere válogatja. Szeretem az automatizálást, nem vagyok a robotok ellen sem. Engem is nyaggatnak, hogy cseréljem robotra a traktort. A területre már megfelelő gép ára és megbízhatósága mellett a másik tényező a védhetősége. Nem védett annyira a telek, hogy pár nap megfigyelés után ne lehessen megdobbantani a gépet a telek végéből úgy, hogy estig (amikor még mindig nem ért haza) észre se vegyem.
Illetve igen, engem kikapcsol. Felrakom a fülest és 2 óra zenehallgatás és zötykölődés. A szomszédokhoz szerencsére nem kell igazodnom, itt nincs hiszti, ha reggel 7-től este 9-ig visít a láncfűrész vagy dübörög a traktor.Ahova elég egy kicsi alko, az nem különösebben macerás terület. Nincs gyomos terület. Idén nagy felületen jelent meg kalászos fűféle. Az a traktort is rendesen megdolgoztatja.
Karbantartás: az a másik, ami kikapcsol . Takarítás garázsba állás előtt max 15 perc. Annyi kell neki és nekem is lehűlni. Szezon előtt egyszer átnézem, amit kell cserélem. Ha elromlik, javítom. Persze, akkor az ideg megöl…de utána kárpótol a tudat, hogy ezt is megjavítottam
Fogyasztás: ~20 liter egy szezon és ebbe benne van az is, amikor más célt szolgál a gép - pl betakarításkor utánfutózva van.Read only...
-
félisten
Érsek (és nem túl fényes elme) nagybátyám jut erről eszembe. Egyszer egy miséjén teli torokból ostorozta azokat, akik vasárnap is dolgoztak. Példának azt hozta fel, hogy amint úton volt a kisváros templomába, azt látta, hogy a kiskertekben fákat metszenek, ami Istennek nem tetsző dolog.
Én ekkor tíz éves voltam, és ez volt az utolsó alkalom azelőtt, hogy a szüleim megtiltották, hogy kérdezzek az öregtől. Megkérdeztem ugyanis tőle, hogy mi van azokkal, akiknek a kertészkedés hobbi, kikapcsolódás. Erre lefagyott...
MaCS
-
Patrik.Varga
tag
Ezek inkább vicces termékek, mint hasznosak (még). Vagy vannak a millió fölötti típusok, amik érnek is valamit.
120nm / óra? A kerünkben akkor kb nettó 10 órán keresztül zümmögne. Ha a töltéseket, regenerálódást és egyebeket nézzük, lehet egy nap alatt sem végezne.Aztán ki tudja, hogy munka közben hányszor kell közbeavatkozni, mert elakadt, eltévedt, nem nyírt le valamit, vagy éppen olyanon ment keresztül amin nem kellett volna.
-
válasz Patrik.Varga #35 üzenetére
Nem mindenre jelent megoldást és ezt sehol nem is ígérik.
Ezzel a logikával mindig ez a baj, hogy azt hiszik az emberek, ha már drága, akkor mindenhová végtelen is jó...
A Tesla sem megy 2000 km-t.
Ígértek valahol, hogy ez 1200 nm-re való? 2000 a maximális, de nem egyszerre. Jogos.
Nem, és ha mégis megveszi valaki, utána hummog, hogy de hát ennyi pénzért... Blabla... Miközben csak látni kell hova javasoltAnnyit ígértek, hogy naponta mennyi négyzetmétert tud. Igen töltéssel közben.
Ezzel egyenletesen, precízen és gyorsan nyírhatja a füvet – akár 1000 m²-es kertet is képes ellátni egyetlen nap alatt!
Most meg ja, vicces. De ha belekerülne a robotporszívós feature-k már jobb lehet.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Patrik.Varga #35 üzenetére
Ezek baromi hasznos termékek. Akár a legolcsóbb is.
Nálunk két kertben kettő működik, egy Bosch és egy alsó polcos Parkside. A Parkside-dal mondjuk össze kellett csiszolódni, de minden nyűgje ellenére is már egy nyárnyi üzem után is megtérültnek tartom a megvételét. Voltak vele kalandjaim, de így is rengeteg időt és bosszúságot takarított meg, és emellett folyamatosan tartja rendben a füvet.
És jól látod: ezek nem úgy működnek, hogy nekiesnek a fűnek, aztán hajrá, hanem szépen folyamatosan végzik a dolgukat.
MaCS
-
mtix
kezdő
A videóban elhangzottak alapján reggel 8 és este 6 között dolgozik, ami 10 órányi időtartam. Ennek mondjuk fele elmegy töltésre meg üresben gurulással, de kb. 5 órán keresztül nyírja a füvet naponta.
És ha 100 órát bírja a vágókés akkor az 3 hét. Az nagyon kevés, miféle anyagból készült? Nem lehet csak simán megfenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- PlayStation 5
- Háztartási gépek
- Yettel topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Több európai országban is elérhető a Xiaomi Smart Band 9
- Greenwashing miatt támadják az olaszok a Sheint
- Tippmix
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Assetto Corsa Competizione
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen