Aktív témák

• DM-Fan

nagyúr

válasz RZozo #20432 üzenetére

"végülis igazad van, attól függ mihez viszonytjuk ezen TV-k árait, pl. az egy havi lakáshitel törlesztésemből vehetnék bármilyen alap HDReady plazmát, de ha nem fizetem a törlesztést, viszik a lakást, ha nem veszek plazmát, akkor attól még tudok TV-t nézni"

Akkor meg miről beszélünk? A TV régen is luxuscikk volt, szerintem ma is bőven az, nem kell feltétlenül a normális élethez, különösen ha figyelembe vesszük, hogy mi ömlik ránk a televízióból. Szerintem ma Magyarországon igen sokan vannak hasonló helyzetben, mint Te (pl. jómagam is), nem kell mártírt játszani azért, mert van egy lakáshiteled, igen sokunknak van és lesz még sokáig, ma csak így lehet boldogulnia a tisztességes embernek, sajnos. Ilyen feltételek mellett vagy próbálsz szépen apránként félretenni TV-re (nem kell rögtön a boltba rohanni, amint megkaptad a fizetést), vagy egyszerűen belátod, hogy nem megy és nem veszel plazmát, hanem kitartasz a régi TV-d mellett. Mindemellett azért hozzátenném, hogy hitel ide vagy oda, az embernek vannak vágyai, van hobbija és az életének nem szabad tönkremennie és depresszióba fordulnia azért, mert felvállalt egy lakáshitelt. Ha emiatt mindenről le kellene mondani a futamidő alatt, akkor jól meg is nézhetnéd magad mentálisan a végére. Apránként igenis össze lehet kuporgatni egy plazma árát, pontosan ennyire volt nehéz régen is a CRT-t megvenni, mint ma a plazmát.

Ezért nincs abban továbbra sem igazad, hogy régen más anyagi feltételekkel (értsd: olcsóbban) tudtál jobb készüléket venni, mert pontosan ugyanezen arányok álltak fenn 10 éve is. Volt CRT 100.000 Ft-ért és volt 400.000 Ft-ért is, ahogy jelen pillanatban ez igaz a plazmára és az LCD-re is. Akkor is lehetett venni 40.000 Ft-ért is TV (amennyibe ma egy átlag CRT kerülne, ha lehetne még tömegesen kapni) - azt hívták olcsó gagyinak, vagy minőségi, de használt terméknek. Valljuk be őszintén, hogy a CRT piacon ma már nem nagyon vannak minőségi gyártók, így 40.000 Ft-ból már többnyire csak gagyit kapsz, különös tekintettel arra, hogy a 2000-es években a CRT-k minősége már jócskán elmaradt a korábbi modellekétől.

Ergo, ha ma minőségi TV-t akarsz venni, arra manapság a legolcsóbb alternatíva a plazma. Ezzel vitatkozhatsz, csak nem érdemes, mert ez tény. A CRT-k már rég nem érik el sem minőségben, sem képméretben egy alap plazma szintjét sem, a minőségi LCD pedig köztudottan jóval zsebbenyúlósabb, mint a plazma. Ha nincs rá pénzed, akkor inkább beérnéd egy olcsó, kisméretű CRT-vel/LCD-vel, csak azért, mert azok olcsóbbak és csak azért, mert a tájékozatlanságod azt mondatja veled, hogy még jobbak is mint a plazma? Na, ezért nem kéne megsértődnöd, amikor itt többen is megpróbáljuk felnyitni a szemed, mert szerintem senki sem bántó szándékkal mondott neked vagy másnak bármit is.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

Aktív témák