Hirdetés
Aktív témák
-
szp1
addikt
válasz Pulsar #18647 üzenetére
Végezz el egy egyszerű kísérletet. Ülj a gép elé, keress egy viszonylag új videót ( trailert) a jutúbon, olyat amit lehet nézni 480p-n, meg 720p-n is. A nézési távolság arányaiban feleljen meg egy TV optimális távolságának ( pl. 15,6" 60 cm, 22" 1m ). Tedd a videot teljes képernyőre 720p-vel, majd egy idő után válts át 480p-re (ez modellezi az analóg adást ).
Kitűnően reprezentálja az LCD-k képességeit SD felbontáson. Persze IPS panelen jobb a kép, de nem annyival. Esetleg, ha van otthon egy régi CRT monitorod, ismételd meg az előbbi dolgot.
Meg fogsz lepődni.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
veterán
huh, szép kis lavinát indítottam el
igen, álltalában látom azt, hogy melyik TV-ből van sok a raktárba, és melyikből kevés. amelyikből sok, mindig legalább HD filmet adnak rajta, és jó beállításokkal, még a kevés daraboson valami szutykot nyomnak. Így a laikus azt fogja megvenni, amin akkor éppen szép a kép(#18649) DM-Fan Igen, mire leírtam a hsz-t, addigra kiokfejtettem a dolgot magamnak Nekem is panám van, és pl HDMI-n laptoppal össze kötve, is nagyon szép képe van. Ami most nagyon elő jött a különbség az AVATAR volt. A panán annyira szép színek voltak benne, az LCD-n meg kicsit olyan.. nem is tudom, olyan elmosódottas, haloványkás.
(#18651) szp1 Na ezt kipróbálom. Biztos igazatok van, de kíváncsi leszek a különbségre
(#18652) Ijk UPC van. igaz a kép egy 6-os splitter keresztül jön a jel. Mondjuk érdekes, mert még régi TV-nk volt, kellett a splitter elé egy jel erősítő, de most hogy átvette a lakásban az uralmat a "vékony tv" ki kellett szedni, mert sokkal rosszabb volt úgy a kép
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz Pulsar #18653 üzenetére
azt gondolom 42" vagy felette ne kínlódjon senki analóg adással. Ha elég a mindig tv 17 csatornája, akkor elő kell arra fizetni, nem drága és jó a minőség, ha több csatorna kell akkor, ha van digitális kábeles szolgáltatás akkor meg is van a megoldás, ha nincs, akkor meg valamelyik műholdas digitális. Hello HD, T-home, UPC (tányérosba ne Digi!!!)
Tényleg kár sztem analóggal kínlódni!Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
foppa
tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyi lesz ithhon a 46vt20 és a gt20 ára? Mert ahogy néztem a külföldi boltokban a 46vt20 drágább még az 50-es modellnél is! Azért remélem, hogy decemberre leesik 500e alá! -
M_AND_Ms
veterán
Ez az "analóg adás Plazma/LCD nagy-felbontású Tv-n" téma olyan, mint a "középhullámú adás hi-fi készüléken" téma. Csak kényszerből hallgatja az ember. A zsebteleppel kibővített Sokol rádión nem tűnt fel, hogy milyen gyatra a hangminőség. Egy alap hi-fi készüléken pedig siralmas.
Egy szóval nagy-felbontású készüléket nem analógon kell nézni. Mint ti is láthatjátok, hogy az egyes szolgáltatók lassan már csak a lefelé kompatibilitás miatt adnak még analógban. De egyre jobban beszűkül az analóg kínálat. Mint ahogy egyre több műsorszolgáltató áttér a 16:9-re. Kivéve a vezető kereskedelmi adókat .Érdekes, hogy az egyik legnagyobb üzleti háttérrel rendelkező sportesemény az F1 még csak pajzán gondolatban sem foglalkozik a HD-vel (miközben Foci VB, Kerékpáros körversenyek, stb. igen). Bernie megkérdezte magától miben hozna ez neki többet és kiszámolta, hogy egyelőre nem sokban. Igaz a 16:9 már régóta megvan náluk is (csak ugye az RTL Klub le van maradva....)
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
szp1
addikt
válasz M_AND_Ms #18659 üzenetére
roti86 kérdezte:
"Igazából édesapámé lenne a készülék, aki csak szimplán tv-t néz (analóg adás), "Innen indult a polémia.
A válasz: analógra jobb a plazma.Attól még igazad van
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Dorian
félisten
A házimozi topikban talán más ismeritek az előzményeket: haver és az egybe rendszerű házimozija
Most új tévét is venne, úgy tűnik nagy nehezen rábeszéltem, hogy legalább egy 42"-os plazmát vegyen, ne 37"-es lcd-t. 3 m-ről nézi, nagyobb nem fér be a szekrénysorban lévő helyre, de amúgy is max 120-125e Ft körül szán a dologra. Samu 42C430-at néztem ki neki, bár meglepődve tapasztaltam, hogy 42"-os HD ready TV-k mind csak 1024x768-as felbontásúak. 3m-ről ez az alacsony felbontás ugye nem zavaró? Sajnos most nincs időm helyette nézegetni ezt a kategóriát boltokban, ezért itt kérdeznék, hátha van tapasztalat. Természetesen más márka, típus is szóba jöhet, feltétel csak az ár, a Samsungoshoz mérhetően jó beépített usb-s médialejátszó (a házimozi topikban ismertetett okok miatt) Feltételezem, hogy a 42C430-ban ugyanaz van, mint az 50C430, 50C530-ban. És feltétel még az optikai kimenet megléte. Pana a médialejátszó miatt valószínűleg kiesik, LG-ben van számításba jöhető készülék?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
-
Ijk
nagyúr
Ha játszanak pl. egy jó drámát, nekem analógon is ugyanazt az élményt nyújtja. Igaz nekem csak 42" van, az is csak HD, és nem vagyok BR lemezeken edzve, de abszolút elégedett vagyok az analóg képpel. Hozzáteszem elég keveset nézek tv-t, ezen műsorok digitális szórásáért nem fogok sírni. Ha a forma1 penge fullHd-s képpel jönne, ugyanúgy elaludnék a futamok nagy része alatt mint most, ill. egy jó focimeccset analóggal is ugyanúgy tudok élvezni.
Nem azt mondom, hogy nem kell a digitális átállás, de ez az analóg vs. digitális is ugyanúgy túl van értékelve, mint a HD vs. fullHD.Dorian: 3m-ről zavaró-e 42" 1024? Van amikor másfél méterről nézek meg egy filmet és akkor sem zavaró. 3m-ről még azt sem tudnád, hogy 1024 vagy éppen fullHD.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
madgie
titán
Az én tévé/tányéros UPC párosomnál elég ratyi az analóg adás, a focivébét példának felhozva óriási különbség volt az analóg és az utólag leszedett HD anyag között, persze az utóbbi javára. Három, négy méterről is ordított a különbség, HD-n az Uruguay-i zászlón még az esőcseppek is látszódtak, SD-n még az alatta lévő emberek ráncai sem.
-
BBéci
legenda
válasz Gabor970 #18654 üzenetére
Analóg kábeles és MindigTV nálam a kínálat. Előfordult, hogy digitálisban néztem az RTL-t és inkább átváltottam analógra, mert az jobbnak tűnt.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szp1
addikt
válasz madgie #18665 üzenetére
Így van, nincs akkora különbség egy jó minőségű analóg és egy digitális SD között, mint ez utóbbi és egy HD közt.
Az egész arról szól ( már megint ), hogy 2 méternél messzebbről egy 42"-os plazma esetében nem nagyon tudod megkülönböztetni a HD és a FHD panelt, ugyanazzal az anyaggal.BBéci: pontosan, főleg régebbi filmeknél fordul elő nálam is ugyanez. Bár én ugyanattól a szolgáltatótól kapom az analóg ill. digitális jelet.
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
BBéci
legenda
válasz Gabor970 #18668 üzenetére
Fel van szerelve, nemrég még a Digi jeleit fogta.
Számomra minőségileg csak a Hello lenne elfogadható, de nekem annyit nem ér, amennyiért adják.
A kerítésem tövében pihen a T-kábel csonkja, azon még gondolkozom. Ha tovább bővül a MindigTV kinálata, az összes többi mehet a sunyiba.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
nagyúr
A T-vel sem járnál jobban, a Hello pedig tényleg tán a legjobb, de iszonyú drága. Szerintem arra a szemétre, amit a TV ad bőven jó az analóg (pláne, ha tényleg jó a szolgáltató), maximum a mindigTV, nem nagyon vagyok hajlandó fizetni is ezért a tömény sz*rért. A NatGeo-t, meg a Discovery-t és társait meg már unom, ezerszer láttam a műsorokat, az újabb epizódok sem mindig tudnak újdonsággal szolgálni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Ijk
nagyúr
Szerintem a mindigtv extra nem éri meg. Most komolyan ATV-ért, Hírtv-ért fizessek? Előbb fizetnék az m1/m2-ért, de még jó hogy azok ingyenesek. A két kereskedelmit pedig hagyjuk, értelmes ember kerüli mint a pestist.
Inkább akkor váltok rapidshare prémiumot abból a pénzből és szedem le a HD rippeket./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Sanyicucu74
csendes tag
Sziasztok!
Végre megérkezett a Pana X20-om.Segítséget kérnék a bejáratásához!Mit,hogyan kell beállítani?Csak a fényerőt és a kontrasztot kell középre állítani?Milyen filmet ajánlotok megnézni rajta először?Még csak pc-vel tudom összekötni. -
addikt
válasz Sanyicucu74 #18676 üzenetére
Nem kell piszkálni semmit, a gyári profilok közül a "normál" tökéletesen megfelelő a bejáratás alatt, még utánna is.
"Aki ad,az nyer"
-
Ijk
nagyúr
válasz Sanyicucu74 #18676 üzenetére
Én nagyjából középre állított értékekkel hajtom, színhőmérsékleten nem változtattam.
Milyen filmet érdemes? Akármilyet, esetleg tudom ajánlani a "The Fall" c. filmet, majdnem 16:9-es képarányú, tehát szépen kitölti a felületet, vizuálisan ott van, az avatar pedig mégiscsak lerágott csont.Daffni2: Végülis egy kábeltv szolgáltatóhoz képest olcsó. Mondjuk engem egyik csatorna sem fogott meg közülük.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
psg5
veterán
Üdv!
Kicsit másabb megközelítésből nézve, melyik és mekkora plazma vagy lcd vagy led lenne a nyerő, amennyiben:
Nézési távolság: egyik helyről 1,5m másik helyről 4m, de összehozható átlagban 2-2,5m-re.
Digitális set box van.
Sok sportműsor nézés.
Egy külső hdd-t rádugva lehessen dvd rip-eket nézni (valamilyen beépített multimédiegység esetleg létezik?)[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
psg5
veterán
A keret nagyban függ attól, hogy a multimédiás beépítés mennyivel többe kerűl, mivel egy Eminent médiabox 20.000.- körűl van, vagyis ha tudásban a beépített kevesebbet tud akkor mínusz 20.000.-
De kb. olyan 200.000.- környékében gondolkoztam...Ha lcd kizárva (mondjuk ezt sejtettem, bár gondoltam hátha lépett nagyot a frissítsé technológia lcd-ben is) akkor a led is?
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
Dorian
félisten
Samsung 50C530-at ajánlom. 200 (210)-ból ezzel hozol ki a legtöbbet. FullHD, 50", és a piacon a legtöbb formátumot ismerő beépített médialejátszó. Ilyen "lehet 4m is" távolságból 50" alá nem szabad adni, 200 körül meg nem nagyon van más alternatíva, még az LG 550, de arról megoszlanak a vélemények.
Led TV nincs, csak ledes háttér világítású LCD. Ami ugyebár LCD.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Nagyon. Szemben semmiképp ne legyen ablak, bár ez minden plazmára érvényes, még a tükröződésgátló bevonatosokra is.
Nálam oldalt van az ablak, ha nem direktbe süt be a nap, akkor persze nincs gond, de ha direktbe, akkor még a szemközti falról visszaverődő fény miatt is tükröz.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
szp1
addikt
Csatlakozom az előttem szólókhoz, 50", Samu C530 vagy LG.
Mindkettő beépített médialejátszója tud annyit, mint az eminent.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
psg5
veterán
-
Dorian
félisten
Drágább modelleken (~300 körül) van egyfajta recés bevonat, ami csökkenti a tükröződést, persze csodára nem kell számítani.
Azért nem olyan jelenség ez amit ne lehetne kezelni (van aki azt hitte, hogy már akkor tükröződnek, ha ég a lámpa a szobában), sötétítőfüggöny tökéletes.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
DM-Fan
nagyúr
Ha 46" és minőségi fullHD kell, akkor Pana 46U20 vagy inkább 46S20. Mondjuk ez túl van a 200 eFt-os kereteden (előbbi úgy 225 eFt, utóbbi pedig 230 eFt), de ez a Samsung-ra is igaz (az is 210 eFt fölött indul), viszont korrektebb képminőséget kapsz, lesz tükröződésmentes bevonatod, igaz, a médialejátszó ugrik és kisebb a panel.
De szerintem is jó a Samsung 50C530, nincs vele különösebb baj, az LG-t viszont messziről kerüld el! A színhűsége nem annyira korrekt, jobban ghostol, a HD-megjelenítés folyamatosságával is problémák vannak.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
szp1
addikt
PK550. De már megelőztek.
A bevonatok ( AR ) igazából a szórt fényt szűrik, a direkt hatásokkal nem tudnak mit kezdeni, tehát emiatt ne vegyél sokkal drágább TV-t.
Mindent összevéve a Samu C530 néz ki a legjobbnak. 50" .Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
tom_tol
addikt
Sziasztok
olvasgattam a topikot és érdekelne mit is jelent pontosan a "bejáratás" ?
a szóban forgó készülék egy G20E
kösz
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest