Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali processzoros kérdések órája
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
Már megbocsáss, de ez kb. olyan hasonlat, amikor egy 30 eFt-os, kompakt digitális fényképezőt hasonlítasz egy 150 eFt-os, teljesen átlagos tükörreflexes, cserélhető objektíves digitális géphez. Árban ötszörös a különbség, pedig mindkettővel lehet kiváló képeket csinálni, persze, ez vitathatatlan. Ráadásul a 150 eFt-os kategória közel sem a plafon a fényképezőknél, sőt!
A PK250 és a G20 kb. ugyanez a szint: mindkettővel lehet BD-t nézni, csak nagyon nem egy kategória a kettő, ezt természetesen tükrözi az áruk is, és a G20-nál is van még jóval feljebb is. Ezt lehet elfogadni, nem elfogadni, ettől tény marad. Lehet összerakni hangrendszert 100 eFt-ból is, meg 1 mFt-ból is, mindkettő jól szól, csak kicsit mégis más a kettő. De hozhattam volna a korábban már említett autós példát is, Suzukit is lehet venni, meg BMW-t is, kicsit más árkategória. Mindkettő elvisz az uticélodhoz, csak egy kicsit mégis más a kettő. Attól, hogy Te nem tudod megengedni magadnak, még más meg tudja és nem kell elvitatni azt, hogy kiválók a Pana plazmái és megérik az árukat. Éjszaka álmomból felébresztve is megmondom neked egy vakteszten, hogy melyik a Pana, melyik a Samsung, vagy melyik az LG plazma, ehhez nem is kell különösebben jó szem. Nem tudom elégszer leírni, hogy a Pana nem az extra szolgáltatásokra hegyezi ki a TV-it, de mondjuk komolytalan is, aki ma egy 200 eFt-os TV-be épített médialejátszó-chiptől vár tökéletes kép és hangélményt. Persze, tudom én, hogy kényelmes, csak épp nem minőségi és ott is megvan a kompromisszum, minden gyártó esetében. A Pana plazmáinál mindig is a lényegen volt a hangsúly: legyen a legjobb képe, márpedig az az ő plazmáinak van. Ezzel megint lehet vitatkozni, csak nem érdemes.Ha annyira jól teljesítene az LG a plazma-piacon, mint amennyire nem teszi, akkor nem fejezné be idén a plazmagyártást, de mivel annyira nem megy neki (többek közt a Panasonic térnyerése miatt), ezért kénytelen kiszállni. Közel sem tökéletesek a plazmái, sőt! Szerintem hasonló sorsra fog jutni hamarosan a Samsung is és Pana marad a technológia utolsó képviselője, amit csak olyan szinten tartok problémának, hogy a verseny mindig kell és egészséges, ösztönzi a másikat. Más miatt nem, mert a minőséget képviselő gyártó marad meg, akire rá lehet fogni, hogy drágák a TV-i, de ez nem igaz. Nem mindig az a jó választás, amelyik termék árcímkéjén a legalacsonyabb összeg szerepel, sőt, többnyire nem az a jó választás.
350 eFt sok egy 50G20-ért? Hát nem tudom, tavaly a 42G10 kezdő ára is magasabb volt ennél, ennek ellenére egyértelműen a tavalyi év egyik legjobb és legkeresettebb plazmája lett. Év végére sanszos, hogy 300 eFt-ra esik az 50G20 ára, ami egy felsőkategóriás, a ilyen tudású készülékért bagó. Egyszerűen nincs jobb nála ár/érték arányban, mert ugye ilyen tekintetben sem az a jobb, amelyik olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest