- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabi63
senior tag
válasz Agyzuzo #12949 üzenetére
TriDef-et használok már 5 éve. Támogatott játékok listája itt. Némelyik játékhoz igen ütős, némelyikhez kevésbé, de összességében nagyon jó. A tévém passzív 3D-s, nem fáj a fejem sok óra játék után sem. Ma pl. 6 órát toltam a PES16-ot 3D-ben.
1
2
3Egyébként Nvidia kártyám van, (GTX970) de a 3D Vision piszok drága. Kezdetnek mindjárt kell hozzá egy 120Hz-es monitor (vagy TV), és akkor még hol van a Kit. És már nem is nagyon fejlesztik, egyre szűkebb a támogatott játékok listája is. Viszont a (DDD) TriDef-be tolja a pénzt az LG + Samsung, mert az ő szoftverük van a tévéikben. Van erről egy korábbi cikk itt.
Bocs az off-ért.[ Szerkesztve ]
-
ftc
nagyúr
Androidos TV-knek mekkora esélye van a 6-os Androidra?
-
-
válasz Agyzuzo #12940 üzenetére
Agyzuzo
"A bennük levő panel miben különbözik (ha különbözik)?"
Különbözik-
7509-es 100/120Hz a panelja és CMR-ben 800Hz 8109-nek szintén ugyan úgy 4 fázisú szkennelés is benne van, Az igazi eltérés maga a panelok típusában kell keresni. a 7509-ben egy LC550EUF-PGF1 névre keresztelt panel van ami az LG gyártmányú és szállít be a Philipsnek (TPvisionnak) .
Míg a 8109-ben egy TPT550J1-HJ06 nevű panel szorgoskodik a képi világ megjelenítésért ami a nevében is benne van TPT gyártmány és IPS helyet VA-s .
A jól fordítom felezik az aktívnál felezik a 3D-t.Annyit tudok még javasolni tessék egy pendrivra egy kedvenc gameplay videót feltenni FHD -ban majd egy közeli MM-ben vagy Euronicsba ahol a két típus meglehet lelni, tessék a tartalmat kipróbálni, mert megengedik. Így jobban tudsz viszonyítani és dönteni.
8109 in-putlag => 98 [msec]
7509 esetében az inputlag 33.7 [msec]Ha van még kérdés várom.
bala6120
Nem vagy elfeledve, csak ahogy írtam 2014-ig vannak meg jelenleg meg a panelok, írtam e-mailt egy illetőnek, és amint meg jön a válasz továbbítom számodra.
[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Agyzuzo
addikt
válasz Luck Dragon #12955 üzenetére
Szia!
Köszi szépen az infót! Szóval IPS versus VA - hát betekintési szöget tekintetében az IPS picit jobb, de ami eldöntötte számomra a kérdést, az ez:
8109 in-putlag => 98 [msec]
7509 esetében az inputlag 33.7 [msec]100-as input laggal mindent lehet, csak játszani nem, szóval marad a 7509-es.
Köszi szépen az infókat, sok feles káromkodástól mentettél meg.
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
válasz Agyzuzo #12956 üzenetére
Szívesen, a kettő orosz tesztet amit linkeltem ott írnak az inputlag ról, ha érdekel a dolog, egy google fordítóval ki lehet bogarászni hogy mire volt elég és mi nem, van fotók is róla.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Agyzuzo
addikt
válasz Luck Dragon #12957 üzenetére
Igen, nézem, állati jó és részletes tesztek, köszönöm.
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
-
TIT
veterán
válasz Luck Dragon #12959 üzenetére
Az lengyel teszt a pontosság kedvéért
-
Agyzuzo
addikt
Még egy kérdésem lenne...
Nagyjából 50k-s felárral elérhető a 7000-es sorozat 4K-s változata is. Ezzel kapcsolatban van esetleg infód, vagy valami hasonló jó teszted? Input lag itt is kérdés. Még ez is belefér a büdzsébe.
-
törölt tag
válasz Agyzuzo #12961 üzenetére
Úgy tudom ez egy 50 Hz-es UHD, ami nem ajánlott vétel. A kommenteket nem olvastad: [link] Próba vagy minden funkció tesztelése nélkül egyiket se vedd meg, mert mostanában sok gond van az fw-vel. A gyártó meg csak hallgat, nem javítja, a szervizről meg ne is beszéljünk. Nézd meg a keresővel is a két típust, ha nem lapoztál vissza: 7150. 7509
-
-
nelsonmanian
senior tag
Ugy néz ki tv vásárlás előtt állok: kb40"+ambilight+fullhd, hálózatról/winyóról filmezés, youtube menne rajta. Kb 150e a keret.
Van ajánlott típus ami megfelel a fentieknek?
-
csabi63
senior tag
válasz #94529552 #12962 üzenetére
Ezek a kommentek... Előnye: Jó az ambi. Az a prioritás ezek szerint. Vagy az egyetlen, ami jó benne. Az egyik szerint a kép tökéletes, a másik szerint egyáltalán nem az. Az egyik szerint nincs fekete szín, a másik szerint igenis van. Nem tetszik a távirányító...én sem a távirányító mellé választottam a tévét, vettem másikat. (na nem itt, és nem ennyiért) Nem megy pen-ről a 4k... lassú pendrive mondjuk nekem sem vitte. Elő a Sandisk Extreme, és ment rendesen a 130 ezres belépőn is. Bedöglött egy hónap alatt...előfordult milliós tévékkel is, elő is fog fordulni. Lassú a menü...hát igen, ez valószínűleg igaz (majdnem) mindegyik Philips-re. Szellemképes a 3D...megnézném milyen anyagot tolt rá az illető, és mit szerencsétlenkedett össze. Ilyen témában én nem hiszek senkinek, csak a saját szememnek. Nem 100Hz-es...ez mióta hiba? Egyáltalán mit tudott róla, mielőtt megvette? Hát persze, az ambit.
-
válasz nelsonmanian #12965 üzenetére
A 6 szériában tessék keresni. 6500-6400.
-
bala6120
senior tag
Rendben
-
csabi63
senior tag
A 7150/12-ről francia és holland oldalakon jókat írnak. 5-ig lehet pontozni, szinte mind 5, de 4 alatt nem adott rá senki. 3D probléma sehol. Találtam egy negatív cseh hsz-t, neki távirányító nyűgje van. 5 lengyelből mind az 5 megadta rá a max-ot. Egy szem szlovák panaszkodik, lassú a menü. Különböző országokból többen az egér miatt, amit te is említettél. Arra szerintem előbb-utóbb összetákolnak egy fw-t. Ha már Norvégiától Csehországon át Magyarországig mindenhol probléma.
Nem írnám én le ezt a tévét. Látatlanban főleg. A 10 milliós tévéket is szidják mint a bokrot itt-ott. A menő Samu, LG tévék fórumain is lehet olyan rémtörténeteket olvasni, hogy az odatévedőket a hideg is kirázza.
-
törölt tag
válasz csabi63 #12970 üzenetére
Azt tudod, hogy a francia és a holland nem ugyanolyan tévét kap, mint a csóró kelet európai? Nyugaton sorra hozzák a tévék a különböző díjakat, itt meg csak a problémákat olvashatjuk. Az ambi pedig valóban egy varázsszó, és annak köszönhető, hogy még sokan Philips-et vesznek.
-
ftc
nagyúr
válasz access_denied #12974 üzenetére
Sajna nem sikerült még...
-
lorinser
senior tag
válasz #94529552 #12971 üzenetére
"Azt tudod, hogy a francia és a holland nem ugyanolyan tévét kap, mint a csóró kelet európai?" - csabi63 hozzászólása: Találtam egy negatív cseh hsz-t, neki távirányító nyűgje van. 5 lengyelből mind az 5 megadta rá a max-ot. Tehát a csóró kelet európaiak is dicsérik. Illetve más hazai felhasználók is.
"Azt tudod, hogy a francia és a holland nem ugyanolyan tévét kap, mint a csóró kelet európai?" - ez csak ezen a fórumon keringő mende-monda, amit leginkább Te hangoztatsz. Kérnék tőled hivatalos bejelentést de legalább egy mértékadó tech oldal cikkét ezzel kapcsolatban.
Poco F5, Philips 55PUS8303, Philips 58PUS8535
-
törölt tag
válasz lorinser #12976 üzenetére
Te olvasod is ezt a topikot, vagy csak néha benézel ide? Sztem nem mendemonda, mert ott van dualcore, SyC, és a többiek példája is sorban. Philips-ből itt 100-ból talán 3-an elégedettek, máshol 100-ból 3-an panaszkodnak. Kicsit furcsa. De reménykedjünk, hogy a 2016-os tévéknél javulás lesz. Régiókód is tartozik a tévékhez.
-
süti5
őstag
Nem lehet, hogy csak néhány széria van, amiből különböző jön ide és máshova?
A többi szerintem azonos, egyszerűen nem hiszem el, hogy megéri minden tévéből 10 félét gyártani....Egyébként én elégedett vagyok ezzel a mostanival is (8109), a másik kicsivel is (3606) és az előzővel (6809) is, holott sokan szidják...
Lehet nem használom olyanokra, mint sokan vagy nem vagyok annyira érzékeny pl. audio szinten, de nekem tökéletesen bejönnek a philipsek. -
ciryl65
csendes tag
válasz access_denied #12977 üzenetére
Úgy tudom, hogy a K-s változatokban nincs DVB-T2 és DVB-S2 tuner, az S-esek meg tartalmazzák ezeket.
[ Szerkesztve ]
-
ferikek
aktív tag
válasz ferikek #12945 üzenetére
Sziasztok,
kijott egy emberke a philips szerviztol. Megnezte, es gyarilag ilyen a hangja. Elmondta h mennyire pici a hangszoro, kb nincs teljesitmeny benne es nagyon sokan elegedetlrnek a philips tv-k hangzasaval (par evvel ezelott sokkal jobbak voltak a hangszorok). Koztuk en is. Van csaladban ugye lg, panasonic es regebbi philips tv, osszehssonlitva ezzel a haangzast, mindegyik kenterbe veri,
En azt hittem h a philips jo, de hangzas teren sajnos nem. Igy elek a 14 napos elallassal, es veszek masik tipust, lg es panasonic hangzasbsn biztos jo, kepminoseget tekintve nem tudom, de ez nem erre a forumra valo...Udv.
ferikek
-
Trak
addikt
válasz allein #12983 üzenetére
A 2013-as 8-as szériának is verhetetlen a hangja, meghallgattam már sok-sok tévét, de eddig mindnél jobb volt. Nem örülök ennek a nagy visszaesésnek minden téren a Philips-nél, mert így sajnos pár év múlva ha esetleg meghal a mostanim, akkor kénytelen leszek nem Philips-et venni...
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Gábor984
tag
2012-es, 2013-as Philips TV-k hangja azért volt jó, mert középen van egy pici "mélyhangszóró" és a tv alján két teljes sávú kis pity-puty. A mostaniakon a mély eltűnt és csak a 2 pity-puty van. Ezért olyan vacak. De igazából azért nem fejlesztenek, mert alapvetően az a cél, hogy hangprojektort, vagy házimozit kötsz rá. Úgy is fogalmazhatnék, hogy direkt szart tesznek bele, hogy vegyél projektort...
-
access_denied
senior tag
válasz Gábor984 #12987 üzenetére
A Philips 7150 alján van egy sound bar. Nem tudom, hogy egy 2cm vastag (?) doboz miféle hangtechnikát rejthet magában, de a végeredmény mégis elfogadható, használható a hang. Nyilván nem összekeverendő egy akármilyen házimozi rendszerrel, de se nem hangerőben, se pedig hangminőségben nem mondanám rá azt, hogy useless.
A tv-k háta mögött elhelyezett hangszórók (csipogók) amúgy sem szerencsések, fronton elhelyezni pedig nehéz, ezért lesz egy ördögi kör a normális hangzás kérdése.
-
-
Trak
addikt
válasz Luck Dragon #12989 üzenetére
De
Sokat vacilláltam, majdnem vártam 2014-ig, de végül csak megvettem 2013 karácsony előtt.
Igaz, hogy a későbbi 8-as szériák már olcsóbbak lettek (nem is kevéssel), és 4 oldalas Ambit kaptak, szóval mondhatjuk, hogy baxxott drágán vettem, de ahogy látom mégis jól jártam, ezt a modellt minden oldal, minden újság és mindenki dicsérte, okkal, nem bántam meg.''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
-
dualcore
őstag
Persze, megértem én ezt és nincs is semmi baj ezzel.
Én sem használom ki a tv-m jelenlegi teljes tudását, kevés 3D meg néha kis YT, és vége is.
A lényeg hogy te legyél elégedett a készülékkel, és a 8109 is nagyon jó készülék.De a 8008S amellett hogy számomra egy gyönyörű készülék, mindamellett piszkosul jó is.
-
Trak
addikt
Az árukereső nagyon meredek árat mutat, azért annyira nem volt drága...
Az ott látható árnál kb. 200-250k-val olcsóbban meg lehetett venni 2013 végén, én is annyiért szereztem be 5 év garival. Rá pár hónapra, 2014-ben láttam még 50k-val olcsóbban is, de nem bosszankodtam rajta
Utána visszament az ára, mert kifutott és nem volt belőle készlet.''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
-
Én féláron jutottam hozzá de én is megközelítőleg Ennyit adtam ki érte megjelenés elején. De nem bántam meg a kiváltását. Igaz mostanában a kamerája picit makacskodik. De azért szeretem főleg pc-vel összekötve. A 6008K -val ugyan ez a szituáció, azzal egy bajom van hogy a frissítés a qwery-t nem engedi használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest