- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
Freddy76, mennyire kell/jön jól Rómába egy nagylátó?
Ha eléggé, akkor megkérdezném szégyenlősen a jelenlevő Nagyérdeműt, hogy valaki volna-e elég bátor ahhoz hogy rám bízza egy szűk hétre a Nikon vázra való nagylátóját?
Cserébe az (alapvető) olasz bor/grappa szuvenyír mellett az úri becsületszavam mellett letennék nála egy megfelelő összeget biztosítékként.
(Vásárlásban nem gondolkodom, max akkor ha olyan tuti ajánlat van ami lehetővé teszi hogy ugyanannyiért el is lehessen adni)Whatever.
-
t_a_m_a_s
addikt
-
j.bravo
addikt
crey: határeset 18-55 van, 18-105 lehet h lesz, szóval ennél nagyobb látó lenne az igazi
t_a_m_a_s: tök jó lenne csak a két autós túra ugye szervezést igényel, de mondjuk nem teljesen kizárt, úgyse találkoztunk még Ábellel...
mindemellett ha Karima és a 10-20 Bpesten is elérhető lenne, akkor az lenne eddig, perpill a legbiztosabb
aleister: március eleje...
[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
Freddy76
addikt
válasz j.bravo #14852 üzenetére
Sok pénz jön jól, meg egy kényelmes cipő.
Amúgy ne feledd: Trevi kút - Piazza Venezia - Campidoglio - Forum Romanum - Palatinus (Capanne del Palation) - Colosseum. A Palatinuson vett jegy jó a Colosseumban is, az előbbiben három percet állsz sorban jegyért az utóbbiban egy órát. Palatinus érdekesebb is, a császári paloták romjai nagyon klasszak, nincs tömeg, jót lehet sétálni. Ez fagyival, pizzával, grappával, itt-ott egy-egy pohár borral, fotózgatással, bámészkodással, egy kényelmes napi séta, tíztől ötig, mondjuk. Másnapra érzés szerint Vatikán (Szent Péter Bazilika), Angyalvár, Panteon, Piazza Navona, Spanyol Lépcső, amit akartok. Ezek kissé szétszórva vannak, és némelyik csalódást kelt (pl. Spanyol Lépcső). De A Piazza Navona akár még az első nap estéjére is befér egy vacsira.
Titkos tipp: Villa Borghese. Imádni fogjátok.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Balinov
titán
Kicsi a vilag, van itt a faluba egy jo kis hazhozszallitos pizzeria, ajanlottak mar, mondom nosza kiprobaljuk.Telefonos csak, telefonszam, mondom, nev, mondom betuzom, hogy B A L A ZS, mondja, akkor a cimedet is szeretnem kerni, igy magyarul. Kapunk egy eloetelt ajandekba.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
t_a_m_a_s
addikt
Aszongya a gyerek az anyjának, hogy "Ábel bevette az antibikujitumot"
Holnap majd jól beletépünk...
-
Mercutio_
félisten
válasz t_a_m_a_s #14864 üzenetére
Hozzá képzeltem a múltkori képeket.... kész!
Balinov : Hehe, kitsi a világ, meg különben is eredetileg mindenki magyar volt kezdve a sumerokkal
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
t_a_m_a_s
addikt
Időnként - mint most is - nekiveselkedek az iwiwen meg a FB-on, megnézegetem a hozzám hasonló kisgyerekes ismerősök képeit (akikről amúgy már ezer éve leiratkoztam a sok b*zi nyereményjáték, bölcsesség, viccesség napi ötvenszeri megosztása miatt...). Hát srácok, nem tudom, hogy ez a digitális világ hozadéka-e, de ennyi digitális hulladékot ami ott van Meg a gyerek bölcsis csoporttársainak farsangi képei dettó... Pedig volt vagy 20 fényképelő, a nagy számok törvénye értelmében lehetett volna akár több jó kép is...
Érdekes, hogy 30-35 éve amikor rólunk, rólam készültek hasonló képek, azok a maguk módján sokkal jobbak, pedig az én őseim sem egy fotóművészek, nem is érdekelt senkit a fotózás a családban. Mégsincs minden kép bemozdulva, van viszonylag normális fókusz, stb... Mindezt valami gagyi szovjet filmessel, gondolom szintén nem hájtek filmre...[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz t_a_m_a_s #14867 üzenetére
"Mégsincs minden kép bemozdulva, van viszonylag normális fókusz, stb... Mindezt valami gagyi szovjet filmessel, gondolom szintén nem hájtek filmre..."
Igen, csak 30 évvel ezelőtt mikor elvitted előhívatni, akkor a nem sikerült darabok mentek a kukába, kézhez sem kaptad őket. Szóval a labor már elvégezte helyetted a szelektálást. Digitális korszak óta meg minden sz@r megmarad. Tudom, itt válogatok éppen több tíz gigányit... mondjuk éppen a mobiltelóval készültek a legemlékezetesebbek.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
A Zéé
addikt
válasz t_a_m_a_s #14867 üzenetére
sajnos nem a minőség , a mennyiség a fontos. "Sógoréknál" ugyanez van most. 6 hónapos korában csináltam én pár képet a kiscsajról, aztán majdnem hogy kevés is lett az a 20, amit kaptak, mert a fotografi néni az adott 300-at a mútkorról. Hát mit ne mondjak. Az én képeim se valami jók, de legalább nem bemozdultak, meg félrefókuszáltak. A nagymama kapott szülinapjára az elmúlt fél évet megörökítő fényképes falinaptárt... Én egy képet se adtam volna oda...
De ugyanez van kiccsapatnál is. Ha van 50 szerintem tök jó kép egy meccsünkről, akkor mindig jön, hogy csak ennyi? Amíg volt a "fotósunk" addig volt egy meccsről 300 kép, amiből kb 250 instant kuka, de legalább 300 volt![ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Real_Necro #14868 üzenetére
Hát ja... Egy ideje én is inkább veszek egy új mobilvinyót minthogy nekiessek leválogatni a képeimet...
Mindegy, legalább jó érzéssel tölt el, hogy olyan szinten megtanultam fotózni, és olyan szintű gépem van, hogy a családi fotóalbum vállalható lesz 30 év múlva is... Meg hízik a májam, hogy a csopitársak anyukái az én képeimet posztolják a fácsén.Zéé: ezt látom én is, és sajnálom az embereket, hogy pár év múlva nem lesz emlékük a gyermekükről. Mert az OK, hogy most emlékszem rá, milyen a mosolya, az arckifejezései, de pár év múlva nem fogok. A képeken meg lószar sem látszik, csak egy telibevillantott zajtömeg... Mindezt abban a korban, amikor egy közepes okosteló már - kis odafigyeléssel - egész vállalható képeket készít.
Én mindig mondom a gyerekes, gyereket váró ismerőseimnek, hogy hamár úgyis elköltenek egy valag pénzt, vegyenek egy valamire való fényképezőt is, de eddig senki nem fogadta meg... Meg is látszik a képeiken...
Pedig pl Freddy kolléga az élő példa rá, hogy megéri![ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Uhh, ne is mondd... Akartunk apóséknak karácsonyra naptárt, és kértem képeket sógoréktól, a gyerekeikről. Hát, vakartam a fejem, de a feleségem mondta, most már csináljuk meg... Részemről semmi vaszisztdasz, kválasztottam ezt, ezt, meg ezt. Aztán melléraktam a többiek képeit... Háááát... Sok volt, az tény, de homály, bemozdulás, egyéb extrák (pl. sógorék egyik képén ül a gyerek a bilin, a háttérben látszik valamelyik 100 kiló körüli nagymama nagyibikinis alakja kb. hasközépig. Mondom, ezt tényleg? Persze, miért? Hát, mondom sogórnőmnek, te néznéd anyósod alsó kétharmadát bikiniben a konyhában egész augusztusban?
És az a kurva pofánvakuzás. Az. Hogy a feneség álljon a derekába.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Mercutio_
félisten
válasz Freddy76 #14872 üzenetére
Ez sajnos leirja a szitut : neked ez ordít ők viszont amíg nem szólsz észre sem veszik rosszabb esetben te vagy a genya, hogy szóltál mert így már őket is zavarja
t_a_m_a_s : Nagy zsivány lesz úgy nézem
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
Múltor zenében volt ott a banda, most érdeklődnék, ki mennyire ért a közgázhoz és politikához. Illetve nem is ez érdekel, hanem hogy érdemes-e Euro-t venni szerintetek. Ok, elég rossz az árfolyam most is, de - szerintem - lesz még itt még gyengébb HUF..
Van egy kis tartalékom, azon agyalok, EUR devizaszámlára tegyem-e át.
-
-
Balinov
titán
válasz t_a_m_a_s #14871 üzenetére
+ ki ne hagyd, hogy a az igazan jol sikerult es/vagy emlekezetes pillanatokat illik elohovatni, rendes fenykepalbumban, az azt megilleto helyen tartani. szerintem
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Real_Necro
veterán
válasz #40935168 #14875 üzenetére
Párom cégcsoport banki ügyeivel foglalkozik, sokmilliós nagyságrendben foglalkoznak EUR és HUF váltással. Azt mondja kis összegben tökmindegy, nagy összegben meg inkább várni érdemes, ők is azt teszik. A bankok többsége amúgy március 31-el terheli be a törlesztéseket és kamatfizetéseket, ami élénkíteni fog a devizapiacon, illetve a negyedéves zárások miatt a nemzetközi riportokhoz az MNB lejjebb szokta nyomni az árfolyamot, bár ez nem vehető készpénznek.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
törölt tag
válasz Real_Necro #14878 üzenetére
Hétjegyű, mondjuk banki viszonylatban ez apró, ja. Csak kis országunk most törleszti a 2002-2010 között felvett hiteleket (amitől úgy meglódult az ország anno) + itt az ukrajnai baj, ami szerintem elhúzódik + az MNB kamatot akar megint csökkenteni, nem tudom, hosszútávon hova állna be a HUF, azért most még mindig jobb, mint egy tartós 350 közép.. (csak mondtam valami csúnyát).. Szóval tartaná(tok) HUF-ban ?
-
Real_Necro
veterán
válasz #40935168 #14880 üzenetére
EUR-ra 0,1-0,3% közötti kamatot adnak (sima banki lekötés) manapság. Igazából amivel nyerni tudsz, az kb az árfolyam. Vagy magasabb kamatot értékpapír számlán, ott akkor érdemes berakni, ha alacsonyabb az árfolyam. Szóval ugyanoda lyukadunk ki.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Real_Necro #14881 üzenetére
Nem akarom én lekötni, csak kicsit abban tartani, hátha lesz rohadtszar a Forint és nyerek a bolton egy kicsit - többet mint a kamat pl, bármelyik devizában is.
-
-
törölt tag
válasz Freddy76 #14883 üzenetére
Ezt senki nem tudhatja pontosan, csak aki benne van nyakig. Mozgatja fundamentum is, meg érdek is, Londonból cibálják az egészet úgy, ahogy akarják. De a ma délutánt a portfolio-val és a vg-vel töltöttem, sokkal okosabb nem lettem, bízom benne, hogy akkor elmondod a tutit.
-
Balinov
titán
válasz #40935168 #14884 üzenetére
Londonbol, mi ? persze, sztem inkabb Berlin, Moszkva, Peking haromszog. Persze az igazsagot sosem fogjuk megtudni, de ez valoszinubb szerintem, mint londonfalva
-
törölt tag
válasz Balinov #14885 üzenetére
Hát ezt bankár jóbarátom mondta, persze le lehet hülyézni őt is, de ő pont nem az a kőbuta fajta Csak 2 napja nem tudom elérni.. De tökmindegy, a lényeg inkább az, hogy ezt nemigen tudjuk meg. Porszem ez a gazdaság a nagy üstben.. Ettől függetlenül egy egészséges brainstormingot reméltem itt ebből, de savazni is lehet, addig UT-zek Kleroo-val kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
válasz Balinov #14885 üzenetére
áhh dehogy, nem kell olyan messze menni. Az egészet a Síp utca 12-ből irányítják, mert Magyarország lesz ÚjIzrael, csak előbb el kell űzni minden magyart. Ezt mondta a 47-49-es villamos közepén a nagyon bölcs muki! Én buta meg fel se fogtam, hogy a világ közepével szembe laktam 6 évig
Just a simple Lineman...
-
-
Larry303
addikt
válasz #40935168 #14886 üzenetére
sztem az ukránokat gyorsan ki fogják mos tmár rántani a szarból, különben sokaknak fájni fog- szvsz az oroszok nem fogják ezt hagyni. én bízok bent, hogy ha még kicsit romlik is hozzáértő honatyáink közreműködésével, a 320as szintet nem fogja elérni...
de az jobban érdekel, hogy ut-be be lehet e állni
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
*Ropi*
félisten
-
t_a_m_a_s
addikt
Te nem futottad át a mai nap kommentjeit? Azok után egyértelművé vált volna, jogy itt ma nem lesz egészséges brainstorming, hisztis picsa mindenki...
Én sajna eléggé alulművelt vagyok pénzügyileg, de azt gondolom-látom, hogy gyakorlatilag főállásban ügyeskedned kell a megtakarításoddal ha azt akarod hogy gyarapodjon is... Már kb az sem tuti, hogy vegyél földet vagy aranyrudakat, mert az jó befektetés...
-
*Ropi*
félisten
válasz Real_Necro #14898 üzenetére
A gravitáció sok mindent megold: pl. a pendrive sebessége is lehet (nem csak elméleti) 16 GB/s: a VI.- ról ledobsz egy 16 GB-os pendrive-ot az V.-en lakó haverodnak.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Studi
veterán
Leginkább a kormány és Matolcsy felől nő az árfolyam. Mint ahogy a a rezsicsökkentés célja sem az, hogy jobban éljenek az emberek, hanem az, hogy az infláció mesterségesen alacsony legyen (miközben például a másik kulcsfontosságú elemnél, az alapvető élelmiszereknél sokszor másfélszeres árat tapasztalunk 2010-hez képest), úgy a magas árfolyam is tudatos, célja a GDP felfelé pöckölgetése. Mivel a külkereskedelmi mérlegünk pozitív, így ez igen jó eszköz erre. A gazdasági mutatók kozmetikázása megy itt, hogy ki, hogy issza meg a levét, az senkit nem érdekel igazán. De ez szerintem itt is eléggé off, inkább sörözzünk mellé egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest