- Az ASUS ROG Delta II gamer headset tesztje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hevizms
addikt
Üdv mindenkinek!
Szeretnék kérni egy kis segitséget.Elnézést,ha ez a dolog lerágott csont,de nekem még új és nem szeretnék hülyeséget csinálni.
Szóval ez az átváltásos dolog érdekelne engem.
Ediig úgy csináltam a paypalos vásárlásaimat hogy átutaltam forint számláról a paypal számlámra forintot és amikor vásároltam,a paypal átváltotta a forintomat dollárba.
Ezt a forint számlámat mellé tudom valahogy rendelni a paypalos számlához,hogy ne kelljen mindig utalnom vásárlás előtt?
A másik dolog hogy ahogy itt olvasom,be lehet állitani valahogy hogy az a bank váltson valutába,akinéál a forint alapú számlám van?Elnézést a tudatlanságomért.
Köszönöm előre is a segitséget. -
hevizms
addikt
Ajaj!
Lehet hogy én valamit nagyon félreértettem ezzel az egész számlamellérendelés dologgal
Elméletileg mellérendeltem egy forint alapú folyószámlát a paypal fiókomhoz.
Most akkor én tudok így vásárolni,vagy nem?
A paypalos egyenlegem nem változott semmit a mellérendelés óta.Igaz ezt csak 10 perce csináltam meg.
Egyáltalán lehet így használni a paypal-t vásárlásra,vagy mindenképp kell utalni pénzt a paypal számlámra????
Vagy ennek a számlamellérendelésnek csak eladóként van értelme?[ Szerkesztve ]
-
-
dbius
veterán
válasz hevizms #6152 üzenetére
Nem írtad, de ha csak számlát rendeltél hozzá, bankkártyát nem, akkor nem fogod tudni használni, vagyis nem fogsz tudni paypallal fizetni egészen addig, amíg 0 az egyenleged.
Ebben az esetben a számládról kell utalni a paypalra pénzt - top up -, majd annak megérkezése után tudsz paypallal fizetni. (rövidebben, érthetőbben: számlaszámot nem tud megterhelni a paypal, csak a hozzá kapcsolt bankkártyát, ezért is kell bankkártyát hozzáadni a paypalhoz.)
Ha rendeltél hozzá bankkártyát is, akkor a fenti dolog tárgytalan, ugyanis a kártyádat fogja megterhelni vásárláskor.
-
hevizms
addikt
Akkor mégiscsak elrontottam a dolgot,mert bankkártyát azt tényleg nem rendeltem hozzá.
Akkor most töröljem a hozzárendelt számlát és rendeljem hozzá a bankkártyát?
A számlahozzárendelés az azoknak van lehetőségként,akik eladóként pénzt szednek le a paypal számlájukról?
Én csak vevőként használom a paypalt.
Akkor nekem elég csak a bankkártyát hozzárendelni?
Még egy kérdés ha szabad.
Hol kell beállitani hogy ne a paypal váltsa át a pénzt devizába,hanem a bankom?
Kösz a segitséget előre is. -
Melack
veterán
válasz hevizms #6156 üzenetére
A pénz levétele sem egészen így van. Amit te hozzárendeltél, az arra szolgál, hogy oda küldje vissza a pénzed.
Ahhoz, hogy vásárolni tudj, ahhoz a bankkártyád kell - tessék szépen felvenni, és a cca 400 HUF os próbaterhelést várni. Utána már jó is lesz
Az átváltást nem tudom, nekem eddig mindig korrekt volt a váltás.Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
hevizms
addikt
Köszönöm a segitséget mindenkinek!
Sikerült a kártyámat hozzárendeni,most már csak a 4 jegyű kódot kell mkivárnom és akkor elméletileg okés lesz a dolog. -
hevizms
addikt
Elnézést hogy ilyen buta vagyok,de sajnos nem tudok angolul,a forditóba bekopizott forditás pedig nekem nem egészen egyértelmű.
A megadott beállitásokhoz lépkedve ez a 2 választás van:
Alapból az első van bejelölve.
Ha azt szeretném hogy a bankom váltson,akkor hagynom kell a jelölést,vagy a második lehetőséget kell bejelölnöm?Conversion Options
PayPal offers two ways to convert currency when you purchase from a seller who uses a different currency than yours.
The PayPal currency conversion process
The MasterCard and Visa currency conversion processPlease select your option below:
Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency.
Both the original transaction currency and the converted amount that I will be charged are disclosed for my convenience. I understand that MasterCard and Visa have a currency conversion process. I have chosen not to use the MasterCard and Visa currency conversion process, and I will have no recourse against MasterCard and Visa with respect to any matter related to this conversion.Bill me in the currency listed on the seller's invoice.
I will not know which foreign exchange rate has been applied to this transaction until I receive my card statement from my card issuer. I acknowledge that by choosing this option, my card issuer will determine the foreign exchange rate to apply to this transaction, and that I will not be informed of the foreign exchange rate or any additional foreign exchange fees applied until I am billed by my card issuer. -
Stalker-2572
veterán
Azt hogy képes megcsinálni egy oldal, hogy csakúgy "zsupsz" előfizetés megújítása címszó alatt jelszó elkérése nélkül emel le pénzt a számlámról?
All Black...
-
tupacamaru
veterán
válasz Stalker-2572 #6165 üzenetére
Úgy hogy nem figyeltél eléggé a regisztrációnál. Vagy elfelejtetted kivenni a pipát az automatikus hosszabítás elől.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Stalker-2572
veterán
válasz tupacamaru #6167 üzenetére
Automatikus meghosszabítás ki volt kapcsolva meg ezt hogy tudják megcsinálni, tárolják a jelszavam?!
All Black...
-
tupacamaru
veterán
válasz Stalker-2572 #6168 üzenetére
Csak nem IGN-ről van szó, mert abba már más is beleesett figyelmetlenség miatt.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Winner_hun
titán
válasz Stalker-2572 #6165 üzenetére
PayPal - Profile (katt rá, ne a lenyíló menüt nézd) - My money - My preapproved payments
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Stalker-2572
veterán
-
Stalker-2572
veterán
-
mzso
veterán
Olyat nem lehet, hogy a paypal a bankszámlámra számlázzon mint egy csekket?
-
dbius
veterán
válasz hevizms #6177 üzenetére
MIért kellene dombornyomott kártya? Nekem sem az van.
pl. OTP Visa Electron, ami nem dombornyomott, de paypal elfogadta.
De biztonságosabb, ha webkártyát/virtuális kártyát igényelsz a bankodtól és azt adod hozzá - azt dombornyomottnak érzékeli -. Azért jobb, mert csak akkor van rajta pénz, ha te raksz rá - tehát ha feltörnék az accountodat akkor nem tudják a számládat lemeríteni, csak annyit, ami a webkártyához tartozó számlán volt -.
pl. szintén az Otp-nél nekem azt hiszem mastercardnak felel meg a webkártyám.
Szerk: Korábban azt írtad, hogy sikerült a kártyádat hozzáadnod. Ha nem kapsz a banktól sms-t terhelésről, akkor pl. telefonos ügyfélszolgálat, vagy online banki felületen tudod megnézni azt, hogy megtörtént-e a 400 Ft. levonása és esetedben mi az a négyjegyű kód, amivel meg tudod erősíteni a kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
hevizms
addikt
Hát igen
A kódot viszont csak akkor tudom beirni ha megtörténik a 400 ft-os tranzakció ha jól értelmezem.
Nem értem miért nem történt meg.
Zárolt összegem nincs,400 ft-nál jóval több van rajt,szóval nem értem mit ronthattam el.Töröljem a kártyát,azt próbáljam újra?
Ja és most néztem a netbankon keresztül,semmi levonás.
Ügyfélszolgálatot felhivom mindjárt. -
hevizms
addikt
válasz Winner_hun #6184 üzenetére
Nincs a netbankon nézve a számlámat levonás,most néztem éppen 5 perce.
-
dbius
veterán
válasz hevizms #6186 üzenetére
Melyik banknál vagy? Ugyanis pl. OTP-nél kb. 3 nap, mire látszik a netbankos felületen a terhelés. Csak azt követően látszik, hogy ténylegesen lekönyvelték. Addig pedig csak telefonos ügyfélszolgálat, vagy sms értesítő alapján lehet megtudni a 4 jegyű kódot.
A paypal képek alapján pedig megterhelték a számládat. Ha törlöd és ismét hozzáadod, akkor megint megterhelik 400 Ft.-tal.
-
hevizms
addikt
Köszönöm a segitséget mindenkinek!
Felhivtam az ügyfélszolgálatot és közölték hogy ott van a 400 ft a zárolt összegnél.
Újra megnéztem a netbankon keresztül és tényleg van egy zárolt tétel 400 ft-ról.Ez eddig fel sem tűnt hogy van ilyen is.
A kódot beirtam a paypal fiókomban és igy már minden oké.Azért ezt a zárolt akármi dolgot nem nagyon értem
Ez mire jó?Az életben nem vettem volna észre ezt a kis rubrikát ha nem mondják el.
-
Melack
veterán
válasz hevizms #6190 üzenetére
Most ne szálljunk alá a banki tranzakciókba, mert éveket lehetni itt gépelgetni. Ami neked lényeg: a vásárlásoknak van egy folyamata. Első körben csak zárolják/foglalják az összeget, majd utána vonják le. Ez a rövid átmeneti időszak mondjuk úgy biztosíték a banknak, hogy beérkezzen a bizonylat, hogy tényleg te indítottad/indíttattad a terhelést. Ha nem, akkor még tudják törölni, majd adott idő után feloldják.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
B1T3
addikt
Nem csináltam még ilyet, szóval a biztonság kedvéért megkérdezem újra, hogy tiszta legyen: ha PayPal-on utalni akar nekem valaki, akkor a regisztrált (bejelentkezéshez használt) e-mail címemet kell megadnom neki?
-
szeva000
addikt
hali!
Van egy dealextreme.com-os rendelésem,lassan 1hónapos.Benne áll majd 30$-om.Természetesen PayPal-el fizettem.Gyakorlatilag még a csomagot sem adták fel.Nagynehezen írtam egy mailt nekik 1hete,de arra sem képesek válaszolni?Így nem igazán vagyok hajlandó erre a bandára várni.
PayPal-el hogyan tudnám visszakérni a pénzt?vagy várjak még? -
Winner_hun
titán
válasz szeva000 #6194 üzenetére
Ha jól rémlik náluk az oldalon vissza lehet kérni a pénzt, nem kell hozzá PayPal.
Amúgy PayPal fiókodban lépj be, ott: - Resolution Center -> View Open Cases -> Report a Problem -> Report a transaction problem -> Item dispute - erre a fizetést követően 45 napod van. Itt lehet az eladóval értekezni. Ha nem jön érdemi válasz akkor a dispute megnyitásától számítva 20 napod van rá hogy claim-mé eszkaláld a vitát, ekkor már a PayPal munkatársai néznek utána hogy mi van. Ha nekik valami kelleni fog akkor arról értesíteni fognak.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
B1T3
addikt
válasz Winner_hun #6193 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
had423
aktív tag
haló,
Most szeretnék regisztrálni, de előtte megkérdezném, hogy volt-e már valakinek rossz tapasztalata? És kell a aggódnom ilyen "kémszoftverek" miatt? -
szeva000
addikt
válasz Winner_hun #6195 üzenetére
köszi!
ajajjjj...tudtam én,hogy belefürdök egyszer
nem megy nekem az angol..de megvárom először a 40napot,addig nem agyalok,nomeg keresek valami angolos embert mellé,mert tőlem nem lesz report problem
az a baj,ebayen is van egy ilyen csomag ami lassan 30napja semmi[ Szerkesztve ]
-
hevizms
addikt
válasz szeva000 #6198 üzenetére
Szintén dealextreme-től rendeltem 02 15-én.
Közel 1 hónap! után 03 12-én inditotta el a honkongpost a rendelésem,ami a mai napig nem érkezett meg.
Szóval szerintem még ne izguld halálra magad!
Írj nekik még egy emailt.
Amig nem irtam nekik,addig nekem sem küldtek semmi infót.
Bár az igazat megvallva,a válaszukkal nem sokra mentem.Annyit irtak anno hogy a rendelt áru még újdonság és nem tudták gyorsan beszerezni.
Aztán egyszer csak változott a státusza a rendelésemnek és átadták a honkongpostnak,aki ült rajt pár napot és 03 12-én elméletileg elinditották Magyarországra.
Azóta várom.(mondjuk az érdekes hogy egy másik helyről rendelt áru meg éppen ma érkezett meg,pedig 2 nappal később inditották útjára.Igaz az nem a honkongpost,hanem a singaporepost volt)A rendelésed státusza hogy áll most éppen?
Még annyit hogy azért a dealextreme eléggé megbizható a leirások szerint.Sokan ajánlják.
Egy másik fórumon irták hogy a postázás ami döcögős mostanság a Malév csődje miatt is kb.Nem tudom mennyi az igazság benne,de ahogy én olvasom a fórumokon eléggé rapszódikusak a csomag érkezések mostanság,úgyhogy akár még igaz is lehet.[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz hevizms #6199 üzenetére
hol van email címük?
én nem találtam csak a supportál ezeket:[link]
én ide küldtem 1hete valami szöveget,amit az ismerősöm írt meg és már nem is tudok többet írni,mert nem enged.
annyira nem is izgulok,de már rendeltem tőlük párszor,soha nem volt gond.2hét alatt itt volt minden.
attól jobban izgulok,ha írkálni kell nekika rendelésnél ez van a status alatt:
Order Received[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest