-
PROHARDVER!
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
plus44
veterán
válasz Winner_hun #5550 üzenetére
Főleg Ebay vásáslásra használom, valamint az oda érkező összeget utalom vissza a hozzá tartozó bankkártyámra. Tehát, amint fentebb írtam kérdést (claim your money-tehát kiutaltak nekem x összeget), akkor azt majd a paypal-omra kapom meg 3-5 napon belül és onnan tudom majd a kártyámra tenni?
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
Winner_hun
titán
A claim-mel kapott összeg oda kerül vissza ahonnan levették. Ha a PayPal-eden volt az összeg akkor oda jön meg, ha a kártyádhoz tartozó számlán akkor oda kapod meg. A PayPal-ről való kiutalásnak van minimális összege (2000 Ft ha jól tudom, ez összeg alatt nem lehet kiutalni számlára a pénzt) és van valamennyi járulékos költsége. Ha vásárolsz akkor felesleges kiutalnod, inkább következő vásárlásnál költsd el.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Flashcash
Közösségépítő
Rengeteg félreértés van a Paypal témában alkalmazható pénzügyi tranzakciókról, meg a bankkártyák működéséről is általában.
A következő három tranzakciót használhatod a Paypalhez:
1, Bankkártya regisztrálása Paypales vásárláshoz. (Profile / add credit card)
Ilyenkor a Paypal számla alá beregisztrálod a bankkártyádat a rajta szereplő bankkártya adatokkal (név, lejárat, bankkártya szám a hátulján levő 3 vagy 4 digites verifikációs kód).
Ezután ha a Paypallel vásárolsz, akkor az egy internetes bankkártyás vásárlásnak minősül, és a bankkártya mögé regisztrált folyószámládat fogja megterhelni vásárláskor a Paypal. Előnye, hogy gyors, azonnal tudsz vásárolni, a fizetés előtti adatlapon a conversion options megfelelő beállításával pedig választhatsz, hogy a bank (Bill me in the currency listed on the seller's invoice) vagy a Paypal végezze a devizaváltást.2, Paypal egyenleg feltöltése bankszámláról való átutalással. (Top Up)
Ebben az esetben a bankszámlaszámodról kell indítanod egy átutalást a Paypal magyar bankszámlaszámára, fontos, hogy az átutalás közlemény rovatába be kell másolnod az egyedi azonosítódat (transfer id), fontos, hogy a bankszámla tulajdonos és a Paypal számla tulajdonosa (neve) ugyanaz legyen. Hátránya, hogy körülményes, lassú 2-3 munkanap is lehet mire jóváírják az összeget a számládon, előre kell tudnod, hogy mennyit fogsz feltölteni, csak a Paypal saját devizaváltását használhatod.3, Paypal egyenlegben szereplő pénz átutalása egy magyar bankszámlaszámra. (Profile / add bank account majd withdraw)
A Paypal egyenlegünkről szeretnénk pénzt visszautalni a bankszámlánkra. Csak magyar Ft bankszámlára utalhatunk, a Paypal maga fogja konvertálni a devizát forintra az átutaláshoz.
Először hozzá kell adnunk egy bankszámlát a profilunkhoz, ehhez meg kell adnunk a bank nevét (egyszerű formátum pl. OTP bank; MKB bank), eztuán pedig a magyar 16 (OTP) vagy 24 jegyű bankszámlaszámunkat (egyben, kötőjelek nélkül). Ha a bankszámla adatait elmentettük, akkor utánna már kiválaszthatjuk a withdraw menüpont alatt, és megadhatjuk, hogy mekkora összeget akarunk visszautalni. Az átutalás általában 2-3 munkanapot vesz igénybe. (hátránya a visszautalásnak, hogy ha elrontod a bankszámlád adatait, akkor a Paypalnek manuálisan kell feldolgozni a tranzakciót, vagy a tranzakció létre sem jön, ebben az esetben a Paypal akár több ezer forintos kezelési költséget is felszámíthat)[ Szerkesztve ]
-
plus44
veterán
válasz Flashcash #5554 üzenetére
Tehát az első pont értelmében, ha teszem azt, az Ebay-en vásárolok valamit, akkor nem is pénznek lennie a Paypal-on? Egyszerűen csak fizetek és a pénzt a paypal-on keresztül, de a bankkártyámról vonja le, csak nem kell megadnom a bankkártyaadataimat, mert a paypal-on keresztül megy a dolog?
-
plus44
veterán
válasz Flashcash #5556 üzenetére
Na, ez most nagyon jól jött, mert eddig sosem vásároltam Paypal-lal az Ebay-en és fel akartam pénzzel tölteni, de akkor csak simán vásárolok innentől kezdve. A nekem kiutalt pénz pedig akkor a héten valamikor csak megjön...
Még annyi, hogy ha az első pont értelmében, csak simán vásárlok, akkor a teszem azt forint-usa dollár átváltásnál melyiket érdemes választani? A bank féle átváltást, vagy a Paypal-osat?
-
(Bundás)
addikt
válasz Winner_hun #5560 üzenetére
K&H-nál tudtommal csak dombornyomott kártyára adtak ilyen verifikációs számot vagy mit. Amúgy miért kell új kártya? Legalábbis neki? Nem olvastam, hogy lejárt volna, nálam sincs ilyenről szó.
-
nepszter1
addikt
válasz Winner_hun #5563 üzenetére
Én erről nem kaptam értesítést...
-
(Bundás)
addikt
válasz Winner_hun #5563 üzenetére
Kösz, így már világos
-
nepszter1
addikt
válasz Winner_hun #5565 üzenetére
Igen ám írja hogyha ilyet tapasztaltunk akkkor menjünk a bankba , de nekem nem történt lopás hála istennek . Csak nem tudok neten vásárolni akkor is be kell mennem a bankba?
-
(Bundás)
addikt
Beszéltem velük telón ma. Értesültek a problémáról blabla, ma kezdenek hozzá a téknikusok a probléma kezeléshez. Azt mondta meg kell próbálni közvetlenül az eladó oldaláról vásárolni és nem E-bay-en keresztül, már ha megbízom az eladóban.
Azt mondta érdeklődjek holnap is telon, hátha tudnak már újabb felvilágosítást adni. -
kertie
csendes tag
válasz (Bundás) #5569 üzenetére
Ezt válaszolták nekem.Akkor most váltsak bankot,vagy mi??
A K&H döntése értelmében jelenleg olyan internetes felületeken lehetséges az internetes vásárlás bankkártyával, amelyen bekérik a CVC / CVV kódot (a bankkártya kártyaellenőrző biztonsági kódja, mely a kártya hátoldalán lévő aláírási csíkon feltüntetett három számjegy).
Megértését köszönjük!Tisztelettel:
-
Iomega
addikt
Sziasztok!
Sajnos én is ezzel a problémával küszködök, mint amit előttem hozzászólók is leírtak, mégpedig, én sem tudom végigvinni a pay pal-os fizetést. A végén ezt írja ki: [Your request could not be processed at this time
We were not able to process your payment.Error code #10417]
Nagyon bosszantó a dolog. Ma felhívtam a bankomat, és azt az infót közölték velem, hogy tudnak erről a problémáról, melynek javításával próbálkoznak, talán még ez évben sikerül megoldaniuk mindezt. Köszi szépen, az eladónak meg magyarázkodnom kell az ebay-en, hogy miért nem fizetek. Ha rendes, akkor megérti és nem ad negatív visszajelzést.Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
dbius
veterán
Ide érdemes lehet benézned, erről a hibakódról szól a topic, több, mint 100 oldal...
Egyébként én is tapasztaltam hibát az elmúlt napokban steamen, ill. greenmangamingen történő fizetéskor - paypalt használva -, viszont nekem nem a kártyával volt problémám, hanem maga a paypal oldala sokszor nem volt elérhető, mintha az oldal nem is létezne - nem nálam volt probléma, mivel más oldalak bejöttek, tehát nem dns névfeloldási probléma volt -
Nekem ezek alapján úgy tűnik, hogy az egész paypal rendszert érintő probléma alakult ki az utóbbi időben. (Vagy csak egyszerűen az ünnepek alkalmából megnövekedett forgalmat nem bírja el a rendszer?)
[ Szerkesztve ]
-
Iomega
addikt
Néztem már tegnap azt az oldalt, de igazából sokra nem jutottam, sajnos.
A bankos hölgy azt mondta a mai napon, hogy a bankkártyán található CVC kódokkal kapcsolatosan van a probléma, ami a hátlapon van, nem stimmel valami a bank rendszerén belül, ezt próbálják megoldani. Továbbá, csak közvetlen vásárlási felületről lehet fizetni külföldre bankkártyával jelen esetben, amikor a vásárláskor megadod a bankkártya adatot és a cvc kódot. A pay pal-on, alapba rögzítve van ez a kód, ezért nem is kell sosem megadni minden vásárláskor, de pont emiatt nem is működik. Így, most van a várakozás, talán mihamarabb megoldódik ez a probléma. Állítólag dec. 23.-a óta van ez a bibi.[ Szerkesztve ]
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
Treff
aktív tag
Sziasztok!
Tudja valaki azt, hogy Paypal egyenlegen összegyűlt pénzösszeg (ez-az amaz eladásából származó, meg egy kis netes pókerből) magyar bankszámlára való átutalása esetén kell-e, és ha igen, hogyan kell adózni?
S.O.S.!
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
GoZoL
senior tag
Paypalon belül lehet állítani, hogy ki váltsa át a pénzt? Paypal vagy a bank?
-
GoZoL
senior tag
válasz Winner_hun #5586 üzenetére
Köszi, megnézem!
-
Iomega
addikt
Új bankkártya legyártása után, mi a teendő a PayPal-on? Elég, ha csak átírom a kártya adatait, meg beírom az új CVC kódot? Ilyenkor újra végrehajtja a PP azt a bizonyos próba pénzlevonást?
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
Iomega
addikt
válasz Winner_hun #5589 üzenetére
-
tupacamaru
veterán
Engem valami 4 jegyű számmal zaklat kártya confirmálásnál. De nem tudom hogy honnan lehet ezt megszerezni. A CVC kód az csak 3 jegyű és azt nem fogadja el.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
tupacamaru
veterán
válasz tupacamaru #5591 üzenetére
Visszaolvastam, várnom kell pár napot hogy küldjék a tranzakcióról a számlát és abban lesz a kód. Remélem.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Iomega
addikt
válasz tupacamaru #5591 üzenetére
Miyen típusú kártyád van? A dombornyomott kártyáknál szerintem csak 3 jegyű a cvc kód, ami a hátlapon van. A 4 jegyű, az az American expressre vonatkozik.
-
Balinov
titán
sziasztok, lenne egy gyors kerdesem: PayPal meg mindig nem fogadja el a Maestro kartyat?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz Winner_hun #5596 üzenetére
ah, koszi Winner, de gyoker vagyok, anno hozza is szoltam az ITCafe-s cikkhez. Jelenlegi Maestro-m lejar majusba, de lehet elobb kicsereltetem, mert ugyis meg van repedve.
Ismersz/hallottal egyebkent olyanrol, aki be tudta az uj kibocsajtasu Maestro-jat paypal ala regelni?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
tupacamaru
veterán
Egy MasterCard-hoz csatolt Webkártya. De visszaolvasva megtaláltam a megoldást.
-
Iomega
addikt
válasz tupacamaru #5599 üzenetére
Oké, örülök neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest