- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amazon Fire TV stick/box
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
veterán
válasz GiXXXer #1095 üzenetére
Énis próbálkozok
Itt futtattam egy everest rendzerstabilitás tesztet, ott nem volt gond.
Viszont, ha lejebb állítottam a feszt akkor fagyott.
Ezt is már progival kellett, mert a biosból csak ez megy: [link]
De most hagytam is ezen már megint.
Jelenleg gyári coolerrel használom, aztán melegszik nagyon.
Ami érdekes, hogy eddig 48 környékén volt alapon, most meg ettől a kb ~0.2volttól egy jó 10-est esett a proci hőfoka
mod.: hopp most nézem, ahogy belinkeltem a képet, hogy nem 133FSB-vel megy a procim. Annyira kevés a volt, hogy nembírja 133-on járatni????
[Szerkesztve]“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
Panyi
csendes tag
Hellosztok!
Én most szeretnék venni egy Pentium procit.
INTEL P4 3.0GHZ/800/478/OEM. 1M PRESCOTT
Azt szeretném kérdezni hogy ez a proci jó-e vagy sem!
Abit IS7/E2 lapom van.
Aki tud erről a prociról valamit az írjon.
Köszi előre a segítséget! -
-
-
LeC
addikt
én inkább a northwood magosat ajánlanám
de ha növekvő gázárakat figyelembe vesszük, akkor télen a prescott magos proci egész jó alternatív megoldás fűtésre◄► !!! FIGYELEM !!! E-MAILT ÍRJ!!!! Nem tudok a privikre válaszolni!!!!!! ◄► ◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► TEL: [06-20/520-48-93] ◄►
-
mycso
veterán
Pont ezért írtam, hogy létezik belőle 5 tipus.
Nekem volt E0 és D0 is belőle.
E0 a kis gagyi cm hűtővel alapon 34-5 fok, full terhelve 4x.
A D0 vízzel alapon 40 környékén volt.
Tehát ha konkrétan E0 procit tud venni, ráadásul SL7PM, akkor az nem melegszik és szanaszét húzható /persze jó rammal+lappal/“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
mycso
veterán
LoL Hát valljad
Az a baj, hogy alap hőfokos képem nincsen, mert mindíg csak az adott progiról csináltam screent.
De itt egy screen 3@3.75GHz@1.5V kisebb terhelés után 42 fok [link]
Tehát ebből nagyjából következtethetsz/vallhatsz arra, hogy alapórajelen, idle állapotban mennyi volt a proci hőfoka.
-
apro
senior tag
hali mycso
azt szeretném kérdezni tőled ,hogy miért jo hogx 1:1 arányban vannak a ramjaid
nekem, ha megnézed
majdnem ugy az a lap,proci?. de nekam aramok 5:4 arányban vannak
és a teszt eredményak duplája a tiédnek
nekem irás 4966 mb/mp
olvas 6113 mb/mp
késlelt 85,6
ez igy nemjobb ezt szeretném kérdezni vagy lehet hogy hűlyeséget kérdezek?
hali( igaz nekem telj terh 61C a proci hőfok / 1.4v al
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
Persze annál jobb, minél magasabb órajelen megy a ram, minél kisebb késleltetéssel.
De feltételezem, a te eredményeid nem a 2.0-ás everesttel készültek /ez egy nagyon régi everest, és ha megnézed, annak a listáján a 2. vagyok --> tehát az egy nagyon jó eredmény --> a régebbi verziók más-más eredményt adnak/ --> egyébként ennél a 2.0-ás verziónál, az olvasásom: 7182 volt!!
Egyébként itt egy kis mérés egy nemolyan régi everesttel, mostmár nem mondhatod, hogy gyenge az eredményem: [link] [link]
A mostani verzió, meg talán még többet ad asszem az írásra.
Ja és természetesen ahoz azért már valami durva ram is kell, hogy 250FSB-nél 5:4-ben járasd a ramot --> ~625MHz
Alapon, volt hogy énis 500-on járattam a ramokat /5:4/ --> természetesen ez gyorsabb.
-
excalibur36
senior tag
sziasztok!
segitséget kérek proci tuningban
szeretném emelni az órajelét, de nem tom, hogy kell!
konfig: INTEL P4 2,4GHZ 800FSB(everest szerint a valódi órajele 3,6GHZ)
Alaplap: Asus P4P800E Deluxe
Ran:4X512 Kingmax Superam Cas:2,5Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
mycso
veterán
válasz GiXXXer #1087 üzenetére
Hát ha már tuningról van szó, akkor fesz csökkentés + tuning
Alap ~40 fok körül, most 2 prime közben ~53fok körül /alapfeszen-alap órajelen full terhelve 63-65fok /
Ez most egyelőre csak pici tuning.
Várok a prime-val vagy egy órát, aztán ha nem hibázik akkor húzok fsb-t emelni!
-
LeC
addikt
válasz excalibur36 #1122 üzenetére
Keresd meg a biosban a proci beállításait, és emeld meg az fsb-t.
Nálam ez a legelső menü, nem tudom asus lapban ennek mi lehet a neve.◄► !!! FIGYELEM !!! E-MAILT ÍRJ!!!! Nem tudok a privikre válaszolni!!!!!! ◄► ◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► TEL: [06-20/520-48-93] ◄►
-
Daweee
őstag
Hy!
Van egy 2.4-es celeronom, northwood maggal, 100-as FSB-vel, és 1.6V-os alapfesszel (cpu-z szerint)
Sikerült szerezni hozzá egy tuningbarát lapot, és arra lennék kíváncsi, hogy meddig emelhetem a feszültséget gond nélkül.
Válaszokat előre is köszi! -
LeC
addikt
Azt mondják 10%-os emelés az még baratságos.
De biztos 1.6V az alapfesze a procidnak? Megnézted biosban is? mert nekem egy 3,2-es nw-m van és annak is csak 1.55 az alapfesze.◄► !!! FIGYELEM !!! E-MAILT ÍRJ!!!! Nem tudok a privikre válaszolni!!!!!! ◄► ◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► TEL: [06-20/520-48-93] ◄►
-
LeC
addikt
akkor biosban szerintem 1.60-1.65-ig nyugodtan növelheted.
De én 1.7-nél nem adnék neki többet.
Remélem van vmi jó kis hűtés a procidon.◄► !!! FIGYELEM !!! E-MAILT ÍRJ!!!! Nem tudok a privikre válaszolni!!!!!! ◄► ◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► TEL: [06-20/520-48-93] ◄►
-
Cumulus
tag
Sziasztok!
Szeretném én is tuningolni a procimat!Alaplapom MSI 865PE Neo2-P Platinum Edition,
Procim:Intel Celeron D 345 3.06Ghz/256/533,ram:2*256DDR400(DUAL Channel)!
Gyári Intel rézmagos hűtő van rajta!Mennyire tuningolhatnám fel a procimat?És mennyi lenne az a hőmérséklet amit meg szabad még engedni(alaplap,Cpu)? -
-
Attisg
csendes tag
Hi!
Kicseréltem a gépemben (P4S800, 2*512MB 400MHZ) a 2.4 Celeront egy Pentium 4 S478 3 GHz / 800MHz / 1MB procira. Újratelepítés után everestben csináltam egy sebességmérést és a memória olvasásra 30xx MB/mp eredmény született, ezt rém kevésnek találom mivel a 2.4 celeron alapból kb 100 MB/mp kevesebbet tudott.
Na most mit csináljak? -
mycso
veterán
Ez tényleg nagyon kevés. /olyan 6k körül kéne lennie/
A procid, biztosan 800FSB-n, 3GHz-en megy???
A ramok biztos 400MHz-en mennek???
Ha igen, milyen időzítésekkel????
A lapod támogatja a Dual Channelt??
Ha igen, akkor úgy vannak berakva a ramjaid, mennek dualban???
/szerintem ez a dual channel hiánya miatt van, de majd meglátjuk/
Ja CPU-z vel nézd meg.“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
Cumulus
tag
A Bios-ban 133-as FSb van irva azt felvittem 166-ra igy megy 3.66GHz-en nem merem tovább emelni mert igy is 47 fok-os.Ez nem sok? Kiprobáltam hogy mit tud az everest ultimate editionban:Mem.Olvasás:6530MB/sec ez jó vagy rossz? Gyári Intel hűtö van rajta rézmagos.A ramok igy mennek 400Mhz .Amugy alap FSB-n csak333-on miért?
-
LeC
addikt
válasz excalibur36 #1139 üzenetére
Biosban tuti lehet állítani, csak rakd át manual-ra, gondolom most defaul-ra van állítva és azért nem tudod változtatni!
◄► !!! FIGYELEM !!! E-MAILT ÍRJ!!!! Nem tudok a privikre válaszolni!!!!!! ◄► ◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► TEL: [06-20/520-48-93] ◄►
-
Cumulus
tag
A Dual channelt én is ugy oldottam meg hogy az egyik ramot a Dimm1-be raktam a másikat a dimm3-ba!Nekem pl:.van Két zöld slot egymás mellet és két Lila egymás mellett az egyik ramot az első zöldbe raktam a másikat az első Lilába raktam és amikor bejön a Bios akkor ez van kiirva Dual channel,Liner -Mode! vagy megnézheted az everestbe is vagy a CPU-Z-ba is!Probálgasd!
-
LeC
addikt
válasz Cumulus #1146 üzenetére
Valszeg ezek az integrált cuccok nem bírják a tuningot, hallottam már olyat hogy az integrált hálokártya mondta be az unalmast tuning miatt.
De nézd meg terhelés alatt is a procit, pl prime95-el, vagy cpu burn-el hogy bírja-e.◄► !!! FIGYELEM !!! E-MAILT ÍRJ!!!! Nem tudok a privikre válaszolni!!!!!! ◄► ◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► TEL: [06-20/520-48-93] ◄►
-
LeC
addikt
Ezek szerint sajna a lapod nem támogatja a Dual Channelt
De ha írsz nekem egy pontos alaplap tipust, akkor megnézem biztosra.◄► !!! FIGYELEM !!! E-MAILT ÍRJ!!!! Nem tudok a privikre válaszolni!!!!!! ◄► ◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► TEL: [06-20/520-48-93] ◄►
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest