Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jerry311

    nagyúr

    válasz Saint #35140 üzenetére

    1 lukat biztosan lehet a falba fúrni
    Egyet talán igen, de ha falba van húzva a kábel akkor lehet, hogy nem elég egy luk, hanem több kell, vagy itt ott kivésni egy rejtett dobozt, amit az eredeti telepítéskor használtak, stb... Vagy ott van az én esetem, semmi kedvem nem volt egy hétvégét elbaszni azzal, hogy 3 szobában kipakolok a szekrényekből, elhúzom őket a faltól, leszedem mögöttük a szegőlécet, kicserélem a kábelezést, visszateszem a szegőlécet, helyére rakom a szekrényeket, visszapakolok. Ezt inkább áttettem arra az esetre, ha forrasztás után nem működik megfelelően a hálózat.

    Hogy a Cat6/Cat6a megéri vagy sem, az teljesen a felhasználástól függ. Ott ahol csak ritkán mozgatnak nagy fájlokat, még az is mindegy, hogy 1G vagy 100M a hálózat. Pl. nálunk a cégnél (Top5 Cisco Global Partner) a legtöbb helyen 100-as hálózat van. E-mailre, távoli menedzsmentre, néha egy-egy több gigás fájl le- vagy feltöltésére ez is bőven elég. Nem lehet akkora többlet hasznot kimutatni, amiért már megérné gigabitre cserélni az egészet. Hangsúlyozom, a mi felhasználási szokásaink alapján.
    Nyilván ha a Netszerver Kft szervere 2x annyi ügyfelet kiszolgál Cat6 1G-n (vagy 10G-n), mint Cat5e 1G-n, akkor nekik valószínűleg megéri a csere, mert plusz bevétel lesz belőle minimális ráfordítással.

    Na de ez már erőteljesen off topic az Otthoni hálózatok topikban.

Új hozzászólás Aktív témák