Új hozzászólás Aktív témák
-
Helghast
csendes tag
Sziasztok!
Nettel kapcsolatban lenne egy (elég nagy) problémám. Ma megemelték a sebességemet 5-ről 15 megára és ez PC-n szépen jön is, de PS3-on nem hogy gyorsabb, még lassabb lett a letöltésem! Alig vánszorog valamennyivel, pedig próbáltam sok mindent leszedni... Wifi router-t használok egyébkén. Mi lehet a probléma?PSN ID: Nemesis_HUN
-
Cxgrav
senior tag
válasz Helghast #15651 üzenetére
Így leírásod alapján, semmi problémának nem szabadna lennie.
Nemtom, hogy PS3-on van-e kábelcsatlakozó, mert akkor a routerből rádughatnál egy kábelt megnézni, hogy úgy mennyivel hozza a netet.Esetleg egy router reset és újra config vagy ha van a wlanon titkosítás, akkor vedd gyengébbre.
Ilyesmikre tudok gondolni.
Picture me Rollin' by 2pac
-
Helghast
csendes tag
-
-
őstag
Sziasztok!
lenne egy kérdésem!van egy kis hálózat, van egy switch az végzi a dsl csatlakozást, erre rá van dugva egy router. ezen a routeren most van egy nyomtató, 3 gép. most szeretnék még gépet rákötni egy újabb router segítségével. a kérdés az lenne, ha rádugom az új routert akkor a másik routeren lévő gépek hálózati megosztását látni fogom szóval a megosztott hálózati meghajtót?
amiért felteszem a kérdést, illetve megelőzve a kérdéseket.
azért nem próbálom ki mert hogy megcsináljam 300 km t kell utaznom és fölöslegesen nem akarok, másik hogy azért van switch mert nem tudták a dsl nek a jelszavát, azt tudom hogy egy munkaállomásnak kell beállítva lennie.
ha nem működik akkor tudnátok valami ötletet adni?
köszönöm a választ!!Samsung Galaxy S25 + Apple iPhone 17
-
bencze
senior tag
válasz sanyijedi #15658 üzenetére
Ez elég fura leírás volt, nem fordítva kéne? Router csatlakozik netre, a többi switchbe?
Ha nem tudjátok a jelszót, talán a szolgáltatóval kellene resetáltatni, és beállítani a routert.
Jobb, mint hogy 1 gép folyton menjen, mert azon keresztül megy a net... már ha jól értem így van...-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
őstag
válasz bencze #15659 üzenetére
nem, switchen keresztül megy a net.
nah meglett a jelszó, be lett állítva. akkor ahogy most kinéz.
dlink modem -> router (ebbe be van dugva több gép) plusz egy router. mivel távolra megy a net és ott is kell wifi. a lényeg, hogy a két külön routerbe dugott gépek lássák egymást. azért mert ez egyik routerben van dugva egy gép aminek a vinyoja meg van osztva, ezt a vinyot szeretném elérni a második routerről. az elsőről megy, szóval az első routerbe dugott gépek mind látják, de az a kérdés hogy a másoik routerbe dugott gépek is fogják?! mit kell beállítani esetleg pluszba? mac klonozást, al. hál. maszkot, valami X ip címet?!Samsung Galaxy S25 + Apple iPhone 17
-
Cxgrav
senior tag
válasz sanyijedi #15660 üzenetére
A 2. routert (ami gondolom wfi-t szór) ugyan abba az alhálózatba kell tenni.
Ha az első router a 192.168.0.1-re hallgat, akkor a 2. router legyen a 192.168.0.2
Az első router DHCP-zen, a 2. router Ne DHCP-zen.Az első router LAN lábából a 2. router LAN lábába dugd be az utp kábelt.
És mindenki látni fog mindent ami megvan osztva, mind1 melyik routerre vannak kötve a gépek illetve wifit használnak.
[ Szerkesztve ]
-
bencze
senior tag
válasz sanyijedi #15660 üzenetére
Wifiket össze lehet elvileg kötni wifi-n ha a routerek tudják ezt, a enyém tudja de sose próbáltam.
Meg kell nézni az opciókat, ez enyém ír valami olyasmit, hogy "ha van 2 wifi hálózatod és azt szeretnéd, hogy 1-ként működjon akkor ..." vagy valami hasonlóan egyértelmű szöveget angolul. Nem tudom megnézni, meló.
Ha megnézed azt a 2-3-4 opciót amit egy ilyen router wifije tud akkor biztosan meg kell találnod... ha van..-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
sss
őstag
Nem is tudom hanyadszor futok neki a dolognak... Szóval: van 2 router, vezetékesen össze vannak kötve, a belső a külsőtől kapja az ip-t (a külső egyik lan portja van összekötve a belső wan portjával), tökéletesen működik. Viszont ha egy hosszabb (kb. 70m-es) kábellel kötöm össze őket úgyanígy, akkor a belső router már nem kap ip-t, és van hogy a wan portjához tartozó led sem világít. A kábel jó, ez 100%, tesztelve van, illetve router+gép között is tökéletesen működik. Vmi ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
Milyen típusú routerek, milyen típusú kábellel vannak összekötve ?
A kábelt műszerrel ellenőrizted, vagy egy egészen másik kapcsolatban nem volt probléma vele ?
A 70 m-es kábel nyomvonalában nincs valami nagyon erős elektromágneses zavar (elektromos ivkemence 15000 A-el,...) ?
mezis
-
sss
őstag
A külső router: smc7004vbr
a belső: linksys wrt54gl
A kábel cat 5 patch kábel, pontosabbat nem tudok róla.
A kábelt műszerrel is ellenőriztem, illetve router és gép között tökéletes, most is ezt használva írok.
Valami vezeték van tőle nem messze, egyik ponton csak 1-2 méterre, abban elvileg áram folyik.Cxgrav:
Akkor két összekötött router érzékenyebb lehet a távolságra, mintha csak egy gép lenne a routerre kötve?
A külső router a 192.168.2.x tartományból oszt ip a rákötött gépnek és a belső routernek is (dhcp ugye). A belső router a 192.168.1.X tartományból oszt ip-t. -
csacsi77
senior tag
Sziasztok van egy kis problémám, hátha tud valaki választ.
Van egy HP Proliant szerverem, megfogott az olcsósága és hogy négy HDD-t tud fogadni.
Én nem ismerem a LINUX-ot, ezért Win7-et tettem rá.
Volt egy otthoni hálózati csoportom(egy asztali gép és egy laptop) és ebbe csatlakozott bele a HP-szerver. Valamit elbénáztam és az otthoni csoport (OTTHON elnevezéssel) mellett a szerveren egy másik otthoni csoport (WORKGROUP néven) jött létre. Mondjuk működött minden, a megosztott mappákat mindhárom gép látta oda-vissza. Mindhárom gépen Win7 64bites op.rendszer van, a Professional változat
Aztán lecseréltem az asztali gépet egy újra. Egy ideig csak a HP működött.
Aztán az új gép felállásával nem volt értelme új hálózati csoportot létrehozni, mind az asztali gépet, mind pedig a laptopot csatlakoztattam a WORKGROUP-csoporthoz úgy, hogy ott kértem hálózati jelszót és azt adtam meg nekik.
Minden működik, minden gép látja a megosztott mappákat, lejátszanak videókat oda-vissza, megy mindenhol a net, torrent stb. Aztán át akartam másolni hálózaton keresztül pár mappát a szerverre. Eddig ezzel nem volt semmi baj. Ám most nem működik. Feljön az ablak és hosszú percekig csak a számolás felirat villog, aztán nevetséges 15-20 kbyte-os sebességgel elindul a másolás. Ez oda-vissza megvan, bárhonnan is kezdeményezem a másolás indítását. Az a vicces, ha újraindítom a gépet, akkor megy a másolás, de ha egy átmásolt adag után akarnék egy újabb mappát másolni, akkor már az előbb felvázolt helyzet adódik.
Van valami ötlet, hogy mi lehet a baj? Esetleg csináljak egy új otthoni csoportot az asztali gépen és arra csatlakoztassam a laptopot és a szervert? Vagy valami egyéb praktika?
Előre is köszönöm a válaszokat!Öreg fater megoldja!!!!
-
Cxgrav
senior tag
válasz sanyijedi #15670 üzenetére
Nem kell semmit beállítani ezen kívül. Mikor megadod neki a Static IP-t (IP, SUBNET, GATEWAY, akkor úgymond switché "alakul" a routered, ezért is kell neki a LAN lábába dugni a kábelt.
Csak a szokásos wifit kell beállítanod (SSID, Security), ha wifit akarsz...
sss
Nem kizárt, hogy érzékenyebbek a routerek a távolságra.
Oké, köszönöm. Jól sejtettem, hogy mind2 router DHCP-zik és külön subnetben vannak
(másként nem is mennének )[ Szerkesztve ]
-
Cxgrav
senior tag
válasz csacsi77 #15671 üzenetére
Szia!
1. Router reset / újrakonfig ha a másolással van a baj
vagy
2. Ha már mindenképp szeretnél megosztásokkal játszani: másolgatni stb, érdemes a servedet ténylegesen server funkciókkal ellátni.
Első sörben ajánlom a win2003 server feltelepítését a serverre. (Egy mezei gépen is elfut)
Majd a klienseket a servernek megfelelően domainba léptetni / domain nevének megfelelő munkacsoportba. Megosztásokat, userek kezelését egyszerűbben lehet végezni.vagy
3. Ha ezt elveted, akkor ajánlom, hogy kezdj előről mindent.
Minden gép ugyan abban a munkacsoportban legyen: WORKGROUP vagy OTTHON mind1. Továbbá a megosztott mappákra add meg a mindenkinek a maximális jogosultságot. És itt sem árt egy router reset azért a biztonság kedvéért.Picture me Rollin' by 2pac
-
törölt tag
helló!
Olyan kérdésem lenne hogy ha van egy tp-link routerem és én arra vagyok csatlakozva és rádugok egy másik gépet is, akkor én be tudom úgy állítani a routert, hogy az én netem ugyanolyan maradjon tehát amit a szolgáltatótól kapok, de a másik gép csak az általam beállított Pl. OpenDNS-es netet kapja csak?
fontos lenne mert fiatalok használják majd.
annyira nagyok már hogy áttudnák esetleg állítani a gép internet beállításait, de ha én a routerről továbbmenő netet korlátozom akkor csak a router jelszóval lehetne állítani amit csak én tudok.
tud ebben valaki segíteni ebben?
kivitelezhető?[ Szerkesztve ]
-
csacsi77
senior tag
válasz Cxgrav #15673 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ!
A router resettel még nem próbálkoztam, de kipróbálom ha otthon leszek.
Most is minden gép ugyanabban az otthoni csoportban van és minden megosztott mappára mindenkinek teljes jogosultsága van.. Csak az jutott eszembe, hogy azon a gépen kéne az egészet elkezdeni, ami a főgép.
Én a szervert csak adattárolásra használom, egy NAS is megfelelt volna, csak egy négyfiókos NAS-nál sokkal olcsóbb volt a HP-szervere. Ezért is vettem meg.
Köszönöm még egyszer a választ, majd tudósítok.Öreg fater megoldja!!!!
-
bencze
senior tag
válasz csacsi77 #15671 üzenetére
Először is hadd gratuláljak hozzá, nekem 1 hete van ilyen kis HP dobozom és még nem tudok betelni vele
A hálózati problémát nem tudom, mi okozza. Feltételezhetőleg a HP és az asztali is dróton van bekötve nem wifin. Ha néha megy is jól a másolás, azért kipróbálnám mindkét hálózati kábelt kicserélni egy időre, hogy kizárd annak a hibáját. Meg ahogy mondták, router újraindít, de mivel mindkettő sima switch portba lehet bekötve, így nem hiszem, hogy sokat számítana.Én NAS szerepre inkább valami szerver oprendszert próbálnék azért ki, pl Freenas vagy a jelenleg nagyon népszerű windows home server 2011 (erre a gépre sokan azt tesznek). Persze utóbbi fizetős.
Nekem másol cca 60mbyte/sec-el (az este tettem rá 500g-t), de Centos van rajta (redhat linux féleség) és szoftver raid 1.
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
bencze
senior tag
Az drága próba lenne. A cat5 kábeled új? Régi kábellel probléma is lehet.
Én először kábellel próbálkoznék, pl cat6-tal (de ha lehet nem olyannal amit már 5 éve taposnak), annak jobbak a paraméterei és megoldás lehet. De jó lenne először kölcsönkábellel kipróbálni... vagy ha nem egyéb és megvalósítható, egy legolcsóbb switchet középre beiktatni.-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
csacsi77
senior tag
válasz bencze #15678 üzenetére
Egyébként én is imádom. Pici és kellemes ránézni is. Azt modjuk észrevette, amikor az ideiglenesen berakott 4 GB memóriát kicseréltem a hozzá adott 2 GB HP ECC-s szervermemóriával. Döcögősebb lett tőle, de mint mondtam nem is erre vettem.
Ha már rajta van a Win7, azt nem szeretném bántani, de végső kétségbeesésemben lehet, hogy megpróbálom majd azt a szerver Win-t felrakni. Addig is újraindítom a router, csak érjek már haza.
A kábeleket is megnézem majd, jó lenne, ha csak az lenne a baj, de akkor újraindítás után miért tudok másolni és rá fél órára miért nem?
Meg egyszer köszönöm a választ!Öreg fater megoldja!!!!
-
mezis
félisten
Gondolom a kábel nem keresztkötésű, mert az SMC határozottan patch kábelt ír...
Régebben hallottam olyan panaszt, hogy a különböző márkájú készülékek "nem szeretik egymást" ami talán a sebesség egyeztetésében illetve alacsonyabb értékben ismerték fel egymást. Próbáld meg az egyiken kézzel beállítani fix 100 MBit-et, talán inkább az SMC-n.
Háztartásban előforduló kisebb áramok nem szoktak zavart okozni. Talán csak egy gagyi mikrohullámú készülék, de az meg csak pár percig szokott működni.
mezis
-
bencze
senior tag
válasz csacsi77 #15680 üzenetére
OS-t azzal lehetne talán tesztelni, ha valamiféle live OS-t indítanál el rajta, USB-ről, ami látja a hdd-ket. Hasznos lehetne ezt kipróbálni.
Google ezt mondta:
http://homeserver.wikidot.com/live-usbDe biztos van más is.
Nekem 2 gb ecc ram megy benne.
Én azon agyalok éppen, hogy milyen jó lenne egy ilyet beszerezni:
http://www.alibaba.com/product-free/113520754/MR_5223_slim_ODD_drive_2X2.htmlÉs akkor lenne odd, meg 2x kis hdd, hogy az oprendszer is raid 1 lehessen. Feltéve, hogy az odd-t sata-usb átalakítóval be lehetne dugni a belső usb-re, hogy még bootoljon is róla, ha kell.
Már csak bluray kell odd-nek és egy videokártya és kész a fullos htpc Na jó, de álmodozom, úgysem kell ez nekem annyira.A fenti dobozzal az a gond, hogy ilyen kínai nagykeren kívül sehol nem találtam - sem ezt sem mást.
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
sss
őstag
válasz bencze #15679 üzenetére
Kb. 4 éve vettem a kábelt, azóta ez van, lecserélni necces lenne. Nem lehetetlen, de nem egyszerű. Két külön épületről van szó, szóval mezei switch nem jáccik, esetleg valami kültéri jelerősítő kéne, ha létezik ilyen.
mezis: "egyenes" kábel igen. (Mondjuk úgy rémlik h rövidebb kábellel patch- illetve crosslink kábellel is működött.)
Ezt a kézzel történő sebességbeállítást még megpróbálom, remélem van ilyen opció benne.
Ja, és köszi mindenkinek aki próbál segíteni.
-
tototos
őstag
Sziasztok.
Egy programmal kapcsolatos kérdésem lenne.Olyan szeretnék csinálni, hogy van egy kis eszközöm ami tcp csomagokat továbít egy bizonyos porton. Szeretném, hogy ezeket a csomagokat több gép is meg tudja kapni a hálózaton belül, de egyszerre csak egy kapcsolat építhető ki az eszközzöl. Neten keresgéltem de nem találtam még olyan programot, ami felcsatalkozna az eszközhöz és egy másik porton továbbítaná az üzeneteket a többi gép felé. Tudtok nekem ilyenben segíteni?
Köszi
-
csacsi77
senior tag
válasz bencze #15682 üzenetére
Ez a kis szerkentyű nagyon ügyes, tényleg kár, hogy csak utángyártott kínai van belőle. A képek sem túl bizalomgerjesztőek. Hátha majd egy nevesebb gyártó benevez ilyenre.
Az tényleg érdekelne, hogy a belső USB-ről bootl-e a gép, ha valaki tudja megoszthatná velünk.Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
Kiléptem és létrehoztam egy új Otthoni csoportot, majd a szerverrel is beleléptem. A másolás pont olyan csiga mint előtte.
Na most már kétségbeestem.
SEGÍTSETEK!!!!!Öreg fater megoldja!!!!
-
Alister013
csendes tag
Hi!
Nekem lenne 1 olyan problémám, hogy sokszor próbáltam már haverokkal összekötni laptopom de valahogy sosem jelenik meg nekik a hálózatban sőt még én se látom magamat. Ennek ellenére én látom az ő gépüket viszont nem tudom megnyitni mert mert azt írja h nincs jogosultságom stb pedig már szinte minden ilyesféle beállítást megnéztünk és nincs letiltva a hozzáférés. Mi lehet a probléma mi van elállítva a gépemen mert nekik jó amikor mással kötik össze, miért nem látnak és én is miért nem látom magam? Ha valaki tud segíteni írjon!
-
Cxgrav
senior tag
válasz Alister013 #15691 üzenetére
Szia!
Hálózati kapcsolatoknál a varázslóval engedélyezd a fálj/nyomtató megosztást, hálózatfelderítést, stb.
Az hogy nem tudsz belépni a jogosultság miatt, az azért van, mert a haverod felhasználónevét és jelszavát kéri, amit ő a bejelentkezésnél használ. Ha azokat bepötyögöd, akkor beenged a gépére, és látod azokat a mappákat, amiket megosztott. Ha azt akarod, hogy Ők is lássák a Te géped, akkor a varázsló használata, amit említettem, és utána oszd meg a mappákat, amiket akarsz... és persze nekik is szükségük lesz a Te felhasználó és jelszó párosodra.
Szerk:
Ha nem akarod, mindig bepötyögni a haverjaid azonosítóját, akkor az összes haverod gépén létre kell hozni egy olyan felhasználónevet jelszóval amivel Te használod a gépedet, és ezt a usert az összes megosztott mappához hozzá kell adni a biztonság fülnél. Ekkor automatikusan létrejön az autentikáció.[ Szerkesztve ]
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Kábelnetem van itthon, és sokszor elég idegesítő, hogy a környéken lakó ismerőseimnek ugyanaz az IP-címük, mint nekem, volt is már ebből néhány problémám. Az lenne a kérdésem, hogy van arra lehetőség, hogy más IP-címmel "lépjek fel a netre"? Igazából a legjobb az lenne, ha dinamikus IP címem lenne, de ez sajnos ugye nem megoldható.
-
bencze
senior tag
válasz csacsi77 #15687 üzenetére
Nem próbáltam a belső usb-t de az a rendeltetése, hogy bootolj róla. Pl usb stick-re telepített oprendszerrel. Azért tették bele.
Próbálj egy live cd-t.
Talán ha egy ubuntu live cd-t beleteszel, és látja a másik géped, megpróbálhatsz másolni valami nagy file-ot.
Ja, amúgy usb-re is felrakható, próbáltam.
Vagy ha tudsz windowsos live usb-t gondolom az is jó de nemtom ha van.
Én kizárnám az oprendszer problémát.És mindkét kliens géppel próbáld a másolást, talán valamék pl vírusos és spameli a hálózatot? Lehet hülyeség de én kipróbálnám mindkettőtől, míg a másik le van kapcsolva..
hát macera de jobb ötletem nincs-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
krealon
veterán
válasz petyus_ #15693 üzenetére
"elég idegesítő, hogy a környéken lakó ismerőseimnek ugyanaz az IP-címük, mint nekem"
Ha azonos lenne az IP cimetek, akkor IP cim utkozes miatt nem mukodne a halozat.
Valoszinubb, hogy az internetszolgaltato nem ad publikus IP-t, hanem cimforditassal (NAT) egy privat IP-n szolgaltatja a netet. (10.a.b.c, 172.16.d.e, 192.168.f.g)
Ha ez a szerzodesben le van irva, akkor ez ellen semmit sem tehetsz, max szerzodest bontasz.Ha a szerzodesben az van, hogy jar neked 1db publikus IP cim, akkor tessek azt szamonkerni.
-
Alister013
csendes tag
-
gg72
veterán
Sziasztok!
Van egy itthoni hálózatom a következőféleképpen:
- ADSL modem (bypass)
- wlan router (PPPoE) osztja a netet két gépnek (wlan + 1 lan)Most tervezek venni egy lan-os NAS-t, amihez jó lenne egy gigabites switch (a routerem nem az), hogy a két lan-os gép között gyors legyen a másolás.
A kérdésem az, hogy a switch-et hová kell elhelyeznem, a modem és router közé, vagy a router után?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest