Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz brd #16491 üzenetére

    Ezt sosem értettem, még SSD birtokában sem, hogy mi a frász értelme van kikapcsolni a cache-t? Nem csak arra van, hogy terpeszkedjen a gépeden a sok gyorsítótárazott kép, JavaScript-fájl, CSS-fájl, stb., hanem arra is, hogy legközelebbi betöltéskor ne a szervert terheld a letöltéssel - ez két szemszögből is hasznos: a szerver nem terhelődik feleslegesen (még ha kis fájlról van is szó, ide jó az elcsépelt mondás, hogy "sok kicsi sokra megy"), plusz ha átmenetileg lassulás van szerveroldalról valamilyen oknál fogva, akkor legalább az ilyen sz@ros gyorsítótárazható tartalmak betöltődésére nem kell várnod (ergo felhasználói szempontból is értelmesebb).
    Erre szerintem az sem érv, hogy "hádeváze, 402313123 Mbit/s-os netem van!"
    Annak viszont már van értelme, hogy RAMDiskként használod, ami a tartalmát gép leállításakor kiírja a háttértárra, majd újraindításkor megint betölti a memóriába. (Már ha van valakinek elég memóriája.)

    ===================

    (#16490) hunfatal : "Meg be is kell parseolni az oldalt (helyére kell tenni az elemeket), fel kell dolgozni a html kódot"
    Hát ez már kliensoldalon (a böngészőben) történik, annak nem kellene észrevehető lassulást okoznia, meg miért is ne gyorsulhatna SSD birtokában.

    ===================

    (#16492) pethYeti : szerintem sincs értelme kikapcsolni a cache-t.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák