- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rosep
senior tag
Felraktam a 3-ast, megy minden.
-
addikt
De amúgy fura, mert telón total commanderrel a lan pluginnel megy vpn-en keresztül is kívülrő, viszont laptopon meg hálózati meghajtóként fel vannak csatolva a mappák azok meg nem mennek. Minden mást elérek vpn-en keresztül.
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
LeslieG Jr.
őstag
Az omv-update az OMV-hez tartozó programok frissítésére szolgál ami közvetlen az OMV-hez tartozik. Amire te gondolsz az a omv-release-upgrade, ez való a verzió frissítéshez.
[ Szerkesztve ]
CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
lovi27
addikt
válasz LeslieG Jr. #6707 üzenetére
Ja, elfelejtettem, de látom már erről a parancsról futottunk köröket. Kerestem a fejlesztőknél, de csak ennyi jött le nekem. Normál használat közben nincs szükség rá.
-
LeslieG Jr.
őstag
Én már régóta használom. Eddig nem csinált semmi bajt. Ha napra késszé akarom tenni a rendszeremet mindig három parancsot használok a kezdetektől fogva.
apt-get update
apt-get upgrade
omv-updateEddig semmilyen hibát nem okozott sem az éles rendszeremen sem a virtuális tesztelős OMV3-on és OMV4-en.
CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
lovi27
addikt
válasz LeslieG Jr. #6709 üzenetére
Én meg a kezdetek óta nem használom és nálam is tökéletes nélküle.
De félre a poénkodással! Az üzenetekből úgy néz ki, hogy ez az update-upgrade parancs összevonása egy paranccsá. Csak jó volna róla valamilyen fejlesztői írásos utalás, de eddig nem találtam. Mert ha így van akkor elég csak ezt az egyet használni. Problémát meg nem okoz, ha az update-upgrade parancsokat többször adjuk ki egymás után. Csak felesleges...
[ Szerkesztve ]
-
LeslieG Jr.
őstag
Én úgy vettem észre hogy azért van különbség a parancsok között.
pl.
apt-get update - csomaglista frissítése
apt-get upgrade - csomaglistában található programok frissítése (programok frissítése ha van új verzió)
omv-update - OMV-hez tartozó programok frissítéseEzt persze OMV Webui alól is meglehet tenni(ott ugyan ezek a parancsok futnak le) de én már csak ilyen régimódi motoros vagyok aki konzolba írogat. Persze én is kerestem az OMV-update-hez tartozó leírást hogy valójában mit is csinál, de én sem találtam az ehhez a parancshoz tartozó pontos leírást. Csak a saját tapasztalataimat írtam le.
-
ztsoft
őstag
válasz LeslieG Jr. #6711 üzenetére
Szia!
Az omv-update script lényegében a teljes rendszert frissíti, ahogy a forrásából kiderül ([link]).
Annyi a különbség az általad használt parancsoknál, hogy az upgrade helyett a dist-upgrade-t használják, meg még kiegészítették plusz kapcsolókkal. További infó az apt-get parancsról [link] (ugyan ezt megkapod a konzolban is, man apt-get )Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
LeslieG Jr.
őstag
Azt tudtam hogy az omv-update egy script, csak hirtelen nem jutott eszembe. Most belenéztem én is ebbe a script-be hogy mit tartalmaz(amit linkeltél is) Így már világos mit is csinál.
-
urbi107
tag
A cpu ventijét lehet valahogyan szabályozni? Dell márkagépről van szó.
-
Rosep
senior tag
Nem akar menni se a Plex, se a Transmission. A Plex pedig már tegnap ment. Én ezt nem értem.
Mit mutassak meg, miről csináljak screenshootot? -
-
lovi27
addikt
Azt csak a fejlesztők tudják megcsinálni, hogy mondanak egy belső állapotot lekérdező utasítást és az eredményből sok mindent megtudnak. Ez nem az a fórum. Ha csak azt mondogatod mindent megcsináltam, de nem működik, én nem tudok segíteni.
Azt kép nélkül is elhiszem, hogy engedélyezett a plugin, fut a szolgáltatás, ha igen miben jelentkezik hogy nem működik, stb., ...
-
Rosep
senior tag
-
Rosep
senior tag
Na megy a Plex is. Valószínű annak is ez volt a baja, bár ott kellett egy ki/be kapcsolás.
Akkor már csak egy valami nem jó. Felcsatoltam egy NTFS meghajtót. Meg is osztottam, de mikor win alól rámegyek, egyetlen mappa vagy fájl sem látszik. Pedig a fájlkezelő látja a foglaltságát.
[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
Szia!
Linux alatt (OMV is az) nem használunk NTFS-re formázott meghajtót, pláne úgy, hogy még tovább is osztjuk! Ez esetben a jogosultság kezelés nem működik, azaz nem lehet korlátozni, hogy ki férhet hozzá a könyvtárakhoz, fájlokhoz! Tessék Linux-os fájlrendszert használni Linux alatt.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
ztsoft
őstag
válasz Pelican #6729 üzenetére
És Rosep, nem azt írtam, hogy nem működik (állítólag van sebességbeli különbség is, én még nem teszteltem). Csak a jogosultság kezelés nem működik (pont a lényeg)!
Akkor én is kérdezek, miért nem használtok Windows alatt valamelyik Linux fájlrendszert (Ext2, Ext3, stb..., azokat is működésre lehet bírni)?
-
Rosep
senior tag
Nekem azért kell ez így, hogy bármikor berakhassam egy Windows-os gépbe, ha az élet úgy hozza. Nem beszélve róla, hogy macerás lenne már most is átkonvertálni. Egyébként meg eddig sem használtam a jogosultság kezelés részét.
Mi a megoldás? Tegyem át Windows alá és töröljem az összes régi jogosultságot és adjak egy Mindenki mindent csinálhat jogot az egész meghajtóra?
[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
Egyébként meg eddig sem használtam a jogosultság kezelés részét.
Azt elhiszem, de a rendszer igen, a Linux ezen alapszik, nem lehet kikerülni (persze a saját fájlrendszerén).Tegyem át Windows alá és töröljem az összes régi jogosultságot és adjak egy Mindenki mindent csinálhat jogot az egész meghajtóra?
Ez csak Windows alatt működik.Egy kis olvasnivaló a jogosultságkezelésről, [link], ezzel találkozhatsz az OMV kezelőfelülete alatt is.
-
vadkörte
addikt
Működik a dolog - kezeli az OMV az NTFS filerendszert - és valóban van sebességbeli különbség.
Nálam amíg a kisvinyó NTFS-re volt formázva, pont a Rosep által ís írt okból, megközelítőleg 10-15%-kal lassabb volt az amúgy sem túl combos sebességű másolás. A gépek 10/100-as router mögött vannak, LAN-on 10-12MB/s-nél sosem gyorsabb, NTFS-ről 7-8MB/s volt és jobban is melegedett a lemez. MC-vel is lassabban (10-20MB/s) másolt, akkor is, ha közvetlenül a "NAS"-on dolgoztam és nem PUTTY-al SSH-n. EXT-esítés után átlag 30-40MB/s-nél nem másol lassabban.
Vegyétek figyelembe, hogy a "NAS"-om egy régi, mélységesen elavult rendszerű - Intel Atom 330, SiS chipset - USFF brand gép, viszont pofátlan alacsony a fogyasztása (50W-os a beépített tápegység és ez is vígan viszi a gépet SSD-vel + 1TB-os HDD-vel együt is)
EXT filerendszereket eddig nem nagyon tudtam normálisan megetetni egyik Win-emmel sem. Valami nyűgje mindig volt, vagy összecseszte az EXT filerendszert.(#6731) Rosep:
Ha több 10TB anyag van rajt, akkor macerás valóban. Ha nincs és elég szabad helyed van, másold át a tartalmát egy Win-es gépben lévő lemezre, a NAS-sal (!!!) partícionáld és formázd EXT(3, 4) BTRFS, számodra szimpatikus és számára ismert filerendszerre (én EXT4-et választottam) csatold fel, hozd létre a megosztásokat, kezeld a jogosultságokat és másolj vissza rá mindent.Üdv. V. Körte
-
Rosep
senior tag
Kipróbáltam több Transmission Remote GUI-t Androidon, de egyszerűen egyikkel sem érem el a szervert netről.
Megnyitottam a 9091-es portot is külön a routeren.
Erre nem találok konkrét leírást...[ Szerkesztve ]
-
ht42
senior tag
Nálam EZ tökéletesen működik.
Van dyndns, vagy ilyesmi elérésed a szerverre?Szerveren a transmission beállításokban az RPC/web interface szekcióban a port legyen 9091, az url transmission. Hitelesítés ON, nevet, jelszót beírod.
A fent linkelt kliensben a szerver http elérése ugye a dyndns neve a nasnak + portszám, pl. kutyafile.dyndns.org:9091 , az RPC/URL pedig transmission/rpc. Azonosítás ON, nevet jelszót beírod.
-
Adamo_sx
aktív tag
Oké, erre voltam kíváncsi . Fix IP-d van, vagy csak tudod az épp aktuális IP címedet? Ha böngészőből megpróbálod elérni kintről az működik, csak a kliens nem, vagy böngészőből sem megy? A routeren az transmission IP címe(belső) és az adott port forwardolva van, ugye?
Én ezt a klienst használom, de szerintem bármelyiknek mennie kellene. -
doberman
senior tag
először "belső" hálózatból próbálkozz.
tehát pc-ről vagy telfonról wifi kapcsolaton menjen a remote gui. ha ez megy akkor jöhet port fw.
(magán véleményem az, hogy az upnp által nyitott portot kívülről nem lehet üzembiztosan elérni, jobb ha te magad dedikálsz portot a TM-nek.)8lnu
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
Owncloud telepítéséhez valaki nem tud up to date leírást? -
ht42
senior tag
Idézet a routeremből (Asus RT-N18):
WAN - Port Trigger
A Port Trigger lehetővé teszi az adatportok ideiglenes megnyitását, amikor a LAN eszközök korlátlan internet-elérést igényelnek. A bejövő adatportok megnyitásának két módja létezik: porttovábbítás és portindító. A Porttovábbítás folyamatos jelleggel megnyitja a megadott adatportokat és az eszközöknek statikus IP-címet kell használniuk. A port trigger csak a bejövő portot nyitja meg, amikor a LAN eszköz a trigger port elérését igényli. A porttovábbítástól eltérően a portindítás nem igényel statikus IP-címet a LAN eszközök számára. A porttovábbítás lehetővé teszi, hogy egszerre több eszköz osszon meg egyetlen nyitott portot. A port trigger egyszerre csak egy kliens számára teszi lehetővé a nyitott port elérését.
WAN - Virtuális szerver / Port továbbítás
A Virtuális szerver / Porttovábbítás lehetővé teszi a távoli számtógépek számára, hogy adott számítógéphez vagy szolgáltatáshoz kapcsolódjanak a helyi magánhálózaton (LAN). A gyorsabb kapcsolat érdekében egyes P2P alkalmazások (pl. BitTorrent) a porttovábbítás beállítását tehetik szükségessé. A részletekről a P2P alkalmazás felhasználói útmutatójában olvashat. A routeren több portot vagy portok tartományát nyithatja meg és átirányíthatja az adatokat azokon a portokon a hálózat egyik kliensére.
Ha meg akar határozni egy porttartományt az ugyanazon a hálózaton levő kliensek részére, adja meg a szogáltatásnevet, a porttartományt (pl. 10200:10300), a LAN IP-címet, a Helyi port mezőt pedig hagyja üresen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest