- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi haladó szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
Közösségépítő
válasz mohabá 007 #40550 üzenetére
Nálam a vezérműszíj tekeri a vízpumpát, minden második alkalommal cserélem azt is, és azt mondták, ha megmakkan a vízpumpa, akkor annyi történik hogy elfolyik a víz.
Kadettomon volt ilyen, de pont cserélt vízpumpa makkant meg.Postázást nem vállalok.
-
diablo1984
veterán
válasz mohabá 007 #40550 üzenetére
mi ebben a kérdés? ez így van, azt nem tudom, hogy minden opelnél, de nálam az 1,9 cdti-nél így volt!
gban: ez nem ilyen egyszerű, a vízszivattyú úgy is ki tud "kopni", hogy a vizet engedi, de ugyanúgy be tud állni, mint egy feszítőgörgő, akkor meg csúszik rajta a vezérműszíj, az megmelegszik és elszakad! úgyhogy ez szerencse kérdése! de van olyan ember, hogy azt sem venné észre, ha az összes víz elfolyna az autóból.....
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
nálam is így van, azért írtam meg itt a szerviz nem is vállalt volna rá garanciát, ha nem egyben cseréltetem mindenestől (én vittem az alkatrészt, szó nem volt arról, hogy emiatt többet akarnának rólam lehúzni)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
7Sony7
addikt
válasz diablo1984 #40553 üzenetére
Ez elég gáz. Nálam az 1.7 td isuzunál külön ékszíj van a vízpumának.
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
diablo1984
veterán
válasz 7Sony7 #40555 üzenetére
úgy a jó, annál a a vízszivattyú szétmegy, nem kell az egész vezérlést basztatni! nem is értem, hogy miért a vezérléssel rakták össze opelék! nehezen látható, ha elkezd ereszteni, az a tuti, mikor 1az1ben látod a pumpát és ha körülötte taknyos a fém, lehet gyűjteni a kavicsot a cserére.....
-
F_Gergely
őstag
Most beleültettétek a bogarat a fülembe, úgyis viszem a kocsit generátor felújításra (meg rendbe rakatom a klímát) szólok hogy nézze meg a vízpumpát is, azt nem cseréltük eddig.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz diablo1984 #40553 üzenetére
Azért kérdeztem mert nálam egymástól független különálló rendszer.Vezérlés burkolva,
a másik:generátor,vízszivattyú,olajszivattyú,szervó,lapos szijjal van meghajtva.
Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
diablo1984
veterán
válasz mohabá 007 #40559 üzenetére
mert nem opel gyári motor, hanem isuzu féle japán(igaz gm, de akkor is). náalm az 1,9cdti meg fiat, de az is vezérszíj hajtásos volt!
-
mephi666
nagyúr
na, berendeltem az olajat legkésőbb jövő héten megejtem a cserét (szűrők már 1-2 hónapja megvannak)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
haddent
addikt
Nálam is ilyen. A vezérlés burkolt cucc, és kinnt van egy (keskenyebb?) kis szíj (hosszában bordázott), és szerintem ott van kinnt a vízpumpa is, és szerintem ezektől jön a hang. Ez síkban egy szinttel kijjebb van (vagy feljebb ha úgytetszik) mint a vezérlés, tehát kizárt dolog, hogy egy szíj hajtaná keresztben X alakzatban a kettőt Na, és én egész pontosan innen kinntről hallom a siralmat. A vízpumpa egész biztosan nem ereszt, de olyan mintha vízköves lenne kívül. De mióta megvan az autó egy centiliter vizet nem töltöttem bele (fel volt töltve decemberben -40 fokos szarral ) és nem fogyott egy hangyaköpetnyi sem.
De majd lefotózom akkor hogy biztosan segítsetek beazonosítani én még csak "most tanulom a szakmát"
diablo1984 boccs ha hülye kérdés de akkor az enyém mi? Z16XER, hát az opel kőne legyen nem? Vagy benzin más tészta?
-
Declare
őstag
válasz haddent #40563 üzenetére
Ha vinnyog a pumpa csere! Nincs ezen mit fotozni. Plane ha nem talaltal nyomat vizpumpa cserenek, mindenkepp. Mivel külön van az mák, akkor ha megbizol az elözö tulajban, hogy cserlte a vezerlest, akkor eleg a pumpat. Bar 130k km alatt nem cserel vizpumpat ez emberünk, az eleg trehany, vagy filler khm...egyik sem jo
-
bubi92
őstag
13. kerület közelében keresek szerelőt, aki relatív gyorsan dolgozik. tudtok valakit ajánlani
-
w333
félisten
Hát ez nem jött be ... szétkaptam (minden oké) de semmi változás
De most már ütögethetem és nem javul meg, ez kb. reggel óta van így tegnap este ütögetésre még működött
Egyre jobban az az érzésem hogy a benzintank jeladóra csatlakoztatott kábel letestel ... csak kérdés hogy a benzintank elektromos vezetékét hol találom ?
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
-
w333
félisten
-
diablo1984
veterán
válasz Gergőke88 #40564 üzenetére
nem, szíjas!
elviekben a vízpumpa a vezérlésnél van, mer 71ezerért a contitech készlet vízpumpát is tartalmaz, azt meg csak nem szokták hozzáadni, mint ahogy egy sor gyertyát sem!
bár vannak furcsaságok, passz, ebből még bármi lehet!
látni kellene a motorod, ha a hosszúbordás szíj hajtja, akkor a vízpumpa a szemed előtt kell, hogy legyen, ne téveszd össze a szervószivattyúval, se a klímaszivattyúval, se bármilyen feszítő vagy vezetőgörgővel! ha vízköves a pumpa, akkor az jót nem jelent, mert csont száraznak kellene lennie, egyébként átereszt, tehát cserés! elég, hogy ha csak egy cseppet enged, a vízkö már ki tud rajta ülni, de a csepp és a folyás között percek, napok, hetes is lehetnek, de tény, hogy cserés!
[ Szerkesztve ]
-
diablo1984
veterán
mondjuk, ha neked az a vectrád van, ami az aláírásodban, és a 115 lovas motor, akkor azt nem hinném, hogy nem a vezérlés hajtja a vízszivattyút, mert csak olyan pumpát ad fel a kereső, amit vezérműszíj hajt! a kép amit beraktál is annyi látszik, hogy egy generátor és vagy egy szervószivattyú, vagy klíma szíjtárcsája, de nem vízszivattyúé!
-
haddent
addikt
válasz diablo1984 #40571 üzenetére
Szíjas kell hogy legyen
Na, jól gondolom hogy ez a 2 alkatrészcsomag így együtt lefedi a "vezérlést" és minden nyűgjét baját szenvedését?Az én vízpumpámra írja is, hogy "hosszbordás". Tehát akkor NEM a vezérműszíj hajtja, hanem ez a nyamvadék kis külső hosszbordás szutymó, igaz? Mert szerintem az nyeszereg hidegen egy pár másodpercre.Sőt, ahogy mondtam, vízpumpa külön, szettben is kapható: Vízpumpa szett
Na, akkor a 2 szett lefed mindent, igaz? De ettől még szerencsémre külön van ami faszájos, főleg hogy csak a külső nyökörög ezért azért nem kell fosnom annyira, hogy egyből jaj kibújik mind a 16 kis szelep a blokkon kívülre meg az új kipufba?
-
haddent
addikt
válasz haddent #40577 üzenetére
Boccs, csodálatos unix és bardi oldalai használhatlanok.. Na itt van a 2 kép a 2 szettről
SKF vezérműszíj szett
SKF hosszbordásszíj szettEz a kettő akkor lefed mindent (arany árban )? Illetve a kettő független egymástól, nem?
-
trassher
addikt
Köszi a válaszokat! Osram silverstar van a suzukiban, a fénye jó de fehérebb kéne kicsit. Megnézem még a GE megalight-okat, azok állítólag tartósak is.
haddent: Arany árban? Nekem g-re INA vízpumpa szett + contitech vezérműszíjkészlet 60-ra jött ki. És azért az skf nem egy contitetch.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
-
diablo1984
veterán
válasz haddent #40578 üzenetére
lefed mindent, de pl az unixnál mint írtam van olyan vezérműszett is, amihez adnak vízpumpát ehhez a motorhoz! így én már semmit sem értek, de ha mindent cseréltetsz kategória és a szerelőre bízod a rendelést, akkor legalább nem neked kell visszavinned a cuccokat!
amúgy ha a vízpumpát látod(blokkba süllyesztett, lényegében egy görgő áll ki a síkból), akkor azt a hosszúbordás szíj hajtja, ha nem látod, akkor a vezérlés! vezérlést én még nem láttam szabad levegőn hajtani, de lehet hogy én láttam még keveset az életben.....
-
haddent
addikt
válasz diablo1984 #40584 üzenetére
Úgy van, ahogy írtad 1. verzió. Külön hajtja. Akkor Contitech a legfaszántosabb? A legjobbat akarok a kicsinek Azt hittem az SKF az. Az sem zavar, ha nem egy szett. Én akarom összegyűjtögetni a cuccokat mint supermario aztán elviszem és megvárom/nézem mit szerelnek be. Ez nem egy kerékcsere nem bízok semmit a véletlenre
-
trassher
addikt
Ez is jónak tűnik. Utálok a debreceni tesco-ba menni de muszáj lesz úgy néz ki.
214.000Km-t futott motorba 5w30-as olaj nem túlzás kicsit? Most 10w40 aral van benne és a gm dexos2 szabványnak megfelelő olaj az aral high tronic g 5w30. Nem tudom mennyire kopott a motor ennyi km alatt és szeretnék bele jó olajat önteni.
Redmi Note 7
-
7Sony7
addikt
válasz trassher #40594 üzenetére
Hát... Te tudod. De ha 10w-40 vől 0,5l evett meg 10000 alatt, akkor sztem 5w-40 ből nem hiszem, hogy 1l nél többet enne a csereperiódus alatt. Ha mégis, akkor már tényleg baj lehet azzal a motorral. Legfeljebb előrehozod a következő olajcserét.
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
trassher
addikt
válasz 7Sony7 #40595 üzenetére
Azért szeretnék 5w30-at mert az teljesíti a gm dexos 2 szabványt. A 10w40, 5w40 nem. Ki kell próbálni aztán meglátjuk. Itt van mely termékek teljesítik a normát.
Szerk.: Magas labdát leütni kötelező.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Ford topik
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Háztartási gépek
- Hardcore café
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyúrósok ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest