Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
válasz bobsys #28241 üzenetére
HI!
gondolom itt mert itt adtalk meg, es jobb florida mint koalafold /Ti eszakon voltaok ugye? boras krokik es az esoeerdok mijjenke?/? mukaahetoseg? /nem magamnak hanem ismerosnak vorossapka vonalon/
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Lortech
addikt
válasz fokukac #28240 üzenetére
Nyaralni mész amúgy?
Messonghin van egy faék egyszerű, de bitang jó kis taverna, a fél karomat adnám a bárány gyrosukért, a soffritoért és a ház specialitása sütijükért (azt hiszem Marilena, a süti is meg a taverna is).
Bírtam nagyon Korfut, szeptemberben nyugis, kicsi, végig lehet robogózni pár óra alatt, barátságos és gyönyörű. Bárhol lemész a partra, lehet fürdeni, mert sehol sincs kisajátítva a part. Ennek hátránya, hogy nem takarítják, sok helyütt vízinövényes, ami kezd rothatni már szeptember környékén.
A boltokban kum kuat likőrrel jutalmazták a vásárlásokat. Ilyet se láttam még. És ha alig nyikkantunk meg az üzletben, akkor is magyarul köszöntek el, vigyorogva.
Egyébként nagyon szép zöld még szeptember végén is, és általában még pont jó idő van, bár kezd változékonyra fordulni.Thank you to god for making me an atheist
-
VoDaFoNe
aktív tag
válasz Lortech #28257 üzenetére
most tértem vissza 3 év után... de 13 év tudása még bennem van. de azért aranyos vagy.
szal a kép óta 15 év telt el. annyira már én sem vagyok fiatal.
Némelyek szerint szörnyűséges ember lehetek, de ez nem igaz. Gyermeki szívem van - egy befőttesüvegben az íróasztalomon.
-
tildy
nagyúr
válasz Lortech #28254 üzenetére
Mi most Thessaloniki fele voltunk, eleg lepusztult volt a kornyek, mintha atomtamadas erte volna a gorogoket...
Arra meg nem art felkeszulni -bar nem tudom altalanos-e - hogy mindent olyan jo gorogosen vesznek. Ha azt mondja 100 euro, lehet 127 lesz a vegen belole ( taxis) , ha az mondja 20 perc, akkor egy orat jelent, ha fel ora , akkor meg masfelet. Erdekes volt, kivancsi vagyok, minden resz ilyen-e.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
bobsys
veterán
válasz neduddki #28251 üzenetére
Par szot meg mindig nem ertek, de
Sydneyben voltunk az a keleti part mondjuk delebbik resze, de meg mindig 1000kmre a deli csucsketol? Esoerdok faszak, mindenhol gumifa (eukaliptusz). A tel hideg, rengeteg kirandulasi lehetoseg, tele van hegyekkel, dombokkal a kornyek, Sydneytol van a royal national park ami a vilag masodik legregebbi nemzeti parkja es gyonyoru. Mi a masfel ev alatt nem tudtuk bejarni az osszes bushwalking tracket ugy, hogy minden hetvegen mentunk. Beachek szepek, lehet talalni fancy es zsufoltat meg szepet es kevesbe zsufoltat picit eszakabbra a kozponttol.
Munka van dogivel, foleg contract melokat igy munkavallalasi vizum nelkul nehezkes a melo szerzes, de vannak ugynoksegek aki tudnak intezni ha talalsz munkaltatot es akkor kikozvetitenek. Ha esetleg pr-al megy akkor sima ugy ket het alatt kehet munkat kapni nullarol megfelelo tapasztalattal. Termeszetesen angolul kell tudni, nem gagyogni hanem folyamatosan beszelni, valasztekosan, mondhatni egy IELTS 6.5-7 alatt nem lehet jol fizeto melot kapni. Az interju elso kore telefonon megy pont az angolmiatt ha ott nem tudsz beszelni akkor nem fognak behivni, mert nincs ertelme. IT melokrol irok, mert abban mozogtunk, epitkezeshez ofkorsz nem kell annyi angol.
Mit hagytam ki?[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Mawyx
őstag
Ejj de kellemes hangja van ennek a narrátornak
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
nagyúr
válasz bandus #28249 üzenetére
amikor én voltam 8 éves, még csak c-64 volt :-) a szomszéd srácnak volt a lakótelepen, hozzá jártunk át.
10,5 éves koromban lett pc-nk, egy olivetti xt, és közel 200 ezer akkori ft-ba került, az egy fél évnyi fizetés volt akkoriban...
dos volt rajta. xga monochrome képernyővel.
vindózt először 13 éves koromban láttam, a 3.11-est, amikor anyám akkori pasija szerzett egy 286-ost... amit egy évvel később 386-osra cseréltünk :-)ezt most csak úgy, hogy lásd...
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
neduddki
nagyúr
-
nagyúr
válasz Lortech #28254 üzenetére
hi!
igen, megkésett nyaralásnak gondoltuk, mert az idei nyarat leginkább az irodában töltöttem.
A Balcsira is most jutottunk le először.Amúgy én sosem voltam még Görögországban, de gondolom, a válság miatt most nem olyan nagy a zsúfoltság, és tlaán jobban megbecsülik a turistát...
És ilyenkor még jó idő van ott délen.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
bobsys
veterán
válasz neduddki #28268 üzenetére
Brisbane hasonlo kornyek csak melegebb van. Cairns mar tropusi, telen is 20+ fok mindig, viszont egy 30 000 lakosu falu, nehez munkat talalni.
Ahova most omlik a love a banyaiparnak koszonhetoen es mennek az emberek, meg sok munka van minden teruleten az Perth a nyugati parton.[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
neduddki
nagyúr
válasz bobsys #28273 üzenetére
HI!
szomszedannyos egyilanya ausztrzaliaba szakdt /masik norvegiaba/ sokat meselt a keleti partrol mikzoben hoztma vittem a repterre /+exdoktoanduszunk melbourene rontja a kinai lanyaokat/, letelepedni nem vonz ausztralia, de par honapaot eltoltenek bejarva amit csak lehet:- ) de elote van a listan az uj-tengeri fold, azert agyon meg vagyok bolondulva
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Mawyx
őstag
Hivatalosan egy munkahelyen szabályos 10órát dolgozni vagy ezt hogy adminisztrálják? 8órára jelentenek be és a többit vagy fizetik vagy nem?
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
-
Mawyx
őstag
válasz kraftxld #28278 üzenetére
Nem írtam alá semmit, csak kérdezem, hogy vannak boltok 8-18/20h nyitvatartással és ott mire lehet számítani, eladó nélkül nem maradhat a bolt, ott kell lenni heti 5-6 napot fixen.
[ Szerkesztve ]
-
Pisztillus
senior tag
Annak akkor két műszakosnak kell lennie, nem?
40 órás munkahéttel számolva lehetnek 10 órás munkanapok is, de az ötből egy kötelezően pihenőnap. (Azaz 4 napig meló 10 órán át, egy nap szabad.)Vannak harcok, ahol veszteni szégyenletes, de győzni is megalázó. - Moldova György
-
parandroid
félisten
Az elvileg csúsztatott műszakos beosztás - valaki reggeltől kora délutánig van, a másik meg déltől késő délutánig, középen lehet átfedés, hétvégét meg beosztják, hogy kijöjjön a het 40 óra átlagban. Az ilyen általában megegyezés kérdése, függetlenül a munkaszerződésben leírtaktól, és mint olyan, alkalmat ad a visszaélésekre az erősebb jogérvényesítési képességgel ellátott oldal számára. Hasonló viták általában az 'el lehet menni, ha nem tetszik, majd lesz más, aki vállalja' elv mentén szoktak abszurdisztánban lezárulni.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
ToBeY
nagyúr
Tényleg 3000ft egy óra parkolás a reptéren?
-
Mawyx
őstag
válasz parandroid #28281 üzenetére
Köszönöm szépen az infót.
-
kételkedem
addikt
Ma kirándultunk egy kicsikét. Tivadar, Szatmárcseke és környéke. A késő nyári napsütésben nagyon klassz sétálni a homokfövenyen. Olyan szép idő van, muszáj kihasználni!
Ilyen szokott lenni a Túr bukó:Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Mawyx
őstag
válasz bandus #28285 üzenetére
Annyira birom, hogy jóideje csak egymás baszogatása megy. Nyilván volt ennyi esze, hiszen innen tudja, egyszerűen fel akart dobni egy témát.
De oké, ne írjunk ide semmit, minden nap lesz egy pina beírás és megleszünk így.Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
Tothgera30
Ármester
válasz kételkedem #28286 üzenetére
Kb. egy hónapja voltam arra, szép környezet, persze igazán pár éve nyaranta virágzott. Érdekes módon néhány helyen egész jó utak vannak arra felé.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
bandus
veterán
-
bandus
veterán
én nem kötekedni akarok, de nem tudom erre hogyan lehet úgy rákeresni, hogy ne találd meg.
google --> budapest airport --> a képernyő közepén, kiemelve: parkolás és közlekedés. még egy kalkulátor is van ott.
namindegy.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Tim82
félisten
Jól rémlik, hogy Szatmárcseke az egyetlen olyan település, ahol tradicionálisan csónakra emlékeztető formájú fejfákat faragnak? Érdekes hagyomány.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
BlacKSouL
addikt
Hát számomra ennek így nagyobb a hasznossága, mint egy 70k Ft-os Dung Sung Yuang szerkezetnek amit a Teszkóban lehet(ett régen) kapni. Nem mondom, hogy nincs létjogosultsága a 2.5 kW-os hagyományos On/Off, vagy akár a minimális funkciókat nyújtó legolcsóbb inverteres cuccoknak, mert van akinek annyi kell, egy kis szobában hogy benyomom hűt, kinyomom, nem hűt. Na itt ennél egy picit árnyaltabb a kép. Mondjuk azért az botrányosan irritáló, hogy úgy nézem meg a nappaliban mennyi a hőmérséklet, hogy benyomom az appot a telefonomon, és kiírja
De azért milyen az idő. Várni akartunk tavaszig, csak még mindig rohadt melegek voltak. Feltették, azóta éjjel mindig 10 fok alá hűl. De nem baj, lassan hideg lesz, távhő még sehol, akkor majd szépen befűtünk vele. -15-ig lehet használni.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
pohár
félisten
válasz BlacKSouL #28294 üzenetére
mennyibe került, ha nem vagyok indiszkrét? amúgy ez az inverteres technológia mit takar? láttam már mosógépnél is, de semmit se találtam ezekről
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
venember83
nagyúr
Magyarország ennyire rágyúr az exportra, hogy még a vizet is?
-
BlacKSouL
addikt
Ez a 3.5 kW-os, és 4.5/4.5-ös hatékonysági mutatójú verzió szereléssel együtt 280.
A hagyományos vagy régi modellek beltéri egységének ventilátora a beállításnak megfelelő sebességgel pörög, eközben a klímakompresszor vagy működik vagy nem. Ha működik, akkor teljes névleges hűtőteljesítményét leadja, hűti a beltéri egységben lévő hőcserélő rácsot, mint az istennyila, ha nem megy, akkor egyáltalán nem működik a kompresszor, csak a hűtőrendszerben lévő hideget fújja kifelé míg újból be nem kapcsol.
Mondjuk mint a hagyományos hűtőszekrény. Vagy megy a kompresszor (zúg) vagy nem megy (nem zúg) Csak ott a ventilátor nincs, hanem a hőcserélő a zárt hűtőtérben van, meg a hőérzékelő, és ha 7 fok fölé megy, akkor bekapcsol, ha 5 fok alá akkor ki. Autókban általában hasonló: van egy kímakompresszor szíjhajtással a motorról (főtengelyről) meghajtva. Ha a rendszer szerint mennie kell, akkor bekapcsol (a kompresszor kuplungja ráengedi a hajtást a kompresszor dugattyútengelyére, és elkezdi sűríteni a gázt. Mikor lekapcsol, akkor a kuplung old, megszűnik a gázsűrítés.Inverteresnél a kompresszor teljesítményét szabályozni lehet, vagyis nem ki-be kapcsolgat, hanem folyamatosan megy, de szabályozott teljesítménnyel (ezt egy elektronika vezérli) és tapasztalatok szerint ezzel kisebb az energiaigénye, mint ki-be kapcsolgatással.
(Céges kazettás mennyezeti On/Off klímánál bekapcsolt állapotban 3.1°C-os levegőt fúj ki, ez ami otthonink a kinti 26 és benti 25 foknál Turbo fokozatban is mindössze 11°C-ig hűtött levegőt fújt ki.)Mosógépnél nemtom mit jelent.
De az is tuti, hogy a Samsung megfelelő oldalán beregisztrálva és a Smart Appliance készülékeket felvéve bármit lehet neten keresztül vezérelni, ellenőrizni. Asszem mosógépet és szárítógépet lehetett épp most hozzáadni a klímák mellett. És felmegyek a honlapra, belépek, onnantól egy lapon tudom kezelni a klímámat és a mosógépemet. Meg tudom nézni bekapcsolva felejettem-e, ha igen, ki tudom kapcsolni. Ha meleg nyáron külföldi útról esek hazafelé, belövöm az appot, megnézem a lakásban is 35 fok van-e mint a buszon pl., ha igen, akkor rápöckölök a hűtésre mondjuk 26 fokra, és mire másfél óra múlva hazaérek, már kellemes a légkör. [link]Aláírás (nem kötelező megadni)
-
nagyúr
válasz venember83 #28297 üzenetére
megénekelte anno a Ricse, hogy "ami befolyik, az rögrön kifolyik..!"
---------------
Setít: ahol van pénz, ott királyság van!
én tavaly szereltettem be egy Ozone márkájú kínai csodát, kevesebb, mint fele ennyiért, inverteres az is, teljesítménye is ugyanez, igaz, a telefonomról nemműködik, meg valszeg 10 db-lel hangosabb (igaz, a szomszédét jobban hallom, mint a sajátomat).lakótelepre tök fölösleges egy 280 ezres klíma.
majd ha olyan kéróm lesz, amibe megéri invesztálni... ide már többet nem akarok.[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
pohár
félisten
válasz BlacKSouL #28298 üzenetére
köszöntem a fejtágítást
láttam már talán egy éve appról is vezérelhető Samsung mosógépet, jóféle
Samsung honlapján beregisztráltad már a +2 hónap garanciáért?
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest