Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz pohár #28295 üzenetére

    Ez a 3.5 kW-os, és 4.5/4.5-ös hatékonysági mutatójú verzió szereléssel együtt 280.

    A hagyományos vagy régi modellek beltéri egységének ventilátora a beállításnak megfelelő sebességgel pörög, eközben a klímakompresszor vagy működik vagy nem. Ha működik, akkor teljes névleges hűtőteljesítményét leadja, hűti a beltéri egységben lévő hőcserélő rácsot, mint az istennyila, ha nem megy, akkor egyáltalán nem működik a kompresszor, csak a hűtőrendszerben lévő hideget fújja kifelé míg újból be nem kapcsol.
    Mondjuk mint a hagyományos hűtőszekrény. Vagy megy a kompresszor (zúg) vagy nem megy (nem zúg) Csak ott a ventilátor nincs, hanem a hőcserélő a zárt hűtőtérben van, meg a hőérzékelő, és ha 7 fok fölé megy, akkor bekapcsol, ha 5 fok alá akkor ki. Autókban általában hasonló: van egy kímakompresszor szíjhajtással a motorról (főtengelyről) meghajtva. Ha a rendszer szerint mennie kell, akkor bekapcsol (a kompresszor kuplungja ráengedi a hajtást a kompresszor dugattyútengelyére, és elkezdi sűríteni a gázt. Mikor lekapcsol, akkor a kuplung old, megszűnik a gázsűrítés.

    Inverteresnél a kompresszor teljesítményét szabályozni lehet, vagyis nem ki-be kapcsolgat, hanem folyamatosan megy, de szabályozott teljesítménnyel (ezt egy elektronika vezérli) és tapasztalatok szerint ezzel kisebb az energiaigénye, mint ki-be kapcsolgatással.
    (Céges kazettás mennyezeti On/Off klímánál bekapcsolt állapotban 3.1°C-os levegőt fúj ki, ez ami otthonink a kinti 26 és benti 25 foknál Turbo fokozatban is mindössze 11°C-ig hűtött levegőt fújt ki.)

    Mosógépnél nemtom mit jelent.
    De az is tuti, hogy a Samsung megfelelő oldalán beregisztrálva és a Smart Appliance készülékeket felvéve bármit lehet neten keresztül vezérelni, ellenőrizni. Asszem mosógépet és szárítógépet lehetett épp most hozzáadni a klímák mellett. És felmegyek a honlapra, belépek, onnantól egy lapon tudom kezelni a klímámat és a mosógépemet. Meg tudom nézni bekapcsolva felejettem-e, ha igen, ki tudom kapcsolni. Ha meleg nyáron külföldi útról esek hazafelé, belövöm az appot, megnézem a lakásban is 35 fok van-e mint a buszon pl., ha igen, akkor rápöckölök a hűtésre mondjuk 26 fokra, és mire másfél óra múlva hazaérek, már kellemes a légkör. [link]

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák