Aktív témák
-
rarri
senior tag
Gratulálok tildy a Moedrátorsághoz !
Mindenkinek szép tavaszi napot szeretnék kívánni!
Vendégek vagyunk a Földön .S ha vendégségbe jöttünk, legyen ajándék az életünk.:-) / Gil /
-
kételkedem
addikt
A napom szép!
Ellenben a win98-al+ t-home adsl internettel már annyit bosszankodok, hogy az nem emberi. Miért kell munkahelyen 10+ éves operációs rendszerrel működtetett múzeumba való gépet használni 2009-ben?
Természetesen menjen rajta minden, a gép nem állhat le, az internetes kapcsolatra folyamatosan szükség vanHa igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
addikt
válasz kételkedem #19655 üzenetére
Frissítsél Internet Explorer 6.0-ra, bár modhatod egyből nekik, hogy minden nem fog rajta futni. (Nálunk is van egy pár Win98-as gép )
-
kételkedem
addikt
A gond azzal kezdődik, hogy kellene az a cd amit a t-home adott az előfizetéshez ami persze nincs meg, hogy w98-ra rendesen rá tudjak varázsolni egy adsl kapcsolatot. Internetezéshez valamelyik ff van fent. Tegnap délig működött a tákolmányom, de egy kapcsolat bomlás után nem tudom normálisan megcsinálni újra.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Bubu79
addikt
No de hová tűnt Daemon Hill - illetve Bolondember - ma aztán igazán az ő napja van - és ahogy elnézem az áprilisi tréfáknak sem lehet határt szabni
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
Pisztillus
senior tag
válasz kételkedem #19657 üzenetére
Ahhoz valami pppoe nevű szépség kell, így halvány emlékeim szerint. Az a baj, hogy nincs adsl-es ismerősöm a közlben, így szermányolni sem tudok ilyet. (Viszont vár rám egy 1995-ben épített P233MMX gép - igen, win98 ez is - biztonsági mentése... A gép napi használatban van.) Tényleg, egy ilyen gépbe mekkora winyó megy bele max?
Vannak harcok, ahol veszteni szégyenletes, de győzni is megalázó. - Moldova György
-
kételkedem
addikt
válasz Pisztillus #19659 üzenetére
Szerintem 10 giga is akár. Egy hete bütyköltem egy ilyen vénséget, 4 gigás vinó lakott benne.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Tim82
félisten
Tippre 120 GB. A Tualatin procikat kezelő alaplapoktól kezeli az ennél nagyobbakat.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Pisztillus
senior tag
válasz kételkedem #19660 üzenetére
Köszi és Tim82-nek is! Ez még valami ősi TX chipsetes vénség, külső USB házban most valami 40 GB-s winyó van rajta, de lassan időszerű lesz a belsőt is cserélni. A tulaj a gépet nem akarja, mert a progijai miatt is ragaszkodik a win98-hoz. Már próbáltam, az XP alatt sem megy jó néhány...
Bubu: Szia! Ledöbbentem én is, amikor beléptem. Mondtam is, na gyerekek, bekapcsolták az új szervert, az meg önálló életre kelt, most meg nem győzik leállítani...
Venember: Igen, én is valami 32GB-s korlátra emlékszem, de ez esetben belefaragok egy új notivinyót, ha másképp nem megy.
[ Szerkesztve ]
Vannak harcok, ahol veszteni szégyenletes, de győzni is megalázó. - Moldova György
-
Bubu79
addikt
válasz venember83 #19663 üzenetére
32
A legtöbb IDE vinyón még ma is megtalálható a "limit capacity to 32GB" jumper
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
bnss
veterán
Szép napot! Ahhoz képes, hogy bolondok napja van, nyugisabb,m int a fennmaradó 364.
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
bnss
veterán
válasz Pisztillus #19666 üzenetére
Szia!
Még messze a nap vége, de remélhetőleg nyugtával fogom dicsérni.
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
I_Am
veterán
Akkor vegyen mindenki számlatömböt!
Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
tildy
nagyúr
Bizony, bizony, különben a végén elvisz az APEH ellenőr.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
I_Am
veterán
Akármekkorát lekezel, csak a rendszer ne legyen nagyobb partíción, mint 32 giga.
A többit az oprendszer kezeli.
-
Pisztillus
senior tag
Ez nagyon jó!
Akkor elvileg mehet bele egy 3 felé particionált 80GB-s is? Olyanokat még látok itt-ott újonnan is.
Tildy: Nincs olyan szerencsétek... Nekünk muszáj adni, így lehet, hogy már próbavásárlás áldozatai is voltunk - csak nem tudunk róla. (A patika piac mellett van - elvileg nem lehetetlen a dolog.)
[ Szerkesztve ]
-
Bubu79
addikt
válasz venember83 #19672 üzenetére
Semmi baj van
-
Pisztillus
senior tag
válasz venember83 #19672 üzenetére
Nem hogy nem vezettél félre, hanem ennek hatására ugrott be ez a korlátozás. Köszi még egyszer!
-
tildy
nagyúr
Ezt most kaptam:
VÁLSÁG!??
Egy egyszerű számítás
Megdöbbentő eredmény
Egy tévénéző egyszerű számítása és a CNN-nek elküldött megjegyzése:
Az adófizetők pénzéből tervezett banki helyreállító terv a következő összegekbe fog kerülni:
700 milliárd dollár az amerikai helyreállító tervben + a már kiadott 500 milliárd + azok az euró milliárdok, amelyeket az európai kormányok adnak az Európában válságba került bankoknak
Hogy csak egy áttekintést megpróbáljon felvázolni arról, hogy ez pontosan mit is jelent, a tévénéző a következő számítást végezte el:
“A Földbolygón 6,7 milliárd ember él. Ha csak az amerikai tervben szereplő 700 milliárd dollárt vesszük, és ezt elosztjuk a Föld lakosainak számával, 6,7 milliárddal, akkor az lakosonként 104 millió dollárra jön ki fejenként.”
“Ha ezt a pénzösszeget odaadnánk minden egyes földlakónak, akkor nem csak hogy a szegénységet számolnánk fel gyökeresen általa, hanem minden földlakó milliomossá válna.”
Következtetésképpen a következőt mondja:
“Nekem úgy tűnik, hogy valódi probléma merül fel a vagyon felosztásával kapcsolatban.”
Ha Franciaország esetét vesszük a 26 milliárd euróval, amelyet a kormány ruházott be az adófizetők pénzéből:
26 milliárd 60 millió lakosra:
az annyi mint 433,33 millió euró fejenként.
Ha egy négytagú családot veszünk, az 1,733 milliárd családonként.
Ekkora összeggel a családok bőven vissza tudták volna fizetni jelzálog tartozásaikat, és akkor nem robbant volna ki válság.
Még egy jóval szerényebb összeggel is megtehették volna ugyanezt, ráadásul a fogyasztást is fellendíthették volna.
A válság azonban itt van, és a kormányok csak gúnyolódnak rajtunk.
A pénz azokhoz vándorol, akik spekulációikkal veszítik el a mi pénzünket, így nem marad már semmi az embereknek.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
I_Am
veterán
jaja nem millió...
De mivel sokaknak ez a 104 dollár hónapokra elég lenne, én lemondanék azok javára és igy még tovább és könnyebben élnének.
A franciák számítása már okés, de ők meg csigára költenék ebédelni, ezért a felét inkább adják nekem, ha én már lemondtam a 100-asomról.
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
Ez így azért nem igaz, ha a BIOS nem ismeri fel abszolút a hdd-ot, akkor az oprendszer se fog elindulni. Mondjuk a merevlemezgyártók rendelkeznek olyan letölthető programokkal, amik megtréfálják a BIOS-t és csak pár gigát fog látni a hdd-ból, nem a valós mennyiséget. Cserébe viszont a merevlemez csak abban az egy adott gépben fog működni.
-
Pisztillus
senior tag
Ezt az osztást benéztem. I_Am-el viszont egyetértek, csatlakozom a véleményéhez.
Jó étvágyat neked is!
Venember: Köszi ezt az infót is, akkor ha veszek neki új winyót, levadászom a megfelelő segédprogikat is. Bár az igazi az lenne, ha használt alkatrészekből, de új winyóval raknék össze egy P3-as gépet, amin még elmegy a win98. Lehet, hogy ez lesz.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz Pisztillus #19680 üzenetére
Jaja én is voltam olyan balga , csak copypaste. A franciák rendben vannak.
Thaiföldön az átlagfizetés kb 13-15 ezer forintnak megfelelő bhat."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
addikt
A franciák számítása is eltér, de mindegy
-
philoxenia
MODERÁTOR
Az csak kb. ezredrész. Legyünk nagyvonalúak.....
-
tildy
nagyúr
Jepp , bakker.Ekkora szégyent!
tope: ne haragudj de ezért most le kell vágnom a kisujjad. Vagy legalábbis egy kis pihi, amiért kvázi lehülyézted a moderátorokat
ma úgy látszik kissé figyelmetlen vagyok, így jobban teszem , ha óvatosan nyomkodom itt a gombokat, még a végén rossz helyre téved az egér....[ Szerkesztve ]
-
I_Am
veterán
P3-mon már az XP is szépen fut. Csak kicsit meg kell buherálni és olyan sebességet el lehet vele bootkor érni, mint egy P4 northwood-dal.
-
tildy
nagyúr
-
Pisztillus
senior tag
Na igen, ha mehetne az XP, akkor nem ilyen korú gépekben gondolkoznék... De az öregnek a Win98 kell, sok őskövület progija miatt. Azokat próbáltam XP alatt használatba venni, de nem ment.
Tildy: Meg ez olyan reflexszerűen megy, mint a következő kérdésre adandó válasz:
Ha egy futóversenyen pár méterrel a cél előtt megelőzöd az utolsót, hányadikként érsz célba?[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
Nem akarok ma adatbázis zh-z írni
Piszti... ezeket szeretem
Mag ha a másodikat előzöd meg akkor hanyadik leszel[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
I_Am
veterán
válasz Pisztillus #19692 üzenetére
Hány indulóból?
-
venember83
nagyúr
Körverseny?
-
tildy
nagyúr
Az utolsót nem lehet megelőzni
-
addikt
A kérdésre a válasz utolsóelőtti lenne, de ez csak akkor igaz, ha nem számítasz bele a futókhoz.
UI: De akkor megint semmi éretelme nincsen.[ Szerkesztve ]
-
-
MarKoo
addikt
tildy Moderátor? Mi történik itt?
https://tabla.hu/ - Minden ami tábla.
-
Tim82
félisten
Ha érdekel, van egy komplett Compaq PIII-om, fekete mini torony, Tualatin magos Cerkával. Ha az öreg váltani akar, van hozzá jogtiszta XP telepítőlemez is.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest