Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabor970
addikt
válasz Sliderxy #78971 üzenetére
Biztos jobb a több, de néha a 65OLED806-nál is volt már olyanom hirtelen fényes részlet bevillanásakor, hogy basszus kisüti a szemem... HDR világos beállítás mellett. (lehet DV volt, a lényeg, hogy valamelyik és nem élénk módban, hanem a neki megfelelőben)
Ha 65"-est akarsz, akkor sietni kell a 806-oshoz, mer alig találni már. Mondjuk szerintem ha a Philips hasonlóképp áraz, mint előző években, akkor 807-est tavasszal majd lehet kapni 6xx.xxx áron 65"-es méretben.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Sliderxy #79067 üzenetére
A bontatlan TV-t semmi értelme kalibrálni, már itt bukik a dolog és pénzkidobás az egész. (Még akkor is ha értenének hozzá, de hát látszik nem értenek).
Kalibrálás elött érdemes 100 órát használni a TV-t és közvetlen kalibrálás elött is fél órával már járatni, hogy bemelegedjen a panel.
A kalibrációra azért van szükség (már akinek fontos), mert a gyárban nem kalibrálnak minden egyes tv-t ami lejön a szallagról, kapnak egy általános beállítást (mondjuk a szallagról legördölű következő 100ezer ddb mindegyik ugyanazt), tehát nincsenek egyedileg kalibrálva, mert nincs is rá idejük, hogy 1 tv-vel órákat elszórakozzanak.
A panelek között is nagy szórás van, ezért van a hogy ugyanaz a beállítás nem alkalmazható 100%-osan egy másik ugyanolyan tvre sem.
Ha valódiak a mérések amiket kaptál akkor Neked egész jó volt a gyári aklibráció kér volt hozzá nyúlni.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Matt89
junior tag
válasz Sliderxy #79084 üzenetére
A legtöbb infó szerint a C2 párja az A80K lenne, viszont az elmarad képben minimálisan.
Az A80K fölött Sony-nál A95K és A90J (amíg lehet kapni) van. Viszont utóbbi kettő szerintem többet tud összességében mint a C2.
Ez csak az én véleményem, érdemes nézni pár "side-by-side" példát neten. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz Sliderxy #79081 üzenetére
Mindenképpen kell hozzá mérőműszer, mintagenerátor és szoftver.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
salapp
addikt
válasz Sliderxy #79084 üzenetére
Nem tudom, most árban versenyképes-e egy kifutó Philips-szel...
Nálunk sorra cseréltük le a tévéket, és már három Sony OLED van a családban.
Mindegyiket imádjuk.
Mindegyik homogén, pixelhiba mentes kijelzővel érkezett elsőre.
Ami a Philips-nél az ambilight, mint egyedi feature, az a Sony-nál az acoustic surface audio.
Már nem tudnánk megszokni, hogy nem a képernyő mögül jön a hang "tévézés" közben.
De egyéni preferenciák vannak.
Az LG kezelőfelülete spec pont nem tetszik senkinek a családban, és a Philips menüje és távja is inkább taszít sajnos.
A Sony rendszere nekünk áttekinthető, a beszerezhető prémium háttérvilágításos távot minden alkalommal megelégedés használni.
Médialejátszónak pl. nem használjuk a tévét, arról nem tudok nyilatkozni.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Pro Koryak
addikt
válasz Sliderxy #79463 üzenetére
Nem pont ez miatt jött rá szabályozás?
"Ha a vállalkozás akciót hirdet, úgy köteles megjelölni a korábbi, azaz az árcsökkentést megelőzően, meghatározott ideig alkalmazott árat is. Az, hogy mi minősül a termék „korábbi árának”, az a következők szerint határozható meg:
Főszabály szerint a „korábbi ár” a terméknek az akció meghirdetését megelőző, legalább harminc napos időszakban alkalmazott legalacsonyabb ára."[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz Sliderxy #79530 üzenetére
Egyébként a 42" és 48"-os C2-ket érte meg most nagyon venni, nem győzték őket már a béka segge alá akciózni az elmúlt héten. Nyilván az lehetett az oka, hogy azok fogytak a legkevésbé, gyakorlatilag csak az veszi ezeket aki monitornak akarja használni. Amikor én vettem a 42"-os 350 volt, a 48"-as meg 430! Azóta lehetett a 42"-est 309K-ért is már kapni bőven, illetve a 48"-ast 369K-ért.
-
félisten
-
Sliderxy
senior tag
válasz Sliderxy #79878 üzenetére
Az imént beszéltem a Pécsi MM-al, szerettem volna infót kérni C2-ről, hogy van-e bent raktáron. Erre folyamatosan cikkszámot kér tőlem a hölgy, amit persze honnan a rákból tudnék, megnézni meg pont nem tudtam a weboldalukon. Javasoltam, hogy a típusra nézzen már rá, de ő azt így nem tudja. WTF? Harmadszor is nekifutottam újra elmondtam, hogy nézzen már rá legyen olyan kedves a típusra, hát csak ott dolgozik, a rendszerük nem hiszem, hogy csak cikkszámokat kezel, erre mit ad isten leb*szta a telefont. Hát nálam elásták magukat.
-
Sordoran
addikt
válasz Sliderxy #79881 üzenetére
Az hogy cikkszám nélkül nem tudott segíteni még elnézhető. Persze mi értjük hogy C2 alatt mit kell keresni, de ügyfélszolgálaton (hiába műszaki áruház) nem feltétlen értenek hozzá ilyen mélységben. Még ha rá is tud keresni, hogy LG C2, kiad sok találatot, nem tudhatja 100%-ra melyik kell neked. Az viszont hogy rádrakja telefont egyértelműen őt minősíti.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Sliderxy #79881 üzenetére
Ne haragudj már, de ott van az oldalon, hogy (jobbra fent) áruházam!
Beírod, hogy Pécs, utána azt fogja írni, hogy vegye át Pécs áruházban azonnal.
Az ügyfélszolgálatos is egy kretén volt most, de most karácsony előtt eltudom képzelni, mennyi idióta hívhatja őket, amiért az sem érdekelte, hogy emiatt kirúgják, de rád vágta a telefont.
Félre ne értsd...A fentiek alapján nem azt állítom, hogy te az vagy, de a sok egysejtű amőba nyilván kikészíti az ügyfélszolgálatatokat minden hívásnál. Egyszerűen értelmezni kellene az oldalt és mindent átolvasni. Szóval van a 65-ös C2 az áruházban.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Sliderxy #79886 üzenetére
Szerintem igazad van. Ha típus alapján nem tudják megtalálni akkor xar a rendszerük, ne kelljen már a megjegyezhetetlen cikkszámot bemondania a vásárlónak. Mi sem cikkszám alapján keressük a tv-ket a neten, megg itt a fórumban sem cikkszám alapján hívatkozunk rájuk
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Sliderxy #79897 üzenetére
Még mindig megteheted, de olyan vagy, mint aki inkább besértődik, mert attól majd jól megoldódik minden. "azésemegyekelatévéért" Vagy nem tudom mit akarsz már.
Én ezt tenném:Megrendelném online a tv-t áruházi átvétellel, fél, 1 órán belül kapsz egy email-t, hogy a rendelésed átveheted, de neked ezt az email-t nem kell megvárni, majd útközben megkapod, ennyivel is előrébb vagy.
Az ügyfélszolgálatos ellen pedig panaszt tennék. Nem fogják félvállról venni.
Tettem én már panaszt Euronics p...csa miatt, nem sok kellet, hogy kirúgják, pedig az nem vágta rám a telefont, egyszerűen flegmán beszélt. Viszont, aki rád csapta a telefont, annak semmi keresni valója, mint ügyfélszolgálatos, függetlenül attól, mennyi idiótával beszél percenként. Ezt vállalta, jópofát kell hozzá vágnia minden esetben.
Részemről ez a téma túl van tárgyalva, de annyit hozzáteszek, én LG-t nem vennék a rengeteg WB, TT panelja miatt, inkább + 100 ezer és a samu új OLED tévéjét választanám. -
törölt tag
válasz Sliderxy #80925 üzenetére
Viszont ez a szűk réteg az, amelyik gyakorlatilag ugyanazt a képet látja, esetleg olyan eltéréssel, hogy pl. milyen gammát választott. A többieknél lehet, hogy ugyanolyan tévén is teljesen más a kép. Ez nagyon be tudja vinni az erdőbe az embereket, igazából be is viszi. Nekem ezzel van a problémám, nem azzal, hogy ki milyen képet néz.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz Sliderxy #80925 üzenetére
Sokan nem járnak fórumozni szóval több mint 1% én olyan 5-10% közé tenném
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz Sliderxy #80957 üzenetére
Azért sárga mert nem jó az alap kalibráció!!!
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz Sliderxy #80963 üzenetére
Hát igen igy kéne lenni csak egyik panel sem egyforma plusz az elektronika miatt minden tv más . És szerintem olyan nem is lesz hogy dobozból kivéve tökéletes kép lesz.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Sliderxy #80957 üzenetére
Na az a képmód annyira van távol a színhelyestől amennyire csak lehet
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Sliderxy #80971 üzenetére
Igen.
-
törölt tag
-
powerup2
addikt
válasz Sliderxy #81126 üzenetére
Japánba sokan visszakérték a jegy árát ... nem véletlen.
-
powerup2
addikt
válasz Sliderxy #81129 üzenetére
Ezért kell otthonra egy mozit csinálni és nincs ez a gond ahogy nálam is van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Gyúrósok ide!
- Wise (ex-TransferWise)
- 💣 BLACK FRIDAY a lapcsaládon: ma akár 20%-ot is jóváírunk a vásárlásaidból! 💰
- Vírusirtó topic
- Motoros topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Politika
- További aktív témák...
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest