- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jolida
tag
válasz Speederer #49900 üzenetére
Annyira nem off, mert mindannyian rákényszerülünk ilyen esetekben az UPS segítségére.
Az a 70%, ami a rövid áramszünet alatt leküzdötte magát 65%-ra (ahonnan az input feszültség rendelkezésre állása után a boosting elkezdte feltornázni a kimenőt) engem azért aggasztana.Egy óra töltéssel nem is bírta felhúzni 100%-ra, és a következő rövid áramszünet elején rögtön leesett 80%-ra, ahonnan megint egy 25 perces töltést tudta felvinni 100-ra.
Ki kéne venni az akkukat és megmérni.
Ezt Te is meg tudnád tenni, egy akkutesztert kéne kölcsönkérni.A két akku cseréje -ha kell- kb. 2* 2x 000 HUF, úgyhogy érdemes mérni.
-
Speederer
senior tag
válasz Jolida #49901 üzenetére
Maga az UPS régebbi típus, de tavaly februárban szereztem, elvileg új akkukkal. Szóval egyetértek, lehetne jobb is a helyzet.
Van benne kalibrálás funkció, először megpróbálkozok azzal. Ha utána is ilyen nagy ugrásokat mutat az elején, akkor rájuk nézek kicsit "közelebbről" is egy teszterrel vagy multiméterrel.A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
Speederer
senior tag
válasz Speederer #49902 üzenetére
12,5 percet bírt 35-37%-os terhelésnél, pontosabban a kalibrálást magától abbahagyja 20%-os töltöttségnél. Lehetne persze jobb is, de ez van. Normál esetben kb harmad ekkora terhelést kap, úgy azért tovább bírja, most csak ráaggattam valamit, hogy az ajánlott 30% felett legyen.
Érdekes, hogy a battery status-t továbbra is jónak írja. Persze ez relatív, mert azért nem mondanám, hogy kukába való. Mindenesetre egyelőre így hagyom. És nem hinném, hogy a kazán az UPS miatt állt ki hibára, de a legközelebbi esetnél talán több infóm lesz a dologról. Vagy addig lehet tekergetem majd teszt jelleggel a gázcsapot...A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Okos izzókkal kapcsolatban szeretnék kérdezni. Kinéztem egy Philips Hue White Ambiance 6W (E14) izzót. Jól gondolom, hogy telefonról (Android, vagy iOS eszközről) vezérelhető a fényereje és a színhőmérséklete is? Apple eszköz esetén esetleg Sirin keresztül is be-ki lehetne kapcsolni további kiegészítők nélkül, vagy ehhez már kellene egy Philips Hue Bridge?
-
fo_di
őstag
válasz BigBlackDog #49905 üzenetére
elvileg kell neki a bridge: https://www.ledaruhaz.hu/a-philips-hue-apple-homekit-kompatibilis-lett-21
https://www.philips-hue.com/en-us/explore-hue/works-with/apple-homekit/set-up -
4D4M
aktív tag
válasz noorbertt #31833 üzenetére
Ha megvannak még az idézett hardverek és a Frigate is fűt még...
Neked sikerült találnod olyan (hwaccel) módot, amivel a HA-n keresztül visszanézhetőek voltak a H.265/H.265+ clipek? Mintha a chrome már támogatná, de nem tudom, hogy van-e értelme szórakozni vele még. (Átkódolásra biztos, hogy nem fogok erőforrást pazarolni, az NVR-ben bármikor visszanézhetek bármit, ha kell, csak az nem 1 kattintásnyira van)...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
-
foo85
kezdő
válasz BigBlackDog #49905 üzenetére
Ha már IOS akkor én ilyet vennék (vettem is).
Persze Homekit központ azért kell, hogy legyen. [link][ Szerkesztve ]
-
4D4M
aktív tag
válasz amargo #49911 üzenetére
A sub streamet sikerül megjelenítenie, csak a main streamből generált clip-et nem lehet visszanézni. (Ha letöltöm, akkor működőképes clipekről van szó.)
ps.: HA appban is mennek.
Azért nooorbertnek írtam, mert neki is C800-a van/volt és ennek – ha más nem is – egy olyan sajátossága mindenképp van, hogy H.265 only.[ Szerkesztve ]
...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
noorbertt
őstag
Én dobtam a dolgot. Vettem egy Apple TV-t és ugyan az ha nem jobb a kívánt hatás. Annyi a negatívum hogy így nincs HA alatt videó vagy szenzor… De ezt leszámítva, azonnal pittyeg és jön a kép, videó ha ember állat vagy a beállított tárgyat érzékel. + arc felismerés.
amargo vágja még nagyon a témát. -
amargo
addikt
Ez más ez nem a megjelenítéshez kell, hanem a tartalom dekodolásához.
Milyen processzorod van? Nekem egy i7-8700-as van a gépben azaz intel cpu 10th gen alatt: [link]
Mutatok egy példát:
Ezt fogod tudni ebben az esetben használni (nálam csak ennyi van):ffmpeg:
hwaccel_args: preset-vaapi
global_args: -hide_banner -loglevel warning -threads 2
output_args:
record: -f segment -segment_time 10 -segment_format mp4 -reset_timestamps 1 -strftime 1 -c:v copy -tag:v hvc1 -bsf:v hevc_mp4toannexb -c:a aac
input_args: preset-rtsp-generic
itt az ffmpeg honlapja is: [link]
Ezt fogja kigenerálni a frigate:
ffmpeg -hide_banner -loglevel warning -threads 2 -hwaccel_flags
allow_profile_mismatch -hwaccel vaapi
-hwaccel_device /dev/dri/renderD128 -hwaccel_output_format vaapi
-user_agent FFmpeg Frigate/0.12.1-367d724 -avoid_negative_ts make_zero
-fflags +genpts+discardcorrupt -rtsp_transport tcp -timeout 5000000
-use_wallclock_as_timestamps 1
-i rtsp://admin:xxx:554/H265/ch1/main/av_stream -f segment -segment_time 10
-segment_format mp4 -reset_timestamps 1 -strftime 1 -c:v copy
-tag:v hvc1 -bsf:v hevc_mp4toannexb -c:a aac /tmp/cache/yyy-%Y%m%d%H%M%S.mp4
-r 8 -vf fps=8,scale_vaapi=w=1920:h=1080,hwdownload,format=yuv420p
-threads 2 -f rawvideo -pix_fmt yuv420p pipe:
Mint látható nem a 4K képre van ráeresztve az objektum felismerés, hanem "csak" 1920*1080-ra, ehhez kell, hogy HW oldalon ezt a kódolást megcsinálja az iGPU, utána már a Coral TPU végzi a többit
Amikor live-ot nézel, akkor ha jól tudom erre az ffmpeg-es stream-re fog menni, azért működött az korábban is.
Viszont a clip az más:
Látszik, hogy 4K a kép hevc és 8fps-el jön, ez van a kamerán beállítva (direkt). Ezt kell a böngészőnek már támogatnia, nálam már minden támogatja, korábban próbálkoztam pluginekkel, de nem jártam sikerrel viszont kb 4-6 hónapja működik.noorbertt:
Kérdeztem eleget ( ) és olvastam is utána, mert azért a frigate-el nekem a mai napig vannak az egyik kameránál időszakos gondok:ERROR : [hevc @ 0x55f95882da00] hardware accelerator failed to decode picture
ERROR : Error while decoding stream #0:0: Input/output error
ERROR : [hevc @ 0x55f95875d600] Could not find ref with POC 9
ERROR : [hevc @ 0x55f95875d600] Failed to end picture decode issue: 23 (internal decoding error).[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
zsamiatt
őstag
Androidos tabletre mivel erdemes feluletet letrehozni?
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
4D4M
aktív tag
válasz amargo #49916 üzenetére
Az output_args: ugyanez nekem is, annyi különbséggel, hogy aac-re tettem a hangot a kamerában, így ahhoz nem kell nyúlni.
Egyelőre egy N5105 van alatta, tehát 10th feletti, de a qsv verzióval se nagyon volt működőképes.
A detectre a sub streamet küldöm, amire nálam csak ilyen opciók állnak rendelkezésre:
Ez a része a felismeréssel egész jól működik amúgy, csak a karácsonyi fényfüzér pörgeti (:Szélben még motion_mask-ok nélkül amúgy 30%-os prociterheléssel ment, tehát nincs a teljesítőképesség határán.
Ezt fogja kigenerálni a frigate:
~
Ezt melyik szekcióba kellene beszuszakolni?[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
Tudnátok ajánlani egy ilyet, csak legyen WiFi-s, hogy bárhonnan rá tudjak nézni.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Én a main stream-et használom, mert van TPU-m (van egy eladó esetleg ).
Nálam két kamera esetén így van 8-12%-os terheltsége proxmox alatt 2 db kiosztott mag esetén, azaz a valóságban pár % a terheltség.
Azt a nagy ffmpeg-es kolbásszal nem kell foglalkozni, csak példának raktam be, hogy az ffmpeg mit csinál a megadott paraméterekkel.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
ratkaics
senior tag
válasz its_grandpa #49904 üzenetére
Ja, világos, hogy sokkal kevésbé biztonságos, hogy sokkal kevésbé biztonságos, mint a vezetékes hálózat.
Jelenleg 5 kamerához van licenszem, miért kérdezted?Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
ratkaics
senior tag
válasz its_grandpa #49924 üzenetére
Jaaa, hát én sok évvel ezelőtt vettem 3db 1-es licenszet még azt hiszem a DS112-őmhöz. Szerintem akkor volt darabja 8-10k. Meg nem is egyszerre vettem. De azóta már kétszer cseréltem NAS-t a licenszeket meg mindig tovább hoztam...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
4D4M
aktív tag
válasz its_grandpa #49925 üzenetére
Jól értem, hogy ha a környékén van a gatewaynek pl egy időjárás állomás, ami 433-on küld adatokat, akkor simán be lehet csatornázni a saját mqtt brokerbe?
-
koala69
tag
igen, jol erted, az rtl433, ha nem parameterezed, minden jelet, amit tud dekodolni felkuldi az mqtt-re. De ha mar van HA, akkor lehet erdemesebb egy rtl stick-et venni, azzal tudod a 868MH-en sugarzo - pl nekem ilyen az idojaras allomasom - jeleket is fogni. HA-hoz is van rtl433 add-on, nalam mar evek ota mukodik tokeletese.
Az rtl433-at erdemes parameterezn, hogy minek a jelet fogja, mert meg a kornyekbeli autok kereknyomas meroje is benne lesz az adatok kozott....[ Szerkesztve ]
-
4D4M
aktív tag
válasz koala69 #49930 üzenetére
Ez a része jól hangzik. Mondhatjuk, hogy megalapozatlanok az előítéleteim, de ha lehetett választani mindig inkább a kábelt...valószínűleg utána kellene már néznem, hogy mekkora a hibás jelátvitel aránya, van-e hibatűrés egyáltalán a protokollban stb. Eddig még sose jutottam el. Persze ilyenkor mindig megkérdezheti magától az ember, hogy mi van ha a szélsebességinformáció 80%-a jut csak el hozzám? Nyilván semmi. De ha belemerül ember több eszközzel erre építve, akkor előbb utóbb valami aktuátort is ráakasztok, ott meg már kellemetlen még 98% is.
Az 5$-os stick többet tud, mint egy ilyen TTGO?
[ Szerkesztve ]
-
kopogo
tag
Helló!
Használ itt valaki sonof ZBDongle-E eszköz?
Rendben működik?köszönöm
-
ojb
tag
"Az 5$-os stick többet tud, mint egy ilyen TTGO?"
Nem.
A mögötte álló dekódoló-hardver erősebb...
Az rtl_433 könyvtárt eredetileg az 5$-os stick-ben található R820T (FC0012) tuner-re készítették, majd ezt portolták az SX1278-ra az OMG esetében.
Az rtl_433 feldolgozó program a gazdagépen fut, aminek hatására jelentősen nagyobb erőforrás képes dekódolni az éterből fogott katyvaszt.
Az OMG esetében a feldolgozást a kisebb erővel rendelkező ESP32 végzi.
Ez sem rossz, de jobban oda kell figyelni a dekóderek engedélyezésére, mivel már jóval 200 fölött jár a felismert (dekódolt) eszközök száma. -
PistiSan
addikt
válasz ViZion #49595 üzenetére
Bekapcsoltam a range extendert, ez magával húzza az AP bekapcsolást is, rá csatlakoztam az AP-re (Shelly Plus1) és mértem egy sebességet, 6-7mbps-os sebességet produkált. Nyilván nem arra való, hogy nagy forgalmat generálj vele, de egymás közötti kommunikációra meg bőven sok.
Maradtam a nyomógomboknál, viszont csak IP44-et tudtam venni hozzá, így a relé és a kapcsolók 12V-ról fog üzemelni, a lámpák amiket kapcsol, azok maradnak 230V-on. A beállításokban ismeri a rövid, hosszú, dupla, tripla gombnyomásokat is, gondolkodok mire tudnám használni. -
amargo
addikt
Én a frigate-ből a 0.12.1 verziót használom.
Chrome, brave friss mindig. Edge-ből nem tudok lejátszani én sem, de nincs is felrakva a szükséges extension hozzá (pl a MS-os az fizetős, nem is értem). Ezek adottak nálad? [link]Lehet valamit a chrome-ban kapcsoltam be korábban, ha ezt megnézed, akkor mit látsz? : chrome://media-internals/
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
TucsyAtti22
újonc
szeretnek ismerkedni a Home Assistantal.
most csoppenek bele ebbe a vilagba full kezdokent.ahogy ertelmezem kell egy keszulek amin futtatodik a HA mint szerver. -addig el sem lehet kezdeni a jatszadozast
Home Assistansosok ti min taroljatok? vagy mit ajanlotok? szeretnek localis tarolast.
olvasok itt Home Assistant Green-rol, raspberry-rol, esetleg lehet Homekittet is hasznalni erre? -
tototos
őstag
válasz TucsyAtti22 #49941 üzenetére
szerintem egy mini pc jó kiindulási alap. Hp T5x0 vagy T6x0 x>=2
-
Cyberbeni
addikt
válasz TucsyAtti22 #49941 üzenetére
Nekem Fujitsu S740 van. Ha nem kell a GPIO, akkor a RPi túlárazott szerintem. Bármilyen 6-10W-os TDP-jű intel proci jó, pl n5100, n100, amik újabbak. Más procikból is van ami idleben keveset fogyaszt, valami német fórumon van erről táblázat.
HomeKit arra jó, hogy amit Home Assistanton keresztül bekötsz, azt a control centerből is eléred, komolyabb dolgokra hajtépés az a rendszer.
Plusz kelleni fog neked egy USB-s Zigbee coordinator, hogy ne wifis eszközök lopják az adataidat, hanem külön internettől szeparálva legyen, aminek nem kell feltétlen net.
-
Cyberbeni
addikt
válasz TucsyAtti22 #49944 üzenetére
Ha már van és azt csinálja, amit szeretnél, akkor megfelel, amúgy felejtős.
Feltételezem nem lehet rá bármit felrakni, de ha lehetne, akkor is nehezebb lenne, mert RISC-V procis gép és amiket néztem pl HA vagy NodeRED docker image, abból nincs RISC-V verzió, tehát neked kellene összerakni egyet.
-
TucsyAtti22
újonc
válasz Cyberbeni #49945 üzenetére
nincs iHost-om csak láttam hogy már a sonoff is ajánl lokális tárolást az eszközeinek.
mivel a világ az okositás/okos otthon felé tart. jó lenne egy HA-ba gondolkodni mert a ház csak bővülni fog.
ennek szeretnék egy relativ olcsó és könnyen beszerelhető megoldást tárolásra.[ Szerkesztve ]
-
ojb
tag
válasz TucsyAtti22 #49946 üzenetére
pl: [link] HA OS install-hoz minden benne van ami kell...
-
Degeczi
nagyúr
válasz TucsyAtti22 #49948 üzenetére
HA OS, azaz már oprendszer, nem kell más a gépre (Windows meg eleve nem ideális HA futtatáshoz)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest