Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gabesz87

    veterán

    válasz BlackJack21 #46911 üzenetére

    +radio11:

    igen, akkor jól sejtettem, én is arra gondoltam, hogy a router üzem ilyesmit jelent. Majd kiderül, ha lesz több Zigbee eszközöm, hogy milyen a jelenelgi hatótáv, lesz-e szükségem routerre.
    Tudom, hogy ezek a hőmérők BT-osak, csak mivel ebben a Zigbee adapterben van ESP chip, azt hittem, akkor ezzel az ATC fw-el, ami a linkelt oldalon is szerepel, már látni fogja az adapter. De akkor kell még külön egy ESP32 board, ami maga a receiver (köztes darab a láncban)!? Az a bajom, hogy ez az ESP téma nekem totál homály egyelőre. Látom hogy marha népeszerű, minden nap 100x látom, olvasom, de egyelőre még nagyon tájidegen.
    Vettem nemrég egy Zigbee-s Xiaomi fényérzékelőt, a Sun integráció helyett ezzel fogom a redőnyök esti lehúzását triggerelni. Lehet, hogy majd fogok kérni segítséget ennek a beállításában. Jelenleg a Scheduler integrációval megy tök jól, csak ha nagyon borús az ég, akkor már korábban kéne lehúzni.

    Illetve még egy kérdés. Majd a közeljövőben lehet hoy a világítást is okosítanám, de elsősorban nem okosizzókkal, hanem okos kapcsolókkal. Erre a célra mit ajánlanátok? Milyen megbízható kapcsolót, ami a HA offline állapotánál is működik manuálisan? Illetve nem tudom, ezek nyomó/billenő kapcsolóknál is használhatók?

Új hozzászólás Aktív témák