Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Olympia76

    tag

    válasz LouiS22 #41731 üzenetére

    Nem a Zigbee-t/ Thread-et neveztem felületnek, hanem az adminisztrációs/ vezérlő felületet amin keresztül az eszközöket konfiguráljuk, kezeljük (Pl. ZHA illetve Z2M).

    Az megvan, hogy maga a hardver tud multiprotocolt és egymás mellett Zigbee-t és Thread-et kezelni, de nyilván két management/ controlling megoldás nem fogja tudni megszólítani ugyanazt a soros portot egymással párhuzamosan. Más szóval azt nyilván nem lehet, hogy Zigbee-re a Z2M-et, Thread-re pedig a ZHA-t használjuk ugyanazon a dongle-n.

    ojb említette, hogy nála nincs gond Zigbee-re az EFR32MG21-es Sonoff-al Z2M-ben, én azt gondolom hihetünk Neki, szóval úgy tűnik, hogy az experimental státusztól vagy Paulus kommentjétől nem kell annyire megijedni.

    Viszont a Z2M (és erre vonatkozott a kérdésem, hogy lemaradtam-e valamiről) esetében én úgy tudom nincsenek törekvések/ fejlesztések arra, hogy a Thread-et (Mattert) is kezelni tudja. Az experimental státuszban lévő funkció csak Zigbee-re vonatkozik, nem?

    Erre értettem, hogy akkor nincs más út csak a ZHA (ami nekem egyébként marhára nem tetszik, borzasztóan fapados - még legalábbis - a Z2M-hez képest minden tekintetben), ha egyben akarjuk tudni a Zigbee-t és a Mattert.

    Vagy külön koordinátort fenntartani Zigbee-re Z2M-vel és egy másikat EFR32MG21-vel ZHA-val, de az meg nem tűnik nagyon üdvös útnak.

    ...de egyébként még azt a kérdést is be lehetne dobni, hogy elvileg a CC2652 is multi protocol és tud (majd) egyszerre Zigbee-t és Thread-et is... :))

Új hozzászólás Aktív témák