- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mana86
tag
Üdv mindenkinek!
Újra itt. Sajnos az utóbbi időben nem nagyon volt időm foglalkozni a témával. Pi-t csak VPN szervernek szerettem volna felkonfigolni, de ez sem úgy jött össze ahogy terveztem. Van erre valakinek valami jól bevált megoldása? OpenVPN-t próbáltam Jessie-re feltenni és legyártani a certeket, de valahogy nem az igazi. Valami nagyon egyszerű és hatékony megoldásra lenne szükségem amihez iOS-ről is tudok csatlakozni. Pivpn-t is próbáltam, látszólag működik is, de mégsem.
Ott hagytam abba a témát, hogy domoticz -ot próbáltam rávenni az együttműködésre a dht11-gyel, de nem nagyon sikerült. 0°C fokot írt és itt vége. Látom nem nagyon változott domoticz tekintetében a helyzet, azóta is azt preferáljátok. Ebben az esetben maradok én is ezen a vonalon. Ahogy láttam többek szaladtak bele ugyan abba a problémába amibe én, hogy mindent meg lehet találni egy-egy rendszer telepítéséről, de valahogy az első lépések mindenhol elmaradnak. Nem találni sehol egy konkrét leírást mondjuk egy hőmérséklet érzékelő adatainak kiolvasásáról és azok importálásáról majd feldolgozásáról. Szerintem ma újratelepítem a Raspbiant és kezdek mindent elölről. Amúgy is ismétlés a tudás anyja. Van esetleg valakinek jól bevált tapasztalata domoticz és DHT11 (Rpi gpio) terén? Egy működő leírás is megtenné.
Annyi változott amúgy, hogy megjött az Arduino uno egy halom szenzorral, szóval tudok már rendesen babrálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nyomtató topik
- Dell asztali gépek
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest