Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LouiS22

    veterán

    válasz MaCS_70 #32492 üzenetére

    A "kiolvasni a hőmérőjét"-re nem szabad építeni: továbbítja az értéket, de mivel ez a szenzor meglehetősen közel van a fűtőtesthez, nagyjából a bekapcsolás után 1 perccel már fals adatot fog továbbítani (értsd: nem a valós hőmérsékleti adatot kapod vissza).

    Az egy elemmel (helyesebben két db AA elem) meddig üzemel függ attól is, hogy mennyit kapcsolgatod, mennyit dolgozik, stb. Ha naponta 1-2 alkalom azzal a saját tapasztalaim alapján egy fűtési szezont ki lehet húzni. Fontos, hogy itt 1,5Vos elemről beszélünk, az 1,2Vos tölthető kevés lesz, nem fogja (sokáig) bírni vele. Összehasonlításként: egy OTA frissítés nagyjából 1 óra alatt fut le és ez megzabálja az elem jelentős százalékát. Persze ez azt is jelenti, hogy ezalatt folyamatosan "online" az eszköz.

    Biztosan megoldható fix áramforrás tevősen is, de több szempontból macerás: a legnépszerűbb - egyébként linkelt - verziónál egészen biztosan a záróelem rögzíti az elemeket, vagyis szükség lesz arra is. Ezt fúrhatod-faraghatod, de akkor még megmarad az a probléma, hogy miként kreálsz 3V-ot (gyanítom, hogy az a 3 valójában 3,3 volt lenne gyárilag, de nem szeretném kipróbálni, hogy ez tényleg így van-e). A személyes véleményem az, hogy a vezetékelés eredendően is csúnya lenne, bármit is találsz ki. Még annyi apróság, hogy az elem élettartamát az általam használt típusok úgy jelzik vissza, hogy csak akkor visítanak, ha már vészesen merülnek (tehát nem 97%, 67%, stb. értéket adnak. Azt hiszem, hogy a kínai, legbelül egy tőről fakadó - Tuya alapú - eszközök mindegyike ilyen).

    Egyébként a kb. 80 forint / AA elem mellett azért a fentiek kibirhatóak.

    [ Szerkesztve ]

    Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

Új hozzászólás Aktív témák