- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- TCL LCD és LED TV-k
- Autóhifi
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
-
Neck
veterán
válasz vampire17 #22353 üzenetére
Ja, csak az IKEA színes izzók a fasorban sincsenek a Philips Hue-hoz képest
Előbb-utóbb cseréljük a TV-t, Philips OLED-et tervezek venni, és nagyon mókás lenne, ha Ambilight-al vezérelné a szobában található izzókat.
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Neck
veterán
válasz vampire17 #22355 üzenetére
Ezt a 4-es csomagot rendeltem meg az Amazon-ról (Németországban élünk), minden eddig olvasott cikk és oldal szerint képes a Philips Hue Bridge arra, hogy Zigbee-vel kapcsolgassa.
A Bridge-et meg most veszek egy Starter pack-ból bontottat, 30 euróért.
Majd beszámolok róla, ha érdekel Titeket
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Joeker13
újonc
válasz cpt rodgi #22348 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Annyit még hozzátennék, hogy otthon saját hálózaton is azt írja, hogy az otthon központ nem elérhető, így automatizálás sem állítható be, viszont a már meglévő automatizálások lefutnak 🤔 (bár ott is azt írja, hogy nem tud csatlakozni a központhoz)
Illetve van egy iPad-is otthon, az is be van állítva központnak és minden eszközre azt írja, hogy készenlétben van... IOS14 óta ami addig tökéletesen működött, az elkezdett hol működni hol nem, 14.3 óta viszont teljese elérhetetlenek az otthon központok.
Természetesen az adott eszközök kifogástalanul működnek, ha egy hálózaton vagyok velük, vagy távolról saját applikációból is elérem őket... de bosszantó a dolog, mert pont azért vettem home kit kompatibilis eszközöket, hogy könnyen elérjek mindent kontrol panelről is, illetve tudjanak “kommunikálni” egymással is a különböző gyártók eszközei... na ez pont nem működik jelenleg 😅
Elég tanácstalan vagyok, mert 2 évig minden rendben ment, nem tudom, hogy honnan kéne a hibát felkutatnom... 🤷♂️ -
vampire17
addikt
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Dockerben fut Domoticz, és szeretném az Aurora, vagy Machinon témát feltenni, de nem jön össze.
Próbáltam felcsatolni a konténerbe:/opt/domoticz/www/styles/aurora
útvonalra, de nem jelenik meg a témák között.
Mi a jó megoldás? -
cpt rodgi
tag
válasz Joeker13 #22357 üzenetére
en azt tennem h icloud kilep, ( minden ami van ) icloud vissza. es csak a tv a központ a ipadot meg se probald (nekem az megy, es kinszenvedes... ) ha ez se megy. akkor megegyszer ugyanez, de masik clouddal ... ( aztan ismet ki lep es vissza az eredeti accontba, ha ott szeretned veglegesen tudni..
( ok/ indok majdnem biztos h beragadt a cloudban a home.. a frissiteseknel amikor sok minden össze van kotve siman lehet .. ) -
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan eszköz, ami tudja emulálni (távirányítóról megtanulni?!) az elektromos kapu és a garázsajtó rádiófrekvenciás jelét és ráadásként apple homekit kompatibilis?
-
félisten
Mi most jutottunk el a teljes házfelújítás tervezéséhez.
Az elektromos vezérléshez (kapcsolók, fűtéscsapok, kazán és egyebek) Ti most milyen rendszert, milyen eszközöket választanátok? Mindenképpen olyan megoldás érdekel, ami fölött nálam van az irányítás, tehát én pl. remekül ellennék a Shelly/Sonoff cuccokkal, de a kivitelező egyik embere erre már kerek perec kijelentette, hogy ha ilyeneket lát, akkor semmilyen megfelelőségi tanúsítványt nem fog kiadni.
Márpedig idéntől ugye már baromi szigorú szabályok vannak. Azt ugyan még nem lehet tudni, hogy mi lesz a gyakorlat, de úgy néz ki, hogy egy kazáncsere során az egész fűtésrendszert particionálni kell, ahhoz pedig csak magyar minőségi megfelelőségű eszközöket építhetünk be.
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
-
vampire17
addikt
válasz MaCS_70 #22377 üzenetére
Teljes felujitas eseten en elso korben mindenkepp kozpontositanek! Az legyen a fo irany, hogy nem plusz kabel az okositashoz, hanem kozponti helyrol elvinni a kabeleket az adott pontokra. Minden aram, kapcsolo etc.. egy helyre fusson ossze, ha van neki hely, akkor egy nagy kapcsoloszekrenybe.
Valahogy igy:
En ha ugy lenne ra lehetoseg, akkor Loxone iranyba indulnek el. (KNX alapokon)[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz vampire17 #22380 üzenetére
Ez a központosítás nekem is megfordult a fejemben (tulajdonképpen régen dédelgettem a gondolatát), de nagyon lebeszéltek róla. Arra hivatkoztak, hogy ahol megvalósították (ami eleve durva kiépítési költséggel jár), durván hibaérzékeny lett az egész lakás, ezért csak úgy ajánlják, hogy mellette legyen meg a hagyományos vezetékezés is.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz MaCS_70 #22377 üzenetére
mihez kell a megfelelőségi tanúsítvány? A villanyszerelő adja felújításra? Nálam 2 éve teljes csere volt és semmit nem adott, igaz össze is vesztünk.
vampire17:
2 éve én is gondolkodtam ezen a központosításon, de kb dupla ár lett volna, azért 1,5M vagy 3M csak a villanyszerelés utána az extra vésések javítása is kemény. Nálam hely lett volna hozzá, de ennyit nem ért. Van, amit bánok és extra vezeték lehetett volna, pl pont a lámpáknál. Nálam mindenhol van egy extra szürke, de az kevés..[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
vampire17
addikt
válasz MaCS_70 #22381 üzenetére
En a kozpontositast inkabb ugy gondolom, hogy az "A" lehetoseg, hogy fogsz pl Shellyt es beteszed a konnektor moge es a buta kapcsolot rakotod az "SW" bementere.
Az en "B" megoldasom meg az, hogy minden "shelly" egy dobozban es a kabelek az "SW" kimenetekrol vannak elvezetve a kapcsolokig.
(Csak azert iram shellyt mert az egy jol ismert cucc, konnyu elkepzelni mire gondolok)
Tehat mint "A" es "B" esetben teljesen ugyanugy mokodik a rendszer sot igazabol ugyanugy van kabelezve is, csak "B" esetben minden vezerles egy helyen van es a csak a "vegpontok" szenzorok vannak szetszortan a lakasban.
hat, a hibaerzekenyseg relativ... A Loxone mar nem egy DIY kategoria.... Illetve igy pl sokkal konynebb szunetmentesiteni, tuzbiztossa, etc... tenni az egesz rendszert.
-
félisten
válasz vampire17 #22385 üzenetére
Köszönöm!
A Loxone-nak utánanézek. A Shelly-nél meg az volt e kényszerképzetem, hogy olyan eszközt tudok beszerezni, ami egyben villanykapcsoló és vezérlés is. Meg mellette ugye a billenőkapcsoló tartaléknak, hogy a látvány is rendben legyen...
-
vampire17
addikt
válasz MaCS_70 #22386 üzenetére
Van hozza kapcsolo meg ezer fele kiegeszito. Az ara viszont brutalis.... (Foleg DIY-hez kepest) Ezt eddig nem irtam
Viszont garantaltan elfogadja mindenki, sot sztm ha okosotthon, akkor ha ismer barmit is a generalkivitelezo, akkor az tuti a Loxone...
(pl en egy videki 9-ezres varosban elek es mar nem egyszer lattam Loxone matricas autot/szerelot furikazni)
-
félisten
válasz amargo #22384 üzenetére
Egyelőre semmi konkrétumot nem tudni. A jogszabály tele van képletekkel, és a tapasztalatok szerint ilyenkor rohadt sokáig megy a bénázás, tehát ugye az ismert hiányos adatokból kalkulálnak vélelmezett értékeket. A gond az, hogy pl. mivel igazolom, hogy a szobák külön vezérelhető fűtéssel rendelkeznek. Vajon elég, ha megmutatom, hogy van itt egy bumszli a csövön meg egy elektronikus kütyü a falon, vagy pontos tervet, típusokkal, paraméterekkel, a szabványoknak való megfelelőségi igazolásokkal kell benyújtanom.
MaCS
-
OPiiPO
veterán
-
vampire17
addikt
válasz MaCS_70 #22388 üzenetére
Fura ez... Mert pl ez nem csak azon mulik, hogy micsoda, hanem azon is, ki epiti be...
Mert pl, a Tado azert sztm siman megfelel annak amit leirtal, EU-s is, nem is a "gagyi" kategoria, de ettol fuggetlenul nem hinnem, hogy ezt igy, ahogy leirtad, barki beepiti (plane nem futeszerelo/beuzemelo...)
-
fo_di
őstag
válasz vampire17 #22387 üzenetére
a loxone mondjuk még mindig jóval olcsóbb egy knx-nél (ha jól láttam, kb 1-2 millióból hozható ki a loxone atl függően, hogy annak is a drótos vagy a wireless opcióját választod)
szerintem egyébként simán vállalható új építésnél is egy hagyományos rendszer mély kapcsolódobozokkal, amibe beférnek a vezérlők, mert arra is gonodlni kell, hogy egyszer el akarod adni a házat, ha pedig pilótavizsgásnak tűnik a földi halandónak, akkor nem fogja megvenni tőled
szóval szerintem elég az összes kapcoslóba nullát is vezetni, mély dobozt rakni és esetleg az ethernetet behúzni mindenhova, de nem feltétlen raknék központi szerveres áramrendszert -
meili
tag
Lehet, hogy egyszerre túl sok volt a kérdés, de akár csak egy részére tud valaki válaszolni a #22339-es hozzászólásnak?
Közben olvasgattam tovább, és azt találtam, hogy a Zigbee gyorsabb, mint a Wifi, így lehet ez az indok, hogy a Zigbee-s relé drágább. Viszont továbbra is igaz, hogy a Zigbee Bridge Wifin csatlakozik a routerre, így van értelme?
-
félisten
válasz Jofi81 #22393 üzenetére
Nagyon köszönöm, mindenkinek!
Én egy kicsit attól tartok, hogy van egy új szabályozás, és a tapasztalatok szerint ez az eljáró szerveket ismeretlen terepre fogja terelni. Tehát nem az a kérdés, hogy engedélyezett-e a Shelly (hiszen miért kéne engedélyezni), hanem az, hogy milyen paramétereknek kell megfelelnie a particionált fűtésrendszernek, azaz mitől hiszeik el azt, hogy az egyes szobák valóban függetlenül szabályozottan fűthetők. (Bár csak egyszer olvastam a rendeletet, és kicsit ki is égette a szememet a sok képlet, de az jött le, hogy kazáncsere esetén meg kell valósulnia a külön helyiségenkénti szabályozhatóságnak és a 8 m3 gáz / négyzetméter évenkénti fogyasztásnak, ami egy csomó ház esetén megvalósíthatatlan.)
MaCS
-
h146207
tag
Az is az indok lehet a nagyobb árra, hogy a Zigbees cuccok jó része nem csak vevőként, de adóként is funkcionál, tehát az újabb zigbee eszközök növelik a zigbee hálózat nagyságát - lefedettségét és megbízhatóságát. Ez a "mesh". Ha két eszközt akarsz, akkor nincs nagy jelentősége, ha 10et, akkor már van, pláne, hogy 10 wifis eszköz a wifidnek sem tesz jót.
A többihez sajna nem tudok hozzászólni. -
Degeczi
nagyúr
Miért lenne gyorsabb a zigbee? Amúgysem szempont a sebesség, hiszen minimális mennyiségű adat mozog a vezérlés során, és a reakcióidőben sincs szerepe, h zigbee vagy wifi.
Ha tápegységgel rendelkező eszköz, nyugodtan használj wifiset, elemes eszközöknél van a zigbee sokkal alacsonyabb energiaigényének jelentősége. Főleg hőmérők, nyitásérzékelők: ezeknél nem pálya a wifi.
Jó a Sonoff Zigbee Bridge, de alapban csak Sonoff eszközökkel. Ha univerzálisan szeretnéd használni, át kell flashelni (nem vészes)
-
amargo
addikt
-
vampire17
addikt
- Zigbee cuccok 2 dolog miatt nepszeruek. Egyreszt letezik elemes valtozatu zigbee cucc (wifisben ez kb elkepzelhetetlen).
230-as zigbeet altalaban ket ok miatt veszunk, egyreszt minden 230-as eszkoz egyben router (jelismetlo) is, vagyis noveli a zigbee halozat lefedettseget, masreszt a zigbee (nagyreszt) kotott szabvany, tehat viszonylag egyszeru kulso app (zigbee2mqtt, ZHA) ala beintegralni (nagyreszt ha kijon egy uj zigbee cucc, szinte 1-2 het alatt integraljak a kulonfele third party szoftverekbe) Meg wifisnel vagy irni kell hozza valami illeszto szofvert, vagy firmware-t kell rajta cserelni, ami neha eleg macera (foleg ha forrasztani is kell es nincs kivezetes a TX/RX-nek...)
Egyszoval a Zigbee cuccokkal sokal kevesebb a gond, ha integralni akarod a sajat rendszeredbe (lenyegeben megveszed es hasznalod)Ugy tudom, hogy a sonoff Zigbee Bridge-be eleg eros hardver van, szoval nem rossz. Viszont firmware-t erdemes rajta cserelni, mert ha ezt megteszed hatvanyozottan tobb hardvert fog kezelni!
Persze, mukodni fog. Egyedul az eppen futo automatizaciok halnak el. (arra gndolok, ha pl van egy automatizaciod, amiben van egy 2 perces delay es ebben a delayben inditod ujra, akkor nyilvan az mar nem fog lefutni)
Bangoodrol nyugodtan rendelhetsz EU Express szallitassal, nem lesz sem vam sem AFA.
Shelly-t nem fogsz talalni kinai shopokban, az EU-s termek (Bulgar)
illetve en azt javaslom, ne kosd magad ennyire bizonyos gyartokhoz... Bar a Shelly jo irany (persze az sem egy ipari technologia...) meg a sonoff sem rossz, de azert van meg jopar eleg kellemes minosegu cucc a piacon (Xiaomi, a Blitzwolf egyes cuccai is nepszeruek, IKEA zigbee eszkozok, etc...)
Ha mar szelektalsz, inkabb szoftver, vagy szabvany szerint tedd! Gondolok itt arra, hogy pl kommunikaciora Zigbee, wifis eszkozokre Tasmota-t raksz, meg ilyenek. Bar a nagy igazsag az, (majd ra fogsz jonni) hogy egy ido utan ugyis keveredni fog minden, mert rajossz, hogy valami erre, valami meg arra jo. (pl alap relekre tok jo a Tasmota, mert egyszeru es konnyen atlathato, de pl ha valami serialon jovo adatot akarsz atvinni, oda mar lehet jobb pl egy ESPEasy ser2net-el, stb...)
De pont ezert jo a Home Assistant (es tarsai) mert az o feluletekukon teljesen egysegesnek fogsz mindent latni, fuggetlenul attol, honnan jon , vagy hova megy az adat.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- SörcsaPH!
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Asszociációs játék. :)
- Sorozatok
- BMW topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.