Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz szat8 #15327 üzenetére

    Igen, nekem is lenne ötletem a detached mód továbbfejlesztésre, pontosan ugyanezen okból. Én viszont úgy közelítettem meg (elvi szinten), hogy a Shelly figyelhetne valamilyen státuszt a hálózaton (pl. egy egyszerű periodikus http get), és ha a megadott URL-en nem kap vissza egy megfelelő értéket (pl. "OK"), vagy timeout-ol, akkor kikapcsolná a detached módot. Természetesen azt biztosítanám, hogy ezen API mögött a teljes rendszer működését összegző állapotérték legyen. Szóval egyfajta monitoring, ami ha hibára fut, akkor az összes Shelly átkapcsol manuális vezérlésre. Másik ötlet, hogy e mellett/helyett lehetne egyszerűbben is ha az előbbi túl nagy kérés: kapcsolási szekvenciára (pl. 6 rövid egymás után) kapcsolná ki a d. módot.

    Leírtam nekik mindezt, tök rendesek voltak, írták hogy köszönik, és hogy átgondolják. Na azóta is gondolkodnak rajta.... :))

    BTW: mindenhol azt reklámozzák, hogy így meg úgy opensource, de Shelly firmware kódot nem találok sehol. Nekiállnék magam a fentieknek, ha máshogy nem, csakhát így nehéz... Odáig meg nem akarok fajulni hogy Tasmotat vagy valami hasonlót tegyek rá.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák