Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ojb

    tag

    válasz Degeczi #13951 üzenetére

    "De mi megy tönkre?"
    A beépített villanykörte effektus... Terelgetnek a saját buszos modulálós termosztátjuk felé.
    A kazán árának 10 - 30% -ért!
    A szüleimnél 32 éve üzemel egy FÉG C-24-es kazán on-off mechanikus termosztáttal "vezérelve". A kazánban néhányszor már kellett thermo elemet cserélni ezen idő alatt, mert "kiégett" De csak azt!!!
    A gázkazánokhoz használatos mechanikus termosztátok tulajdonsága a relatív nagy hiszterézis és aránylag lassú reagálás. Emiatt a beállított hőfokon túlfűtenek ill nagyobb lehűlést engedélyeznek. Ez a hőmérséklet eltérés a be és kikapcsolás között akár 2°C is lehet. Az elektromos (digitális) termosztátok esetében jó eséllyel van lehetőség a hiszterézis állítására, de természetesen a felhasználók nagy része azt szeretné, hogy a lakásában NE legyen nagy hőingadozás és a lehető legkisebb értékűre állítja a hiszterézist. A termosztát pedig a beállított értékben elkezdi "csökkenteni" a hőingadozást. Amennyiben olyan és van rá lehetősége, akkor láng modulációval a vezérlő buszon keresztül, ha nincs busz csak on-off, akkor pedig "PWM"-el.
    Nem vagyok biztos benne, hogy ez rendszerhiba. Annyi történik csak , amit a felhasználó beállított és elvár a termosztáttól , kazántól.
    Amennyiben nem zavaró a nagyobb hőingadozás akkor napi 8 - 10 kapcsolás, ha viszont a felhasználó ragaszkodik a pontos, beállított hőmérséklethez természetesen a rendszer azt is tudni fogja, csak cserébe akár 200-szor is elindíthatja - lekapcsolhatja a kazánt naponta.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák