- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
Úgy néz ki Románia után itthon is bevezeti Digi a 10Gbps internetet. [link]
Azt nem tudom hogyan lehet majd kihasználni itthoni környezetben - de csak jó lesz valamire -
tildy
nagyúr
Siman ki lehet. Nekünk 3 gigabites van, de a szerverhostingot már elhoztuk , kvázi saját cloudkent használjuk.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
erdey_a
addikt
megbolondult a világ [link]
csip nincs, acél nincs, gáz és benzin van de drága, és most kifogy az adblue is.
kurva zöld világ lesz ez. csak sajnos éhen döglünk benne a getzibe.Vérboci
-
erdey_a
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Létezik olyan üveg, ami 1250x600 mm-es síktáblában legyártható, biztonsági(ragasztott vagy drótra öntött) , teljesen átlátszó, és extrém kopásálló? Extrém alatt itt ipari szemcseszórót kell érteni, acél sörétekkel. A sima 6 mm-es drótosüveg felét 3 hét alatt megeszi, és már kiáll a drót, lyukad, törik az üveg.
Nem közvetlen szórást kap, csak visszaverődőt. "csak"Aláírás (nem kötelező megadni)
-
-
tildy
nagyúr
-
ladybug
őstag
Választék van (Netflix, Amazon Prime), de többször előfordul, hogy nincs fent az eredeti angol hang és az bosszantó.
Tildy: Havidíjat fizetek. Extra pénzt nem adok ki filmekért. Inkább kivárok.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ladybug
őstag
Rágoogliztam, mert kíváncsi voltam. Aktuális adatnak tűnik….Németországban a Netflixen 3720 film és 1840 sorozat van. Amazon Prime—on 13000 ingyenes film és 4965 sorozat.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
félisten
válasz ladybug #80420 üzenetére
És ez sok vagy kevés?
Praktikusan 15 éves, neves filmeket már sokszor nem lehet elérni. Torrenten ennek többszöröse érhető el.
Én is előfizetek ezekre a szolgáltatásokra, de tény, hogy foghíjasak.
Random példa: nézd meg, hogy Philip Seymour Hoffman-nak hány filmje elérhető az összesből. Pedig ő aztán igazán híres színész.
while (!sleep) sheep++;
-
parandroid
félisten
Igen, én is a régi filmeket, sorozatokat hiányolom a leginkább. Másrészt pedig teljesen rapszodikus, némelyik ‘klasszikus’ hol megjelenik, hol eltűnik, teljesen követhetetlen. Régi filmek minősége is hagy kívánnivalót maga után néha. És akkor ott a nyelv kérdése. Vagy eredeti nyelv, vagy felirat nincs hozzá. Hallássérültként nem vicces, némelyik filmnek olyan a hangmérnöki munkája, hogy esélyem sincs egy büdös szót sem megérteni belőle.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
tildy
nagyúr
válasz ladybug #80416 üzenetére
Nálunk a nincs fenn eredeti angol hang probléma azért nem jelentkezik .
Tobey : netflix családi csomag meg prime video van. De itt még az szinte összes tv adás is elérhető feliratosan, szóval én nem panaszkodom ( Néha bizony szükségem van nekem is az angol feliratra)[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
nagyúr
Hello, a t. számítógépbuzi társaságtól szeretnék kérdezni.
Van egy régi pc-m. Nem mai darab, Ivy bridge, i3-3250, Asrock B75 Pro3-M alaplappal.
Eddig tök faszán működött, sose volt vele semmi bajom.
Újabban azt csinálja, hogy nem jön vissza sleep-ből, lefagy, újraindul. Amíg megy, továbbra sincs semmi baja, csak ha elmegy aludni, akkor 10-ből 3-szor nem ébred fel rendesen.
Szerintetek ez miért lehet?Azért zavaró, mert gyakorlatilag ki se szoktam kapcsolni, mindent otthagyok, és utána folytatom, akár egy-két nappal később.
köszi az ötleteket...
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
parandroid
félisten
válasz fokukac #80427 üzenetére
Ha jól tudom, ilyenkor RAM-ban tartja az adatokat, azokat hagyja áram alatt. Úgyhogy vagy RAM, vagy alaplap, vagy valami windows-, vagy driver-frissítés óta nem úgy működik valami, mint korábban. Szóval kb bármi lehet, de valami rossz, ja.
3gen i3-at amúgy épp aktuális már frissíteni, azóta azért sok minden történt az iparágban. Egyelőre ez a ‘még használható’ minimum, de azért ezek is 8 évesek már…
Kisebbik lyányka épp mostanában kezdett el blenderrel szórakozni a 3gen i5-ös gépén (8gb ram + valami low profile, sims4 konform vga), van is most sírás, hogy küzd a hardver vele.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
venember83
nagyúr
válasz parandroid #80431 üzenetére
Ha jól tudom, ilyenkor RAM-ban tartja az adatokat, azokat hagyja áram alatt. Úgyhogy vagy RAM, vagy alaplap, vagy valami windows-, vagy driver-frissítés óta nem úgy működik valami, mint korábban. Szóval kb bármi lehet, de valami rossz, ja.
Ezért a segítségért sok kreditre ne számíts főkukactól.
fokukac: Vegyél új gépet, az a tuti, pörgetni kell a gazdaságot, ne fukarkodj.
[ Szerkesztve ]
-
erdey_a
addikt
válasz erdey_a #80408 üzenetére
jól van, most már magnézium sincs. [link]
aztán majd jön a festékhiány, az üveghiány, meg a gumihiány.
beszarok ettől az autóipartól, komolyan.szerk.:
na, kellett nekem szemlézni a sajtót. papírhiány is van [link] még szerencse, hogy az nem kell az autókhoz. bár lehet, hogy a kézikönyvek el nem készülte miatt majd leáll egy két gyár...azért amikor a műanyagzacskót betiltották, senki nem számolt utána, hogy lesz-e elég papír, vagy akármi helyettesíteni? bambusz talán korlátlanul elérhető a világon, hogy most abból készül az eldobós eszcájg? vagy csak lassan ébrednek a bambuszvédők?
[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
nagyúr
Hát köszönöm a hasznos válaszokat Sokkal okosabb nem lettem.
igen, majd egyszer lecserélem az ivy bridge-t, de úgy őszintén, nekem tök jó. Ez egy netezős, zenehallgatós gép, amin néha dolgozom (excel, word), néha photoshop... soha meg se reccent még, a proci általában 2%-os kihasználtsággal megy és 35 fokos, és az egész pc eszik vagy 30 wattot (tudom, ezt még NEduddkitól tanultam).
Mindegy, ha meghal az alaplap, akkor majd lecserélem....
Egy új rendszert azért majd rárakok, most vagy egy 6 éves 7-es windows van rajta...
de két napja tápot cseréltem a PC-ben, és ott a földön fekve, kábeleket origámizva arra jöttem rá, hogy én már lehet öreg vagyok ehhez a számítógép-összerakási hobbihoz@Vénember: Mikrobinak már végtelen számú kreditje van nálam
-
parandroid
félisten
válasz erdey_a #80433 üzenetére
Figyu, egy civilizációs csúcson vagyunk, ami nem fenntartható. 6-7 milliárd ember a világon szeretne nyugati jólétben élni, ehhez olyan 1-2 milliárd közel is áll, de erre egyszerűen nincs kapacitás. Szóval hadd szerezzek nálad is pár extra kreditet: ez innét már csak rosszabb lesz.
p
-
erdey_a
addikt
válasz parandroid #80435 üzenetére
köszi a biztatást
ugyanakkor bizonyos dolgok kedvezőtlen változását a politikai döntések sora szüli. europa majd minden országában vannak "zöld pártok", akikre jellemzően nem sokan szavaznak, a világ legnagyobb részén meg nincsenek is ilyenek. namost innen nézve az európai politika olyan irányt követ szívószálastól, műanyag zacskóstól, meg elektromos autóstól, amire nagyjából senki nem kérte őket, és megintcsak a világ nagyobbik része le is szar magasról, ugyanakkor rajtunk européereken röhög, hogyan nehezítjük a saját dolgunkat.
a bevezetett intézkedések másra nem jók, nem mentünk meg egyetlen fókát sem. vagy amit igen, azt meg megeszik mások.Vérboci
-
nagyúr
válasz parandroid #80435 üzenetére
I explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide....
csak pozitívan, nagyuram.
-
válasz erdey_a #80436 üzenetére
Ha holnap elönti az országot a minden folyó, miközben tornádók csapnak le 34°Cban télen akkor sem lesz értelme figyelembe venni a véges erőforrást?
Nem mintha én nem élvezném a jelenlegi felhozatalt és nem gondolnám azt hogy Greta és követői nem százasok, de azért van amiben engedni kell szerintem.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
erdey_a
addikt
válasz bitpork #80438 üzenetére
nem vagyok én a bolygó ellensége, de ha arról kell dönteni, hogy legyen-e ma vacsora az asztalon, vagy hogy 100 év múlva lehessen levegőt kapni, akkor nem bonyolult választani.
az nem létezik, hogy a nagy gondolkodók nem látták előre, hogy a műanyag zacskó betiltása más vonalon esetleg kielégíthetetlen keresletet generál, vagy hogy ne számolták volna ki, hogy hánymilló ember lesz munkanélküli, ha elektromos autókat fogunk használni. vagy hogy mégis honnan lesz az áram. és miből lesz jövedéki adó. vagy majd az áramot is színezik \ szőkítik? ha ez az irány, erre pl. miért nincs még kidolgozott válasz?
[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
nagyúr
válasz FehérHolló #80442 üzenetére
nekem nincs közöm az nvidiához...
csak prociba integrált izém van, mert nekem ez is elég volt...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
félisten
válasz FehérHolló #80442 üzenetére
Fura, évek óta semmilyen probléma nincs a Ryzen+GTX párossal ilyen szempontból (sem).
while (!sleep) sheep++;
-
nagyúr
válasz Tothgera30 #80446 üzenetére
az a baj, hogy a mini pc-be nem fér be az a 3 db 4TB-s vinyó, ami most van
amúgy nyilván i5-re bármikor lecserélhettem volna már, de nem éreztem szükségét a plusz 2 magnak. Tényleg nem. Nem lassú ez a gép egyáltalán.@Vénember: én kérek elnézést. Azt hittem, rajtam kell segíteni, de belátom, önző voltam, ezt az alábbiakban próbálom jóvá tenni
@FehérHolló: akarsz róla beszélni..?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz concret_hp #80448 üzenetére
mert szeretem birtokolni a dolgokat. és van köztük egy csomó régi is.
és mert a upc-ra mindig lehet számítaniPleased to meet you - hope you guess my name
-
FehérHolló
veterán
Nálam gtx 770 és rtx 3080 is ugyanúgy viselkedik, bár intel cpu-k mellett. Előbbi win7 és win10 alatt, utóbbi csak win10. Ugyanazzal a driverrel is ki lett próbálva. Feléled a rendszer, de képet nem küld a monitorra egyik csatlakozón sem. Több netes forrás is megerősíti, hogy van egy ilyen bug az nvidia driverben.
Dell monitorokkal. Lehet, hogy ez a közös pont.Ha a fentiek különböző kombinációban való kipróbálásán felül van más ötletetek, akkor szívesen fogadom és kipróbálom.
Szűzen felhúzott rendszernél is előjön.[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- Számítógép eladó
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest