Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz BiP #21742 üzenetére

    Senki sem kap tuningra tesztelt GPU-t. Ez úgy működik, hogy megvan a lapka tokozott formában, és arra van egy gép, ami azt képes tesztelni, de az a gép a referenciaparaméterekre van állítva. Az NV-t például egyáltalán nem érdekli, hogy 100-200 MHz van még benne, mert ők nem arra vállalnak garanciát. Ha a lapka tudja a referenciát, akkor eladható egy adott termékbe. Onnantól kezdve az NV leveszi róla a kezét, a gyártópartner azt tesztel még amit akar, de olyan költséges ezt megoldani, hogy manapság nem így működik a gyártás. Ehelyett az NV-nek van egy adatbázisa arról, hogy az adott leszállított lapka a wafer melyik részéről származott. Ez alapján szoktak döntést hozni a gyártók, hogy mi hova kerül, de mélyreható tesztelés nem igazán van, mert nagyságrendekkel kisebb költség bevállalni azt, hogy a gyári tuningos VGA nem stabil, és azt cserélni garanciában, mint egyenként végigtesztelni mindenen a beállítható órajeleket. A nem stabil VGA visszamegy, és eladják referenciaként. Ezért van annyiféle sorozat a gyártóknál, hogy ha kiadnak egy nem stabil gyári tuningost, akkor azt el tudják adni újra, csak egy új BIOS kelljen rá, esetleg hűtőcsere.
    Ez minden cégnél így működik, mert tesztelni mocskosul drága, garanciáztatni nagyságrendekkel olcsóbb, és azt kell itt mérlegelni, hogy bevállalod-e 10 kártya nagyon drága tesztelését, miközben a statisztika azt mutatja, hogy abból 7-8 jó lesz, 2-3 pedig majd visszajön gariba, és eladható egy kategóriával lejjebb. Logisztikai költsége ennek is lesz, de arányaiban sokkal-sokkal kellemesebb, mint mélyrehatóan, napokig tesztelgetni mindent.
    Persze a gyártók nyomják a vakert, hogy nálunk tesztelés és válogatás van, és nagyon figyelnek erre, de amíg nem látod a kártya árcéduláján a 2000-2500 dollárt, addig ez kamu, mert iszonyatos humánerőforrást igényelne az, hogy napokig méregetik egy VGA stabilitását, miközben nagyjából a garanciára visszaküldött áruk fele lenne megspórolható vele. És persze az a fele nem kevés, de ez még mindig nagyságrendekkel kisebb költség, mint a szükséges erőforrást beleölni a mélyreható tesztelésbe.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák