Új hozzászólás Aktív témák
-
warcat
veterán
válasz kevike576 #9600 üzenetére
Ez az olasz aloldal, ezért a német címre a 16% ÁFÁval számlázza amazon. Mo.-ra küldve rádobott volna a 771-es árra még 5%-ot (náluk 22%). Sajnos van rá esély, hogy visszadobják a rendelést mert vélhetően a készlet olaszoknak volt szánva, de hát a .de-ről lemaradtam a kritikán aluli dzsungel aloldalak miatt. Egy próbát megér, eladó Amazon EU S.a.r.L.
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
czegee
csendes tag
-
Zorel
senior tag
Bocsi az off-ért de full gáznak tartom, hogy azok a személyek akik leírták ide, hogy mennyire szeretnének 3080-at, de hát a scalperek így meg úgy micsoda szemétség...és hát nézem most az aprót feláras 3070-eket pont ők árulgatják!!
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz Stanley-B. #9606 üzenetére
De, amennyiben a rendelesed visszaigazolas es rogzitese az adott aron megtortent, akkor az adott rendeles kereteben az artol nem terhet el a forgalmazo...
A felek között a szerződés azonban érvényesen létrejön, amikor a kereskedő a visszaigazolást követően egy újabb e-mailben (ez a gyakoribb) vagy például telefonon értesíti a fogyasztót a megrendelés teljesítéséről, a termék postára adásáról (a futárcégnek való átadásáról) vagy az üzlethelyiségben való átvétel lehetőségéről. Ettől kezdve köteles az e-mailben megjelölt áron biztosítani a terméket, azt utólag akkor sem módosíthatja, ha adminisztratív hiba miatt valóban rosszul volt feltüntetve az ár a rendelés pillanatában.
.....
A vásárló első mozzanata, vagyis a termékek kiválasztása és az azt követő megrendelés az ajánlat elküldése a vállalkozásnak – ezzel még nem jön létre a szerződés.
A cég ugyanis a hatályos jogszabályok értelmében ezt követően köteles 48 órán belül elektronikus úton visszaigazolni a megrendelés megérkezését, és erről üzenetet küldeni a fogyasztó részére, máskülönben a vásárló mentesül a fizetési kötelezettség alól, a szerződés pedig nem jön létre.
Fontos azonban hangsúlyozni: a vállalkozás által küldött olyan – rendszerint automatikus – válasz, amely csak jelzi a megrendelés megérkezését az eladóhoz, illetve, hogy annak feldolgozása folyamatban van, nem alkalmas kötelem létrehozására.
A szerződés létrejöttéhez egy olyan – részletesebb, rendszerint manuális – e-mailben történő visszaigazolás szükséges, amely tartalmazza a szerződés adatait, úgy mint a szerződő felek, a termék leírása, az ár és a teljesítés körülményei.
(Amennyiben a webshop nem kettő, hanem csak egy e-mailt küld visszaigazolásként, úgy a szerződést keletkeztető és ajánlatot elfogadó üzenetnek 48 órán belül meg kell érkeznie a vásárlóhoz).A megrendeles tenyleges feldolgozasa, rogzitese es visszaigazolasa altal a felek kozott szerzodes jon letre, ez van... nem ertem, hogy minek terjeszted ennek az ellenkezojet mar sokadszorra a PH!-n...
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz KAMELOT #9605 üzenetére
Kedvencem az, hogy a héten egy vonalam tudott viszonylag jobb áron 3080-at de engem egyik sem érdekelt. (Gainward 365k és Inno3d 330k) Egy forint haszon nélkül átadtam a lehetőséget másnak. Többi aki írt csak lassabban annak írtam hogy tárgytalan már, elkéstek. Ez után kiírtam a fórumba hogy már tárgytalan elkelt. Erre az egyik ideböfögte, hogy várják 450k-ért az aprón. Na most ő árulja a 3070 nem kis haszonnal.
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
Ez szomorú, de sajna elég sokszor ez van
Remélem én átmentem a "vizsgán"
Tőlem csak keresek 3080 hirdetést találsz
Mondjuk én sem szégyenlősködtem az utóbbi időben akiről biztosan tudtam hogy honnan vette és mennyiért lazán beírtam első hsz-nek az árát a kártyának"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Stanley-B.
őstag
az idézet amit bemásoltál nem ugyanaz amit én írtam. Te telefonon/emailben való megerősítésről beszélsz a visszaigazolást követően, tehát egy újabb értesítésről, amit manuálisan végez el a kereskedő.
Visszaigazolást küldhet automata rendszer is, pl. automatikusan rögtön azután, hogy leadtad a rendelést.
Ebben az esetben adtak visszaigazolást a rendeléstől, de "az olyan automatikus válaszüzenet, amely szerint a megrendelést elkezdték feldolgozni, még nem feltétlenül jelent elfogadást. Ennek oka az, hogy az informatikai rendszerekben a vállalkozás ráhatása nélkül is előfordulhatnak olyan hibák, amelyek ellenőrzése elengedhetetlen."
Tehát az amit írtam fentebb, mégpedig, hogy nem létezik olyan törvény, hogy a visszaigazolt rendelést köteles teljesíteni a kereskedő, igaz.
Azért terjesztem, mert láthatóan többen - beleértve téged is - nincsenek ezzel tisztában.
A fenti válaszom egyébként szigorúan csak a visszaigazolással kapcsolatos tévedésekre vonatkozik, nem a srác konkrét esetére, hiszen ott láttuk, hogy a bolt már várta őt az átvételre. -
ForRedGlory
félisten
Egy kis "on". Alap booston elkezdtem alulfeszelni a EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 Ultra gaminget. A kiinduló állapot, amire boostol az 1995 MHz 1081mV-on -> 400W-ot. Nem néztem meg, hogy mennyire stabil, csak 1-1 Superpositiont futtattam. A memóriát nem rángattam, az alapon volt végig.
- 1995 MHz - 1000 mV -> fogyasztás: 392 W
- 1995 MHz - 975 mV -> fogyasztás: 377 W
- 1995 MHz - 950 mV -> fogyasztás: 367 W
- 1995 MHz - 925 mV -> fogyasztás: 353 W (ezen nem stabil)A 950 talán stabil, de most nincs időm nézegetni, azonban kb ennyire lehet alulfeszelni alap boost veszteség nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz Stanley-B. #9611 üzenetére
Az automatikus visszaigazolastol termeszetesen meg nem kotodik meg a tavollevok kozott a szerzodes, amint termek, ar megjelolessel, rendeles szammal megtortent a tenyleges visszaogazolas, onnan el a szerzodes es a ra vonatkozo torvenyi szabalyozas....
Te erre irtad, hogy nincs ilyen torveny:
Ez símán törvénytelen. Oda kell, hogy adják 365-ért, ha visszaigazolták a rendelésedet.
De, tovabbra is van, a 2013. évi V. törvény a'la PTK....
Ha a tenyleges visszaigazolas megtortent, akkor el a tavollevok kozott kottetett szerzodes, melyet a visszaigazolt aron kell, hogy a kereskedo teljesitsen...[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz ForRedGlory #9612 üzenetére
Ez így reális lehet. Pár napja én is elkezdtem foglalkozni komolyabban uv-al, eddig stabilitás tesztre a 3dmark time spy és metro exodus bench vált be nagyon, főleg az utóbbi 2k és 4k-ban is.
-
Stanley-B.
őstag
nem kell odaadniuk meg akkor sem ha a rendszer visszaigazolta, nincs ilyen torveny, fentebb leirtam, hogy miert nem kell odaadniuk, de az altalad bemasolt szovegben is benne van.
Tehat ha leadsz egy rendelest 365-ert, kapsz rola egy visszaigazolast a 365 ezres arral, a kereskedo nem koteles neked eladni ezen az aron.
Ha a kereskedo utana tajekoztat a szallitasrol, atvetelrol, tehat megallapithato egyertelmuen, hogy tudomasa van a rendelesrol es elfogadta azt, akkor mar igen. Ehhez azonban nem eleg az, hogy kaptal egy visszaigazolast.
Egyebkent latom miutan rajottel, hogy igazam van, utolag hozzaadtad az idezetedhez azokat a reszeket is amikre hivatkoztam, furfangos! -
Pug
veterán
válasz Stanley-B. #9616 üzenetére
Elotte szerkesztettem, de nem baj
Mondom, nyugodtan ferdithetsz tovabb, ha a tenyleges (nem automatikus) visszaigazolas megtortnet, akkor letrejott a szerzodes a tavollevo felek kozott, onnan el a kotelezettseg, ott a torveny tisztan es erthetoen
En egy masodpercig sem beszeltem az automatikus elso ertesitesrol, csakis a valos visszaigazolasrol
Here you go, muvelodj
45/2014. (II. 26.) Korm. rendeleta fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairó[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz Stanley-B. #9616 üzenetére
"A PlayIt-ről rendelt AsusTufOC nekem is holnap jö elvileg.
A visszaigazoló emailben 364000.- volt.
Most a futár 412000.- őt kér érte?!
Ilyenkor mi a teendő szerintetek?""playitstore storyhoz:
rendeltem kártyát, a megrendelésnél 365 pénz volt a dolog, a mai napig annyiért van a megrendeléseim között a weben, meg a visszaigazoló pdf-ben is. ma jött a mail, hogy elérhető a rendelésem, átvehető. Mondom felhívom őket, hogy mennyi az annyi, hát 412 JMF-et kérnének a kártyáért, amiért a megrendeléskor 365 volt "Eza két eset nálam eléggé kimeríti a törvénytelenség fogalmát, mivel itt már egyáltalán nem egy automatikus visszaigazolásról volt szó.
Ez milyen, hogy x összegért megrendelsz valamit aztán meg hozza a futár és mindenféle előzetes információ nélkül 50k-val többet kér érte?
Vagy az, hogy jeleznek, hogy átvehető a rendelésed és még csak mellékesen sem említik meg, hogy 50k-val többet kell érte fizetned, csak miután felhívod őket és konkrétan rákérdezel.[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
Üdv.
A mai 3070 -es vásárlási kísérletem kudarccaképp gondolkozok venni egy MSI 3080 Gaming X trio-t.
Csak tesztelni akarom, aztán továbbadni árában+postaköltség.
Németországból lenne.
Ha volna rá komoly érdeklődő már rendelném is.
902,99 Euro az ára +20 euro lenne Mo-ra postázni.
Várható hozzám érkezés nov 3-adika lenne.
Tehát kb 340.000 lenne forintosítva.[ Szerkesztve ]
-
Találtgyerek
veterán
Hőmérsékletben mennyi változást hozott az alulfeszelés?
06-3o/9759I39
-
ForRedGlory
félisten
válasz Találtgyerek #9620 üzenetére
Nyisd meg a képeket, ott látható. Amúgy 3 fok minusz.
Igaz ez automata ventivel ment, így nem tudom mennyire mérvadó.
-
Találtgyerek
veterán
válasz ForRedGlory #9621 üzenetére
Ejj,de sügér vagyok.. Köszönöm szépen,így már megvan!
06-3o/9759I39
-
-=RelakS=-
veterán
Most vagy az nVidia kezdett el kapkodni, vagy a pletykagyárak alól kifogyott a muníció.
3060, 3070 és 3080 ti?
Az a 12GB memória még mindig vicces
PCX-nek nyakán marad a 410 ezres palit?[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
KAMELOT
titán
válasz -=RelakS=- #9624 üzenetére
Kezdem azt hinni, hogy csak sztorikat gyártanak valós termékek nélkül, mint a GM Hummer EV. Még sehol nincs, de előrendelhető és 2021.11. átvehető 112k $
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
veterán
Ha mondjuk a Caseking.de-ről rendelek valamit, akkor a Magyar Caseking oldala tud valamit a garival kezdeni, vagy felejtős?
iPhone 13 Pro Max
-
KillerKollar
őstag
Jelenleg nem az AMD a legnagyobb bajuk, hanem a készlethiány. Teljesen mindegy mennyire versenyképes terméket tud piacra dobni az AMD, így is úgy is el fog tudni adni minden kártyát az NV amit legyárt, de nem azért mert ennyire gyalázzák az AMD-t, hanem mert ennyire keveset gyártanak le belőle. Amíg nem tudják helyrepofozni a készleteket addig teljesen fölösleges új termékeket piacra dobni, ha ugyanez a botrány lesz mindegyik megjelenésénél. Ez még jobban rombolja majd az NV brandjét, hogy tessék itt van még 2-3 kártya amit nem tudtok majd megvenni, vagy csak többszörös áron hála a scalpereknek.
-
Dare2Live
félisten
PH is lehozta ABU elég jól leírta mi várható.
Nem linkelem be, hogy leírtam ezt már 2* mint logikus következményt ha AMD karik jók lesznek. Hál isten jók lettek. NV egyértelműen felveszi a kesztyűt. Pár hónapon belűl:
-3090 érkezik 12GB rammal. Evvel NV versenyképes lesz árban a 6900XTvel szemben.
-Jön egy "3070TI". Semmi új dolog GA102ből lesz, 3070 és 3080 közé érkezik 6800ellenében.
Innen árazás meg készletek kérdése minden.
Távolabb vmikor megérkeznek az "olcsó" amperek is, nem tudom mennyi lesz voltaból rebrandolva. Én nem gondolom, hogy hipsz hopsz jelenleg minden wafferből GA102/104 lesz. De persze lehet TSMC miatt nincs ez távol. ÉS vmikor jövőre lesz TSMC 7nmen TI.
Ha készletek rendeződnek és AMD piacot visz NVtől akkor jövőre akár egy kisebb árháború is lehet. Persze 315Ft/$nál meg 368ft/Euro az elég kellemetlen. Nah 2019ben még vettem $árt 278Ftért.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Shivi
tag
ismét van hozzá ajándék
[link]A felhők felett mindig süt a nap....kivéve ha este van :)
-
warcat
veterán
[ Szerkesztve ]
-
sNk77
aktív tag
-
warcat
veterán
Ha nem unjátok még nagyon...esetleg valakinek kellhet melóhoz:
-
Cthulhu Dawn
őstag
Milyen jofejek, ebbol csak a Watchdogs-t loptak ki .
"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
Cthulhu Dawn
őstag
Kozben jatszottam egy kicsit TUF voltage/frequency editorjaval. 24 oraval es kb.: ketto millio lefuttatott benchmark es teszt utan ezt sikerult kihozni a kartyabol.
Ami hatalmas elorelepes ahhoz kepest ha csak adok neki +180 mhz-et es a boost algoritmusra hagyom az orajelet .
Superposition egyebkent lemenne 2010-2025 mhz korul is, de az jatekokban semennyire nem stabil, ami beallitasok a screenshotokon van mar annak nevezheto.
A problema az, hogy mar 0.893V-al is power limitbe tud utkozni ha csak egy kicsit is 2 Ghz fole megy az orajel. Kar, mert a hutes meg boven birna, de shunt mod, unlocked bios vagy viz nelkul ez egyelore ennyit tud."There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
ForRedGlory
félisten
Na este kicsit játszottam és úgy néz ki, hogy 1000 mV-on stabil alap booston. 975 mV-on a Red Dead Redemtion 2 kb fél óra után kifagyott (bár lehet nem emiatt), 950-en és 925-ön gyorsan jött a fagyi. Valahol 1000 és 975 mV közé lehet levinni 1081 mV-ról, úgy, hogy nem áldoz be semmit a boostból.
Meló után kipróbálom, hogy a max tuning mellett mennyire lehet levinni, illetve mennyire lehet levinni olyan csökkentett boost mellett, ami érdemben nem befolyásolja a teljesítményt, de azért a hőfokot és a fogyasztást igen.
[ Szerkesztve ]
-
szabeska
addikt
válasz Cthulhu Dawn #9635 üzenetére
Az szep, nekem sima tuf van, 1830mhz a max oc (szart fogtam ki, na ), ramra csak +500-at adtam. 1840-50 korul mar fagyogat. Viszont nekem is megy 2000mhz fole boven, de inkabb 1995 korul van atlagban. SP-ban rendre 15025 pont korul dobal R5 3600-al. Egyebkent felhuztam ra az oc biost kivancsisagbol, es ugyanilyen orajelekkel 100-200 pont visszaesest produkalt, ami erdekes Fesszel meg nem varialtam.
[ Szerkesztve ]
F1
-
gabor0928
tag
Palit 3080 biosát le lehet cserélni egy másik típus biosára? TDP limit emelés végett? Valaki csinálta már?
-
törölt tag
GEFORCE GAME READY DRIVER - WHQLDriver Version: 457.09
Próbálta már valaki?
-
szasanyi
félisten
válasz gabor0928 #9639 üzenetére
Van Dual BIOS? Ha igen, akkor kockázat nélkül megteheted, mert ha nem lesz jó és pölö nem ad képet, akkor a másik állába kapcsolva akkor is lesz kép. Aztán a frissítés utolsó lépése előtt átkapcsolod a "rossz" BIOS állásba és flash (mindig azt frissíti ahol áll a BIOS kapcsoló). Ha nincs Dual BIOS de van iGPU akkor is hasonló a helyzet, ill. ott alaplaptól függ mennyivel bonyolultabb.
-
gabor0928
tag
válasz szasanyi #9641 üzenetére
Dual BIOS-os a honlap szerint, csak a switchet nem találom sehol rajta.
The dual BIOS program automatically activates the protection mechanism when an error occurs in one of the BIOS programs. This allows the graphics card to be functional again in the event of system failure.
BIOS 1: Performance Mode
BIOS 2: Silent Mode[ Szerkesztve ]
-
Something_
őstag
Na en erre vartam, egy strix 3070re mar lecsaptam :-)
-
ForRedGlory
félisten
válasz Something_ #9644 üzenetére
Látod mi a topic címe? Bocs, de kit érdekel itt a 3070? Van saját topicja.
-
Rison77
senior tag
Használd egészséggel, jó áron van! De ez még mindig a 3080/3090 topik.
-
Segal
veterán
Alzába 300 alatt volt
Szerinted innen miért nem kapkodták el?
De OFF vége ez tényleg nem az a topic"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
hadogabi1
senior tag
válasz Rison77 #9646 üzenetére
340 jo ar egy 500 dollaros kartyaert? Hol eltek...
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- OLED TV topic
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- DIGI kábel TV
- Nők, nőügyek (18+)
- Microsoft Excel topic
- Apple asztali gépek
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest