Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz gainwardgs #38501 üzenetére
Én is a normáltalannal vacakolok. Kipróbáltam, nem jött be.
Benchmark-ja volt érdekes, jó volt látni párat.
Végre valahol nem csak gpu limit volt -
laychi
veterán
válasz gainwardgs #38503 üzenetére
Itt mar nálad is mast mutat a min cpu fps.
Lehet az előző mérésed bug volt. -
válasz gainwardgs #38503 üzenetére
A lila vonal olyan, mintha ez vágott lenne 144 fps-re. Nincsen vmi sync bekapcsolva?
Amúgy a cpu pont egész jó*******************************
Laychi:
Nagyon sok lag van nála, az min fps-ben jelentkezik. 6db kieső az nagyon sok.
Tegyél meg egy próbát. Kapcsold be a min fps kijelzést is az msi ab-ben. Az a legjobb, ha minden ki van jelölve.
Pl. így:
Ezzel a döggel aztán volt effekt. Harc közben lehetetlen fotózni, annyi kezem nincs. Ez így elég sima.
Játssz bármivel a legdurvább szituban, aztán vágd le a min fps alá. Ilyenkor lesz eszméletlen zökkenőmentes a játék.
Itt nekem 130, néha 125 a 0.1%, ezért biztos ami biztos, eleinte 120, de most már 100 felett kukázom. -
válasz gainwardgs #38506 üzenetére
Navégre Így már jobban mutat.
Gyanús volt nekem a grafikonod.
Bench alatt sosem korlátozunk. 24/7 az OK, én is amint látszik.
Én ezt a FM8-at törlöm is, nagyon unalmas. Erre kellett csak. Pár patch után megnézem majd a bench részét, de az nem rossz.
Minden játékba kellene, illene. -
Mivel nagy divat hwinfo mellett gémelni, megtettem én is.
Forza 5 totálisan kimaxolva 1440-ben, de 162 fps limit mellett.
Elég nagy őrültség így, nem ajánlott. Mármint hwinfo-val.
28°C végig 240-250 Watt-on, peak az vmikor volt vhol menüben.
Hotspot 36°C, elmegy kategória.
EVGA 3080Ti nem a hűvösségről híres.
Proci ~1GHz-en ketyegett effektíven.[ Szerkesztve ]
-
pacni120
tag
válasz DroiDMester #38400 üzenetére
Durva, de tényleg csak ennyi volt a gond. Lekopogom, de gond nélkül működik az új átalakítóval... Ha ezzel kezdtem volna, azzal soktízezer forintot és kellemetlen pillanatot spóroltam volna meg magamnak
Köszi még1szer a tippet! -
nagyúr
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
A napokban hozzám került egy RTX 3090 Gigabyte Aorus Xtreme kártya.
Elvileg frissen padozva és pasztázva kaptam az eladótól.A Windowsban terhelés nélkül a GPU + memória hőfok párosa teljesen rendben van kb: 60C viszont a HotSpot már itt is 96C.
Futtattam Superposition tesztet is ahol viszont azt tapasztalom, hogy a kártya nem boostol, nincs teljesítménye.
99%-os GPU használat mellett alig van 5-600 MHz-en a GPU, míg a memória órajel normális.
A hőfokok a következőképpen alakulnak a teszt során:
GPU max 80C a memória max 80C viszont a HotSpot itt sem arányos ezekhez, hanem 106-108C.Játékoknál ugyan ez a helyzet, a normál megszokott FPS értékek kevesebb mint felét érem el ezzel a kártyával.
Szerintetek mi lehet a probléma? Mi lehet a baja a kártyának?
[ Szerkesztve ]
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
Laraxior
titán
válasz blaca83 #38512 üzenetére
Az a hűtő nincs rendesen visszatéve, vagy ha igen, akkor a padok mérete nemigazán a megfelelő, tul vastag, es eltartja a hutot a VGAtol, ez magyarazat a magas hotspotokra, utana meg mar korlatoz a kartya a magas homerseklet miatt
Jol vagytok amugy?
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
blaca83
őstag
válasz Laraxior #38513 üzenetére
Szia Oszi!
Sok minden történt Velem azóta, ha ráérsz dumáljunk majd DC-on...!A témára visszatérve gondoltam én is a vastagabb, nem megfelelő pad-ra de kívülről megnézve minőségi munkának néz ki, nem hajlik a lap egyik irányba sem...stb!
Tudom, hogy akkor lehetne pontosabban látni, ha megbontanám.Amit nagyon fura számomra az, hogy a Superposition indulásakor még nincs az egekben a Hotspot érték viszont a teljesítmény hármat gyenge.
Mindössze 30-40 FPS-en ugrál...!A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
- = Zk = -
félisten
válasz blaca83 #38512 üzenetére
Lehet a gpu alatt van ócska zsír... nekem a cpu alól főtt ki a csoda... csak vizes volt a kettő között, 4300on 100 fokos volt a cpu-m
Ha van mód és lehetőség, én megbontanám vagy rákérdeznék az eladóra.... szemmel látható a "problem"" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Laraxior
titán
válasz blaca83 #38514 üzenetére
Idle a hotspot sem lehet 40-50°C felett.
Nezd meg idle a kartyat minimalis ventifordulattal, meg afterburnerben huzd fel 100%-ra, mennyit valtozik. Maradjon a VGA idle, terheles nelkul."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
blaca83
őstag
válasz Attix82 #38515 üzenetére
Igen ki!
Feltettem egy gyári BIOS-t is a biztonság kedvéért de nem javult a helyzet.
@ZK:
Ha megbontjuk akkor pár dologra fény derülhet majd.@Laraxior:
Estére megnézem.A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
blaca83
őstag
válasz Laraxior #38517 üzenetére
Teljesen alap Windows asztalon minden terhelés nélkül:
GPU: 50C alatt
Memó:50C alatt
HotSpot: 50C alattHa bármilyen alkalmazást vagy YouTube-ot elindítok akkor a HotSpot kitör 70-80C-ra.
A Memó + Gpu az marad szépen 50 magasságában.Ha felteszem kéziben 100%-ra a ventit AB-ben akkor lehúzza a HotSpot hőmérsékletet is 43C -ra.
Ez nekem továbbra sem magyarázza azt, hogy miért nincs teljesítmény?
@Attix:
Természetesen 1 monitorral használom![ Szerkesztve ]
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
RazoR
veterán
Le szeretném cserélni a 3060TI-omat.
3440x1440 165Hz-re elég lehet egy 3080 vagy egy 3080Ti?
RT nem nélkülözhetetlen, elvagyok nélküle. -
-=RelakS=-
veterán
válasz SkyTrancer #38529 üzenetére
rosszul tudod.
3440 x 1440 = UWQHD
2560 x 1440 = WQHDA 21:9 körüli kijelzők mind "Ultra-Wide" (hacsak nem néztem be valamit)
A marketing meg az UHD-ra is ráhúzta a 4K-t.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
SkyTrancer
senior tag
válasz -=RelakS=- #38530 üzenetére
igaz köszi a korrekciót, mindenesetre 4k-ról valóban nem írt a kolléga
-
-=RelakS=-
veterán
Tegnap tűnt fel valami.
Ghostwire: Tokyo.
Mondom mintha ez a játék régen rángatott volna, lettek volna meredek frametimeok.
Aztán rájöttem, hogy a 3080 10GB-ja mégsem elég mindenre, mert a 3090-en 1080p-ben is 12+GB-ot eszikItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Attix82
addikt
válasz SkyTrancer #38529 üzenetére
Valóban.
FHD-ra is néha épp hogy elég egy 3090-es mindenféle butítás nélkül. FSR 3.0 jöhetne már több játékba
-
-
- = Zk = -
félisten
mih? 3090 elfogy FHD?.. wtf?! miről maradtam le?!...
milyen gém, hoool?!...." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
- = Zk = -
félisten
-
Csináltam még egy 2560*1440 Ultra FM8 tesztet. 100%-on teker szerencsétlen 3080Ti.
Nem rossz kimaxolva ez, de 4k-ra nem igazán való egy mai friss címben. 1440-ben még OK, 4k amúgy is ... -
4264adam
veterán
válasz Attix82 #38545 üzenetére
Attól még nem lesz egy jól optimalizált játék mert te szeretnéd
Kezd el inkább modolni vagy várj még 2 évet amíg néhány patch és a közösség modjai helyre kalapálják amennyire lehet. Illetve a szemednek higyj ne az ULTRA feliratnak.
Találsz beállítást alacsonyabban ami képi világot nem ront de hagy tartalékot a hardvernek.WZ2 pedig pontosan egy kijavított cím, láttad volna a WZ1-et.
[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
-
RazoR
veterán
válasz Attix82 #38547 üzenetére
Én csak FHD-val tolom de éppen elég a 3090-en
Ezzel az álltásoddal az a probléma, hogy a Szarfield-et veszed viszonyítási alapnak ami nem "életszerű"
A 3090 1080p-n mindenre IS elég kell legyen leszámítva pár optimalizálatlan f@s játékot, mint pl a Starfield
[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
Nem életszerű? Játszani akar az ember nem benchmarkozni. Ha pl 3440x1440 felbontásba rakod mehetsz lowon, hogy élvezhető FPS-ed legyen.
Gyakorlat számít , én csak a tapasztalatomat írom le, semmi több.
Diablo 4 tökéletesen fut, COD WZ2 FHD extreme 120-140 fps , Cyberpunk 2077 is rendben van, Szarfield 60 fps .
"Éppen" helyálló, ha 144 Hz vaj sima futását akarod élvezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest