- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
Új hozzászólás Aktív témák
-
PitLee
őstag
válasz proci985 #119651 üzenetére
A Zelda nem játék . . ."angol hülyék, hülye angolok"
https://www.warwickshire.police.uk/news/warwickshire/news/2024/july/anthony-bray-sentenced-to-four-months-for-possession-of-replica-master-sword/ -
Devid_81
félisten
VRR kompatibilis (HDMI 2.1) 1440p monitort lehet venni ertelmes aron, vagy felejtsem el?
Nem hajlitott, nem OLED kellene.
Illetve ha konzolhoz kellene egy 1440p monitor, (27" max) akkor mennyire lennek hatranyban ha csak HDMI 2.0 van + VRR ?[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
Valaki nagyjabol korvonalakban valaszolna-e a h*lye kerdesemre?
Miert eri meg a multiknak (Tesla pl) ilyen szinten befektetni prof GPU-kba?
Brutalis penz osszeget lapatolnak bele, de pontosan milyen haszonra lehet itt szamitani?
Visszahozza-e valaha a VGA-kba befektetett penzt?...
-
VTom
veterán
válasz Devid_81 #119661 üzenetére
A GPU-k számítási kapacitása nagyobb, mint a CPU-ké, és ez a lelke az összes AI modellnek(ML, DL, LLR, stb.)
Mindenki ezt tolja, mindenkinek más modell kell, de mindegyik bődületesen számításigényes.Röviden kb. ennyi.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Sonja
nagyúr
válasz Devid_81 #119657 üzenetére
Az eddigi tapasztalatom az, hogy k*va jó! Semmi problémám nem volt a G-sync-el, mindig problémamentesen működött minden játékban. Alapból a legrégebbi firmware volt rajta, aminél a hátsó kék világítást nem lehetett kikapcsolni. Viszont volt hozzá firmware frissítés, amivel már kikapcsolható volt. Azóta jött még egy új firmware, ami elvileg komolyabb problémát orvosolt, de én ezt nem tapasztaltam. Persze azért frissítettem.
A HDMI-t csak egy 4K-s Xaomi lejátszóval tudom kipróbálni, nem volt gond. Viszont a 4K-t lekezelni csak akkor tudta, ha egy opciót az OSD-ben bekapcsoltam (Console Mode). Viszont ezt írta is a manual, szóval nem gond. Elvileg így kezelné a konzolokat is, ami a nevében is benne van. HDR is van benne, de az nem olyan nagy szám. Nyílván ilyen kontraszt mellett nem sok értelme van. A hozzá való program (Dell Display Manager), ami kiváltja a monitor OSD-ben való mászkálást az egész jó. Folyamatosan fejlődik, plusz opciók is kerülnek bele. Ami nekem szemet szúrt, hogy ha közelebb van az alap 48Hz/fps-hez a játék fps-e, akkor érződik, hogy valahogy nem az igazi. Legalább 60fps meg kell nekem lenni, hogy minden rendben legyen. Ellenben 100fps felett nem érzek semmi különbséget. Nyílván ez egyéni probléma, mivel csak Only Single, Casual Player vagyok már jó ideje.Ha esetleg van konkrét dologra kérdésed, jöhet.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Devid_81
félisten
Business szempontbol ez miert jo?
Ekkora befektetesnek megkellene terulnie, illetve penzt kellene generalni hosszu tavon.
Vagy most hideghaborus allapotok vannak AI teren, mindegy mennyi penzt olnek bele, csak valaki elmondhassa magarol, hogy jobban all mint a masik fel?...
-
Devid_81
félisten
válasz Sonja #119663 üzenetére
Igy elsokorben nekem ennyi eleg, koszonom!
Meg megnezem mit hoz a jovo, nem gondolnam, hogy tudok jelenleg barmit is venni, de ha igen akkor olyan monitor kell(ene) ami jo PS-hez es akar PC-hez (csak jatek semmi mas)
Meg a Samsung 27" G40B 240Hz Odyssey is szoba kerult nalam, tokeletesen eleg lenne nekem az 1080p, legalabb "olcso" etetni annyi pixelt es nem kell bohockodjak 400W+ VGA-kkal.
Plusz meg olcsobb is ez a monitor, -100 font a Dellhez kepest, jo persze megvannak a hatranyai is, de nekem eleg vmi olcso cucc, mar nem tudok erre a hobbyra annyit kolteni mint anno tudtam....
-
Devid_81
félisten
válasz Raymond #119666 üzenetére
Oh most olvastam ujra (picit keson) az eredeti monitoros kerdesem/hozzaszolasom.
Szoval egy lenyeges dolog azert kimaradt, my bad
Konzolhoz kellene elsosorban most meg a monitor, mivel csak az van, viszont felmerult bennem valami olcso PC gondolat is.
igy 1080p de nagyon max 1440p jonne majd szoba.Mindenestre majd nezem az arakat, lesz most Amazon Prime Day, hatha vmi akcios lesz a ketto kiszemelt monitor kozul.
[ Szerkesztve ]
...
-
Raymond
félisten
válasz Devid_81 #119668 üzenetére
A VRR kovetelmeny a problema, mert per pillanat az olcso 27" 1440p 144-165Hz monitorokkal Dunat lehet rekeszteni, ez a mainstream. Csak hozzateszed a hivatalos VRR tamogatast es akkor eljutsz azokhoz a 280-300EUR Dell-ekhez. TV-bol sincs olcsobb VRR-al mert ott is kell a 120Hz nativ frissites a kijelzonel es 500EUR+ ahol ezek kezdodnek.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Devid_81
félisten
válasz Raymond #119669 üzenetére
Az RTINGS-en irjak a Samsungrol, hogy "It has native FreeSync variable refresh rate (VRR) support"
Lehet utana kellene mar nezzek ennek a VRR dolognak, hogy most ott mik a buktato dolgok.Szerk : asszem meg is van a valaszom, HDMI 2.1 kell a 120Hz-nek 4K/1440p mellett.
HDMI 2.0 csak 60Hz-re eleg 1440/4K mellett.[ Szerkesztve ]
...
-
cyberkind
félisten
válasz KAMELOT #119675 üzenetére
Nekem ez van, hasonló áron vettem én is, a következő sok év múlva ugyanez a vonal lesz, csak 32-ben és 4K-ban, bitang jó.
Se hajlított nem kell, se 21:9 meg a többi, ez a legjobb út.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz KAMELOT #119675 üzenetére
Az Asus 4x annyiba kerul mint az 1080p-s Samu, a Dell mar 6x annyiba kerul
Kb annyit fogok osszesen gepre kolteni mint a Dell (£1200-ert talaltam hirtelen)FHD mellett lehet csak kis penzbol koca-jatekoskent "boldogulni".
Max akkor lesz hiper-szuper csucs konfigom ujra ha nyerek a lotton...
-
Raymond
félisten
-
Sonja
nagyúr
Reddit topikban (piracy) a kérdező ezzel nyitotta a topikot: Websites for unpopular movies?
Egy válasz ez volt rá: A website for unpopular movies? Nowadays, Disney.
LOL!Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
válasz FLATRONW #119685 üzenetére
Ebbe max ott tudnek belekotni, hogy
1, 4070 12GB rammal nem lesz eleg 1440p-re hosszu tavon
2, Nem minden kiszemelt jatekban van DLSS/FSR, bar meg kell hagyni szerencsere az uj jatekok nagy resze mar azzal jon.
3, a leheto legolcsobban szeretnem osszerakni a gepet....
-
Devid_81
félisten
Nem tudom ennek mennyire kellene hinni, a 2 slotos 5090 pletykaval valahogy nehezen fer ossze.
...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest