- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cyberkind
félisten
Ami kihasználná a gépet rendesen, mint az excímek? Alig van rá, és szinte minden ki lett dobva az előző genre.
Ha nem lett volna egy konzolom se az 5 előtt, tele lennék újabbnál-újabb játékokkal, de így alig van valami.
Raymond
Én excímeket akarok, ahogy anno voltak a másik genre, itt alig van valami figyelemreméltó, az utolsó talán a Spiderman 2 volt, de az se az én világom.De írhatnám azt is, hogy ez lesz az első gen, ahogy a Sony legjobb csapata egy új játékot se fog a piacra dobni, mivel nagyon jól sikerült a sakkozás a GaaS szarokkal.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
-
nagyúr
válasz Devid_81 #119263 üzenetére
Vagy fordítva, még mindig annyi AM4 fut régi procival, akik nem akarnak mindent cserélni, hogy látják benne az üzletet, hogy legalább egy CPU cserére rávegyék őket.
Legalábbis ez az AM4 életben tartás, szerintem inkább nem érdekük, hisz ott az AM5, azt kell tolni.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
proci985
MODERÁTOR
válasz FollowTheORI #119264 üzenetére
am5 brutalisan draga lett konfigszinten, alaplaparak elszalltak, DDR5 szinten draga.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
nagyúr
válasz proci985 #119265 üzenetére
Azért a DDR5 annyira már nem vészes.
Én még 2022 decemberében 122K-ért vettem a 6400-as G.Skillt, most ez 52-55K környéke, még így baromi rossz forint mellett is. Nyilván még van pici felára, de ha azt nézed, hogy pl ez a 6400-as is vígan megy megfelelő lapban 8000+-t az nem rossz.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
A lapok igen, bár azért B650 lapokból már van relative racionális árú is... a memória meg ma már szinte alig drágább... szóval ez nem teljesen érv már.
Ha valaki teljesen új gépet épít, semmi értelme AM4-re építeni.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Raymond
félisten
A DDR5 mar nem draga es a lapok ara is lejebb ment de persze nincs azon a szinten ahol az AM4 volt plusz a regi AM4 lapok most meg olcsobbak. A masik dolog hogy tobb normalis aru belepo es kozep DDR5 apot talalsz az Intel oldalon es a nem-K i5 procik is jo aron vannak ezert nehezebb az AMD-nek konkuralni. Hiaba van hasonlo vagy jo aron egy mondjuk 7600-as Ryzen ha nincs hozza normalis arul lap igy egy i5-13400 es B-s lap meg mindig olcsobban jon ki.
Szerk: sot, az igazan utos az hogy a Z690/Z790 lapok milyen olcsok az X670/X670E-hez kepest.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz FollowTheORI #119267 üzenetére
jo, mondjuk A620 meg van mar 100 eur korul is
meg ahogy nezem 2x32es 5200as memoria is van 200 euro korul.
szoval ja, ha teljesen uj setup kell, akkor AM4 mar annyira nem versenykepes
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
-
Raymond
félisten
Vocsu gona duu? [link]
-
Devid_81
félisten
válasz Devid_81 #119209 üzenetére
Jelentem kiprobaltam a Playstation Portalt.
Tapasztalatok:
1, ha a PS5 is WiFin kapcsolodik az internetre akkor esely nulla, hogy a Portal kapcsolodik.
2, ha a PS5 lan kabellel van osszekotve akkor a Portal vegre hajlando kapcsolodni egyszeruen amennyiben ugyan azon a halozaton (routeren) vannak a gepek.
3, Ha mobil netrol kapcsolodik internet megosztassal mindket gep akkor sincs gond, egyszeruen kapcsolodik egymashoz a ket gep.
4, Ha a PS5 lan kabellel van bekotve es a Portal egy teljesen masik internetre kapcsolododik (router) is letrejon a kapcsolat, mukodik.
Kerdesre a valasz, igen lehetsz barhol a "vilagon" a Portallal amig a PS5-on van net es a Portalnak is van net addig mukodik a kapcsolat (ugy ahogy, reszletek lejjebb)Nah akkor jojjon a tapasztalat.
1, Tokmindegy mit csinalsz nem fog menni, ne is idegesitsd magad ezzel a verzioval. Valoszinuleg a router beallitasokat kellene kitalalni es mukodne, de...olvass tovabb inkabb.2, Amennyiben raulsz a routerre kezedben a Portallal es melle drotozod a PS5-ot akkor is lag parade, eleg durva latency van sok esetben, hang akadasokkal.
Erzesre kb 15-20FPS ha lehet, jo szaggatos jatek-szeru "elmenyt" ad. (igazabol nem ad de mindegy)
Nagyobb mozgasoknal fingod nem lesz, hogy merre nezzel, mit csinalj.
Allopkephez viszont tokeletes...3, Lagparade, csuszasok, hang akadasok, elvezhetetlen "elmeny" finoman szolva, hozzateszem nem sokkal rosszabb amugy, mint a 2-esnel leirtak.
4, Vicc kategoria, amikor azt mondom hogy lag van akkor itt netfuggoen 20-40mp "kesesek" vannak.
Hozzanyulsz a controllerhez, majd lerakod pihenni, varsz es a jatekban a karaktered egyszer csak elkezd mozogni egy fel perc mulva.
Majd ha szerencsed van beszakad a kapcsolat, ami amugy sem volt jo semmire sem.;tldr: raklap sz@r ahogy van, kar volt kiadni igy ahogy van, ha szivatni akarod magad akkor hajra, en szoltam
...
-
cyberkind
félisten
Recsizőgép on.
-
Devid_81
félisten
válasz Devid_81 #119274 üzenetére
Nah meg egy utolso gyors teszt erejeig kiprobaltam amit neten olvastam, hogy TV-bol kihuzott HDMI, PS routerbe kabellel es szo szerint router mellett allva a Portallal teszt, igy is szaggatos max 15FPS maszat az egesz, elvezhetetlen pont.
Ahogy olvasom a hozzaszolokat egy egy review alatt ez a ket verzio van, user sziv vele, akadozas, halozatrol ledobalas stb, vagy a user marha boldog vele es minden szuper.
Gondolom egy masik router csodakat okozna, de biztos, hogy nem fogok kolteni ra, hogy teszteljek a Sonynak a sajat karomra.Ugyanitt Playstation Portal megkimelt, tesztelt es sokat szidott allapotban elado
...
-
VTom
veterán
-
Raymond
félisten
válasz Devid_81 #119279 üzenetére
Ne aggodj majd valamit kitalalnak addigra. A RAM vagy az SSD vagy mindketto felmegy, jon valami coin vagy hasonlo es lottek az araknak
Meg mindig amondo vagyok hogy majus es junius (majus masodik hettol junius elso vagy masodik heteig) erdemes cuccokat venni, eddig szinte mindig akkor voltak a padlon az arak. Egyebkent aranylag jo arak vannak most mar (vagy meg az SSD-knel) mindenre. Van mar elheto aron mini-ITX alaplap, vannak a 24GB-os DDR5 modulok igy ehet 48GB ami sokaig jo lesz. A procik ara lezuhant, 200eur alatt van R5 7600, 232eur-ert van tray R7 7700 az MF-nel, 48GB DDR5-6000 160eur, 32GB ugyanez 100EUR, 4070S kartyak 600eur, 7800XT-k 530-540eur, 2TB gyors NVMe SSD 150eur (a belepok 110eur). Lehet itt mar gepeket osszerakni most is.
-
Devid_81
félisten
válasz Raymond #119280 üzenetére
Egy WD Black SN850 1TB-osom van a fiokban.
Meg tavalyelott vettem Black Fridaykor, azota se nyultam hozza, a dobozaban all.
Ram nekem 32GB boven eleg lenne, VGA-bol barmi ami FHD-ra tokeletes.
Nincs mar nagy igenyem, mert nagyon alkalmi jatekos lettem.Megnezem majd nyaron, hogy mizu
...
-
Raymond
félisten
Gran Theft Redemption 3 [link]
-
cyberkind
félisten
Csak érdekességképpen, The Callisto Protocol, max graf, igen, a ray tracing is, a különbség annyi, hogy az egyik (bal) esetben csak Fsr 2 quality van, a másik esetben meg Fsr 3 quality és Frame Gen van (mod, mivel hivatalosan a játék Dead Space ezer éve ). Legalább ez is eljött másfél év után, hála a moddereknek.
Nálam ez nagyon szarul futott volt még 1440p-n is, nemhogy 4K-n.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Devid_81
félisten
...
-
Raymond
félisten
Linus-ek felfedeztek hogy letezik kaszalas [link]
-
Raymond
félisten
Egyelore az elso 3 epizodot lattam a Fallout sorozatbol csak, de szerintem nagyon jol sikerult.
-
t72killer
titán
Csak félig off, falra mászok az ebayes eladóktól . Szerintetek egy éveket futott, lejárt garis VGA-nak mennyi árkedvezménnyel kéne futnia a bolti vadiúj, 4-5év garis példánnyal szemben? Felső-közép karikra gondolok (mostani 4070 és az azonos teljesítményű 3080asokra). Agyam eldobom, hogy a több ÉVES használt cuccát képes annyiért felrakni, amennyiért a boltban újat-jobbat-garisat kapok.
Mifelénk ez a használt tornacsukáért is pénzt akarok + jajjmegveszemgyorsan, mert 3 pennyvel olcsóbb, mint a bolt mentalitás érzésre az utóbbi időben harapódzott el nagyon
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
Devid_81
félisten
válasz t72killer #119299 üzenetére
£500-ert jo vasar lenne, de Oszre mar mindenfele pletykan is tulleszunk az uj generaciorol, veszelyes otlet next gen elott venni 1-3 honappal
Ha most nem surget semmi akkor maradjon ami van.
Oszre/telre mar lesz Intel/AMD/Nvidia-bol is valami uj.Egyedul az Intelben bizom, hogy olcso lesz es olyan amilyen...a masik ketto egymas kezet fogva setalnak korbe korbe a jatszoteren belerohogve az arcunkba, ertelmes VGA-t megfizetheto aron egyiktol sem varok
...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Külpolitika
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD FX