Új hozzászólás Aktív témák
-
psykie
aktív tag
válasz steve7777 #23571 üzenetére
Hali!
Nekem egy Gigabyte 8800GTS-el volt problémám, ez is gyárilag emelt órajelű, sokszor fagyott játék közben, meg "beszemetelt" a kép, újraindult a gép, egyik srác javasolta akinek szintén ilyen kártyája van mint nekem, és szintén ilyen hibákat produkált, hogy csökkentsem az órajeleket mert úgy stabil, na én ezt már nem próbáltam ki visszaküldtem a kártyát, nem azért vettem gyárilag tuningoltat, hogy utána visszafogjam...ez volt kb. 2-3 hete, azóta várom a cserekártyát mivel gyári garis volt a cucc
-
DRPCDoki
tag
válasz KTompi #23596 üzenetére
Azt tudom, azzan nincs is semmi bajom, nem is akarom kikapcsolni, csak ebből következtettem arra, hogy esetleg nem lehetne-e mégis szabályozni a fordulatszámát windows alatt, mert eddig nem sikerült. Xpert Tuner progi tudja ezt, de az én karimhoz nem kaptam ilyen progit, ezért próbálom megszerezni valakitől, hátha azzal tudom majd szabályozni a ventit winfos alatt. (rivával eddig még nem sikerült, de az utsó hsz-em óta nem is próbáltam, mert most értem haza)
-
DRPCDoki
tag
válasz sakal83 #23613 üzenetére
A te karid tényleg Xtreme Tuner, vagy olyan, mint az enyém? (ipon-tól rendeltem Galaxy 8800GT HDMI-t, a képen Galaxy CM volt, Xtreme Tuner progit nem kaptam hozzá, a hűtés viszont Xtreme Tuner) Az én kártyám úgy néz ki, mint ez, asszem annyi a különbség, hogy a tápkábeleknél a vmod jumper nekem nem kék, hanem sárga, a kártya elején nekem csak 2 "tű" van, és nincs rajta jumper. A dozora nekem nincs Xtreme Tuner logó vagy micsoda, "rajzolva". Az Xtreme Tuner progi asszem, hogy külön lemezen kell, hogy legyen, ha kaptál hozzá, legalábbis a guru3d-seknek úgy volt. Ha mégis kaptál hozzá Xtreme Tuner progit, akkor pls. majd valahogy küldd el nekem is. (habár már írtad, hogy nem találtál ilyent, de hátha...)
[ Szerkesztve ]
-
Jimmy66
senior tag
válasz DRPCDoki #23657 üzenetére
Pedig azt írja, hogy az Xtreme Tuner CD-t a doboza tartalmazza.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
válasz raziel01 #23632 üzenetére
Konstans 50, ill. 60 között nincs is, ellenben ha ezek közül az 50-es mondjuk lemegy 20-ig néha, a 60-as meg csak 30-ig, akkor az utóbbi érezhetően sokkal jobb. Más: szerintem a 9600GT lesz lassan a legjobb vétel, sőt már lehet az is. Van pl.: 42-ért kiskerben. És ez még lejebb fog menni nagyon hamar.
I am having fun staying poor.
-
DRPCDoki
tag
Az egyébként normális dolog, hogy a szőrös fánk nem folyamatosan megy, hanem pár másodpercenként megakad, de tényleg csak egy pillanatra, és aztán megy tovább?
[ Szerkesztve ]
-
Boci_83
őstag
válasz Jimmy66 #23662 üzenetére
Nem Xtreme Tuner néven árulják.
Csak a hűtő olyan rajta. Sem a dobozon nincs feltüntetve, sem a kártyán. Az én véleményem az hogy megbuktak az Xtereme Tuner teszten, és kiárulják mint alap órajeleken futó kártyákat, mert felépítésük egyébként teljesen megegyezik az Xtreme edition-nel... de ez csak az én véleményem.**********
-
DRPCDoki
tag
Legbosszantóbb dolog nekem most az, hogy szőrös fánk akad, sőt leáll vele a gép, atitool artifact scanning-nél csinál olyant, hogy megáll az atitool, meg csinál "rózsaszín képernyő"-t, meg ilyen fura dolgokat, volt olyan, hogy alapórajeleken fórumolvasás közben az egész képernyőn nem jelent meg semmi, 1x csak olyan volt, mintha kikapcsoltam volna a monitort, nem fagyott a gép, de nem reagált numlock-ra meg ilyenekre, csak elég jelentős késéssel, szal fura dolgokat csinál. Az a gáz, hogy nem tudom, mért csinál ilyeneket. Rossz lenne a kari, vagy nem tetszik neki a tápom? Tápot meg nem tudok kérni semelyik havertól, mert nekik gyengébb van, rokonok közül sok helyen van, hogy nincs is pc, szal nem tudom mit csináljak.
[ Szerkesztve ]
-
Zsoo21
aktív tag
Akkor ez jó vagy nem Galaxy 8800GT Xtreme Tuner.
Gigabyte-P35C-DS3@F5 rev. 2.0, Core2 Duo E8400@3GHZ , 4*1024MB DDR2 1066Mhz Kingmax, MSI 8800GT-T2D512E-OC,
-
Sárpac
nagyúr
Az új galaxyk már mind butítva vannak látszik is kevesebb stab kocka és kevesebb fet!
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
DRPCDoki
tag
Ha valakinek van valami tippje, hogy mit lépjek, lehetőleg ne tartsa magában.
-
Drizzt
nagyúr
No, hát nekem úgy tűnk 684/1728/1078 a kártyám vége. Bár nem biztos, hogy pont ez, 1%-kal nagyobb gpu/memmel már gáz volt, 1 óra után atitool lökött egy errort. Tanulság: ha teljes stabilitásra törekszel, az artifact testert nem árt egyszer vagy 3 óráig tolni. Mondjuk Gpu caps viewer is ment a háttérben. Artifact testernél meg nem kell ott ülni, simán meg kell nézni, hogy az alsó idő megegyezik-e a az ablak címsorában levővel, ha igen, akkor nem volt hiba. Mindenesetre megint azt látom, hogy ennél a procinál nincs értelme húzni a karit, mert 3dm csak 1000 pontot nőtt, pedig magasabb volt a tuning.
-
Drizzt
nagyúr
válasz mazda626 #23670 üzenetére
Semmi különös, gondolom GT200 majd odatesz, az sincs olyan messze. A 9xxx széria a 9600-on kíül kb. marketingfogás, illetve azért a kisebb szabályozottabb fogyasztás a valódi újdonsága. Meg ki tudja mi lesz még azokkal az eredményekkel, ha tényleg kijönnek a karik.
-
Kelvin
őstag
válasz DRPCDoki #23669 üzenetére
Ha jól szellőzik a házad akkor nem szabadna ezt produkálnia.Két dolgot tehetsz hűtést cserélsz(ez a későbbiekben is jól jöhet) v kiegészíted a kártyájét ha ezt nem akarod v ezután is szarakodik vidd vissza gariba.
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
mazda626
addikt
-
Dr.Én
veterán
válasz banderasz77 #23647 üzenetére
Hát ez nem semmi, ezt hívják lassan túl népesedésnek.
WOT: kissio
-
DRPCDoki
tag
válasz Kelvin #23673 üzenetére
A ház "elvileg" jól szellőzik, mert elől 2db 80 mm-es venti, az oldallapban és a tetőben 1-1 80mm-es venti, hátul 1db 120mm-es venti.
A tápomról: Chieftec HPC-420-302 DF tápom van, ami totál megegyezik ezzel a High Power táppal. Ugyan azok a paraméterei hajszál pontosan, külsőleg is ugyan úgy néz ki teljesen. (szellőzés szempontjából is érdekes lehet a táp) A linkelt oldal közepe táján találhattok egy táblázatot (DC output), itt vannak a táp fontosabb paraméterei, nekem ugyan ezek vannak a táp kézikönyvén. (asszem itt a 12v-os ágakat lesz érdemes megnézni) A galaxy ajánlása pedig a következő: Minimum 400W or greater system power supply (with 12V current rating of 26A) Szerintetek (elvileg) elég erős a tápom? Mert másnál asszem galaxy karin volt olyan, hogy asszem a szőrös kocka akadt, de nem artifactolt, ha a 2. tápcsatit nem dugta rá... Nekem viszont rá van dugva mind2, és mégis csinál érdekes dolgokat a vga, pedig van hűtés a FET-eken is.Hűtőcserével alapból úgy voltam, hogy majd meglátjuk milyen a gyári, aztán ha nem tetszik, akkor S1, ventim meg van úgyis 2db 80mm-es, amiket nem használok, azok jók lesznek S1-re. Ha meg nem is hangos a gyári, meg elég erős is, akkor esetleg marad. Csak így, hogy nem tudom, mi a fura dolgok oka, nem tudom, mit csináljak. Ha valahogy sikerülne kideríteni 100%-ra, hogy a táp jó-e vagy sem, az szerintem sokat segítene. Csak, ha veszek másik tápot, az nem 2 Forint, és akkor lehet, hogy a táppal nem is volt semmi gáz, feleslegesen nem szertnék pénzt kiadni. Táp gyenge neki vagy szar a kártya, vagy esetleg hűtés...nem tudom...
[ Szerkesztve ]
-
DRPCDoki
tag
válasz Kelvin #23673 üzenetére
A gariztatást nem tudom, hogy érdemes-e megkísérelni.
Az ipon GaranciaFutár-ral kapcsolatos fontosabb infók:
2.5 Hogyan adjam át a futárnak a garancia problémás terméket?
- A terméket kérjük biztonságosan becsomagolni, illetve egy papírra a hibát
feljegyezni és a garancia papírral együtt mellékelni. Eredeti garancia papír nem szükséges,
elegendő egy fénymásolat is.2.6 Mennyibe kerül a GaranciaFutár?
- Jogos garanciaproblémánál ingyenes, amennyiben a termék hibátlannak bizonyul a
házhozszállítás díját, bruttó 2400Ft-ot számolunk fel, ezért az Ön érdekében kérjük, csak
akkor vegye igénybe ezt a szolgáltatásunkat, amennyiben 100%-ig megbizonyosodott a garanciális
problémáról.Szóval, ha jól értem, akkor le kell írni nekik, hogy mi a gond, ők majd megnézik, próbálják reprodukálni a hibát, és ha úgy látják, hogy semmi hiba, akkor fizethetek... Szóval szerintem arra kellene valahogy rájönnöm, hogy a táp elég erős-e, de nem igazán tudok kölcsön tápot, ami elég erős lenne.
-
Kelvin
őstag
válasz DRPCDoki #23678 üzenetére
A tápod biztos elég neki, a chifi nagyon jó bár egyszer volt egy szériahibás de az asszem a 410W-os.A garanciafutár annyi,h neked kell beküldeni futárral az adott címre a kártyát de biztosabb ha felveszed velük a kapcsolatot.És szerintem ha ennyi pénzt kiadtál és még egy hét próbálkozás után sincs örömöd benne ergó nem tudod használni ne hezitálj!Beszélj velük és gariztasd!
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
DRPCDoki
tag
válasz Kelvin #23679 üzenetére
Lehet, hogy gariztatás lesz belőle, még nem tudom, várom a többi kedves fórumozó véleményét is. A a táp fontosabb adatai (az oldal közepe táján), ezt nézzétek meg pls, és a galaxy ajánlását: Minimum 400W or greater system power supply (with 12V current rating of 26A) is vegyétek figyelembe.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DRPCDoki #23680 üzenetére
A 400W csak ajánlás. A gépem teljes terhelés esetén sem eszik többet 370W-nál tuningolva. Mértem. És ez a hálózatból felvett teljesítmény volt. Konfigom az adataimnál.
Szerintem nem VGA gondod van. Dobd át a kártyádat egy másik gépbe, ha lehetőséged van, és ott teszteljétek. Ha abban jól működik, és hibátlan minden teszben alapórajelen, akkor a gép többi részénél keresném a hibát. CPU, RAM alaplap.
[ Szerkesztve ]
-
Alpachino
veterán
válasz DRPCDoki #23680 üzenetére
A három napos cseregari határideje lejárt ? mert ha nem, akkor könnyebb dolgod lesz, és ha tényleg produkálja a hibát, akkor azonnal cserélik.
Játékokban próbáltad, alapórajelen eredeti gyári beállításokkal ? A tápodnak bírnia kellene, nekem a 350W-os FSP a lenti tuningolt konfigomat simán elviszi.
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
DRPCDoki
tag
válasz Alpachino #23682 üzenetére
Szerdán jött meg a kari, de mondom csinált olyat 1x, hogy fórumozok, és mintha ki lenne kapcsolva a monitor, meg félig-meddig le lenne fagyva a gép. Meg csomó ilyen hülyeséget csinál, amiket írtam. Cseregari nem tudom, van-e, mert ipon-os garis papíron ilyenek vannak írva hogy, "mennyiség 1db, garancia 24 hónap, cseregarancia nem".
[ Szerkesztve ]
-
Alpachino
veterán
válasz DRPCDoki #23683 üzenetére
3 napos cseregari van, annélkül, hogy feltüntetnék !
Tehát még beleférsz a 3 napba, ha holnap reggel bejelented a hibát. De akkor most ne fórumozgass hanem, nyúzzad a karit játékokban, hogy biztosan produkálja-e az általad említett hibákat, ha igen, akkor, reggel telefon és garanciafutár.De azért később számolj be a fejleményekről.
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
DRPCDoki
tag
válasz Alpachino #23684 üzenetére
Mit toljak, milyen gémet? COD4 neten megfelel? (csak muter agyonver, mer msn-en kellene beszélnem valakivel házi ügyben még meg minden, szal elég hülye egy helyzet ) Vagy milyen gémet ajánlasz, ami szerinted legalkalmasabb erre? Csak ha esetleg nem jön ki hiba játékban, akkor az megint totál szívás, pedig tudom, hogy valami nincsen rendben, mert mióta megvan szegény karcsi, azóta itt szenvedek vele...
[ Szerkesztve ]
-
muxi-muxi
senior tag
válasz #96302336 #23681 üzenetére
Úgy van, sőt még egy jó minőségű 350-nel sincs semmi probléma, a Core2.es rendszered van. (Coolink CoolAP DX-400, retró cucc, 1 sata táppal). A gép minden komponensére van megfelelő tesztprogram (CPU - orthos, dualprime, MEM - memtest, VGA - AtiTool).
Én úgy keresnék hibát, hogy
-minden alapon (ha itt is hiba van, akkor már esélyes egy alkatrészhiba - amúgy csak antituningos a cucc)
-a komponenseket EGYESÉVEL a maximumig húzni, aztán kombinálni a dolgot (pl: memória-proci / proci-memória / proci-memória-vga.Játék tesztre? HÁT A CRYSIS. Nálam azzal fagy a leghamarabb a vga, ha túl van húzva. (De idáig el sem kell menni, elég, ha AtiTool szőrös kockáját nyaggatod meg)
[ Szerkesztve ]
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
DRPCDoki
tag
válasz muxi-muxi #23686 üzenetére
Hát memtest volt, orthos is volt, több mint 8óra 10-es prioritáson (ezek már rég ki vannak tesztelve, szal elvileg betonstabilnak kell lenniük, mert már vagy 1 éve teszik a dolgukat a legkisebb hiba nélkül), atitool alapon nem hibázott 1 óráig toltam, de volt pl. h húztam a memót, és rózsaszín képernyő, aztán megint húztam ugyan odaáig és semmi gáz, 1 óra lefutott. Szal ennél bizonytalanabb már nem is lehetnék, hogy mit csináljak, ráadásul beteg vagyok, és pótolni is kéne a dolgokat, meg még itt ez a vga ami vagy hibás vagy nem de érdekes dolgokat produkál a gép, mióta be van szerelve....
Atitool szőrös kockájával szórakoztam legfőképpen...
[ Szerkesztve ]
-
buherka
addikt
válasz DRPCDoki #23683 üzenetére
Próbád meg úgy is hogy "szűz" molex csatin legyen a kártya, tehát azon az éren ne legyen más.
Valamint húzz le azokat az áramzablókat amik nem feltétlen szükséges a bootolláshoz.
Pl.: venti, DVD író, neon, stb.
Aztán próbálkozz.
Volt már itt arra is példa, hogy egy 400W-os FSP Zen nem bírta el a GT-t.Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
DRPCDoki
tag
válasz buherka #23689 üzenetére
"szűz" molex csatin van, azt (asszem tegnap) megoldottam, jó sokáig tartott ameddig elrendeztem a kábeleket (most kézmosás, és megkeresem a lehúzandó dolgokat, aztán mehet mondjuk szőrös fánk egy kicsit? mondjuk 10-20 percig, addig ki szokota kapcsolni a gépet) A szőrös fánk csak nálam "akadozik"? Neked asszem már nincs fent pl., de neked csinált ilyet? Normális dolog ez szerinted?
[ Szerkesztve ]
-
DRPCDoki
tag
nah lehúztam az emlétett dolgokat, mostmár csak a vga, a proci és az alaplap van a tápra dugva, nomeg a rendszervinyó (oldallap lent van) eddig a szőrös fánkot néztem meg, és nézem is még, és még mindig meg-meg akad
[ Szerkesztve ]
-
djtoomi
addikt
Nah, ma újra visszaléptem a klubba, 2900pro még emgvan, de sikerült szereznem egy oem, 8800gt-t, gainwardot, de még elvileg ez első verziós, nem tom, srác nem angyon értette mi van. A régiről emgmaradt a vf700, igaz sünik elkallódtak, feldobtam rá, és ez lehegalább húzható valamennyire.Gyári órajele az 600 volt gpu-nak, memnek 900, gpu megy 700-on, ramot nem angyon húzta, borda nélkül nemmertem, de 950-en az is megy. Régi ment kb 10.500 pont körül, ez megy szépen, holnap jön a nagy teszt, mert szereztem rá egy vizesblokkot, és holnap kapom meg a vízhűtésem összes daranját, szóval a nagy teszt holnap jön. Addiigis: [link]
És valami baj történt, emrt benéztem procihűtő levételnél vmit, és rábaxodott a 9500-as a legszélső crucira, és azóta az kihalt, többi meg nem szeret 4-4-4-12-ben menni, bár 2-t nem próbáltam, lehet dual channel hiánya miatt van ez.Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
steve7777
csendes tag
válasz psykie #23653 üzenetére
Helló.
Valószinűleg én is gariztatni fogom. Ha nem veszem vissza az órajelet, akkor 10 perc se kell, és lefagy a játék. A tököm ki van vele. De még ha visszaveszem se tökéletes, mert "akadozik". Probáltam visszavenni a felbontást, a minőséget LOW-ra, de még akkor is
Gigabyte P35-DS3 Rev2.0, E8200 , Kingmax 2x1Gb 800Mhz, Gigabyte 8800GT OC 512Mb Zalman, Chieftec 500W, Cooler Master CM-690
-
DRPCDoki
tag
2000 másodpercig toltam a szőrös fánkot, de a gép nem állt le, mint ahogy azt eddig csinálta.
-
Hunyus
senior tag
Nekem GAINWARD "GOLDEN SAMPLE" 512MB 8800GT van és eddig semmi bajom nincs vele,a Crysisnél is be állítótta a grafikát nagyon magasra szóval eddig jól viselkedik a vga
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos autók - motorok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest