Új hozzászólás Aktív témák
-
fefe5
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérniAdott egy Acer Aspire 5742 laptop,olyat produkál,hogy random kikapcsol,újra indul,van amikor a boot-ig sem jut el és máris újra indul.A vinyót megnéztem másik gépen a Sentinel szerint 100/100-as.
Mi lehet a hiba forrása? Memória? Processzor? Lap?
A segítő válaszokat előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
aakosch
tag
Adott egy Asus X55V notebook. A touchpadje eleinte működött, de aztán elkezdett hülyéskedni. Szaggatottan érzékeli az érintést, össze-vissza ugrál a kurzor, random érzékel bal egérklikket. A laptop tegnap lett bekapcsolva először. Mivel már a windows telepítése alatt is jelentkezett a probléma, nem softwares problémára gyanakszom. Ahogy néztem egy Elantech gyártmányú van a laptopban. Próbáltam mindenféle drivert telepíteni, de nem segített. Valami ötlet?
Előre is köszi! -
TommyNagz
senior tag
válasz aakosch #9902 üzenetére
Win telepítő alatt csak egy szabvány driver van, ezért nem működik ott még rendesen. Nézd meg aida-val, hogy tuti Elan touchpad van-e benne. Ha igen, a gyártótól kapott drivert tedd fel, az Elan oldalán úgy tudom semmi nincs, csak egy jótanács, hogy a gyártónál érdeklődj. Ha viszont jó driver van fent és szar a touchpad, akkor tényleg hardveres a hiba. Nekem olyan már fordult elő, hogy Elant írt ki a gép, de Synaptics touchpad volt benne.Aztán elment szervizbe és a felső burkolattal együtt a synaptics touchpadet elanra cserélték...
encapsulation dot1q
-
D-Roy
tag
Sziasztok!
Notebook zsanér csavar, t6-os torx csavarfej el lett darálva / "nyalva".
Ilyen pici méretben létezik balmenetes kiszedő? 6-ból 4 kijött, 2 feladta.
Éljen a menetrögzítő.
Félek az elfúrástól, van valaki, aki rutinos a dologban és tudna segíteni vagy ajánlani valakit?Köszi!
Think Different.
-
janos80
senior tag
sziasztok
van egy acer 5920g laptopom. videokartya csere miatt frissiteni kellett a biost. elotte mar parszor ezzel a geppel csinaltam ilyet,de utoljara kifagyott a windows iras kozben. az tunt fel,hogy a folyamat jelzo csik nem ment tovabb... majd mit tudtam tenni, a fokapcsoloval ki kellett kapcsolnom,mert semmire nem reagalt.
elotte mar ez a bios is volt rajta,csak mivel az elozok nem bizonyultak jobbnak ezert vissza akartam tenni az altalam legjobbnak velt biost. csak hat most kifagyott..
a kikapcsolas utan semmi jele az eletnek. semmi nem porog fel,a laptop nem indul.
ez normalis jelenseg,ha a bios chip iras hibas lett,vagy esetleg mas lehet a hiba?
koszi a valaszokatudv
Janos -
erikjoee
tag
Sziasztok' Van egy régi acer laptopom. Az a baja, hogy bekapcsolom eltelik 5 másodperc és leáll a hűtője csak felpörög hangosan és leáll. De ha be lépek biosba akkor is leáll. Mi lehet a probléma?
-
ScrapUnit
aktív tag
válasz janos80 #9917 üzenetére
Újra kell írni a bios-t a chip kivételével, vagy szerezni kell egy hibás lapot, amin jó a bios és arról átrakni a chipet. Ha afrissítés lefagy, megszakad, akkor annak a bios-nak annyi (mármint a bios programnak).
::::::Xiaomi Mi11i SnapDragon Powered::::::pü-t hamarabb észreveszem! Ha nem veszem fel a telefont, írj pü-t! {30/912-7553}
-
-
sptkyle
senior tag
válasz erikjoee #9920 üzenetére
Elsőre arra gondoltam, hogy hőm. leszabályzás. De az 5mp még ahhoz is kevés.
Másodszorra az jutott eszembe, hogy esetleg valami fesz-elosztó áramkör hibásodott meg, és mindig akkuról próbál meg elindulni, hiába van tápra dugva. (régi notiknál az akku meg szinte mindig teljesen halott, pár mp-es)
Akku nélkül próbáld meg bekapcsolni a gépet.
Ha ugy is ugyanazt produkálja, akkor passz.@ati012: Jaa... értem. Éreztem én, hogy van benne valami logika. Csak az eredeti felvetést értelmeztem akkor rosszul.
[ Szerkesztve ]
"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666
-
TommyNagz
senior tag
válasz janos80 #9917 üzenetére
janos80 figyelmébe ajánlom:
InsydeBIOS könnyen javítható, nekem is hülyült már meg.
Tehát:
1. FAT-ra formázott Pendrive-ra a helyes fájlnévvel ellátott BIOS
2. Akku ki, töltő ki
3. Fn+Esc lenyomva tart, töltő bedug, power gomb megnyom. (Ha bekapcsoltad a gépet, elengedheted az Fn+Esc-et)
4. Fel kell hogy pörögjenek a ventik, A pendrive ledje villogni fog egy idő után, és kb. 3-4 max 5 perc múlva leáll a gép és kész is vagy. Próbáltam, garantáltan működik. Ha az Fn+Esc nem megy, akkor Win+B gombot kell lenyomva tartani[ Szerkesztve ]
encapsulation dot1q
-
erikjoee
tag
Nem indul újra. Már 100fokos volt a cpu és semmi. Csak lekapcsol.
-
erikjoee
tag
Úgy-se jó. Amúgy 6-7 másodpercig-ig pörög. Meg mikor belépnék bisoba előtte kér egy jelszót,de nem tudom mi lehet az a jelszó.
[ Szerkesztve ]
-
erikjoee
tag
Azt mégis, hogyan gondoltad? Dugjam össze usb kábellel a két gépet?
-
Impressa
őstag
válasz erikjoee #9928 üzenetére
Az még mindig normális lenne, mert nekem is itt az Acerem és ugyanúgy felpörög a vetni bekapcsoláskor. De nálad elég necces, hogy 100°C-ra megy fel a CPU.
ati012 akkor már mehet külső 5v-os tápról is pl. telefon töltő
[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
ati012
őstag
válasz erikjoee #9930 üzenetére
Lófa.
A saját géped usb-jéről szedj 5v-t azt megkapja a venti és kész. Semmi bonyolult nincs benne.
Kivéve ha 12v-s venti van benne.Ha asztaliként használod akkor pedig az alsó műanyag burkolat le, és egy laptop hűtő alá.
Írtad hogy régi, nem tudom mennyire régi lehet de ha pénzt nem akarsz rá költeni akkor ezen két variáció közül nyerő lesz az egyik.
-
erikjoee
tag
Most elindult. kivettem a tápot. ki húzgáltam a venti kábelt meg kicsit megütögettem és most jó
Tudtok mondani valami jó venti szabályzó programot mert azért így is rendesen melegszik. -
erikjoee
tag
Most takarítottam ki de talán, újra fogom pasztázni. Nem érzékeli ez a program a ventilátort.
-
janos80
senior tag
válasz TommyNagz #9926 üzenetére
szia
koszi a valaszt
a baj az,hogy azota ujra itak a biost. kiforrasztottak es eprom iroval ujra lett irva. sajnos igy sem mukodik. a gond az hogy pl a laptop toltes visszajelzoje sem jelez. se azt hogy tolti,vagy hogy fel lenne toltve... de kiprobaltam amit irtal ,de sajnos nem mukodik... -
törölt tag
Sziasztok! Vettem egy Dell Latitude D830-at használtan, egy viszonylag jó oldalról. Olyan gondom van vele, hogy ezek a ledek, plusz még a hangerőgombok a mai nap folyamán megadták magukat, a led nem világít, a gombok nem működnek. Ötlet?
-
mokesz82
csendes tag
Szép jó napot.
Van nekem egy Asus F5Rl AP203-as laptopom.
Van benne egy MATSHITA DVD-RAM UJ-860S optikai meghajtó.
Ez a meghajtó nem hajlandó semmilyen lemezt beolvasni. Sőt még bootolni sem hajlandó ezen keresztül a gép. Próbáltam helyettesíteni egy másik meghajtóval, és annál szintén ez a probléma. Valaki tud valami megoldást?[ Szerkesztve ]
-
TommyNagz
senior tag
válasz mokesz82 #9945 üzenetére
Ezer éves a cucc (ATA busz). Ne várj túl sokat tőle, valószínűleg a másik meghajtó is szar. Nekem van a polcomon 5 ilyen atás slot-loadingos Matshita, a legtöbb nem működik. Vagy nem olvas be semmit, vagy nagyon válogat. Ezek sajnos x idő után beporosodnak, és ez lesz a vége. Nem nagyon találni már ezekből működő példányt, ami mindent olvas.
encapsulation dot1q
-
kreten67
senior tag
-
TommyNagz
senior tag
-
Curian
csendes tag
Sziasztok!
Lassan 7 éves ASUS X59SL notebookom elindult a lejtőn.
A kép csak illusztráció.A pirossal bekarikázott sarok ma szép halkan elpattant, és teljesen elengedte a gép alsó részét. Nem lehet normálisan lecsukni a fedelet, felnyitáskor is feszegetni kell. Gondolom, némi pillanatragasztó ide kevés lesz.
Ezért kérném, hogy ha esetleg valamelyikőtöknek volt hasonló problémája, ossza meg tapasztalatait.
Mennyibe kerülhet a javítás? Bp-n hol lenne érdemes ezzel csengetni?Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Üdv.
Curian[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest