- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csoki9019
csendes tag
válasz quailstorm #22434 üzenetére
Értem. Igyekszem ismerősöktől beszerezni működő hardvert hátha ki tudom szűrni, de elég nehéz szerezni.
Elindult sikerült egy win7 et rádobni, de most olyat is csinált, hogy nem kapcsolt be a monitor, viszont a win belépő hangját hallottam Ez még mindig utalhat tápra, remélem videókártyámnak nincs baja, most jár le a garia -
-
Nem azért, hanem mert nem fog működni a 8350 abban a lapban. Lapból meg jól nézze meg mit vesz. Azon felül a helyében inkább 8320-at vennék és a különbözetből egy normálisabb hűtőt amivel a 8320 is kényelmesen elmegy 4GHz felett.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
membrandj
nagyúr
Azért kell kérdezni fx alá való lapvásárláskor, mivel az fx-ek kényesek a tápellátásra. 4+1-es tápellátáso s lapon még egy fx 6300 is vissza fog venni az órajeléből.
Gigabyte ga970a ud3 vagy asus m5a97 evo r.2.0.
8350 pedig ahogy írják, abszolút nem ér + 10k-t. 8320 ugyan az, csak órejelben térnek el, azt pedig könnyedén átállíthatod egy jobb hűtővel.
Táp: Fsp raider 550 szerintem, de ezt a tx 600m-et nem ismerem. Tápos topicban biztos segítenek.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Mivan???!!!
(#22459) RazoR8402: membrandj jól leírta a lényeget és megfelelő lapokat is ajánlott. A 8320-8350 különbözetéhez hozzáadsz 1-2 ezrest és akkor Scythe Ashura, Thermalright Macho HR-02 hűtőt is tudsz rá tenni amikkel halkan és relatív hűvösen fog menni a 8320 bőven a 8350-es gyári órajele felett.
Nálam most egy FSP HEXA 500-al megy a gép 8320 és R280X párossal. Egyedül a kábelei rövidek kicsit ennek a tápnak.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
sphe
senior tag
Vettem a modememhez egy wifi routert, mely jelenleg csak firefoxszal működik. Biztos volt már ilyen vagy hasonló eset, remélem tudtok valamennyit segíteni.
Sok oldalt mint pl gmail, budapestbank.hu főoldal, gyogyitokovek.eu weboldala, youtube, meg tudok nyitni, de miért nem töltődnek be egyes weblapok wifi routerrel? A címek melyekkel baja van a ibank.budapestbank.hu hir24.hu origo.huA lapok megnyitása routert kiiktatva hibátlanul megy pc-n, wifi routerrel csak mobiltelefonról működnek.
Valami gond a pc-m beállításával lehet. Routerrel az internet explorer vagy opera egyetlen weblapot sem tud megnyitni.
Xiaomi 14 tokok eladóak! https://hardverapro.hu/apro/xiaomi_14_telefon_tok_tokok_uj
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Van egy Fujitsu Amilo laptop ismerősömnek, és nem kapcsol be, csak, ha kikötöm belőle a dvd olvasót. Mellesleg az elem le van merülve a laptopban. Ha bekapcsol, akkor bedugom gyorsan a dvd olvasóját, és hagyom betöltődni a rendszert, ezután restart, és így kezdem például a telepítést. Pendrive-os telepítés nagyon lassan töltődik elő, és kék halál lesz az előtöltés után. DVD--s telepítés is, csak negyedjére jött be. Driverhibával leállt.Ineteles 1 magos gép, de aida szerint van az alkatrészek között valami Amd-s Ide vezérlő is.
[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
woodstock323
tag
Sziasztok!(felteszem ismét a kérdésem mert nem jött válasz)
Mostanában elkezdett rosszalkodni a gépem és nagyon idegesítő.
Arról van szó,hogy rossz volt a videó kártyám,(meg öreg is hd4870)ezért lecseréltem.(hd7790)
Egy darabig jó volt minden aztán elkezdett kékhalálozni a gép...egyszer egy kékhalál után el sem indult,gyanús volt hogy memória rossz,igazam is lett a 4ből 1 meghalt (garanciában 2-t cserélték).
Ezután sem szűnt meg a kékhalálozás,teljesen random,van hogy 1 hétig semmi,van hogy naponta egyszer.De mellé még bejött egy olyan is hogy directX error-al kifagyok a játékból,vagy illesztő program leállt,majd helyre állt hibát ír. persze ilyenkor újra kell indítani hogy összeszedje magát és ne legyen lassú.
Egyébként ezt produkálta régi videó kártyával is akkor azt mondták sokan hogy a memóriái kezdenek meghalni,ezért IS vettem újat.(de el is hittem,mivel az is már 4 éves volt)
Szóval mivel elkezdte az új karival is aminek viszont nincs baja szerintem,plusz bejött ugye a kékhalál mellé meg a directx error-os dolog.
Az a kérdésem hogy ez jelentheti-e azt hogy haldoklik az egyébként kb 4 éves öreg vinyó?
Vagy szerintetek mi lehet a baj?Arra is gondoltam már hogy maga az alaplap nincs már a helyzet magaslatán.
(az is kb 4 éves)
Egyébként windows újra telepítés nem segített a dolgon.
Most amúgy ez a config:
-gigabyte GA MA 770t UD3p alaplap
-Phenom II X3 720 proci
-Sapphire HD7790 1gb videó kari
-4*2 gb geil 1333Mhz memória
-WD 320GB-os vinyó 7200as(ha jól emlékszem)
-400 W enermax táp,Előre is köszi a segítséget.
-
membrandj
nagyúr
válasz woodstock323 #22468 üzenetére
Hard disk sentinelt szedd le.
+ fotózd le és rakd fel... hátha user error.
Ha van lehetőséged, akkor kölcsön táppal próbáld meg,próbáld meg kizárni egyesével a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
kisgege12
csendes tag
Helló!
A héten vettem meg a konfigomat, amit ti ajánlottatok (i5-4570, Kingston HyperX PnP 2*4Gb, Gainward GTX 760 Phantom, Gigabyte b85m-d3h...). Megnéztem egy Valley Benchmarkot. Mondom oké, nézzük, hogy egy egészséges oc-vel mennyi plusz fps-t tudok még kihozni belőle. MSI Afterburner, power limit 106%, Core clock +90, memory clock +250. Elindítottam a Valley-t, az első pár jelenet ment, utána kifagyott az egész program, elment a kép. Feladatkezelő, bezár. Majd elindítanék bármilyen játékot, nem indul el semmi, csak ha újraindítom a gépet. Ezután csak a power limitet, meg a core-t húztam ugyanennyivel, de ugyanez történt. VGA hőmérséklet max 68°C volt. Mi lehet a baj? Felejtsem el ezt az egészet és hagyjam az alap beállításokat? -
FIREBLADE78
addikt
Hello. Mitől lehet, hogy bekapcsoló gomb megnyomása után elkezd működni az asztali pc és kb 5s után leáll, azután nem lehet bekapcsolni sem, kihúzom a kábelt stb nagynehezen elkezd beindulni, szintén leáll. És el kell telni hosszú perceknek, hogy rendesen bebootoljon. Táp a rossz?
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
djdaniel
senior tag
válasz FIREBLADE78 #22472 üzenetére
elképzelhető, egy kölcsön táppal próbáld ki.
másik topicba pont most olvastam, egyik tagnak volt hasonló gondja, ott a por okozta a problémát [link]
-
membrandj
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #22474 üzenetére
Pedig nem 100%,hogy a táp. Ismerőstől nem tudsz kérni pár órára?
Lap is lehet szar,ram is,proci is,hdd is, szóval..Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
djdaniel
senior tag
válasz FIREBLADE78 #22474 üzenetére
pedig jobb lenne kölcsön táppal kipróbálni, mert ha kiderül hogy mégse a tápod rossz akkor fölöslegesen vettél egy újat, legtöbb bolt nem veszi vissza, kivéve ha neten vetted mert van elállási jog...
Próbáld meg hogy mindent lehúzol a lapról, vga, hdd..stb
és nézd meg hogy úgy elindul-e, ha nem akkor vedd ki a ramokat és úgy próbáld meg.
Egyébként milyen konfigról van szó ? -
Benjament
tag
Hali!
Ez a vas:
Cooler Master Elite 431
- GIGABYTE nVidia GTX660 2Gb OC
- Intel Core i7-2600 3.40GHz OEM
- DVD-RW SAMSUNG 22x SH-S224B
- CPU COOLER Arctic INTEL / AMD Freezer 13
Western Digital 1Tb SATA-III 64Mb HDD (WD10EZEX)
Asrock H77 Pro4/MVP
Chieftec ctg 550 oem
Patriot 8192 MB DDR3Az a bajom vele, hogy játék közbe újraindul, és van amikor a monitor se kapcsol be újraindulás után.
A vidikarit visszaküldtem garanciálisan , ott letesztelték és azt mondták nincs baja, utána az egész gépet bevittem egy másik szervizbe ott nem jött elő a probléma.
Ramokkal játszottam azokkal nincs baj, a konektor se lehet hibás mert bedugtam máshova, úgyanígy az elosztót is cseréltem.Pár nap van hátra a garanciából és nincs ötletem mi lehet a baja.
Talán a 7 éves Yakumo monitor, de az se indítaná újra a masinát szerintem.
ötletek?
"Ideje élni vagy halni hagyni"************* Azért küzdj, hogy győz, ne azért, hogy ne veszíts!
-
Benjament
tag
válasz Benjament #22477 üzenetére
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
Ezt találtam még a naplofájlba, ezek szerint egy szünetmentes tápegység megoldhatja a problémát?
"Ideje élni vagy halni hagyni"************* Azért küzdj, hogy győz, ne azért, hogy ne veszíts!
-
senior tag
-
FIREBLADE78
addikt
Lehúztam a hdd, ssd, azt hiszem a vga-t is. És simán bekapcsol, pörög, jó a táp. Ötlet?
-
FIREBLADE78
addikt
válasz FIREBLADE78 #22482 üzenetére
Hoppá, vissza dugtam az ssd, hdd-t és előjön a probléma, lehet rosszul kötöttem be az ssd-t? Pedig csak a rossz hdd csatlakozójára raktam.
-
djdaniel
senior tag
válasz FIREBLADE78 #22483 üzenetére
húzd le a hdd-ét, és nézd meg hogy simán csak az ssd-vel indul-e a gép, vagy fordítva.
a 2 közül az egyik tönkre mehetett, vagy a hdd-é vagy az ssd-é, én az utóbbira szavazok.
egyébként a lapon levő sata csatlakozók bármelyikére rá dughatod a sata kábelt. -
FIREBLADE78
addikt
válasz djdaniel #22484 üzenetére
Próbáltam, ssd nem lehet rossz, kb 2 hónapos 840 evo. Akkor indul simán ha mindkettőt leszedem. Szerintem rosszul kötöttem be. Van egy hosszabb fejű vezeték ami a tápból jön ki azt össze az ssdvel, aztán a satas keskeny fejű kábel is bele. Így kell bekötni? Hdd-t akarom ugyanez?! Ssd-t hdd vel össze kell csatlakoztatni? (mert nálam olyan a tápból kiinduló kábel aminek kettő feje van
-
L1ZRRR
senior tag
Üdv
Segítségeteket szeretném kérni, mert már idegileg ott vagyok h szétcsapom az egész gépet.
Adott egy 1366 gép.
GTX 660TI
3x2 GB ram
3x1 GB ram
GIGABYTE EX58 DS4
I7 920
1,5 TB WD BLACK
Corsair AX760Az a problémám, hogy össze rakom a gépet, felpörög megy és semmi.
Zöld led világít, kézi könyvbe nincs benne h még is mi lenne a hiba forrása.
Van mikor random elindul eddig 5 próbálkozásból 1x biosba de ott is 6 GB-ból 4-et ismert fel.
Teljesen elvok keseredve h most mi a rák lesz ezzel a f*stalicskával, már 4 hónapja nincs gépem, és már idegileg ki vagyok.. akinek van vmi tanácsa az szóljon pls...Cmos clear minden meg volt .. elem kivétel minden meg volt..
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
-
L1ZRRR
senior tag
Ezen túl vagyok, és a végeredmény ugyan az.
1. verzió : elindul felpörög sötét kép 2 zöld led világít.
2. verzió : elindul felpörög sötét kép minden led világít.You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
-
-
-
-
Benjament
tag
válasz Howkeddlee #22480 üzenetére
nincs húzva semmi
-
L1ZRRR
senior tag
válasz Zsivaagoo #22494 üzenetére
Túl vagyok rajta.
Most asztalon van, ill egész eddig is asztalon, töröközővel raktam össze, és mikor kiveszem a vga-t vissza rakom akkor az összes led világít, de nem ad képet, van mikor ua kivszem vissza rakom és akkor meg mindig csak a 2 zöld led világít....
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
Jmedve
tag
Sziasztok!
Vettem, egy Gigabyte GA-X79S-UP5-WiFi alaplapot, hozzá pedig egy i7 4820k- Ivy-Bridge-es processzort. Ennek a két alkatrésznek az alábbi konfig.-ban kellene működnie:
Táp: Corsair GS600
RAM: Corsair 1600 Mhz Vengeance 4 x 4Gb
VGA: ASUS HD7970 3Gb
Sajnos, a gép összeszerelés után, nem indul el. A ventilátorok felpörögnek 3 másodpercre, majd leállnak, pár másodper múlva, magától, ismét felpörögnek a ventilátorok, majd ismét leállnak. Ez így megy addig, amíg a tápegység áramtalanításra nem kerül.
Visszavittük abba a boltba ahol vettük (Zóna Computers)! Itt 3x is kicserélték az alaplapot, és 2x a processzort is, de a hiba jelenség nem szűnt meg. A Zónás szakemberek próbáltak már tápegységet, memóriát, és, vga-t is cserélni a gépben, de a hiba jelenség minden esetben ugyan ez volt.
Már csak Bios frissítést nem csináltak rajta, de ezt is csak azért nem, mert nincsen olyan processzoruk, amivel a Bios frissítés idejére, életre tudnák kelteni a számítógépet.
A Gigabyte weboldalán ehhez az alaplaphoz csak az F4-es Bios van fent. Sajnos nem tudom hogy a megvásárolt alaplapon, milyen BIOS van. A Zóna Computers szakembere arra gondol, hogy esetleg egy olyan régebbi BIOS van az alaplapon, amelyik nem támogatja, az i7 4820K-s processzort.
Tudnátok, valamilyen formában segíteni nekem abban hogy életre keltsük ezt a konfigurációt?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Jámbor ZsoltFáj amíg az orvos fűrészeli, de utána a betegnek nincsen lába! "Szaffi"
-
somasz
addikt
Üdv!
Windows betöltése után BSOD-zik egyből a gépem, atihdw76.sys hibával száll el. Persze, hogy a legjobbkor jött ez, egész nap beadandót kéne írnom... mivel próbálkozzak?
Csökkentett módban is elszáll, javítás sem működik. A windows visszaállítása korábbi állapotra nem fogja elvinni a tegnap este írt doksimat, ami az asztalra van csak kimentve??Tegnap volt egy adag windows update, az tehetett be?
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
gerolka
tag
Üdv!
Gigabyte GA-F2A88XM-D3H alaplap
AMD Athlon II X4 750K processzor
Kingmax 4GB DDR3 1600Mhz memória
MSI GTX 660 2GB DDR5 N660 TF 2GD5/OC videokártya
Kingston 60GB SV300S37A/60G SSD
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX HDD
Chieftec CTG-500-80P táp
Windows 7A konfig még nincs két hetes, a problémám a következő, 2-3 naponta előjön, hogy naponta egyszer 1-2 percre fagy a gép. Ma pl. a külső HDD-t akartam megnyitni és akkor fagyott, de volt, hogy a böngésző (Opera 12.16) megnyitása után történt, de más esetekben is előfordult már. Ez alatt az idő alatt a “homokóra” forog, majd 1-2 perc elteltével folytatódik mindent tovább hiba nélkül, és újabb 2-3 napig nem is találkozok a hibával.
Tudom, hogy ez így elég kevés infó, de kellene legalább valami ötlet amin elindulhatok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik