- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Palesz191
aktív tag
Mező Érték
Számítógép
Számítógép típusa ACPI x86 alapú PC
Operációs rendszer Microsoft Windows 7 Ultimate
Opr. javítócsomag Service Pack 1
Alaplap
CPU típusa DualCore AMD Athlon 64 X2, 2500 MHz (12.5 x 200) 4800+
Alaplap neve Gigabyte GA-M56S-S3 (4 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
Alaplapi lapkakészlet nVIDIA nForce 560, AMD Hammer
BIOS típusa Award Modular (12/04/07)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM1)
Kommunikációs port Nyomtatási port (LPT1)
Multimédia
Hangkártya C-Media CMI8738/C3DX Audio Device
Hangkártya Realtek ALC888/1200 @ nVIDIA MCP65 - High Definition Audio Controller
[B]Hálózat
Hálózati kártya NVIDIA nForce hálózati vezérlő (192.168.1.100)
Hálózati kártya TAP-Win32 Adapter V9 (Tunngle)[/B]Sziasztok. a hiba:
Nos ez általában akkor jön ki amikor töltök, de amikor nem, akkor is ....
és csak akkor jön vissza az internet ha áramtalanítom a routert, meg vissza...
Kicsit zavaró, ha tölteni szeretnék, és reggel benyomom a gépet, aztán este 8kor látom, hogy csak 1% mert elment ez a szar
Nem a szolgáltató a ludas, modemen minden led ég aminek csak kell...Routerem típusa: TP LINK TL-WR542G
Valaki tud valami segítséget adni, hogy hogyan tudnám ezt elkerülni.. Vagy legalább hogy magától visszajöjjön valahogy... :\
Előre is köszönöm
-
Rendo84
senior tag
válasz Palesz191 #22301 üzenetére
Szia. Ilyen hibát, csak betárcsázós internetnél láttam.
Ott Hálózat ikon, azon belül Csatlakozás. Tulajdonságok, majd Beállítások fül. Ennél itt lehet beállítani.
Router beállítása ez esetben PPPoE.
Ha nem ilyen a neted, Dinamic IP-t válaszd.
Ha nem válik be, a routert tedd alap beállítási értékekre.
Ezen kívül lehet még a modemed hibás, vagy újra be kell kalibrálnia a jelet a szolgáltatódnak.
Egyébként router nélkül is ezt a hibajelenséget generálja? -
Deapimp
csendes tag
válasz Deapimp #22253 üzenetére
Ha jól veszem ki nekem is hasonló problémám van most, de nincs túl nagy angol tudásom segítene valaki lerövidíteni érthetőre [Ez lenne az.]
-
-
mikovinyi
csendes tag
válasz quailstorm #22274 üzenetére
A tulajnál nincs probléma, mert a hiba már nálam is előjött közben.
Én is arra gyanakodtam, de más lesz itt a gond.Ugyan az a probléma jön elő, amivel már eleget szívtam.
Viszont most tápcsere, memória csere, vga csere, elem csere, cmos reset, is megvolt, de semmi.Maradt a proci, meg az alaplap....majd lecsekkolom azt is.
Köszi azért!
-
őstag
Sziasztok.
Bocs ha nem jó helyre írok de nem tudom hova lehetne.
Most este elkezdett újraindulni az adataimnál lévő gépem,többször egymás után besem tölt,mi lehet a probléma?én az alaplapra tieppelek,de semmi hibaüzenet,nincs húzva a gép.Ha nagy nehezen elindul akkor f1 et kér beállítom ahogy 3 éve van és utána egy kicsit megy és kezdi megint. Láttatok már ilyen hibát?ssd hdd lehúzva még a power gombot is kikötöttem elemet cseréltem ennyi dolgot tudtam eddig megnézni. Sajna pót tápot procim vga nincs. A ram se rossz szerintem mivel a 3db ha 1et hagyok is csinálja.Hogyan tudhatnám meg mi a hibás?köszi előre is a válaszokat. Eddig soha hozzá nem nyúltam ahogy elsőnek ősszeraktam 3 éve úgy van szóval azzal se lehet baj,remélem van ötletetek. -
őstag
válasz Zolibaba24 #22309 üzenetére
most épp elindult,nem mindig ugyan ott van hogy ad képet,van hogy a biosba lépek van hogy már elindult a rendszer,és van hogy képet sem ad és már újraindul,de most elindult kb 10perce megy épp arról írok,eddig semmi baja nem volt most este kezdte el..
-
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
Teljes tanácstalanságban vagyok. Kicsit hosszú lesz.
P4 konfigurációról van szó.
Videokártya : Nvidia 6200
RAM: 1,5Gb, később 1Gb DDR/400Hz RAM
60 GB Samsung és egy Seagate 160GB IDE winchesterek. (HD Sentinel szerint mindkettő hibátlan.)
Táp FSP 250W, később FSP 300W.Először volt egy Asrock lap, aminek a kondijai felpúposodtak, így cserélve lett.
Vettem egy ASUS-t (típusát most nem tudom) processzorral (P4 2,8Ghz HT) együtt. Egyik nap a gép nem volt hajlandó bekapcsolni.Hibajelenség: Procihűtő megy, látszólag a gép elindul, csipogás nincs, DVD író tálcája ki/be csukható, egér nem világít, billentyűzet nem működik, monitoron "No Signal" jel. A power gomb lenyomva tartásával lehet csak kikapcsolni.
Szórakoztam a RAM-ok cserélgetésével, egyszer csak elindult. Öröm-boldogság. Teltek a hetek-hónapok, egyszer csak megint ugyanezt a hibajelenséget produkálta. Semmi nem segített, így úgy döntöttem, hogy alaplap csere lesz. Meg is jött az új alaplap. Ez most egy Asrock P4i65g. Processzor (P4 2,6 Ghz HT) is jött mellé, így a régit hagytam az előző alaplapban (Mivel az új alaplapban csak 2 DDR memóriának van hely, így innentől csak 1GB RAM-ot használunk). Minden működik...pár hétig. Hibajelenség megint ugyanaz.
Szétszedtem a gépet, semmi nem segített, áttettem a 2,8Ghz-es processzort, próbáltam a régi alaplapot, semmi reakció. (Kivettem mindent, még a RAM-okat is). Tartalék monitort rákötöttem az integrált kártyára, egyszer csak megy. Beteszem az Nvidia 6200-ast, azzal is megy. Mindent bepakolok, rákötöm a régi monitorra, megy megint minden úgy ahogy kell... máig.
Ment a gép, nem nyúltunk hozzá, csak be volt kapcsolva és megint előjött ez a hibajelenség. Természetesen kikapcsoltam, majd be, de ugyanez a hiba. Egyszerűen lövésem sincs miért produkálja ezt, nekem egyik számítógépemmel sem volt ilyen probléma.
Az egész le lesz cserélve amúgy egy újabb (AMD AM2 slotos alapon nyugvó gépre) és a régiből csak a 160Gb-os winchestert hozom át, de mivel a régire a rokonságban lenne igény, jó lenne megcsinálni. Plusz ezek után már félek attól, hogy az újnál is előjön ez a hiba (remélem nem.)
Köszönöm előre is.A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Sickboy25 #22313 üzenetére
Ha új lenne az a táp, akkor 2-szer is elég lenne. De NEM AZ!
-------------
2006-os gép:
- DTK ház, DTK 300W-os táp.
- Intel gyártmányú i865G csipes lap
- P4 Prescott 3,0GHz-s proci
- sallangok.DTK tápban bepusztult a venti. Ön- és hő- védelem lekapcsolja a gépet. Átmenetileg Codegen 300W. Aztán 1 hét múlva Chieftech 360W táp (2004-ből a csúcskategória).
Ez utóbbi még működik jól, mert keveset ment. 9 év alatt max. 2 évet.De olvasd végig az eredeti hsz.-t, mert ott állandó lap cseréről ír a delikvens...
-------------
Nem ragozom... kiffacom...Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Sickboy25
addikt
válasz Zsivaagoo #22314 üzenetére
Én most nem értem lehet valami felett elsiklottam, de én FSP tápot olvasok a lenti hsz-be... Amiket felsorolsz, azokat hol írja?
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Deer76
aktív tag
Naszóval.
Ma volt időm vele foglalkozni.
A következők történtek.
1. BIOS reset - nem segített
2. Tápcsere (vissza a 250W-ost) - semmi (csak tápkábel, DVI kábel és billyentyűzet rádugva, csak 1db winchestert láttam el táppal)
3. RAM-ok variálgatása - semmi
4. Nvidia 6200 ki, integráltra rákötve - és elindul!
5. Mindent visszatettem - megint ugyanaz.
6. Kiszedem az egyik RAM-ot - megy
7. Visszateszem a másikat, felcserélem őket - továbbra is jó immár 1GB-tal.
Vége.Azt nem tudom, hogy megoldottam-e a problémát, vagy csak tüneti kezelés volt, de úgy döntöttem - mivel nem játékgép - a videokártya marad az integrált.
Kérdés, hogy mit hoz a jövő.A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Krakesz27
tag
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy adott egy gép amin jó a net és van egy másik gép amin szintén bevan állítva a net de ha átrakom a kábelt akkor olyan mintha fel se ismerné a gép. Mi a teendő?
-
tornas
őstag
válasz Krakesz27 #22318 üzenetére
Üdv!
Elképzelhető, hogy az internet szolgáltatód az egyik géped MAC címét rögzítette (MAC--> alapú azonosítás). Így elvileg egy másik géppel (--> MAC címmel) nem tudnád használni a netedet.
Esetleg szóba jöhet a következő (idézem):
"Network --> MAC Clone, itt kell kezdenünk a beállítását, hiszen kábelnetes hálózatoknál MAC alapú azonosítást alkalmaznak a szolgáltatók. Ha arról a gépről állítjuk a routert, amelyre először sikeresen csatlakoztattuk a kábelmodemet, akkor szimplán nyomjunk rá a Clone MAC Address gombra, majd mentsük el.
Amennyiben egy másik gépről állítjuk, akkor kapcsoljuk be azt a gépet, aminhez először sikeresen csatlakoztattuk a kábelmodemet, majd nyomjuk le a következő billentyű kombinációt: :windows: + R
A megjelenő "Futtatás" nevű ablakba írjuk be a következő parancsot: "cmd" (idézőjelek nélkül), majd nyomjuk meg az OK gombot. Ennek hatására megjelenik a "Parancssor" ablak. Adjuk ki a következő parancsot: "ipconfig /all" (idézőjelek nélkül, illetve a parancsszó után szóköz van)
A megjelenő zagyvaságokból kell levadásznunk a megfelelő hálózati kártya MAC (fizikai) címét, majd a helyes formában beírni az űrlap megfelelő mezőjébe (természetesen menteni kell a SAVE gombal, később ezt nem is hangsúlyoznám)."Forrás:Techcorner - Routerek, switchek, access pointok a hálózatban
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
membrandj
nagyúr
Nekem úgy néz ki megoldódott a problémám.
Új nvidia driverek problémásak gtx 560 / 460 kártyák mellé..
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
senior tag
Sziasztok!
Gondoltam megkérdezem itt is,hátha itt fog majd nekem segíteni valaki benne: [link]
Azt tudja valaki hogy miért indul el mindig csak másodjára áramtalanítás után a Maximus VI Formula lappal szerelt gépem? Bekapcsolom,elindulnak a ventik 1-2mp-re,majd leáll és jön kb 1mp szünet és indul újra,de akkor már normálisan.
Köszönöm ha valaki segítene ebben... -
Zsivaagoo
őstag
válasz Howkeddlee #22322 üzenetére
Önteszt, mint a Giga GA-970A-UD3-nál.
Ha semmi egyéb különöset nem észlelsz, akkor békében kell hagyni, teszi a dógát.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Cobalt32
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni.
Nemrég összeraktam(egy haverom) egy konfigot, ami így néz ki:
ASROCK FM2A75 Pro4
AMD Athlon II X4 750K 3.40GHz FM2 BOX
KINGMAX 8GB DDR3 1333MHz KIT
ASUS HD7770-1GD5 HD7770 1GB GDDR5 PCIE
SEAGATE 500GB Barracuda 7200rpm 16MB SATA3 ST500DM002
ASUS DRW-24F1ST fekete OEM
FSP Hexa 400W (ö1)A problémám az, hogy játékok közben (Grid 2, Battlefield 4) lefagy vagy kékhalált kap. Eddig két fajta kékhalál üzenetet kaptam, az egyik 0x00000e7 (ezt sajnos elfelejtettem elmenteni, szóval csak ennyire emlékszem belőle), a másik pedig:
BCCode: a0000001
BCP1: 0000000000000005
BCP2: 0000000000000000
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1Amit eddig próbáltam:
- videókártya driver frissítés
- megnézettem szakemberrel, ő azt mondta hogy a ram és a winchester biztosan jó
- feltettem egy hotfixet, amit a microsoft oldaláról töltöttem leRemélem valaki tud segíteni. Ha valami infó esetleg kellene még, azt szívesen leírom.
Köszönöm!
-
szentkuti11
addikt
Üdv! Honnan lehet tudni, hogy a táp okozza egy gép nem indulását? (Minden felpörög, de csippanás nincs és nem ad képet)
-
tornas
őstag
válasz szentkuti11 #22326 üzenetére
Ha táp megy és úgy nincs kép (vagyis megy a gép, de nincs kép), akkor ott nem a táp lesz ludas, inkább valami más.
Velem is előfordult ilyen. Én ilyenkor megigazítottam a RAM-okat, a HDD-t (adat és tápkábel) és VGA-t (foglalat és tápkábel) is, és utána rögtön el is indult a PC. Hátha...
-
tornas
őstag
válasz szentkuti11 #22328 üzenetére
Esetleg egy másik VGA-val kipróbálnám. Esetleg a RAM-okat is kiszedném és egyesével illetve slotonként is kipróbálnám.
-
törölt tag
válasz szentkuti11 #22328 üzenetére
Legegyszerűbb, ha rákötsz egy másik tápegységet.
Ami van csere alkatrészed a gépedhez, próbáld ki. -
törölt tag
válasz szentkuti11 #22331 üzenetére
Nem csak az. vga, ram.
-
hawrlantb
tag
Az első gépemet próbálom meg összerakni, de van egy kis problémám. Szóval maga a gép:
Alaplap: ASROCK FM2A75M Pro4+
CPU: AMD Athlon II X4 760K
VGA: Sapphire Radeon R9 270X VAPOR-X 2GB GDDR5 OC WITH BOOST
Winchester: Toshiba 500GB 32MB
RAM: Kingmax 4GB DDR3 1600Mhz
Ház: SHARKOON Vaya
Táp: Chieftec CTG-500-80PB OEMA probléma ott van, hogy hiába próbálom a lehető legkevesebb dologgal elindítani a gépet nem akar bekapcsolni, a monitoron nem jelenik meg semmi. Úgy próbáltam, hogy az alaplapon csak a proci van a hűtővel, a memória és az alaplapba bedugva a 24 pines atx táp és a processzor melletti 8 pines csatlakozóba az egyik 4 pines tápkábel, és mivel így se ment bedugtam a másik 4 pinest is, de sajnos így sem akarja és az alaplap speakere sem ad visszajelzést. Kipróbáltam egy másik memóriával egy 1333mhz-essel, és egy másik 350W-os FSP táppal is kipróbáltam. Mi lehet a probléma?
-
válasz hawrlantb #22333 üzenetére
Folyt köv itt. Ne dugd az alaplapra monitort hisz az Athlon-ban nincs integrált GPU. Ezen átsiklottam elsőnek. Amúgy áramot kapnak az alkatrészek?
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
-
-
XNX1992
csendes tag
Sziasztok! nem rég írtam, hogy fagyogat a gépem, na most. Mielőtt bárki kérdezné. tápserélve HDDserélve Lap:cserélve ram cserélve, és továbbra is fent áll ez a fagyásos dolog. Proci vagy vga a következő, hozzáteszem játékoknál nem fagy ki csak is rendszerbe 1x volt hogy játék indításnál ált meg, de az ritka, van hogy órákig eljátszok napokig fagyás mentesen, lehet Windows hiba??? Vagy rosz plugin bővítmény hiba?
Kérlek Priviben írjatok, vagy hívjátok a 06705842528-as telefon számot, így egyszerűbb!
-
Cobalt32
csendes tag
válasz membrandj #22325 üzenetére
Köszi a választ!
Ma telepítettük újra és már ma jelentkezett a probléma. Most egy másik játéknál, a Fifa 14-nél.
Ezt dobta ki:Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: a0000001
BCP1: 0000000000000005
BCP2: 0000000000000000
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\113013-123505-01.dmp
C:\Users\Bálint\AppData\Local\Temp\WER-179603-0.sysdata.xmlOlvassa el online adatvédelmi nyilatkozatunkat:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x040eHa nem érhető el az online adatvédelmi nyilatkozat, olvassa el az offline változatot:
C:\Windows\system32\hu-HU\erofflps.txtEsetleg valami más ötlet?
-
wings03
újonc
Sziasztok!
segítségetekre lenne szükségem!
Config:
Gigabyte GA-P35C-DS3R alaplap (2x2.2GHz proci)
Corsair 1333 DDR3 1x2Gb ram
Gigabyte GV-NX88S512H-B 8800GTS 512mb Videókari
Codegen 450W táp
WD 300Gb vinyó
és 1 mezei Cd/Dvd író olvasójelenség: eddig tökéletesen működött..viszont ma reggel nem akart elindulni..be akarom kapcsolni és 1 pillanatra megpörgeti a ventiket meg a vinyót viszont egyből le is kapcsol és ezt csinálja folyamatosan 5 másodpercenként..viszont csinált már ilyet amikor pluszba rá volt kötve egy 12cm-es ventilátor a gépház szellőzése miatt de miután azt lehúztam akkor elindult..most viszont nincs is rajta a venti tehát nincs mit lehúzni róla..na most én tápra gyanakodtam egyből ,viszont van egy 300as tápom elfekvőben amit rádugtam de azzal is ugyan ez a jelenség tehát nem értem..és amúgy már próbáltam lehúzni a vinyót meg a cd/dvd olvasót is de akkor is épp hogy csak felpörögnek a ventik ,tehát csak 1 pillanatra kapcsol be és egyből le is áll tehát semmi nem változik..
előre is köszönöm a segítségeteket!
-
_Sancho_
újonc
Sziasztok!
Pontosan 15 percenként leteszi az éppen futó programot tálcára, nem lép ki, csak leteszi, utána fel tudom hozni újra.Win7 az op rendszerem miért van ez, és hogy lehet megszüntetni?
-
membrandj
nagyúr
válasz wings03 #22343 üzenetére
Codogne táp önmagában mindent megmagyarázna kb..
Neked is ezt tudom mondani: Próbáld ki más alkatrészekkel.. 300-as tápra se írtál típust, de ha az is codogen és társai, akkor először egy normális táppal próbálnám ki...
Ramokat igazítsátok meg..
Amit van lehetőséged kölcsönbe kipróbálni, azt teszteld le.
-
wowkocka18
csendes tag
sziasztok. Olyan problémám lenne hogy játszok (BF4) És kapok egy piros képernyőt kifagy a gép utána nem indul el a vga. nem megy a hűtése sem. Utána táp lekapcs utána vissza és jó minden. ez mi? windows 8.1 és ati 7850 Gigabyte vga asrock alaplap 550w táp fx 8320 proci.
tell: 06305636767 || http://www.youtube.com/watch?v=sTV_wWGYwdM -----> Kukold meg! ;)
-
membrandj
nagyúr
válasz wowkocka18 #22348 üzenetére
Milyen asrock lap? Milyen táp?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic