Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Andras6800

    senior tag

    válasz tothbe #57594 üzenetére

    Végre volt időm megnézni az interjút. Eléggé kivagyok már ezen. Egészen Dec 31.-ig nem egy MNNSZ tag napelemes telepítő ott győzködte a népet több fórumon/ felületen, hogy mindenki nyugodjon meg.. nem kell a hangulatkeltés... olyan úgy sem lesz, hogy 5 Ft-lesz a visszavételi ár bruttóban. EU nem hagyja, logika nem hagyja, stb...

    Aztán jött a december 31 és bizony 5 Ft lett a visszavételi ár.
    Azóta se írta ki egyik se sehova, hogy bocs tévedtem.. kellett volna tüntetni mégis tavaly.

    Most jönnek avval, hogy a RCS nem fenntartható, és majd akkor de jó lesz a napelem. Úgy sem lesz olyan politikai erő ebben az országban aki képes lesz kitörni ebből a RCS spirálból. Lehet majd kicsit változni fog, de ezt a szerintem végtelenül káros borzadályt nem lehet belátható időn belül kivezetni.

    Szóval ez az 5 Ft se fog felfele menni egyhamar szerintem. Inkább lesz majd 3 Ft jövőre...

    Ez az energia közösséges cucc tök jó lehet. Kíváncsi vagyok rá. De még ebben sincs semmi konkrét. Pesszimista vagyok, tudom, de előbb lássuk a tényeket és a szabályokat leírva feketén - fehéren.

    Ehhez a ponthoz van még egy aggályom. Azt mondja, ez majd olyan jó lesz, hogy megéri kilépni a szaldóból. Ezt el is hiszem, hogy olyan jó lesz mondjuk 2026-ban. De ez is gondolom egy 1-2 éves szerződés lesz. Aztán majd nehogy 2028-ban meg épp nem sokkal lesz jobb mint az "állami" bruttó.
    És műszakilag is van benne jó pár érdekesség/ kérdésem. Pl ha addigra számolunk a napi villamosenergia ár ingadozással, amit szintén ígérgetnek, majd kelleni fog mellé akku is... mert ugye ki adná el délben az áramot olcsón, ha reggel 7-kor üzemnyitáskor triplaannyit adnak érte. Szóval lesz megint jó sok munka a MNNSZ tagoknak :) :W

    A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

Új hozzászólás Aktív témák