Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gabooforever

    csendes tag

    Sziasztok,

    Hozzátok irányítottak, hogy hátha tud valaki segíteni, mert volt hasonló cipőben. Pár éve leköltöztünk vidékre (Jászkarajenő) és jobb híján átvettük a Telekom által szolgáltatott csomagot (Net és Vezetékes telefon), mert másik szolgáltató nincs. Viszont mióta tavaly megcsinálták az átállást az 5G-re (amibe mi pont nem esünk bele) a mobil hálózat és a net is egy kalap sz*r lett (igen tudom, hogy nincs köze közvetlenül a kettőnek egymáshoz, de ehhez tudom kötni). Most járt le a hűségem a szolgáltatásokról és ahogy keresgettem mégis milyen alternatív lehetőségeim vannak a Telekomon és a Starlink-en kívül rátaláltam a Vodafone lefedettségi térképére, ami alapján itt hasít nálunk is az 5G és a 4G+ is. Szépen meg is rendeltem most a korlátlan net csomagot otthoni ZTE MF296C modemmel, hogy legrosszabb esetben is lesz kb. ugyanolyan gyors, de mégis olcsóbb és stabilabb netünk (30Mb/s le és 10Mb/s fel átlaggal), mint a Telekom volt.
    Meg is jött a múlthéten a modem bepattintottam a simet kiraktam az ablakba, hogy a temetőnél lévő Vodafone-os toronyra nézzen és örültem a 10Mb/s-es sebességemnek letöltés esetén és kb. 2-3Mb/s-nek feltöltésnél. Gondoltam nopara körbenézek milyen lehetőségek vannak a jelerősítésre (egyébként itt a faluban a temetőnél van egy voda torony és még kettő van a szomszédos falukban) és mivel a modem rendelkezik external antenna fogadási felülettel elkezdtem keresni. Megtaláltam a Fecogame kollégát a HA-n és volt antennája is ehhez a modellhez, a visszajelzések is jók voltak és vásároltak is már tőle az MF296C modellhez is. Így rendeltem két "pálcika" antennát, amit a mai nap meg is kaptam.
    Itt vált érdekessé a történet, mert hiába rakom fel a külső antennákat gyakorlatilag nem erősödik a jel, hanem inkább gyengül. Elkezdtük a kollégával körbelőni és tesztelni a lehetőségeket. Nem kell bekapcsolni, mert elméletileg automatikusan használja az antennát. Legfrissebb elérhető firmware van a modemen. Az antennák végén megvannak a pöckök, a hajlítási részen látszódik a kábel is tök jól áll. Majd megnéztük a fogadó felet és az interneten talált képekhez képest a réz kis henger részt, aminek minimálisan ki kellene állnia, hogy ott legyenek egymáséi a vásárolt antenna réz pöckével nincs meg. Ahogy bevilágítottam úgy látom, mintha mélyebben ott lenne, de nem vagyok benne már biztos. Így irányítottak ebbe a topicba, hogy valaki hátha végzett hasonló műveletet már ennél a modellnél és tudna tapasztalattal vagy képekkel szolgálni az external antenna csatit illetően.

    Nálam ez a helyzet a csatinál.

    Előre is köszönöm a segítséget!

    Üdv,
    GaBoO

    .:: GaBoO4Ever ::.

Új hozzászólás Aktív témák