Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sanzi89

    addikt

    válasz kraftxld #9489 üzenetére

    Ezt mondom én is, hogy egyáltalán nem olyan egyszerű egy MAC címet átírni, mint azt sokan hangoztatják. Főleg, ha az első 6 jegyet is módosítani kellene, ami a gyártót jelöli.

    Lehet kicsavart példát mondani - gyerek behoz WiFi-s routert, és azzal kapcsolódik, mert annak egyszerűen átírható a MAC-je, vesz eBay-en 5k-rt USB WiFi kártyát, amin azt ír át amit akar, behozza a laptopját és Linux guru módján hekkel - de egyik se életszerű, ennyit nem fog vele foglalkozni, ha lemegy a könyvtárba és orrvérzésig netezhet.
    A sima WPA-t 5 perc alatt lenézi bárki bármelyik Windows-os gépről, ha csak a fenti pár kommentet olvasta csak el összesen... Azt pedig beírva a telefonjába, ami mindegyiknek ott a zsebében, már megy is órán az ökörködés.

    @adamka16
    "Akkor meg egy hálózatba kell kötni az AP-ket és bele egy tűzfalba, majd az eldönti kinek ad ip-t és kinek nem. "
    Igen, valami hasonló lesz, mert itt rohamosan növekednek a WiFi-s eszközök száma, és egyszerűen a fejemre nőnek.

    "... de nem volt még ilyenből probléma, ..."
    Szerencsés vagy, itt volt, ezzel nem tudok mit kezdeni.

    "Felettesnél jelezd a problémát szerintem.."
    Jeleztem, ezért is lett beszerezve egy Mikrotik AP, hogy ezzel megoldható lesz a központi MAC engedélyezést, mert szerintem ez megoldást jelentene a problémámra.

    " "túlterhelt a hálózat, nem tudok több mobil eszközt felcsatlakoztatni" "
    Lehet furcsa, de ilyen miatt nem fogok hazudni. Az volna a célom, hogy amennyiben megoldható akkor használja mindenki a netet, azért van. Ha a tanár szünetben meg akarja nézni telefonján az e-mailjeit, miért ne tegye? Sőt, én azon az állásponton vagyok, hogy bizonyos feltételek mellett a gyerekeknek is biztosítani kellene net kapcsolatot. Erre van a könyvtárban 4 gép, és 8 folyosói gép - amiből 5 le lett szerelve, mert rendszeresek voltak a fizikai rongálások, így más alternatívát kell keresni. Ez még bőven a jövő problémára, erre tényleg képtelen a jelenlegi hálózat, de ezen aggódjon majd az utódom.

    [ Szerkesztve ]

    "Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Új hozzászólás Aktív témák