Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sellerbuyer

    őstag

    Sziasztok!

    Egy kis segítségre lenne szükségem.

    A helyzet:

    HP N36L Microserveren üzemeltetek otthoni webszervert Ubuntu 10.04.3+ISPConfig 3 alapon, természetesen fix IP címmel, Digikábel 20/10-en.
    Csak alapvető szolgáltatások futnak: MySql, Apache, ftp, ssl, smtp, pop3, semmi extra.
    Jelenleg 3db weboldal van telepítve, mindháromnak saját domain, de nem nálam mennek a dns-ek, hanem egy domain szolgáltatótól vannak a külső IP-re irányítva.

    A probléma:

    A weboldalak egy másik otthoni gépemről, külső domainről csodásan elérhetőek, gyorsan töltődnek, stb., semmi gondom velük.
    Ez egy darabig így volt a munkahelyemről is, ahol egy 150 gépes hálózat egyik gépéről (bármelyikről, ill. szerverről is) próbálom elérni a weboldalakat.
    Viszont kb. egy hete, amikor a harmadik, kissé látogatottabb (mint az első kettő) weboldalt felraktam az otthoni webszerverre, az történt, hogy kegyetlen lassan kezdtek lejönni a honlapok, alig-alig csordogálnak lefelé, gyakorlatice fél óra, mire teljesen letöltődik egy-egy. Otthonról továbbra is teljesen jól jön mindegyik.

    Munkahelyemről 6-7ms a ping és a tracert csodásan végigmegy, sehol nem jelez problémát!

    Ha a gép gyenge (nem az), akkor ugye otthonról sem kellene, hogy rendesen töltődjenek a honlapok (külső domainel) és a munkahelyemről is teljesen jó volt ugye egy darabig, ez sem lett volna. Ha a net felfelé menő ága gyenge, akkor megint csak az van, hogy otthonról sem kéne jónak lennie és akkor miért a 7ms ping a munkahelyről? Ha tűzfal probléma lenne, akkor eleve nem érném el a honlapokat valahonnan.

    Sajnos ötletem sincs, hogy mi lehet a gond. Segítsetek plíz! Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák