Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TheProb

    veterán

    MSP rendszerben alkalmazható névkonvencióra van valakinek valami jó ötlete vagy már bevált receptje? Most konkrétan csak a hálózati eszközökre és a cég-telephely azonosításra akarunk valamit.

    Ugye sok cégre és több site-ra nézve kitalálni valami időtálló szabályt, de egyelőre nem találtunk még ki olyan sémát, amit minden aspektusból jó lenne.

    Jelen állás szerint a <cégnév>-<site név>-<eszköz típus> formátum lenne talán a legjobb. A legjobb ugye az lenne, ha minden tag fix hosszú lenne. De kapásból a cégneveknél ez már fejvakarást okoz, mert ha csak 2 betűs akronim lenne a legkézenfekvőbb, akkor a fix 3 vagy 4 karakterhossznál mit csinálunk a maradék "hellyel"? Pl. Marika és Ferike Kft. esetében "MF" lenne a célravezető, cégnév tag-nek, de 4 karakteres szabálynál mit írok a 3-4. helyre?
    Akkor ott a site név, itt is szívás a fix karakterezés. Vagy pl azonosíthatjuk a site-okat 2-3 karakteres számokkal 00-tól inkrementálva, de az meg nem beszédes.

    Remélem érthetően írtam le a problémánkat :D

    Van esetleg valakinek ilyenben már tapasztalata?
    Multis környezetből már van ilyen tapasztalatom, de ott egyszerűbb a helyzet, mert ott nem kell cégeket azonosítani csak országokat meg városokat.

    "Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

Új hozzászólás Aktív témák