-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Akkor már a Geil. Kingmaxokkal sokan birkóznak itt PH!-n is, kevés sikerrel. Elvileg csak a DS3-as lap szerepel a támogatott lapok között.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
djtom
csendes tag
Sziasztok! A Két DDR Ram közül melyik a jobb?
DDR 1024MB 400MHz CORSAIR ValueSelect CL3
DDR 1024MB 400MHz GEIL Value Series CL 2.5 -
lusta1
tag
hehe még nem is láttam meg nem is tudom hogy néz ki a ''micron'' chip szoval jo jőne 1 kis eligazitás ...
mondom amit én láttam a saját ramomon kb 1cm*1cm kis kocka szerü chip.. és vagy 1mm er ''irás van rajtuk szoval ha valaki előlvassa ...
1ik re az volt irva a-data +logo
[Szerkesztve] -
nagyúr
Micron D9-es chipek. Az alfanumerikus karaktersorozat, amit keresned kell a chipen: D9XXX. Pl.: [link] - ez ugye GMH, [link] ez meg ugye GCT.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Ribi
nagyúr
Haat fajo szivvel de azt kell mondjam a geil ultrak most nem valami fenyesen muzsikalnak. Nekem szarnak 2,1V-vel megkozeliteni is az 1000-et. Szal szentem kingmax.
Mar tobb helyen is lehet rendelni es mar lehet is kapni szentem par boltban. De nem a kondikban hanem a csipszetben kulonbozik az elodjetol.
[Szerkesztve] -
lusta1
tag
feltőltők képeket és nézd/nézzétek meg ..
[link]
[link]
második képen bal oldalt az utolso chipen lácodik a felirat..
[Szerkesztve]
a képek telőval készultek 1632*1224 felbontásba lehet elég ''szar'' a képminőség
elvileg ezekel szerelik..
PC2-6400 Vitesta Extreme Edition (EPP) 4.0-4-4-12 @ 2.0V
ProMOS Brainpower PCB
Micron D9GMH (B6-3) Brainpower PCB
Micron D9GCT (B6-37E) Brainpower PCB
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
lusta1
tag
válasz keszegduda #2110 üzenetére
-
Ribi
nagyúr
Te p35-os lapot irtal be.
Szerintem ami neked dereng az az S3 es DS3 kozti kulonbseg ahol tenyleg az a valtozas hogy masok a kondik, tartosabbak. De tuning szempontjabol szinte mind1. Viszont ezek 965 csipszetesek es az ujabb a p35. Arrol en nemsokat tudok.
Lehet hogy a p35 S3 es p35 DS3 kozt is csak ennyi a kulonbseg, de ugyanugy lehet kapni S3 es DS3 bol is.
[Szerkesztve] -
Jocy
aktív tag
Igen, P35 re gondoltam. Megnéztem tényleg lehet kapni már, 8 ezerrel drágábba DS3,és van rajt plusz két sata2 a kondikon kívül.Ezért szerintem nem érdemes ennyi felárat fizetni. Amúgy én is az 1066 -os Kingmaxon gondolkodok, mert így nagyobb lesz a sávszél és az néha jól jöhet,az hogy cl4 vagy cl5 szerintem nem számít annyit a valós alkalmazásokban.
[Szerkesztve] -
nagyúr
Az 1066-os Kingmaxok közül sok, a gyárilag megadott 1.8V helyett kapott 2.15V-vel sem megy 1000MHz-en sem.
-
nagyúr
Bocs, S3, nem DS3.
Szal. Többen panaszkodtak, hogy nem igazán megy az 1066-is Kingmaxuk a gyári értékeken, tehát 1.8V-vel 1066MHz-en. Volt, akinek 800-on sem ment ekkora fesszel. Emelt fesszel, 2.1V fölött látszik nromalizálódni a helyzet. Ezután Gyuri27 belinkelte a támogatott lapok listáját, ami igen rövidre sikerült: [link] Vagyis a gyártó a listán található lapokban garantálja a specifikáció szerinti működést.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Interceptor
addikt
Hi! Szerintetetek menne a lapomba 2*1gb a-data mellé még egy ugyanilyen pár? persze felmerülhet a kérdés minek nekem 4 giga ram
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Interceptor #2120 üzenetére
Menne, de akkor a tuningról lemondhatsz és a DC sem garantált de nagy valószínűséggel legalább az megmaradna (ha ven ehetőséged vásárlás előtt kipróbálni akkor érdemes) és persze 64bites op.rendszer is kell hozzá, hogy ne csak 3-3,5GB-ot lásson.
(jah és csak azért sem kérdezem meg minek 4GB ram a gépedbe! )#nincsbennetarcsi
-
Gyuri27
félisten
válasz Interceptor #2120 üzenetére
Viszont ha a sebességgel kitudod váltani a memória éhségedet akkor említett ramokból vegyél 1066-t (a másikat 5perc alatt megveszik) huzol rajt egy picit és már kész is.
Én sem kérdezem minek. Sőt nem kell az.Amd - Radeon - Ryzen
-
-
szacsee
nagyúr
válasz Interceptor #2125 üzenetére
Nézz körüla lapod topikjában, hogy kinek van 4 modul a gépében, és érdeklődd meg, hogy megy-e a tuning és milyen modult használ. Esetleg felteszed a kérdést.
Utána körülnézel, mert akaármilyen ramot nem lehet tuningolni, főleg egyszerre és veszel 4-et.
Nekem Ősember segített és letesztelte a ramokat, hogy mennek-e, utána postázta.
Dualban 2 modul visz 4-4-3-8-at 1000-en és a 4 modul is viszi egyszerre.
Sok sikert a böngészéshez!
Mod:
Neked úgyis bizonyíték kell nem ígéret, hát tessék:[link]
[Szerkesztve] -
Radnix
senior tag
akkor ezek nagyon ultra rammok, ráadásul biztos jó példányokat is fogtál ki ez az Ősember jó cuccokat árul azért...
-
Spirit
őstag
Sziasztok!
Lassacskán időszerű lenne egy komplett konfig váltás, valószínűleg Abit AB9+E4300-as lesz a konfig. Ehhez kellene 2*1G ram kit-ben ugye. Tuningolni ugyan fogom a gépet elég erőteljesen,de nem szeretnék túl sokat memóra költeni.
Szeretném kikérni a véleményeteket. Először is mindenképpet 800mhz-eset nézzek, vagy a 667-eseket is elegek tuningra?
Az iponról szoktam vásárolni, kb 20k-ig ezeket választhatnám:
CORSAIR ValueSelect 2048Mb DDR2 667Mhz KIT
KINGSTON 2048Mb DDR2 677Mhz KIT
CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 675Mhz KIT
SAMSUNG 2048Mb DDR2 667Mhz
Ez már 25k:
GEIL Ultra 2048Mb DDR2 800Mhz KIT -
Radnix
senior tag
bizony aki tuningolni akar, az ne nagyon spóroljon a memórián(sztem)
Ezek közül viszont minden képpen a geil ultra. -
Sync
csendes tag
Üdv
Jövö héten meglesz az új gép. Végül 2*1Gb Kingmax Mars 800-at választottam. (1,8V és 5-5-5-15 időzítése van) Tesztekben olvastam, hogy 2.1V-on futtatták, majd én is azt akarom. Illetve az időzítést levitték 4-4-4-12-re. Én is megcsináljam rögtön?? Mert két tesztet olvastam, egyikben ment 1000Mhz-et CL5 és 2.1V-on. Másikban meg CL4-el kevesebb mhz-et tudtak kihozni belőle. Jah és tudnátok mondani egy progit, mellyel meglehet nézni, hogy stabilan működik-e a cucc (everest jó?)
Előre is köszi -
szacsee
nagyúr
válasz Interceptor #2130 üzenetére
Bővítgetem a gépemet, most memót érte meg venni, mert olcsó volt, a tudásához képest!
Vga-t meg majd később, ezek közül kellett döntenem.
Photoshopp-ra és gammára használom és közbe havernak grebbelek házi videókat (kiránydulás, ünnepek stb) cseébe én is megkapom a kamerát.
Mindez majd 64 bites oprendszerrel lesz élvezhető.
Beszélj Ősemberrel, hogy mit ajánl számodra. (elötte vázold fel mire kellene).
Sok sikert! -
VaniliásRönk
nagyúr
Mikor épp friss hír, hogy az Intel bevezeti a 775 ''rev 3''-at, te veszel ''rev 2''-t? Tök felesleges amit csinálsz, főleg a 8600GT-dnek aztán nem kell C2D hogy kifussa magát, négymagosra lesz értelme cserélni a konfigod majd fél-egy év múlva.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Spirit
őstag
válasz VaniliásRönk #2141 üzenetére
Igen, teljes mértékben igazad van, de 4 gépem van itthon. Össze-vissza legóztam az alkatrészeimmel, és a család minden tagjának építettem gépet. A Kedvesem 754 3200+-a lesz lecserélve erre. 1G ram van benne+6600-os sima vga. Ahelyett lesz.Az enyém egyelőre marad, és később természetesen 800-as rammal(vagy gyorsabb)+4 magos cpu-ra lesz cserélve valamikor jövőre, és vga csere is lesz.
A másik,hogy ugyan tuningolni erőteljesen szoktam, de számomra az a legfontosabb,hogy adott alkatrészekből hozzam ki a legtöbbet, és csak a tuning miatt nem akarok sokkal többet költeni rá. Mivel ugye az e4300-as fsb-je mindössze 200, ezért egy 50%-os túlhajtáshoz sem kell 667-esnél gyorsabb ram. Érhető vagyok? Ezért kérdeztem,hogy van-e értelme.
Na jó, belemegyek részletesen. Volt 2db 7600gst-m SLI-ben.Megdöglött az egyik, és garanciában cserélték egy 8600GT-re. A másik 7600gst-m így felszabadult.Innen jött az ötlet,hogy a Kedvesem gépét(Abit NF8,2*512 Hynix, 754 A64 3200+, Inno 6600 Agp ugye) lecserélem egy Abit AB9, E4300, 2*1G ram, és a 7600gst-mre természetesen tápcserével együtt. Azért nem akarom eladni a karit,mert jól megy vmoddal, 720/1680-on pötyög, 15-17k-ért meg nem éri meg eladni,ha ennyire le van rohadva a többi gép. -
VaniliásRönk
nagyúr
Az 50% tuninghoz pont 800-as RAM kell, vagy valami komolyabb 667-es ami kb. ugyanannyi, érthető vagyok? Egyébként is alig van árkülönbség a 667-es és a 800-as RAM-ok között, legalábbis ''mezei'' modulok esetében.
''számomra az a legfontosabb,hogy adott alkatrészekből hozzam ki a legtöbbet'' Akkor mi a ráknak soroltál fel tuningramokat? A Kingmax 800-asok is mennek 850-900 között CL4-ben, 2x1GB 18k. (egy hete még 16k volt)
Ha a kedvesed 7600GST-je alá kell konfig, akkor mi a reteknek E4300? Egy Abit KN9-S (16k) és egy X2 4000+ (16k) szintén elég erősnek mondható egy kis tuning után (3000MHz-en azért pariban van az E6600-zal ), nem mellesleg 13k-val olcsóbb a móka."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Spirit
őstag
válasz VaniliásRönk #2143 üzenetére
''A Kingmax 800-asok is mennek 850-900 között CL4-ben, 2x1GB 18k. (egy hete még 16k volt)'' - Kösz, ezt pl. nem tudtam. Azért soroltam fel azokat, mert ahonnan vásárolni szoktam, ott most ezek találhatóak 20k alatt.
''Az 50% tuninghoz pont 800-as RAM kell, vagy valami komolyabb 667-es ami kb. ugyanannyi, érthető vagyok?'' - ööö, ezt benéztem
''mi a reteknek E4300'' - Mert képfeldolgozásokkal szórakozik, meg mellesleg játszani is szokott, a 7600gst-t később lecserélném 8800gts-re.. Jah, és nem mellesleg később egy egyszerű procicserével mehetne bele 4 magos.
Ki van ez találva előre kb 2-3 évre, mármint a gépeink fejlesztése, csak ez a ramosdi zavart meg, mert eddig csak ddr1-ben gondolkodtam.
Összességében köszi mindent, akkor ezek szerint kell a 800-as mindenképpen(ésszerűen kihasználható), és már 20k alatt van 800-as, szal minden rendben.Köszi szépen. -
VaniliásRönk
nagyúr
Ha hozzá akarsz nyúlni a későbbiekben a konfighoz (CPU téren), akkor P35-ös alaplap (AB9 kilőve), pl. Abit IP35.
Játékban elenyésző az X2 hátránya, egyébként is jellemzően a VGA limit szokott gondot okozni, képfeldolgozásban viszont valóban a ''kóró'' a nyerő."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
XIII Ramses
aktív tag
Következő a problémám:
Vettem 2 doboz Geil Ultra Dual Channel Kit-et 2*1GB (összesen 4*1GB) memóriát. Ha 2db-ot teszek a gépbe bármilyen párosításban, minden jó 2gb a méret.
Ha 3 db-ot akkor is jó 3gb. Ha viszont mind a négyet beteszem, akkor csak 3,5gb-ot mutat ez a retek gép. Bármilyen párosítást használok, akkor is. Külön külön mind megvan az 1gb. A bios bekapcsolásnál látja mind a 4gb-ot, a windows viszont nem. Mi a gond?
Win Vista, Gigabyte DS-4, Core2Duo 6400 -
Termi16
őstag
válasz XIII Ramses #2146 üzenetére
64bit-es oprendszerre lenne szükséged.
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
nándika
aktív tag
válasz XIII Ramses #2146 üzenetére
A vista 32 64 bit??
csak a 64 bit es redszer látaja 3 giga felett a RAMokat.A bárányok hallgatnak!
-
XIII Ramses
aktív tag
Hát ez a vista 32 bites.
De miért lát 3,5gb-ot? És a Dual Channel is működik, meg egyébként szakít mint az állat... És ha később 2*2gb-os modulokra váltok? Átverés ez az egész iloveyoubillgates.
A 32 bites Vista muszály, csak azon jön a net...
[Szerkesztve] -
Termi16
őstag
válasz XIII Ramses #2149 üzenetére
Most írtam le neked, tudsz olvasni??
64bit-es oprendszer tud csak megcímezni elegendő memóriát ahhoz, hogy mind a 4gb-ot lásd a ramodból. (32bit-es vista 4gb-ot kezel, de ebben minden RAM bennevan, a videókártyádé is, ami ezek szerint 512mb-os.)Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mazda topik
- PlayStation 4
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Minden ami hőszivattyú
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest