Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tomp

    félisten

    válasz Depression #66538 üzenetére

    A VoLTE kicsit más mint a viber vagy a messenger.
    Utóbbiak a sima neten mennek több tíz ms-os pingeken. De ha leáll a mobilnet akkor a messenger ésa viber is leáll.
    Vagy ha van egy sima B20-as cella ami sz***rá van terhelve a VoLTE gond nélkül fog menni. VoLTE teljesen elszeparálva megy a felhasználói net mellett fixen lefoglalt sávszéllel garantált alacsony ping mellett priorizálva. VoLTE hívásnál a hálózat lefoglal neked egy 128kbps-es sávot. Ezért is megy a VoLTE kikapcsolt net mellett vagy akár net hozzáférés nélkül is. Ha fullra van hajtva a cella és lassú a net a VoLTE akkor is stabilan fog menni mert a VoLTE-nek külön apn van külön megy ami mindig elsőbbséget élvez. Azaz a netből fog a hálózat elvenni erőforrást. Miközben a neten 17-20ms-ot mérsz a VoLTE-nek lehet kb 3-5ms.
    Messenger, Viber egy app. VoLTE-t viszont a telefon modeme kezeli. Egy rakás utasítást tudnia kell a hálózatnak+modemnek, hogy a hívás teljes mértékben létrejöjjön. Ezért is van a VoLTE-nek ultra alacsony válaszideje.
    Van egy szabvány ami egy kicsit tág mozgás kört tesz lehetővé a szolgáltatóknak de itthon mind a 4 szolgáltató az alap konfigurciót használja. Csak a Telenornál van egy kiegészítő paraméter a rövid hívószám bug miatt.
    A paramétereket az összes SoC gyártónak el kell küldeni és tesztelnie kell. Ha az egyik paraméter működik Qualcomm telefonokon még nem jelenti azt, hogy az Exynos telefonon is menni fog. iPhone-ról már nem is beszélve... Ők nem ismerik a szabványt...
    5G: 5G-n is megy a VoLTE. Igen a VoLTE. Mivel a jelenlegi 5G nem önálló hálózat lesz hanem kiegészítő. Ugyan úgy működik mint 4G-n ha több frekit összevon a telefon. pl B3+B20.
    Na itt a 2. frekvencia az 5G-s frekvencia.

Új hozzászólás Aktív témák