Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- RAM topik
- Milyen videókártyát?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 600 dolláros szintre vinné a Snapdragon X-es PC-ket a Qualcomm
Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz eastsider #35688 üzenetére
no nekem is valami ilyen ráragadt cucc lehet az érzékelőn és nem egy nagy pötty hanem millió aprónyi...
lehet hogy párás időben a zoomolás közben az objektív beszívott ilyet és kicsapódott az érzékelőn vagy valami
mindenesetre 3év után itt az ideje már egy jó kis tisztításnakmár csak azt erősítse meg valaki hogy él-e még az a dolog hogy hazai Nikon garival akkor is ingyen tisztítanak ha már lejárt a garancia
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
gab.m
senior tag
válasz eastsider #36274 üzenetére
Nem téved az a progi, bezony...
Én kicsivel több, mint egy év alatt beletoltam 23k expót a D3100-ba, aztán gyorsan eladtam még mielőtt meghót volna.. A kisebb vázak szerintem nemigen bírják a 100k-t, ami persze nem garantált, csak tervezett.
Biztos volt már kérdés: ha gariidő alatt és a tervezett expószám elkattintása előtt meghal a zár, akkor azt a Nikon cseréli?-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
m3ss
veterán
válasz eastsider #36283 üzenetére
45k-nal megallt a d40? az nem vmi biztato, d70-ek mennyit mennek vajon? lehet hamarabb fog megallni, mint lecserelnem
(#36305) Freddy76 800? hat ha olyanok mint amiket coxer csinalt akkor nem baj az amugy azert kulonbseg van akozott hogy a kompaktos 3000x telibevakuzza a gyereket, es valszeg egy jo kep sem lesz...de itt akik tudatosan fotoznak, sokkal jobb aranyban fognak jobb kepeket loni ha tobbet kattintgatnak. jo nem tajkepnel...de pl makro, allatok, elkapott pillanatokra sztem igaz ez.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Throme
veterán
válasz eastsider #36532 üzenetére
ahogy így olvasgatom az i3 i5 hsz-eket egyre inkább azt mondanám, hogy egy ssd tud sokat dobni.
Most, hogy 4 vagy 2 mp-et kell várni az elhanyagolható különbség.A ramod az oprendszered függvénye is. Nem tudni milyen géped van.
NEF-eket dolgoztam fel egy 3-4 éves laptoppal és elég lassan dolgozik szegényke, de még megoldható a feladat nagy türelemmel.
Én még arra is kíváncsi lennék, hogy egy dedikált vga kártya mennyire gyorsítja meg a képfeldolgozást szemben ezekkel az intel HDx000 chip-ekkel....
-
szeva000
addikt
SSD először.....ha nekem még hdd-vel kellene szívni,idegbajt kapnék.De már lassan 2éve nincs ilyen gond.Természetesen a több ram sem lesz hátrány.
az az igazság semmi nem dobott annyit,még a Q9550-em 4GHz-re húzása sem,mint a ramok,alaplap,proci összehangolása jóval nagyobb sávszélen.Az SSD most az igazi.Természetesen egy HHD-hez képest alapon is klasszissal jobb lesz egy ssd.[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz eastsider #36539 üzenetére
Nekem ennél gyengébb konfigom van.
Szeretem a gépem, de eléggé gyengusz mikor képfeldolgozást csinálok (nem is komolyat).
Szóval én biztos nem gondolkodom ennek a fejlesztésén. 2GB RAM (DDR2)lenne annyi, mint 4GB DD3-ból...
Ahogy nézegetem a választékot elég béna notebook-ok vannak...szóval egyelőre csak bámészkodom.Neked lehet elég lenne egy ssd. Veszteni valód nincs. Ha azzal se lesz elfogadható és mégis gépet cserélsz az ssd átmenthető az új gépbe....
Tényleg elgondolkodom ilyenkor, hogy ebből a szempontból (se) nem kéne D3200 .
-
Balinov
titán
szeva, adatlapomon levo gep. LR4.2, x64, program ill. katalogus SSD-n tarolva. Minap 300kep (NEF, 12mp) importalasa 1:1 preview-el, szoval friss elmeny . maga a fajlok bemasolasa, pikkpakk ment, viszont a preview-kkal kb 10-15percet molyolt. Library ill. Develop modul kozotti valtas 3-4mp/kep, kicsit olyan, mintha laggolna.
Ja, SSD dobott a teljesitmenyen, de nem annyit, mint vartam. LR4 inditas kb 10-15mp...holott SSD-rol fut.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz eastsider #36598 üzenetére
SSD, szerintem, altalanosan javit. usb3-nak 4.8GBps a sebessege, valahol a SATAII ill. SATAIII szabvany kozott (ami 3 ill. 6gbps), szoval meg kulso vinyon is, (hacsak nem egy ziff 4200rpm-es cucc) rendes hdd-hez hasonlo sebessegel tudsz olvasni ra/irni rola
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
JohnyBlue
addikt
válasz eastsider #36750 üzenetére
Biony Biony Ha a képminősége is olyan kiemelkedő lesz mint az elődjének (árához képest)akkor ez a tökéletes obi lehet mert ebbe már belepakoltak valami ultrasonic cuccot meg valami stabit Mindezt 1500 dolcsiért. Kiváncsi leszek az itthoni árára. Mert 5 év Tamron garral... nagyon jó alternatíva lehet majd sztem a többi hetvenkétszáznak.
[ Szerkesztve ]
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
válasz eastsider #37065 üzenetére
Én max ISO 1000-ig szoktam tekerni, ott még egész jók pottyannak ki. Nem hiszem, hogy lecserélem, mert most nagyon rá vagyok kattanva a 80-200-ra, ha összejön egy jó ajánlat, talán még bekerülhet a fa alá, aztán egy darabig maradnak a mostani obik.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
-
m3ss
veterán
válasz eastsider #37284 üzenetére
jo kepek az elso sorozatbol a bal also kep hol keszult?
en ezeket kuldtem.
legkomolyabb az a flame meg sirankozas ami a meszaros zsuzsanak meg a nikon fb-jan megy...mindenki ki van bukva, hogy ilyen photoshoppolt kepeket ertekelt a zsuri, meg hogy nem aznap lottek okethttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
forceberg
veterán
válasz eastsider #37284 üzenetére
Pedig 1-2 képed beférhetett volna. De pl. m3ss-nek is jó képei vannak, de ez ilyen.
A PS-re nézve: azt kifogásolják, hogy egy kép, nem egy kép, hanem rárakott elemektől lesz az, ami.
De aki nem tudja elfogadni, hogy nem nyer, az ne is induljon el. Nem a PS a zavaró nekik, amíg nem több képelem egymásba ágyazásáról szól. Ha fotópályázatról van szó. Nevezzék másnak, ne fotópályázatnak!
Nyilván a jobbak tudatosan lövik meg külön-külön a képeket.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
spanyoll
addikt
válasz eastsider #37777 üzenetére
Általában én is kukázok. Pontozni kéne,
de leszaromde kinek van arra ideje meg kedve, még ha nem is megerőltető.
Az emlékkel bíró, de technikailag tré, az ebből még lehet kihozni valamit, és a használható képek maradnak, a többi kuka."Super perfundo on the early eve of your day."
-
Freddy76
addikt
válasz eastsider #39197 üzenetére
Van rá adapter is. Plusz egy vaku, dehát ez még pre cls, először alaposan ki kell tapasztalni, hogy mennyit ér...
Aleister: a 39 fókuszpont idegesítő. Az esetek nagy részében a középsőt, a fennmaradó csekélyebb esetben a középső (keresztszálas) 9-et használom. De még nem vittem igazán ki a gépet, és nem is volt olyan alkalom, amikor a követőfókuszt, vagy az auto af-et tesztelhettem volna. A fókuszrendszer eddig egyébként nem nyűgözött le.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
TeeJay
félisten
válasz eastsider #39212 üzenetére
embertelen mit kaphat ilyenkor a redőnyzár meg a tükörmechanika
na meg hogy az egészet ilyen pontosan össze tudják hangolni az sem gyenge.
bár még mindig érdekelne hogy ezt a 10-11-12-14FPS-t hol is szokták használni?F1 és focimeccseken kb.?
gondolom ilyenkor full felesleges a keresőbe nézni mert úgyis csak csattogó tükröt láthat az ember
vagy van itt olyan akinek ilyesmi váza van és tudna mesélni eme brutál funkcióról?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
balpis
őstag
válasz eastsider #39314 üzenetére
nekem azzal se jó sajnos
D7000-en néztem pár napja, ott jónak tűnt. Meg korábban a D50-en se vettem észre, hogy bármi baj lenne vele. A 18-105 meg korrekt mindegyiken....(#39317) akela91: az elmúlt 1-2 évben többször előjött ez agond. De szinte csak a D90-nel. És a D90-nek is szinte csak a 35 f1.8-cal... A D5100-zal esélyes, hogy semmi gondod nem lesz.
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
forceberg
veterán
válasz eastsider #39324 üzenetére
A Nikon talán pár ezresből kijön, csak ugye Bp-en. Ha vázzal adod be, akkor elvileg összelövik őket.
+ zoom-oknál van, ahol még az AF fine tune sem segít, mert az egyik végén pontos, a másikon nem...Esetleg az nem áll fenn, hogy hol jó, hol nem jó? Mert az még az igazi szívás.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Freddy76
addikt
válasz eastsider #39800 üzenetére
Ha már itt tartunk, a kérdésem nem annyira nikon, de talán. Miután a mostani gépem már nem olympus jpg-ket köpköd (sajnos), újra rawozok. Itt jön a kérdés: ha vakuzok, a jpg-k egész normálisak lesznek, bár érdekes módon kissé túlesik a feldolgozás az ideálison. Ellenben raw-ban kissé kilaposodnak a színek, amely leginkább a bőrtónusokon szembetűnő. Emellett általában megfigyelhető, hogy a raw színei alapból kevésbé teltek, mint a gép jpg-i. Van valamiféle megoldás arra, hogy a rawokat úgy töltse be, hogy azon színek jelenjenek meg, mint amelyeket a gép jpg feldolgozója kreál? Vagyis ne nekem kelljen a színek csúszkáit húzogatni, szerintem értitek, mire gondolok...
-
-
Freddy76
addikt
válasz eastsider #43521 üzenetére
Én használtam Aleisterét, +3-mas beállításon tök pontos volt végig. Az enyém nullával pontos. Azóta le sem vettem a vázról.
Van rá öt év gari, szóval használtan is jó eséllyel garisat kapsz.
Neked is van valami baj a 35-tel?
-
Freddy76
addikt
válasz eastsider #43973 üzenetére
Szerezz egy vakut meg egy gyereket, és lesz téma.
Nem akarsz kipróbálni egy másik 35-öst? Tudok egy eladót...
Aleister: ha mindenki így gondolkodna, nem lenne magas indulóára a termékeknek, mert mindenki kivárná azt a pár hónapot, amíg beállnak az árak.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz eastsider #43970 üzenetére
inkább várj még 1-2évet és D7100-ra cserélj
az lesz a komoly ugrás D90 után és akkor már barátságosabb ára lesz, a D90 meg vagy eladható vagy megtartható családi gépnek hogy másik is próbálkozzanak veleén már eldöntöttem hogy ez lesz, bő 3éve van meg nekem is a D90 de 2-t még ki kell bírnia bőven és utána D7100
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Real_Necro
veterán
válasz eastsider #43973 üzenetére
Én is gondoltam rá, hogy most majd talán D7k jó lehet, de kivárom, jó lesz majd a D7k1, vagy még lehet tovább is várok. Részemről van kb 7k expo a 1,5 éves gépben, szóval minek szaladni?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest