- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Androidos fejegységek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
Graphy
aktív tag
Szó volt itt korábban, illetve szinte mindig szóba kerül az érzékelő/objektív minőség kérdés.
Ha már ennyire a grafikonok világában élünk, akkor valaki mutasson már nekem egy olyan oldalt, ahol fel van tüntetve, hogy melyik objektívvel mekkora felbontással rendelkező képérzékelőre lehet cépen rajzolni.
Mert elég sokat beszélünk erről, hogy ez vagy az az objektív nem jó 18/24/36 MPixelre.Kipróbáltam már pár objektívet a vázon, tény, hogy valamelyik szebben rajzol. A sokat dicsért/szidott Nikon 18-105 kit objektívvel is van 60x40-es fotónyomatom, meg a 28-75 és fix 50-essel is. Én a fotókat minimálisan vágom meg. Alapból úgy fotózom, hogy a 6000x4000-es képből ne a középső 500x100 méretet használjam fel, tárgyfotóknál sem. Szép dolog a pixelbuzulás, de most őszintén mi értelme egy fotót 600%-os nagyításban nézni? A fotónyomatot sem nagyítóval nézegetem.
Nálam is számít a minőség, ráadásul grafikával foglalkozom, tehát érzékeny vagyok arra milyen munkát adok ki a kezem közül. De anno még az "ócska" D80-al is készítettem 70x140-es molinókhoz képeket.
[ Szerkesztve ]
Ami nem öl meg, az megerősít. Kivéve a medvét...a medve az megöl!
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest