- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Aktív témák
-
Krisz79
őstag
Ez jó árnak tünik.
[link]http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
MC Pite
veterán
Idáig dx-en az iso200+f/1,8 vaku nélkül nem volt gáz 1/4000el, remélem iso100al meg pláne nem lesz, de hát olyan erős napsütésnél amúgy is esélyes hogy a polárt fel kell csűrni, vagy lágyítani a fényeket vagy valami.
Más kérdés ha nem volt nálam a derítő(meg lágyító) lap és vakuval akartam az árnyékon lágyítani, na, ott már gebasz van, vagy nagy rekeszelés - ezért vettem a fokozatmentes ND-t.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
hp1950
tag
Na mától én is Nikon tulaj lettem egy D600 társaságában
Egyenlőre egy 24-85 kitobival.
Decemberben egy rövid ideig volt egy D7000. Gondolkodtam melyik maradjon 7d vs d7000.
Akkor a 7D maradt.
Hát nagyon más ez a D600. Most nem volt kérdés, hogy melyik marad. -
balpis
őstag
Ja, a D50-ből én is csak a vakuszinkront emlegettem fel sokáig (még ma is hiányzik néja, mert a Metz hiába tud mindent elvileg, a gyorsabb vakuzás csak a nem cserélhető talpassal megy...
A kis SB22 se tudja valamiért
Csak ezért viszont nem vennék egy SB600-at...notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Teemu
tag
Szerintetek melyik jobb minőségre? Egy régi 18-70es, vagy a 18-55 vr kit obi?
-
balpis
őstag
-
törölt tag
válasz jtaggerX #45345 üzenetére
Nem tudom, de FX-en a napokban vásárolt obi nagy szerelmem lett Olyat ken (nem rockwell), pff
Akinek kell az efiksz, annak megéri, hiszen olcsóbb nincs az új szériákból. De továbbra sem értem az összehasonlítást, a D600 majdnem duplája a D7100-nak, meg kb. tízszerese egy használt D50-nek, csak hasraütöttem. -
dabgergo
őstag
Már töltöm fel a D7100-as képeket fél óra és meglesz (230MB).
D600 vs D7100-hoz:
- belenézek a keresőbe D600-on és utána brutálisan furcsa a D7100, ez nem meglepő de sztem nem lényegtelen, nekem legalábbis számít (bár még én se tudom, hogy D600-at vegyek majd vagy D7100-at, de ez is szempont)- én nem nagyon fotózok sportot (amennyit igen arra a D90 is elég volt, vagy ha nem volt elég jó, akkor se volt belőle baj) viszont sokat fotózok rossz fényviszonyok között (esküvő, rendezvények) - ez is inkább a D600 felé terelget, nekem nem tűnt zavarónak h nagyon be vannak középre sűrítve a fókusz pontok.
- ISO-ban én se tudom h mennyivel jobb a D600, de biztos, hogy jobb, nekem sok múlik ezen, de várok normális összehasoníltásokat, tegnap az artworkben nem tudtam olyan nyugodtan tesztelni h ennyi elég legyen nekem h véleményt mondjak.
- DOF: hát ez nekem is elég fontos, FX előny - de én se tudom h ér-e ez annyi többletpénzt.
- Obik: ez egyértelműen a D7100 javára szól, főleg az h a 17-55 helyett 24-70 kellene ami elég fájdalmas váltás lenne árban.
- Fogáshoz: sztem ezt csak hosszabb távon lehet megérezni h mennyire jó igaziból.
- Lényeg az h hiába jobb papíron egy két dologban a D7100 azok nekem nem annyira számítanak, az FX előnyei meg nagyon is jól jönnének, persze az árkülönbség meg jó nagy, szal igen kellemetlen a helyzet, egyelőre én se tudok dönteni (De nem is kell rohannom szerencsére a döntéssel.)
- hp1950: engem is kimondottan érdekelne, hogy miben érzed a D600-at sokkal jobbnak.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
-
fireproof
őstag
Üdv Srácok.
Az után érdeklődnék hogy szerintetek autófotózáshoz milyen lencse lenne a legmegfelelőbb? Általában álló autókat fotózom. Szerintem valamilyen nagy fényerejű objektív kellene. Van valakinek tapasztalata ilyesmivel kapcsolatban? -
spanyoll
addikt
A véleményem a témában
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
aleister
veterán
válasz fireproof #45368 üzenetére
Őszintén megvallva szerintem ez az a terület, ahova semmi extra optika nem kell. Még csak fényerősnek sem kell lennie, mert állnak a kocsik. Max használsz állványt.
Mondjuk egy jó rajzolatú fix 35 vagy 50 esetleg jól jöhet egy minőségi polárszűróval.spanyoll:
Hádde ez D7k vs D600, nem pedig D7100 vs D600. ;IEladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
m3ss
veterán
válasz fireproof #45368 üzenetére
ha hatteret akarsz mosni, akkor jo hosszut vegyel meg fenyeroset. 105 mm dx-en 2.8-on ennyire tudja elmosni a hatteret, nem volt vagva.
50mm 1.8-al pl eselytelen volt...mondjuk ahhoz kepest h autofotozas miatt kezdtem el fotozni, azota se fotoztam autot. majd tavasszal lehet megint...https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
fireproof
őstag
válasz aleister #45370 üzenetére
Köszi srácok. Egyébként szerintetek mennyi különbség van a Hoya Circular Polar és a Hoya HD Circular Polar között? megér +20E-ft ot? Tényleg ennyivel jobb? (D90-es gép és 18-105-ös obi)
[ Szerkesztve ]
-
dabgergo
őstag
Na itt vannak a D7100-as képek, kicsit random lődözgettem bocsánat, de van minden féle ISO:
[link] -
Byk01
őstag
válasz MC Pite #45348 üzenetére
Boldogok a lelki szegények, mert én a mostani af-el elégedett vagyok - igaz, még nincs bringás szezon hogy a versenyeken hogy teljesít, de idáig is megoldottam, úgyhogy nem hiszem hogy nagyot tudnék csalódni.
Azért tőlünk nyugatabbra már tekertek pár km-t
Mivel fotóztál eddig versenyt? Tervezem, hogy július 21-én beállok a tömegbe, nem tudom, mit kellene feltekerni (az iso-n kívül). Bár lehet, hogy az eddigi tapasztalataid nem lesznek mérvadók az esti befutónál."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
fireproof
őstag
8mm-es Samyang-al van valakinek valamilyen tapasztalata?
-
hp1950
tag
válasz forceberg #45355 üzenetére
Nagyon sok mindenben más. Kezelhetőségben, fogásban nagyon nagy volt a difi.
Képminőségben a d7000 talán jobb volt, de mivel a 7D-t egy 17-55 f2.8 obival használtam, a d7000 pedig a 28-105 obival nem igazán volt reális az összehasonlítás. Nem egy kategória a két obi. -
OTika
aktív tag
Na fiúk most nagyon lemaradtam.
Miért jobb a VC nélküli Tamron 17-50/2.8?
Sigma 70-200/2.8 OS az jó? -
*Ropi*
félisten
Az optikai stabilizátor egy plusz lencsetag, ami csak ront a képen.
A szenzor alapú stabilizálás (amikor a szenzort mozgatják a vázban, pl.: Sony / Minolta, Pentax) nem ront rajta, viszont nem is olyan hatékony és a keresőképed sem stabilizált vele.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
-
*Ropi*
félisten
válasz jtaggerX #45393 üzenetére
Egyszer (! ) fél másodperc megvolt kézből. Egy táncos előadáson, ahol nem volt szabad vakuzni. "Pechükre" volt stroboszkóp, az bőven elég volt ISO 1600-on.
(#45394) OTika: Tudom, amiatt írtam, mert arra is jó, ha van. Menet közben majd rájössz. Volt stabi nélküli Tampon 17-50-em is: tudom, miről beszélek.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung LCD és LED TV-k
- Elektromos autók - motorok
- Dell notebook topic
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest