- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós kamerák
- Házimozi haladó szinten
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Aktív témák
-
aleister
veterán
Régebben volt egy kis eszmecserénk a D5100 portrémarkolatáról. Valaki neheztelte, hogy milyen gáz már, hogy kábellel tartja fent a kapcsolatot a vázzal, meg nincsenek rajta vezérlőgombok.
No nem olyan rég megjött a D800-hoz. Azon van minden, ám állati hülye maga a konstrukció. A D5100-nél ugyanis az eddigi telep helyére becsúszott egy érintkezősor, ami adta a delejt, és az aksi leköltözött a markolatba a másik mellé. Így könnyedén cserélhetővé (így tölthetővé is) vált mindkettő.Na a D800-as gripnél csak egy aksi fér el a markolatban. Pontosabban a lópikulát...elférne kettő is, de csak egynek alakítottak ki helyet. Ami azért gáz, mert így nem lehet a vázban lévőt cserélni (tölteni), csak a markolat leszedésével.
Na most milyen barom megoldás már ez? Simán lehetett volna a grip-be két aksit elhelyezni, de tök helypazarló módon oldották ezt meg, Számomra sokkal használhatóbb a D5100 megoldása.
Csak gondoltam megosztom veletek.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Freddy76
addikt
-
MODERÁTOR
válasz aleister #43951 üzenetére
Már a D7000 esetén ugyanez volt a megoldás, ami azért volt kicsit saját maguk tökönszúrása, mert ahogy te is leírtad a második akksi a gépvázban maradt, így annak kiszedéséhez le kellett csavarozni a battery gripet. Persze nem egy megoldhatatlan feladat, csak logikátlan.
Szerencsére a D90 is még a régi megoldást használja (meglep, hogy a D5000-hez neked jók az utángyártott cuccok, nem követtem nagyon a D90 megvásárlása után a D5000 körüli mizériát, de pont az volt az egyik elriasztó pont, hogy az ilyen kiegészítők, mint az utángyártott akku, és battery grip nem működtek együtt a vázzal - valami védelmet épített bele a Nikon).
Úgy tűnik, hogy akkor ezek a problémák megoldódtak.
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Horbal
őstag
Legyél erős: minden olyan váznál ez van amihez alapból gyárt a nikon is markolatot illetve az újabb gépeknél ez van. Az én D7000-em is ilyen, nincs ezzel semmi baj. Battery ordernél meg kell adni, hogy a markolatban lévő az elsődleges, a vázban lévő a másodlagos, jó eséllyel így csak a könnyen hozzáférhetőt kell cserélgetni/tölteni. Sztem amúgy az en-el 15-ből nem férne bele kettő a markolatba. Nagyobb akkukról nem is beszélve.
[ Szerkesztve ]
Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
törölt tag
D80-on van AF micro adjust ? (És D90-en ?) Thx.
-
aleister
veterán
Nem tudom, hogy a D5k-nál, hogy van, de a D5100-nél ki lehet cselezni a védelmet. Írtam már erről többször is. A lényeg, hogy az első slotban eredeti aksinak kell lennie. Utána ha behelyezed a másodikat, akkor azt már nem ellenőrzi. Ez után akár ki is lehet venni az eredetit, és használható csak utángyártottal is.
Horbal:
Ezzel az a probléma, hogy ez nemigen az optimális használata az aksinak. Az élettartamát le fogja rövidíteni.
Érzésem szerint egyébként elférne benne a két aksi is, de az sem lenne katasztrófa, ha ennek érdekében kicsit öblösebbre csinálnák a markolatot.
Ha lenne két EN-EL15 csatim, akkor lehet, hogy nekiállnék valami home made barkácsnak.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
törölt tag
válasz Horbal #43955 üzenetére
A D4-é belemegy..
2x annyi kapacitás markolatban + még ugye az eredeti D800 akksi a vázban - vagy azt teljesen kihagyja az ember és a markolatból él, még a váz is könnyebb lesz kicsit (ami nekem nem fexik de opció, akinek igen).
Hátránya az ár, a D4 akksi extra pénz, a töltője szintén, a D800 markolatba betolható, D4 akksit tudó műanyag szar dettó. Ezeket így mind külön-külön kell összekukázni a netről és akkor ollé, ráadásul a megoldás hivatalos, a D800 Manual is említi.
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz j.bravo #43932 üzenetére
vagy irorszagba egy reszet (Pl. BT)
Throme: en is ugy emlekszem, bar nem erint, talan meg itt is sanyarogtak paran,hogy a D5100-tol kezdve miert kellett igy varialni.
[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Horbal
őstag
válasz aleister #43957 üzenetére
Ezt nemtom, viszont arra azért kíváncsi lennék (megírhatnád), hogy tapasztalod-e az alábbi dolgot (én ezt tapasztaltam):
Utángyártott markolatom van nekem is (Pixel), jó minőségű a cucc, DE: ha bekapcsolt állapotban van a markolat akkor fogyaszt 1hét alatt lemeríti az aksit. Kikapcsolva semmit nem fogyaszt. Az úgy OK. Neten is olvastam sok hasonló sztorit, kb minden 3rd party markolattal sőt gyári Nikonnal is, bár azzal kevesebbet.
El nem tudom képzelni, hogy mi a bánat lehet benne ami ezt véghez viszi
Nekem amúgy 2. generációs van amin minden Nikon copy paste, tárcsák gombok, minden. Annyi, hogy nem fém a bele mint a Nikonnak.
Én amúgy ezt a felépítést nem érzem akkora hátránynak, viszont még egy aksit (3.) fogok majd 1x venni. 3 már a világ végéig elég lehet, és a markolatban könnyű cserélni.
Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
aleister
veterán
válasz Horbal #43962 üzenetére
Rendben, figyelni fogom.
Így első nekifutásra azt mondanám, hogy nálam nem áll fenn ez a jelenség, mert egy hete már megvan a markolat. Aztán lehet ám, hogy a benne lévő aksi már üres, és csak a vázban lévő táplálja a készüléket.(sry a dupláért, már nem fértem bele a szerkesztési időbe)
-
aleister
veterán
Gyerekek! D7k 150, azaz százötvenezer forintért! Mi folyik itt? Decemberben mentek 200-ért, előtte nem sokkal 220-ért a használtak.
Természetesen indeksssz...
-
Freddy76
addikt
válasz aleister #43966 üzenetére
Kótyavetye. Most sokan megszabadulnak tőle, aztán beáll a használtpiac, az om-d-nél is ez volt. Megvették sokan a csúcs m4/3 gépet (vadi újan, bevezető áron), aztán amikor kijöttek a gyerekbetegségek, és megjelent a panasonic gh3, sokan el is adták: novemberben 200-220e körül menet a használt (de max. fél éves) olympus om-d-k; akkor egyszerre 4-5 forgott az indexen, pixinfon (Rabimiki indította el a hullámot amúgy). Én már drágábban adtam, most pedig alig van a használtpiacon, és ami van, az is 250 körül.
Aki d7,1k-ra akar váltani, most kótyavetyél.
Forceberg: na ja, ha ez is, akkor még indokolt is az ár. Lehet, hogy kicsit megnyúzott is a váz...
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
eastsider
nagyúr
hmm lehet most kéne még lecserélni a D90-et D7k-ra?
crey: minden kép exifjében bennvan az éppen aktuális exposzám
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
D90-ben van lehetőség kiolvastatni, hogy hány expónál jár? Mert félek tőle, hogy a timelapsek gyűrik a zárat rendesen - bár nem tervezem cserélni, kíváncsi vagyok rá.eastsider: annyi kiegészítőt vettem már a D90-hez, nekem eszembe nem jut. Meg én annak a pártnak a híve vagyok, aki szerint jó-jó a technikai fejlődés, meg érthető ha egy kütyümániás új cuccokat vásárol, de ettől nem lesznek jobbak a képeim - ahhoz inkább fényre kéne költeni, meg gyakorolni ezerrel.
Köszi, ezt nem tudtam. Ostoba Dzsinn.
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
eastsider
nagyúr
csupán azért gondotlam rá, mert most még ésszerű ráfizetéssel lehet cserélni egyébként tökéletes a D90 nekem. ISO 1600-ig teljesen jó ill. az én igényeimet abszolút kielégíti egyedül a dög 35-öst tudom csak táskanehezéknek használni lehet vele iylet is, de messzebb megyek és kuka lesz a képp.. pedig előző vázamon imádtam....
de amúgy én is annak a híve vagyok, hogy fotózzunk! ha nem lenne ilyen fosch idő...... --jó lenne már végre --
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz forceberg #43968 üzenetére
Szerintem 100k-ig nem kell túllihegni a dolgot. Annyit azért illik kibírnia egy D7k-nak, és normális használattal jó sokáig kell kattintgatni, hogy elérje ezt az ember.
Freddy76:
Fura számomra, hogy valaki megszabadul nyomott áron az aktuális modelltől, hogy a mindig magas bemutatkozó áron vegyen egy alig jobb készüléket.
Én akkor már inkább megtartanám másodváznak, mint ahogy tettem is a saját esetemben.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Freddy76
addikt
válasz eastsider #43973 üzenetére
Szerezz egy vakut meg egy gyereket, és lesz téma.
Nem akarsz kipróbálni egy másik 35-öst? Tudok egy eladót...
Aleister: ha mindenki így gondolkodna, nem lenne magas indulóára a termékeknek, mert mindenki kivárná azt a pár hónapot, amíg beállnak az árak.
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Eagl3
veterán
Indexen 130-ért hirdet egy srác D90-et 12000 expoval. Újonnan lehet kapni 147000-ért.
Most az én készülékemben van a hiba? -
TeeJay
félisten
válasz eastsider #43970 üzenetére
inkább várj még 1-2évet és D7100-ra cserélj
az lesz a komoly ugrás D90 után és akkor már barátságosabb ára lesz, a D90 meg vagy eladható vagy megtartható családi gépnek hogy másik is próbálkozzanak veleén már eldöntöttem hogy ez lesz, bő 3éve van meg nekem is a D90 de 2-t még ki kell bírnia bőven és utána D7100
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
imyourfriend
őstag
válasz TeeJay #43980 üzenetére
na igen. 2 év múlva nem fogom eladni "50ezer" forintért majd a D90-et hanem megtartom családnak. 40-45ezer expóval úgy hogy vigyázok rá még bőven megfelel itthon egy vagy kettő fix obival. én bánom már hogy elpasszoltam D60-at annó de nincs mit tenni,menni kell tovább. 1-2 éven belül azért megjelenik D400 is majd remélhetőleg és lesz árzuhanás megint
nem feltétlen próbálkozás céljából,azért a családom megérdemel egy ilyent, "szaréhugyé" meg ne vigye el más.[ Szerkesztve ]
-
atok666
őstag
válasz aleister #43974 üzenetére
D7000 tested to 150,000 cycles.
Vagy egy másik - bár ez D90re vonatkozik.
Average number of actuations after which shutter is still alive: 51,707.9
Average number of actuations after which shutter died: 276,413.6Atok
-
Kleroo
veterán
Egyébként így kicsit olvasgatva.
Mindenütt látni a sok aggodalmat,már-már fikázást,hogy oda a D7k "ISO"-ja,és hogy a 24MP úgy sem foglya tudni, rosszabb,ect.
Hát dpreview D5200 képeit elnézve én tán még jobbnak is látom,ha nyertest kéne mondani. De azonos felbontásra hozva őket,már egyértelmű a győzelem. Totál értelmetlen 24MP-t DX-re zsúfolni,és lehet,hogy 1 kezem is elég arra,hogy megszámoljam hány obi tudja kiszolgálni,de mint mérnöki munka: Impressive.
Én mindenesetre fejet-hajtok,hogy 24MP-t ilyen ISO-val (ééésatöbbi) meg tudtak alkotni.
De akkor jöhet is kötelező a nagy tézis. Mi a francért nem adnak ki egy 12MP-es DX gépet hasonlóan "impressive" tudással. Gyanítom a D700 is csak jelenthetne neki. (persze itt most csak a geek oldalt nézzük. Az FX előnyei még a bokehn kívül is megmaradnak)[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
TeeJay
félisten
változtattak az akkun időközben és míg az D90-D300-D700 idején az EN-EL3e akkuból kettő befért a markolatba
az újabb akkunál már lehet nem tudták vagy nem akarták megoldani (bár szerintem az a pár mm nem oszt nem szoroz...)
kép az eltérésről : [link]viszont van a D7000-nál ha jól látom erre utángyártott megoldás
mégpedig egy betolható keret méretű majdnem 2x akkora kapacitású Li-ion akku pakk amivel kvázi olyan mintha 2 akkut tolnál beleén pl ha vennék D7000-D7100-at ezt a markolatot venném hozzá és akkor a gyári akku mehet a keretbe, plusz van mellé egy 3400mAh-s kiegészítő akku amivel már azért elég jól elboldogul az ember
nekem a D90-hez 3 darab EN-EL3e akku van az ugye darabonként 12Wh míg EN-EL15 esetén van 14Wh eredeti akkud meg egy ilyen 7,4V 3400mAh ami 25,1Wh a kettő együtt 39Wh amivel kétlem hogy bárki kimerülne egy hátrány hogy ennek is külön töltője van meg a gyárit is viheted magaddal
plusz a gyári akkut csak úgy tudod használni ha viszed a markolat keretet iselég macerás a D90-D300-D700-hoz képest ez az új markolat felállás...
u.i.: most látom hogy már a D300-D700-hoz ilyen oldalról tápolós markolat jár
összekevertem valamivel
szóval akkor csak a D80-D90 és kisebb vázakon van hátulról töltős markolat amibe 2 akku fér
ezekbe csak 1 vagy az extranagy[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
cool13
őstag
Micsoda különbség van 18-105 vs Helios 44-2 között.
A már sokat emlegetett 50mm f1.8G tudna hasonlót vagy még jobb képet mint a Helios? Egyre jobban az az érzésem, hogy jobb lenne számomra egy 50mm f1.8G + majd egy macro-s tele, mint a mostani 18-105. -
-Valinas-
senior tag
Pár nap használat után azt tudom mondani az 50mm 1.8 G-ről, hogy leginkább az zavar, hogy fél méternél közelebb nem nagyon tud fókuszálni. Talán még a 18-55-ös kit obi is közelebb tud.
A képminőségbeli különbség tekintetében meg kicsit többet vártam. Lehet, hogy ez csak a váz miatt van (D3000), vagy csak az én tehetségtelenségem miatt...
Azért próbálom kitapasztalni, de őszintén szólva kicsivel nagyobb durranásra számítottam, akármilyen bénán hangzik is ez. -
Barnes
aktív tag
Milyen kodolast erdemes hasznalni?
sRGB vagy Adobe RGB? -
M_o_g_y_i
őstag
Megjött az EN-EL15 utángyártott akku, 11 nap alatt itt volt.
Pedig a hazai postán több (3) napot dekkolt...
Elkezdem használni, majd írom a tapasztalatokat.[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
XP NINJA
őstag
Innen a nagyobbik objektiven lévő bajonett rámegy egy újfajta 18-55 AF DX VR Nikon objektivre?
-
Real_Necro
veterán
válasz eastsider #43973 üzenetére
Én is gondoltam rá, hogy most majd talán D7k jó lehet, de kivárom, jó lesz majd a D7k1, vagy még lehet tovább is várok. Részemről van kb 7k expo a 1,5 éves gépben, szóval minek szaladni?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
imyourfriend
őstag
aki 35ösre vadászik most figyeljen: indexen hirdetnek egyet 38ért, lehet hogy váz nélkül is megvehető
[ Szerkesztve ]
-
dabgergo
őstag
Az ilyen Nikon napoknak ahol meg lehet fogdosni a vázakat van vmi rendszeressége? Mikor lesz legközlebb?
D600-at ill. D7100-at szívesen kipróbálnék. -
TayRol
nagyúr
válasz imyourfriend #43993 üzenetére
tuti, hogy nélküle is megvehető.
-
atok666
őstag
Elorendelt vki 7100ast?
Atok
-
Real_Necro
veterán
válasz imyourfriend #43997 üzenetére
Nem tudom megnézted e a képeket. Elég csúfos sérülései vannak annak az obinak. De most az összes indexes hirdetést fel fogod itt sorolni?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
forceberg
veterán
válasz Real_Necro #43998 üzenetére
Én perfekt állapotú cuccokat hirdetek!
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
imyourfriend
őstag
válasz Real_Necro #43998 üzenetére
nem sorolok többet. igen néztem és talán a letörött perem a legjobban szembetűnő azért elgondolkodtató hogy árulják ugyanazt a lencsét 240ezerért és 150ért is, oké hogy külsőre egyik leamortizált másik meg nem de "ipari" használatra elgondolkodtató számomra.
(#43999) forceberg: csak lenne annyi elérhető készpénz a tárcámban hogy kifizethessem a 70-200at
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest