- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
Aktív témák
-
forceberg
veterán
válasz Real_Necro #42097 üzenetére
Én azért megvédem a Sigmát! Attól függetlenül lehet, hogy eladom.
Eperkutyus: így igaz!
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Real_Necro
veterán
-
imyourfriend
őstag
22 cm-t nem tudom honnan mérted, 2-3 centire a lencse előtt már rá lehet fókuszálni a tárgyra vele. nekem különösebben tetszik az hogy fényerősebb,igaz nehezebb is meg picit kotyognak ezek a darabok viszont ennyi pénzért ilyen fényerővel nem igazán van objektív. egy talán a 16-85 de az is 3,5-5,6. és az nem 70ezer és nem 80.
(#42095) forceberg: ennyi pénzért amennyibe kerül a 70-200 VR f2.8 lehet hogy sokat ér, de olyan 35/1.4 szagú az ára.. az is a csillagos égen van.
[ Szerkesztve ]
-
Eagl3
veterán
válasz imyourfriend #42105 üzenetére
Tesztekben írták ezt minimum fókusz távnak.
-
Freddy76
addikt
válasz #40935168 #42099 üzenetére
Igen, a sok hülye .
Amúgy nem értem, miért baj az sokszor, hogy valaki vesz egy d4-et 70-200 VRII-vel, ha nincs is rá szüksége. Konkrétan, senkinek nincs szüksége Ferrarira, vagyis ne is vegye senki. Ha van pénze, és örömét leli benne, miért ne tegye? Engem pl. nem zavar, hogy Kutya megvette a d800-at, pedig nyilvánvalóan nem volt rá szüksége. Ha lenne fölös 200ezrem, én is eladnám a d7000-ret, és vennék egy d700-at, és három fix obival élném az életem, pedig nincs rá szükségem.
Ahogy a Ferrari esetében sincs gond addig, amíg nem veszélyeztet másokat, engem sem érdekel, amíg ide nem jön a fórumba nagyképűzni a cuccával. Ott van pl. az appleb.zi vérpistike (Handrás), aki az 5dmkIII megjelenésének másnapján megvette a cuccot, és lényegében a Canon összes L-es obija megvan neki. A képei nem rosszak, bár egy 60d-vel is ugyanilyeneket lőtt volna. De nem zavar. Az, hogy nagyképűen tolja a dumát, leszaroz minden más gépet, és úgy viselkedik, mintha ő lenne Robert Capa digi fullframe megtestesülése - na ez már zavar...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
aleister
veterán
válasz balpis #42103 üzenetére
Ez nem feltétlenül igaz, mert pl egy buszmegállóban lévő embermagas plakátnál kellhet a 100 dpi, mert azt relatíve közelről nézik. Ott 50 dpi nem hozni szép eredményt. Egy metróalagútban lévő óriásplakátot már nagyíthatnak. Egy emeletes házra kifüggesztett esetén meg a szem felbontóképességé miatt simán pixelesedhetnek a dolgok, távolról nem lesz feltűnő.
Egyébként sok múlik a nyomtatási technológián, nyomathordozón is.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
balpis
őstag
válasz aleister #42108 üzenetére
OK, én se gondoltam ezt másként, csak az eredeti kijelentésed és a környezet zavart meg és kezdtem el számolni.
Végeredményben mohatjuk azt, hogy óriásplakát esetében (általában) max. 100DPI-re van szükség, és méret és környezet függvényében ennél lényegesen kevesebb is elegendő lehet.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
imyourfriend
őstag
igen, de pontosan nem tudom azt honnan mérik, biztosan nem az első lencsétől. én elhasználnám szívesen még D60-al is ha meglenne csak ott már iso állítási lehetőség kevés volt. most D90+17-70es sigma azért erős kombó ennyi pénzért. nikonnál valahogy hiányoltam a megfizethető ilyen tartományú fényerős zoomot ezért vettem ezt. persze kitobi is megteszi a dolgát, jó lencse az.
én véleményem a témáról hogy mindenkinek a saját döntése hogy mit vesz, hisz ő teremtette elő azt a pénzt amit elkölt.
[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
válasz imyourfriend #42111 üzenetére
Keresd meg az áthúzott kör jelet a vázadon, az az érzékelő síkja. Na onnét mérik.
szerk: A lencsétől való távolságot munkatávolságként szokás emlegetni.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
Eagl3
veterán
válasz imyourfriend #42111 üzenetére
Iso200-1600 -ig lehet állítani D60-on ha jól látom, mire volt az neked kevés?
-
forceberg
veterán
Így van, annyival lehet kiegészíteni, hogy van egy legalább ennyire fontos adat, az MWD, a minimális munkatávolság, ami a legközelebbre fókuszáláskor milyen távol van az obi végétől a fókusz.
Ha jól tudom, a 17-70-nek nagyon közel van az obi végéhez ez.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
imyourfriend
őstag
este kézből fotózni és ha elmegyek valami sporteseményre ott 2000-2500as iso kell 55-200 mellé. meg jól jött a beépített motor is,szóval sok pici dolog miatt váltottam. nem mondom hogy nem elég az iso 1600,de pár helyen több kell mert nincs állványom sem jelen pillanatban.
-
spanyoll
addikt
Egy kis fanboykodás így kora estére
(igazából a videó tetszik csak, azért mutatom, meg ha már Nikon, akkor elfér itt )"Super perfundo on the early eve of your day."
-
imyourfriend
őstag
szerintem ilyen szintek nincsenek, megtanultam D60-on a gép kezelését és a szenzor+ a világosabb kereső miatt váltottam mondhatni. de 1600on már láttam akkor hogy nehéz megoldani a dolgokat, meg hozzájött az is hogy jó áron kifogtam egy D90-et. vehettem volna D7000-et is de feleslegesnek találtam most még.
-
spanyoll
addikt
Nézd, milyen szintről beszélünk. Én voltam már szarban ISO 1600-al, pedig nekem van egy 1.8-as üvegem. Bumm. Telével más a kérdés. ISO sose árthat, de a fényerős obi sem persze. A lényeg, hogy ISO 1600 sok mindenre elég lehet, de nem mindenre azért
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
XP NINJA
őstag
Vettem egy D3200-at kiirta hogy tegyem töltőre az akksit, feltettem, de villog a led. ez normális?
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
válasz XP NINJA #42131 üzenetére
pontosan annyi amíg villog.
3-4 óra. 1 óra 30 perc (12. oldal).[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz XP NINJA #42128 üzenetére
Amikor én eladtam a d5100-at, másnap reggel 7-kor hívott a vevő, hogy rossz a töltő, mert villog... Nem szeretettel morogtam félálomban, hogy olvasd el a használati első néhány oldalát...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ertéefem
[ Szerkesztve ]
-
gaborsan
csendes tag
Helló! Van egy nikon d3100-es portrémarkolatom. Milyen gépekkel kompatibilis ez a markolat? d3000, d3200, és d5100 hez is biztos jó? Kérlek erősítsetek meg, köszönöm
-
imyourfriend
őstag
válasz gaborsan #42137 üzenetére
http://www.amazon.com/Professional-Vertical-Battery-Digital-EN-EL14/dp/B004S958VU ilyened van hozzá?
5100ashoz tudtommal jó és 3200ashoz is írnak kommentet vele így ahhoz is jó lehethttp://www.palvolgyi.hu/viewpage.php?page_id=41 itt írnak róla kompatibilitás szempontjából.
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz XP NINJA #42141 üzenetére
Akkor ahogy mondták tényleg előtte olvasgass egyrészt vissza a topicban (kereső), másrészt pedig erre irányuló olvasmányokat. Félre ne érts minket, segítünk mi szívesen, de olyan dolgokban, amikben tényleg segítségre van szükséged, és nem válaszoltuk már meg nagyon sokszor itt, vagy mások egyéb public helyeken. Vannak alap könyvek is, amik a fotózásra irányulnak, azokat sem árt elolvasgatni, sokat tanulhatsz belőle. Ezen felül természetesen szívesen segítünk, én legalábbis, de na. Nem fogunk belemenni a RAW vs. JPEG témába szerintem (legalábbis remélem, nem kell ebből egy 100. flame )
-
XP NINJA
őstag
válasz imyourfriend #42142 üzenetére
Koszi ez most segit
-
spanyoll
addikt
válasz #40935168 #42145 üzenetére
Persze, persze, de ilyenkor mindig megjelenik valaki (akinek nem mondjuk ki a nevét ) , vagy valakik, akik kategorikusan kijelentik, hogy azért na, ne temessük a jpeget, meg nagyon hasznos, meg minden, ami igaz is, de na. I shoot RAW és kész
-
forceberg
veterán
válasz spanyoll #42146 üzenetére
Nincs a vázakon vmi olyan funkció, hogy meg lehetne adni, hogy mivel induljon?
Tegnap kellemetlenül ért, mikor hazaérve észrevettem, hogy a menet közben készült képem egy sima basic JPG lett, ráadásul standard, mert előző nap elállítottam a gépet valami miatt. Ilyen még nem fordult velem elő, de a hókotrót meglátva, a hátsó ülésen lévő táskából előhalászva a gépet, majd a kormányhoz fogva, nem néztem, hogy csak jpg-n maradt...Az automata ablaktörlő is tudta, hogy mikor kell indulnia...
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Freddy76
addikt
Na, megindul a rawbuzulás...
szerk: forceberg, nem neked szól...
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán